Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Я люблю свій край

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2015-07-05

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 19.5.2024

Конкурс"Я люблю свій край"

Розповідь про Северина Наливайка

На правому березі річки Збруч,у мальовничій частині західного Поділля розташований мій рідний Гусятин.Великою гордістю жителів міста є те що,тут народився Северин Наливайко-відомий керівник антифеодального селянсько-козацького повстання.

На честь легендарного сина українського народу спорудженно пам’ятник.Розташований він навпроти Будинку культури на вулиці,яка й носить імя Наливайка.Постав монумент у серпні 1992 рокуу рік 395-річчя від дня страти нашого славного земляка.А створили пам’ятник невтомні руки тернопільського скульптора Казимира Сікорського і архітектора Станіслава Калашника.

Народився Наливайко  на початку шестидисятих років шістнадцятого століття у небагатій сімї.Навчався він у Острозькій академії.Після навчання його улюбленим заняттям стало козакування.Уцей період Наливайко прославив себе хороброю,самовідданою і добре знаючою військову справу людиною.На початку 1594 року герой із своїм козацьким загоном веде жорстоку битву на Тернопільщині з великою татарською ордою,яка безжалісно грабує український народ.Біля Теребовлі козаки зупинили ворогів. Але Северин цим не задовольняється,він  вступає в боротьбу з місцевими та польськими панами і

Мужньо билися козаки і премог здобули немало,але сили були не рівними,і повстанці потерпіли поразку,а ватажок був охоплений зрадниками,закутий у кайдани і переданий у руки польських магнатів.Протягом 300 днів і ночей його катували.Шляхтичі боялися Наливайка навіть тоді,коли він сидів у глибокому підвалі,прикутий ланцюгами до великої колоди.Вони вимагали негайної розправи над козаком.Олинадцятого квітня 1597 року Северина Наливайка було страченно на площі старої Варшави.Смерть героя була мученицькою.Але вона,як і його життя,залишила в народній памятіяскравий слід.

А тому і письменники у своїх творах,і скульптури у своїх монументах зображають Наливайка сильною і мужньою людиною,яка завжди стояла на сторожі щастя і волі рідного народу.

Коли дивитися на пямятник Наливайка,то здається,що якщо хтось зазіхає на волю України,то зійде із п’єдесталу славетний наш земляк,скинуть кайдани,його побратими,стануть пліч-о-пліч із своїм ватажком і грудьми заслонять рідний край.

Імя Наливайка безсмертна,а істинна безсмертя-у служінні своєму народові до останку.

На даний час памятник у гарному стані.Жителі селища та туристи бережно відносяться до памятника.Одна з проблем,це те що скульптура розташована дуже близько біля проїжджної частини,а з правого боку житлові будинки та магазини де припарковуються багато автомобілів.Мені би хотілось щоб памятник був встановлений у парку де розміщенно багато лавочок і можна просто віддихнути.

Я дуже люблю свій край.Тому що я тут народилась,вперше плакала,раділа,усміхалась,почувалася щасливою.Хоч і Гусятин не такий і великий але він для мене найкращий!

   Про себе

Лаврушко Ірина Ярославівна

27.01.1999

irunash@gmail.com моб.тел (067)2086817

Середня школа І-ІІІ ступенів смт.Гусятин

48201, Тернопільська область

Вулиця Сагайдачного № 1




1. I Альтернативні тести так чи ні пояснення перша версія Чи є серед філософських систем такі які не мож
2. Философские обители и связь герметической символики с сакральным искусством и эзотерикой
3. пояснительная записка.1
4. Сущность и структура Я-концепции
5. Товароведение продовольственных товаро
6. Расчет барабанной сушилки, обогреваемой воздухом
7. Оценка рисков деятельности предприятий
8. American Literature- An Overview Of The Development From The 17th To The 20th Centu-ries
9. Реферат- Контрольная работа по рынку ценных бумаг
10. ТЕМА- УЧИМСЯ РАЗЛИЧАТЬ ФОРМУ 2 ЛИЦА МНОЖЕСТВЕННОГО ЧИСЛА НАСТОЯЩЕГО ВРЕМЕНИ И ПОВЕЛИТЕЛЬНУЮ ФОРМУ ГЛАГОЛОВ
11. Вторичная профилактика бронхиальной астмы
12. Статья 1 Для целей настоящего Протокола применяются определения содержащиеся в статье 1 Конвенции
13. Синергетика- за и против хаоса
14. тема связей между производителями и потребителями мат
15. тема большая. Для того чтобы её исчерпать необходима целая книга
16. Классификация гласных В зависимости от положения языка в горизонтальной плоскости и степени его подъема
17. Методические рекомендации по теме- Острое воспаление
18. Программное обеспечение и методика преподавания аэробики в системе дополнительного образования 2006 г
19. Note wide vriety of rel world economies tht re distinguishble from group of other economies tht do not shre the bsic politicl nd culturl s well s the economic institutions tht re the essence of cp
20. тематичному аналізі непридатні оскільки неможливо побудувати первісну