Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Неподання у строки та у випадках передбачених цим Кодексом заяв або документів для взяття на облік у відпо.html

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 1.6.2024

Фінансова відповідальність за порушення системи оподаткування

За порушення законів з питань оподаткування застосовуються такі види юридичної відповідальності:

  •  Фінансова
  •  адміністративна;
  •  кримінальна

Фінансова відповідальність застосовується у вигляді штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) або пені

ПОРУШЕННЯ

ШТРАФНІ САНКЦІЇ

1. Неподання у строки та у випадках, передбачених цим Кодексом, заяв або документів для взяття на облік у відповідному органі державної податкової служби, реєстрації змін місцезнаходження чи внесення інших змін до своїх облікових даних, неподання виправлених документів для взяття на облік чи внесення змін або повторне неподання таких документів, подання з помилками чи у неповному обсязі, неподання відомостей стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського обліку та/або складення податкової звітності.

Для самозайнятих осіб у розмірі 170 гривень, на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи чи юридичну особу, відповідальну за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, - 510 гривень.

Повторні порушення тягнуть за собою накладення штрафу на самозайнятих осіб у розмірі - 340 гривень, на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи чи юридичну особу, відповідальну за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, - 1020 гривень.

2. Порушення платниками податків, що виробляють спирт етиловий (коньячний, плодовий), алкогольні напої та тютюнові вироби, вимог щодо обов’язкової реєстрації як платників акцизного податку органами державної податкової служби за місцем державної реєстрації таких суб’єктів у п’ятиденний строк з дня отримання ліцензії на виробництво.

Тягне за накладення штрафу в розмірі 1700 гривень.

3. Порушення строку та порядку подання інформації про відкриття або закриття банківських рахунків:

3.1. Неподання банками або іншими фінансовими установами відповідним органам державної податкової служби в установлений строк повідомлення про відкриття або закриття рахунків платників податків.

тягне за собою накладення штрафу у розмірі 340 гривень за кожний випадок неподання або затримки.

3.2. Здійснення видаткових операцій за рахунком платника податків до отримання повідомлення відповідного органу державної податкової служби про взяття рахунку на облік в органах державної податкової служби

накладення штрафу на банк або іншу фінансову установу в розмірі 10 відсотків суми усіх операцій за весь період до отримання такого повідомлення, здійснених з використанням таких рахунків (крім операцій з перерахування коштів до бюджетів або державних цільових фондів), але не менш як 850 гривень.

3.2. Неповідомлення фізичними особами - підприємцями та особами, що провадять незалежну професійну діяльність, про свій статус банку або іншій фінансовій установі при відкритті рахунку.

тягне за собою накладення штрафу в розмірі 340 гривень за кожний випадок неповідомлення

4. Порушення платниками податків порядку подання інформації про фізичних осіб - платників податків

4.1. Неподання або порушення порядку подання інформації для формування та ведення Державного реєстру фізичних осіб - платників податків,

тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 85 гривень.

Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке правопорушення

тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 170 гривень.

4.2. Неподання, подання з порушенням встановлених строків, подання не у повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платників податку, суми утриманого з них податку.

тягнуть за собою накладення штрафу на платників податків у розмірі 510 гривень.

Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 1020 гривень.

5. Оформлення документів, які містять інформацію про об’єкти оподаткування фізичних осіб або про сплату податків без зазначення реєстраційного номера облікової картки платника податків, або з використанням недостовірного реєстраційного номера облікової картки платника податків.

тягне за собою накладення штрафу на платника податків у розмірі 170 гривень.

6. Неподання або несвоєчасне подання податкової звітності або невиконання вимог щодо внесення змін до податкової звітності

6.1. Неподання або несвоєчасне подання платниками податків або іншими особами, зобов’язаними нараховувати та сплачувати податки, збори податкових декларацій (розрахунків).

тягнуть за собою накладення на платника податків або таку іншу особу штрафу в розмірі 170 гривень, за кожне таке неподання або затримку.

Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень за кожне таке неподання або затримку

6.2. Неподання платником податків – фізичною особою декларації чи включення до неї перекручених (недостовірних) даних про суми одержаних доходів, понесених витрат, та якщо такі дії платника призвели до заниження суми оподатковуваного доходу,

тягне накладення на платника податків-фізичну особу штрафної санкції у розмірі 25 % від різниці між заниженою сумою податкового зобов’язання і сумою, визначеною податковим органом.

7. У разі коли платник податків не сплачує суму самостійно визначеного грошового зобов’язання протягом строків, визначених цим Кодексом, такий платник податку притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу;

при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.

