Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Тема Дванадцать правил Е

Работа добавлена на сайт samzan.net:


   Тема «Дванадцать правил Е. Ф. Кодду»

Французський вчений та математик Е. Ф. Кодд запропанував 12 правил, яким повина відповідати кожна реляційна система керування базами даних. Ними стали:

  1.  Правило інформації

Вся інформація в базі даних повина бути зображена виключно на логічному рівні та тільки одним способом – у вигляді значень, які є в наявності в таблицях. Фактично це неформальне визначення реляційної бази даних.

  1.  Правило гарантійного доступу

Логічний доступ до всіх та кожного елементу даних (атомарному значенню) в реляційній базі даних повинен забезпечуватися шляхом використання комбінації імен таблиць, первинного ключу та імені стовпця.

Правило 2 вказує на роль первинного ключу при пошуку інформації в базі даних. Ім’я таблиці дозволяє знайти потрібну таблицю, ім’я стовбця дозволяє знайти потрібний стовбець, а первинний ключ дозволяє знайти строку, яка містить необхідний елемент даних.

  1.  Правило підтримки недійсних значень

В теперішній базі даних повина бути реалізована підтримка недійсних значень, які відрізняються від строк символів нулевої довжини, строки пробельних символів та від нуля або іншого числа та використовуються для зображення відсутніх даних незалежно від типу цих даних.

Правило 3 вимагає, щоб відсутні дані можна було б зобразити за допомогою недійсних значень (NULL).

  1.  Правило дінамічного каталогу, заснованого на реляційній моделі

Опис бази даних на логічному рівні повинен бути зображен в такому ж саме вигляді, що й головні дані, щоб користувачі, володіючі відповідними правами, мали змогу працювати з ним за допомогою тієї ж реляційної мови, яку вони використовують для роботи з головними даними.

Правило 4 говорить, що реляційна база даних повина сама себе описувати. Іншими словами, база даних повина вміщувати набір системних таблиць, які описують структуру самої бази даних.

  1.  Правило вичерпної підмови даних

Реляційна система може підтримувати різні мови та режими взаємодії з користувачем (наприклад, режим питань та відповідів). Але повина існувати хоча б одна мова, оператори якої можна було б зобразити у вигляді строк символів у відповідність з деяким чітко зазначеним синтаксисом та який в повній мірі підтримує слідуючі елементи:

  •  визначення даних;
    •  визначення уявлень;
    •  обробка даних (інтерактивна та програмна);
    •  умови цілістності;
    •  ідентифікація прав доступу;
    •  межі транзакцій (початок, завершення, відміна).

Правило 5 потребує, щоб СКБД використовувала мову реляційної бази даних.                          Така мова повина підтримувати всі головні функції СКБД – створення бази даних, читання та введення даних, реалізація захисту бази даних та ін.

  1.  Правило оновлення уявлень

Всі уявлення, які теоретично можно оновити, повині бути доступні для оновлення.

Правило 6 відноситься до уявлень, які є віртуальними таблицями, дозволяючими показувати різним користувачам різні фрагменти структури бази даних.

  1.  Правило додавання, оновлення та знищення

Можливість працювати з відношеннями як з одним операндом повина існувати не тільки при читанні даних, але й при їх додаванні, оновленні та знищенні даних.

Правило 7 акцентує увагу на тому, що бази даних за своєю природою орієнтовані на множину. Воно потребує, щоб операції додавання, оновлення та знищення можна було б виконати над множиною рядків.

  1.  Правило незалежності фізичних даних

Прикладні програми та утіліти для роботи з даними повині на логічному рівні залишатися недоторканими при будь-яких змінах засобів зберігання даних або методів доступу до них.

  1.  Правило незалежності логічних даних

Прикладні програми та утіліти для роботи з даними повині на логічному рівні залишатися недоторканими при внесенні в базові таблиці будь-яких змін, які теоретично дозволяють зберігти недоторканими наявні в цих таблицях дані.

Правила 8 та 9 визначають відокремлення користувача та прикладної програми від низькорівневої реалізації бази даних.

  1.  Правило незалежності умов цілістності

Повина існувати можливість визначення умов цілістності, специфічніх для кожної конкретної реляційної бази даних, на підмові реляційної бази даних та зберігання їх в каталозі, а не в прикладній програмі.

Правило 10 визначає, що мова бази даних повина підтримувати обмежувальні умови, які накладаються на вхідні дані та дії, які можуть бути виконані над даними.

  1.  Правило незалежності поширювання

Реляційна СКБД не повина залежити від потреб конкретного користувача.

Правило 11 говорить про те, що мова баз даних повина забезпечувати можливість роботи з розподіленими даними, які розміщені на інших компютерних системах.

  1.  Правило єдиної мови

Якщо в реляційній системі є низькорівнева мова (за один раз опрацьовує один запис), то повина бути відсутня можливість використання її для того, щоб обійти правила та умови цілістності, виявленні на реляційной мові високого рівня (за один раз опрацьовує декілька записів).

Правило 12 попереджує використання інших можливостей для роботи з базою даних окрім мови бази даних, так як це може викликати порушення її цілістності.




1. а ' Политическая партия ' Революция социальная ' Формы капиталистических мон
2. Порядок і механізм здійснення операцій за поточними рахунками субєктів господарювання у національній валюті та їх облік
3.  Специфика земельных отношений и рынка земли
4. Административная школа управления 2
5. 039-678 АКУЛЬШИН ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСІЙОВИЧ ФІЗИЧНІ ТА ТЕХНОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПІДВИЩЕННЯ ВИДОБУТ
6. Это и сохраняющаяся бедность и всё ещё плохой предпринимательский климат и распространённость коррупции
7. Обвиняемый как учасник уголовного процесса
8. Теоретические условия повышения производительности доильной установки
9. РЕФЕРАТ по психологии ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ СОСТОЯНИЯ- УТОМЛЕНИЕ МОНОТОНИЯ ПСИХИЧЕСКАЯ НАПРЯЖЕННОСТЬ
10. Хозяйственной этике мировых религий
11. Деятельность страховой компании
12. Проектная деятельность в детском сад
13. Методические рекомендации по проведению активных форм обучения Образовательные технологии применяемые в
14. относительно доброкачественную клиническую форму и острую системную тяжело протекающую
15. Взаимосвязь социально-экономических условий развития общества с приоритетами природопользования
16. тематической регистрации всех хоз
17.  кинетика и механизм процесса флокуляции
18. Поняття і місце реклами
19. Подготовка природного газа к переработке
20. Цзочжуань и Речи царств формированием философских школ и записи их учений в трактатах как правило назы