Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

практикум є невід~ємною складовою частиною навчальнометодичного комплексу дисципліни ldquo;Інформатика та к

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Передмова

Лабораторний практикум є невід’ємною складовою частиною навчально-методичного комплексу дисципліни “Інформатика та комп’ютерна техніка”, що спрямований, насамперед, для учбової роботи студентів спеціальності 6.050.106 “Облік і аудит” денної форми  навчання. Мета виконання лабораторного практикуму полягає у закріпленні практичних вмінь та навичок володіння СУБД Access та популярної мови SQL для створення цілісних економічних додатків, чому сприяє використання у матеріалах посібника наскрізного прикладу бази даних.

До структури навчально-методичного комплексу входять: теоретичний матеріал по базам даних та СУБД, лабораторний практикум, завдання для самостійної роботи студентів, курсовий проект, навчальна практика та збірка питань для тестового контролю знань та навичок. Погодинне навантаження складових комплексу відповідає типовій програмі дисципліни “ Інформатика та комп’ютерна техніка ” для підготовки фахівців з спеціальності 6.050.106 “Облік і аудит”, так на виконання лабораторного практикуму відводиться 16 годин. За змістом викладений матеріал лабораторних робіт охоплює такі теми, як проектування бази даних, створення табличної основи бази даних засобами СУБД, об’єкти Access, вибірка даних, а також створення та корегування таблиць засобами мови SQL.

Визначальною особливістю навчально-методичного комплексу є  поєднання всіх його складових на основі кваліфікаційних характеристик та відповідних до них знань, вмінь та навичок. Така побудова навчального матеріалу надає зручну та природну можливість його використання для дистанційної форми освіти, оскільки за самими принципами створення відповідний електронний посібник буде спрямовано на досягнення та контроль кінцевих результатів навчального процесу. На нинішньому проміжковому етапі розробки повноцінного дистанційного курсу з дисципліни “ Інформатика та комп’ютерна техніка ” всі матеріалі навчально-методичного комплексу розташовані та відкриті для вільного доступу в мережі Інтранет ВДАУ.

Повнота викладення матеріалу по СУБД Access та мові SQL у навчально-методичному комплексі в цілому та лабораторному практикумі  зокрема достатня для досягнення відповідних кваліфікаційних рівнів бакалавр та спеціаліст економічного напрямку. Тому дане видання може бути корисним для студентів всіх економічних спеціальностей. Також варто додати, що мінімальне знання основ економіки на рівні розуміння складових  наскрізного економічного прикладу дозволяє лабораторному практикуму  бути цікавим для студентів окремих інженерних, в першу чергу, з напрямку програмування, спеціальностей.

Загальні вимоги до виконання лабораторних робіт

Наскрізним прикладом лабораторного практикуму дисципліни “ Інформатика та комп’ютерна техніка ” вибрано спеціалізований оптовий склад-магазин з налагодженою інфраструктурою бізнес-партнерів, за цим прикладом кожний студент виконує власний варіант одного з 30 можливих завдань.

Остаточна структура бази з 12 таблиць та 17 реляційних зв’язків для всіх студентів практично однакова, проте конкретні дані по кожному варіанту вносяться студентом самостійно в залежності від індивідуального завдання (після вивчення відповідного напрямку комерційної діяльності).

Вимоги до обсягу таблиць: в кінцевих таблицях-довідниках не менше 5 записів; в таблицях-довідниках 2-го ступеню (клієнти та постачальники) не менше 10 записів; в таблицях-довідниках 3-го ступеню (замовлення та накладні) не менше 15 записів; в реєстрі товарів не менше 20 записів; в таблиці операцій продажу не менше 30 записів. Особливості індивідуальних варіантів завдань до лабораторних робіт також проявляються у авторському оформленні дизайну таких об’єктів СУБД, як форми та звіти.

Виконання кожної лабораторної роботи повинно супроводжуватися написанням звіту, в якому ще перед початком практичних дій треба вказати номер, тему та мету роботи, при необхідності занотувати нові для себе або ключові теоретичні положення, а також усвідомити завдання роботи. Після перевірки відображення цих моментів у заготовці до звіту та відповідної співбесіди викладач надає студенту допуск до практичної роботи на комп’ютері.

У розділі “Порядок виконання роботи” вміщено пункти, обов’язкові до послідовного виконання кожним студентом. Після виконання всіх пунктів або, якщо на це спеціально вказано, певної частини з них, студент обов’язково демонструє отримані на комп’ютері результати викладачу.

Завершує кожну роботу її захист студентом, який вже після виконання відображає у звіті відповіді на пункти розділу “Вміст звіту” методичних вказівок, а також робить загальні висновки по роботі. Захист кожної лабораторної роботи здійснюється студентом тільки при наявності звіту.

Індивідуальні завдання до лабораторних робіт 

Номер варіанту

Спеціалізація оптового складу–магазину за напрямком торгівлі

  1.  

Комп’ютерленд: комп’ютери, комплектуючі

  1.  

Копіювальні апарати, витратні матеріали

  1.  

Факси, телефони, міні АТС

  1.  

Офісні меблі

  1.  

Канцтовари

  1.  

Аудіо-, відео-, компакти

  1.  

Мобільні телефони та аксесуари

  1.  

Кращі парфуми світу

  1.  

Автозапчастини

  1.  

Електротовари

  1.  

Світ книги

  1.  

Взуття

  1.  

Музичні товари

  1.  

Дитячий світ

  1.  

Ельдорадо: побутова техніка

  1.  

Спортивні товари

  1.  

Аптека

  1.  

Верхній одяг

  1.  

Господар: сучасні інструменти

  1.  

Український сувенір

  1.  

Світ сантехніки

  1.  

Автосалон

  1.  

Посуд

  1.  

Будівельні матеріали

  1.  

Квіти на будь-який смак

  1.  

Чай, кава

  1.  

Солодкий світ – кондитерські вироби

  1.  

Безалкогольні напої

  1.  

М’ясо-молочні вироби

  1.  

Свіжі овочі та фрукти




1. Задание к курсовой работе по информатике Балка состоящая из составного сечения тавр швеллер уголок смот
2. тема должна предусматривать режимы ведения системного каталога отражающего перечень областей знаний по ко
3. Реферат- Обгрунтування диференційованих методів лікування дисфункціональних маткових кровотеч у жінок пізнього репродуктивного віку
4. х томах Рейснер И.html
5. Азбука СанктПетербург 2000 г
6. оживающая механическая статуя бога Амона
7. правовых идей эпохи Возрождения и Реформаций
8. Плацентарная недостаточность
9. Реферат- Климент Смолятич
10. работы Субъект и объект социальной работы
11. Solr System
12. Теория сравнительных преимуществ и международная торговля
13. тематика Корана выборка по форме Контрольной работы 3
14. Тематика лабораторных работ для студентов специальности ИСТ 2 курса заочного отделения по ЭВМиПУ
15. Контрольная работа- Семь инструментов контроля качества
16. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата сільськогосподарських наук.6
17. Нравственное воспитание.html
18. СТАНІСЛАВСЬКА 2
19. Тема -Физиология сердца
20. Новые подходы к налогообложению имущества организаций