Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

р ПРАВИЛА ВНУТРІШНЬОГО ТРУДОВОГО РОЗПОРЯДКУ Повного товариства ЛомбардСвищ Бударова

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Затверджено

зборами трудового колективу ПТ „Ломбард-Свищ, Бударова”

Протокол № __ від «__»_____________ р.

ПРАВИЛА

ВНУТРІШНЬОГО ТРУДОВОГО РОЗПОРЯДКУ Повного товариства «Ломбард-Свищ, Бударова»

  1.  Загальні положення

Правила внутрішнього трудового розпорядку (далі — Правила) Повного товариства «Ломбард-Свищ, Бударова» (далі-Ломбард) розроблені відповідно до вимог чинного законодавства України.

Правила регулюють трудові відносини між Ломбардом і найманими Працівниками Ломбарду і сприяють виконанню основних завдань і функцій компанії, підвищенню ефективності і якості роботи, зміцненню трудової і виробничої дисципліни, раціональному використанню робочого часу. Питання, пов’язані з застосуванням цих Правил, вирішуються Правлінням Ломбарду у межах наданих йому прав, а у випадках, передбачених чинним законодавством України і цими Правилами.

Питання щодо застосування цих Правил вирішуються також трудовим колективом у відповідності до його повноважень.

  1.  Порядок укладення та розірвання трудового договору

Працівники реалізують своє право до продуктивної і творчої праці шляхом укладення письмового трудового договору про роботу з Ломбардом відповідно до Кодексу законів про працю України.

Письмовий трудовий договір є угодою між Працівником і Ломбардом, яка здійснена у письмовій формі. Працівник за цією угодою зобов'язується виконувати роботу, визначену цією угодою, з підпорядкуванням внутрішньому трудовому розпорядку, а Ломбард зобов'язується виплачувати Працівнику заробітну плату і забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін.

Трудовий договір, який укладається в ПТ „Ломбард-Свищ, Бударова” і оформляється у письмовій формі, може

бути:

а) на визначений строк, встановлений за погодженням сторін;

б) таким, що укладається на час виконання певної роботи.

Строковий трудовий договір в ПТ „Ломбард-Свищ, Бударова” укладається за угодою сторін трудового договору з урахуванням характеру наступної роботи, або умов її виконання, або інтересів Працівника та в інших випадках передбачених законодавчими актами.

При укладенні трудового договору Працівник зобов'язаний подати паспорт або інший документ, що посвідчує особу, трудову книжку, а у випадках, передбачених законодавством, також (документ про освіту (спеціальність, кваліфікацію), про стан здоров'я, військовозобов’язані подають також військовий квиток та інші документи:

Працівники, які обслуговують рух грошових коштів, полають рекомендацію про бездоганну ділову репутацію; *

Працівники, які приймаються на роботу з шкідливими умовами праці, та молодь до 21 року, згідно вимог чинного законодавства подають медичні довідки;

Укладення трудового договору оформляється наказом про зарахування Працівника на роботу.

Трудовий договір вважається укладеним і тоді, коли наказ не було видано, але Працівника фактично було допущено до роботи.

. Працівнику, запрошеному на роботу в порядку переведення з іншого підприємства, установи, організації за погодженням м;ж керівниками підприємств, установ, організацій, не може бути відмовлено в укладенні трудового договору.

Забороняється укладення трудового договору з громадянином, якому за медичним висновком запропонована робот.» протипоказана за станом здоров'я.

При укладенні трудовою договору може бути обумовлене угодою сторін випробування з метою перевірки відповідності Працівника роботі, яка йому доручається. Умова про випробування повинна бузи застережена в наказі про прийняття на роботу.

В період випробування  Працівників поширюються законодавство про працю.

Випробування не встановлюється при прийнятті на роботу в ПТ „Ломбард-Свищ, Бударова”.


а) осіб, які не досягли вісімнадцяти років;

б) осіб, звільнених у запас з військової чи альтернативної (невійськової) служби;

в) інвалідів, направлених на роботу відповідно до рекомендації медико-соціальної

експертизи.

Випробування не встановлюється також при прийнятті на роботу в іншу місцевість і при переведенні на роботу на інше підприємство, в установу, організацію, а також в інших випадках, якщо це передбачено законодавством і була попередня згода керівництва ПТ „Ломбард-Свищ, Бударова” .

Строки випробування встановлюються відповідно до вимог чинного законодавства України.

Працівники Товариства можуть працювати за сумісництвом в інших підприємствах тільки за згодою керівництва Товариства і відповідно до чинного законодавства.

З Працівниками ПТ „Ломбард-Свищ, Бударова”, які пов’язані з обслуговуванням матеріальних цінностей, забезпеченням безпеки бізнесу, грошових коштів, укладається договір про повну індивідуальну матеріальну відповідальність.