8. Порушення правил нарахування, утримання та сплати (перерахування) податків у джерела виплати

8.1. Не нарахування, неутримання та/або несплата (неперерахування) податків платником податків, у тому числі податковим агентом, до або під час виплати доходу на користь іншого платника податків

штраф в розмірі 25 відсотків суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету;

Ті самі дії, вчинені повторно протягом 1095 днів, - тягнуть за собою накладення на платника податків штрафу у розмірі 50 відсотків суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету;

9. Неподання або подання з порушенням строку банками та іншими фінансовими установами податкової інформації органам державної податкової служби

Неподання або подання податкової інформації банками та іншими фінансовими установами з порушенням строку, визначеного цим Кодексом, органам державної податкової служби,

тягне накладення штрафу в розмірі 170 гривень;

ті самі дії, вчинені протягом року після застосування штрафу - 340 гривень.

ПЕНЯ

Пеня нараховується:

Суми нарахованої пені:

1. після закінчення встановлених цим Кодексом строків погашення узгодженого грошового зобов’язання на суму податкового боргу нараховується пеня.

Нарахування пені розпочинається:

а) при самостійному нарахуванні суми грошового зобов’язання платником податків - від першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного строку сплати грошового зобов’язання, визначеного цим Кодексом;

б) при нарахуванні суми грошового зобов’язання контролюючими органами - від першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного строку сплати грошового зобов’язання, визначеного у податковому повідомленні-рішенні.

- нараховується на суму податкового боргу (включаючи суму штрафних санкцій за їх наявності та без урахування суми пені) із розрахунку 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день виникнення такого податкового боргу або на день його (його частини) погашення, залежно від того, яка з величин таких ставок є більшою, за кожний календарний день прострочення у його сплаті.

- нараховується із розрахунку 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день заниження.

2. у день настання строку погашення податкового зобов’язання, нарахованого контролюючим органом або платником податків у разі виявлення його заниження на суму такого заниження та за весь період заниження (в тому числі за період адміністративного та/або судового оскарження);

нараховується із розрахунку 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день виплати (нарахування) доходів на користь платників податків - фізичних осіб.

 3. зобов’язання, визначеного податковим агентом при виплаті (нарахуванні) доходів на користь платників податків - фізичних осіб, та/або контролюючим органом під час перевірки такого податкового агента.

У разі скасування нарахованого контролюючим органом грошового зобов’язання (його частини) у порядку адміністративного та/або судового оскарження пеня за період заниження такого грошового зобов’язання (його частини) скасовується.

Нарахування пені закінчується:

1. У день зарахування коштів на відповідний рахунок Державного казначейства України або в інших випадках погашення податкового боргу та/або грошових зобов’язань;

2. У день проведення взаєморозрахунків непогашених зустрічних грошових зобов’язань відповідного бюджету перед таким платником податків;

3. У день запровадження мораторію на задоволення вимог кредиторів (при винесенні відповідної ухвали суду у справі про банкрутство або прийнятті відповідного рішення Національним банком України);

4. При прийнятті рішення щодо скасування або списання суми податкового боргу (його частини). У разі часткового погашення податкового боргу сума такої частки визначається з урахуванням пені, нарахованої на таку частку.




1. социологические исследования а именно ~ использование статистических данных анализ документов анкетный о
2. Личные не имущественные права ребёнка
3. Тема Производство по делам об административных правонарушениях
4. тематики во2 классе Тема Вычитание двузначного числа из круглого Учитель начальных классов Маг
5.  В 2005 г проводилось обследование российских предприятий в ходе которого был осуществлен опрос управляющег
6. Организация питания, построение меню
7. методическим советом БГПУ Протокол
8. х благородных истинах БУДДИЗМА в чем смысл жизни по л
9. манипуляция в приложении к вопросам социологии и психологии употребляется в самых разных контекстах
10. Настоящее Положение устанавливает правила организации и проведения Абрамовских чтений далее ' чтения
11. ПЕДАГОГИЧЕСКИЙ УНИВЕРСИТЕТ Утверждаю РАСПИСА
12. Столыпинские реформы
13. Деление отрезка в данном отношении
14. КОНТРОЛЬНАЯ РАБОТА По дисциплине Английский язык Выполнила- Гнездилова Юлия Юрьевна
15. предсказание для дочери отрывок из Алых парусов
16. участники настоящей Конвенции считая что в соответствии с принципами провозглашенными в Уставе Орган.html
17. Встать когда судья входит в судебный зал
18. Общая характеристика рыночного хозяйства
19. стоимость инвестиционной компании Оценка стоимости ~ это целенаправленный и упорядоченный процесс котор
20. Роль и место закона в конституционном праве России