До початку роботи за укладеним трудовим договором та допуску Працівника на робоче

місце:

Відділ кадрів зобов'язаний:

ознайомити Працівника з його посадовими правами і обов'язками;

1.2) ознайомити Працівника з правилами внутрішнього трудового розпорядку.

1.3) прийняти розписку про нерозголошення комерційної таємниці.

Служба охорони праці зобов’язана:

проінформувати Працівника під розписку про умови праці, наявність на робочому місці, де він буде працювати, небезпечних і шкідливих виробничих факторів, які ще не усунуто, та можливі наслідки їх впливу на здоров'я, його права і обов’язки з питань охорони праці відповідно до чинного законодавства і колективного договору;

провести інструктаж Працівника з техніки безпеки, виробничої санітарії, гігієни праці і протипожежної охорони.

Служба безпеки і охорони зобов’язана:

ознайомити працівника з відомостями, які складають комерційну таємницю і прийняти від нього зобов’язання про її нерозголошення;

3.2.) ознайомити з Правилами поведінки Працівників, які обслуговують грошові цінності.

Безпосередній керівник зобов’язаний:

визначити Працівникові робоче місце, забезпечити його необхідними для роботи засобами;

ознайомити Працівника з його обов’язками, відповідно до посадової інструкції;

провести первинний інструктаж з охорони праці, а в подальшому і повторний, позаплановий і цільовий інструктажі, відповідно до Положення про охорону праці в ПТ „Ломбард-Свищ, Бударова”.

Відповідальний працівник по координації та контролю за діяльністю з проведення внутрішнього (первинного) фінансового моніторинг і уповноважені працівники з питань фінансового моніторингу (директор департаменту валютних операцій, директори безбалансових і госпрозрахункових філій) зобов’язані:

5.1) ознайомити працівника з Правилами проведення фінансового моніторингу.

Порядок припинення трудових відносин.

Працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це Ломбард письмово за два тижні.

При розірванні трудового договору з поважних причин, передбачених чинним законодавством України Працівник звільняється у строк, про який він просить за згодою сторін.

Строковий трудовий договір розривається на вимогу Працівника достроково у разі хвороби або інвалідності, які перешкоджають виконанню ним роботи за трудовим договором.

Припинення трудового договору з Працівником за ініціативи Товариства здійснюється з урахуванням вимог Кодексу законів про працю України (ст. 40 і 41 КЗпП Ураїни).

Припинення трудового договору оформлюється наказом Президента Товариства, який оголошується Працівникові під розписку.

Ломбард зобов'язане в день звільнення видати Працівникові належно оформлену трудову книжку і провести з ним розрахунок у строки, зазначені в статті 116 КзПП. При звільненні Працівника виплата всіх сум, що належать йому від Товариства провадиться в день звільнення. Якщо Працівник в день звільнення не працював, то зазначені суми мають бути виплачені не пізніше наступного дня після пред'явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок.


В разі спору про розмір сум, належних Працівникові при звільненні. Ломбард в усякому випадку повиннен в зазначений вище строк виплатити не оспорювану ним суму.

У разі звільнення Працівника з ініціативи Ломбарду, йому також в день звільнення видається копія наказу про звільнення з роботи. В інших випадках звільнення копія наказу видасться на вимогу працівника.

Основні обов’язки Працівників

Працівник повинен виконувати доручену Йому роботу особисто і не має права передоручати її виконання іншій особі, за винятком випадків, передбачених законодавством. Працівники Товариства зобов’язані:

працювати чесно і сумлінно, дотримуватись дисципліни праці, своєчасно і точно

виконувати обов’язки (функції), визначені посадовими (робочими) інструкціями, а

також розпорядження керівництва,;

постійно вдосконалювати організацію своєї праці;

підвищувати професійний рівень і ділову кваліфікацію;

дотримуватись вимог з охорони праці, техніки безпеки та протипожежної безпеки; не розголошувати у будь-який спосіб комерційну таємницю;

вживати заходи до термінового усунення причин і умов, які перешкоджають або ускладнюють нормальну роботу Працівника, інформувати про це керівництво; утримувати своє робоче місце у чистоті і порядку, не палити у службових приміщеннях;

. ефективно використовувати обчислювальну та іншу оргтехніку, дбайливо ставитись до зберігання майна, економити і раціонально витрачати матеріальні ресурси, електроенергію та інші матеріальні цінності;

уважно ставитись до колег по роботі, сприяти створенню сприятливого психологічного клімату у колективі.

Основні орава Працівників

Працівник Ломбарду має право:

на отримання заробітної плати відповідно до свого трудового вкладу і затвердженою штатного розпису;

на підвищення по службі згідно з чинним законодавством з урахуванням кваліфікації та здібностей і виконання своїх службових обов'язків; на безпечні та належні умови праці;

на соціальний і правовий захист відповідно до вимог чинного законодавства України;

на захист своїх законних прав і інтересів у порядку, передбаченому чинним законодавством України.

Основні обов’язки Домбарду

Ломбард зобов’язаний:

організувати роботу Працівника, закріпити за ним робоче місце, створити для нього безпечні умови праці;

забезпечувати Працівників матеріалами і обладнанням необхідним для роботи;» створювати умови для зацікавленості Працівників у результатах особистої праці, видавати заробітну плату в установлені строки;

здійснювати організаторську та виховну роботу, спрямовану на зміцнення трудової та виконавчої дисципліни;

дотримуватись вимог чинного законодавства про працю і правил охорони праці, вживати заходи до своєчасного усунення причин і умов, що перешкоджають нормальній роботі Працівників;

забезпечувати належні умови для ефективної праці та зростання професійного рівня Працівників ПТ „Ломбард-Свищ, Бударова”;

уважно ставитися до потреб і запитів Працівників.

Ломбард виконує свої обов’язки у відповідності з вимогами чинного законодавства України.

Робочий час і його використання

В Ломбарді встановлено п’ятиденний робочий тиждень з наступним графіком роботи:

• для Працівників адміністративного апарату:

початок роботи -9:00;


перерва для відпочинку та харчування - ] 3:00-14:00; закінчення роботи - 18:00; вихідні - субота і неділя.

• для Працівників операційних кас та пунктів обміну валют:

У випадках неможливості збереження щоденної» щотижневої або щомісячної тривалості балансу робочого часу, за погодженням з Радою трудового колективу допускається встановлення для окремих категорій працівників підсумованого обліку робочого часу з тим, щоб тривалість робочого часу за обліковий період не перевищував річного балансу робочого часу.

Працівники операційних кас, обмінних пунктів працюють за окремими графіками роботи, що розробляються директорами ПТ „Ломбард-Свищ, Бударова” чи їх заступниками, і відповідальним працівником по роботі з операційними касами в м. Києві у відповідності до законодавства. Графіки складаються щомісячно, в рамках якого має бути додержаний, по можливості, встановлений законодавством місячний баланс робочого часу, а у випадку неможливості, - збережений річний баланс робочого часу. Графіки роботи працівників  затверджуються директором. Графіки доводяться до відома працівників підрозділу не пізніше ніж за два тижні до введення їх в дію.

Працівникам операційних кас, пунктів обміну валют надається можливість для відпочинку та приймання їжі тривалістю не менше 0,5 години протягом робочого часу (дня). Така перерва може бути використана Працівником і на робочому місці.

Напередодні святкових і неробочих днів тривалість роботи скорочується на одну годину.

Для всіх працівників Ломбарду встановлено ненормований робочий день.

Ломбард веде облік робочого часу. До початку роботи кожний Працівник зобов’язаний відмітити свій прихід на роботу, а по закінченні робочого дня - закінчення роботи в установленому порядку.

Працівника, який з’явився на роботу в нетверезому стані, стані наркотичного чи токсичного сп’яніння, безпосередній керівник в цей день до роботи не допускає і інформує письмово віце-президента за напрямком діяльності, про що складається відповідний акт.

Забороняється в робочий час відволікати Працівників від їх безпосередньої роботи для виконання громадських доручень, що не пов’язані з діяльністю Ломбарду.

У І. Порядок надання відпусток.

Працівникам надаються щорічні та додаткові відпустки відповідно до чинною законодавства України. Щорічні відпустки надаються за графіком, який складається ПТ „Ломбард-Свищ, Бударова”  і госпрозрахунковими філіями до 5 січня поточного року.

Щорічну відпустку на прохання працівника може бути поділено на частини будь-якої тривалості за умови, що основна безперервна її частина становитиме не менше 14 календарних днів.

За рішенням Директора Ломбарду Працівники можуть бути відкликані з щорічної відпустки за їх згодою у випадках, передбачених чинним законодавством України.

Щорічна відпустка може бути перенесена на інший період як з ініціативи керівництва Ломбарду, так і на вимогу Працівника відповідно до чинного законодавства України.

У разі перенесення щорічної відпустки новий термін її надання встановлюється за згодою між Працівником і керівництвом Ломбарду.

Працівникові може бути надана відпустка без збереження заробітної плати, за умов специфіки роботи.

Заохочення за успіхи у роботі

За досягнуті успіхи в роботі та вагомий внесок Працівника в розвиток та розширення бізнесу, отримання прибутковості, застосування нових стратегій розвитку бізнесу та сприянню своєю працею такому розвитку, до Працівників застосовуються такі види заохочень: оголошення подяки; вручення грамоти чи Почесної грамоти; виплата грошової премії; нагородження цінним подарунком;

Нагородження Срібним знаком ПТ „Ломбард-Свищ, Бударова”:

- Нагородження Золотим ПТ „Ломбард-Свищ, Бударова”  Нагородження Діамантовим знаком ПТ „Ломбард-Свищ, Бударова”


Заохочення оголошуються наказом, доводяться до відома всього колективу Ломбарду і заносяться до трудових книжок Працівників у відповідності з правилами їх ведення.

За особливі трудові заслуги Працівники можуть бути представлені до державних нагород та присвоєння почесних звань.

У1ІІ. Стягнення за порушення трудової дисципліни

Порушення трудової дисципліни, тобто невиконання чи неналежне виконання по вині Працівника покладених на нього трудових обов'язків, тягне за собою застосування до нього заходів дисциплінарного, матеріального чи морального впливу.

До працівника може бути застосовано тільки один з таких заходів дисциплінарного стягнення:

догана;

звільнення.

Дисциплінарні стягнення застосовуються до Працівників за порушення трудової дисципліни. Правил внутрішнього трудового розпорядку, невиконання або неналежного виконання покладених на них трудових обов’язків, наказів та розпоряджень президента, віце- президента та керівника структурного підрозділу Товариства, перевищення повноважень.

Дисциплінарне спинення застосовується Директором Ломбарду безпосередньо за виявленням проступку, але не пізніше одного місяця з дня його виявлення , не рахуючи часу звільнення працівника від роботи у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю або перебування його у відпустці. Дисциплінарне стягнення не може бути накладене пізніше шести місяців з дня вчинення проступку.

Перед застосуванням дисциплінарного стягнення безпосередній керівник Працівника Ломбарду зобов’язаний взяти від порушника трудової дисципліни письмове пояснення з питань, щодо скоєного порушення.

Відмова Працівника дати такі пояснення не може бути перешкодою для застосування стягнення, але про таку відмову складається акт, який підписується керівником структурного підрозділу і двома співробітниками у присутності яких було витребувано пояснення або надане повідомлення про надання пояснень в письмовій формі.

За кожне порушення трудової дисципліни може бути застосовано лише одне дисциплінарне стягнення.

При обранні виду стягнення враховується ступінь тяжкості вчиненого проступку і заподіяну шкоду, обставини за яких вчинено проступок. Застосування матеріального стягнення не вважається дисциплінарним стягненням і відшкодування збитків може застосовуватися одночасно з дисциплінарним стягненням.

Стягнення оголошується наказом і повідомляється Працівникові під розписку.

Якщо протягом року з дня накладення дисциплінарного стягнення Працівника не було піддано новому дисциплінарному стягненню, він вважається таким, що не мав дисциплінарного стягнення.

Якщо Працівник не допустив нового порушення трудової дисципліни і до того ж проявив себе як сумлінний Працівник, то стягнення може бути зняте до закінчення одного року, про що видасться наказ.

Упродовж строку чинності дисциплінарного стягнення заходи заохочення, передбачені цими Правилами, до Працівника не застосовуються.




1. Классы неорганических веществ Растворы электролитов Размеры атомов и водородная связь
2. Вища школа 1987 75
3. СБЕРБАНК Введение
4. ТЕОРЕТИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ ПОВЫШЕНИЯ КУЛЬТУРЫ ОБСЛУЖИВАНИЯ КЛИЕНТОВ НА ТОРГОВОМ ПРЕДПРИЯТИИ 1
5. Анализ деятельности ОАО АНК Башнефть
6. Соціальна стратифікація Причини соціальної стратифікації в Україні
7. гидрокрекинг. Гидрокрекинг ~ процесс более позднего поколения чем каталитический крекинг и каталитичес
8. Становление и развитие режима наибольшего [3] благоприятствования в рамках Всемирной Торговой Орган
9.  г. по г.html
10. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук Київ 2003 Дисертацією
11. задание линий имеет механический смысл
12. рефератах много раз
13. Древнерусское Государство и право
14. В класса Классный руководитель ~ Султанова Е
15. я Параллель ~
16. О гражданском браке о детях и ведении книг актов состояния 18 декабря 1917 г
17. Женщины и мужчины - различия между полами1
18. сатып алу туралы Вена конвенциясы сырт~ты сауда сатты~ м~мілені ауызша нысанда жасау~а жол бере меия егер а
19. сосудистой недостаточности
20. Я видел истину я видел и знаю что люди могут быть прекрасны и счастливы не потеряв способности жить на з