Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Мета і завдання індивідуальної роботиІндивідуальна робота з мікроекономіки є невід~ємною складовою части

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Методичні вказівки для виконання індивідуальних завдань

1. Мета і завдання індивідуальної роботи
Індивідуальна робота з мікроекономіки є невід’ємною складовою частиною усього учбового процесу і являє собою важливу форму самостійної роботи студентів по вивченню мікроекономіки.
Виконання індивідуальної роботи направлене, з одного боку, на більш глибоке вивчення економічних проблем, з іншого боку, на вироблення у студентів елементарних навичок наукового дослідження, економічного мислення.
Індивідуальна робота відображає рівень теоретичних знань студента, отриманих в ході вивчення даної дисципліни, і здатність застосовувати ці знання в реальному житті.
Порядок виконання індивідуальної роботи наступний:
1.Вибір теми, складання і затвердження плану.
2.Вивчення наукової літератури, статистичного матеріалу.
3.Написання індивідуальної роботи.
4.Оформлення індивідуальної роботи.
5.Захист.

2. Вибір теми, складання і затвердження плану
Написання індивідуальної роботи починається з вибору теми. Тематика індивідуальних робіт розробляється викладачем, який читає лекційний курс «Сучасні економічні теорії», і надається студентам для вибору. З рекомендованої тематики студент може вибрати будь-яку тему, що його цікавить, або ту тему, яка максимально наближена до сфери його практичної діяльності.
Визначившись з темою індивідуальної роботи, студент приступає до підбору і вивчення літератури. Значну допомогу в цьому йому може надати перелік літератури (підручників, навчальних посібників, монографій, наукових статей і т.п.), наданий викладачем у ході читання лекцій, а також тематичний каталог учбово-методичного кабінету кафедри політичної економії НМетАУ, яким можуть скористатися і студенти Інституту підвищення кваліфікації і перепідготовки керівних кадрів і фахівців металургійного комплексу України.
У процесі вивчення основної і додаткової літератури студент складає план індивідуальної роботи, який складається з вступу, трьох-чотирьох вузлових питань, висновку, списку літератури, що використовується. 
План узгоджується з керівником, після чого студент приступає до написання тексту. 

3. Написання тексту індивідуальної роботи
Обсяг індивідуальної роботи в рукописному варіанті повинен складати в середньому 10-15 сторінок.
Робота починається з вступу, обсяг якого не повинен перевищувати 1-2 сторінки. У вступі розкривається актуальність вибраної теми, міра її теоретичної розробки, вказуються основні дискусійні питання, формулюється мета написання роботи і дається пояснення загальної логіки викладу матеріалу.
Далі викладається основна частина, в якій розкривається зміст теми.
Виклад кожного розділу доцільно починати з постановки питання, із з’ясування змісту економічних явищ, що аналізуються і реальних процесів. Потім треба перейти до характеристики властивих даним процесам меж і особливостей, показати різноманіття форм вияву і відобразити їх розвиток. Кожне положення роботи не повинно бути просто декларовано. Його потрібно підкріпити аргументованими роз’ясненнями і науково обгрунтованими доказами.
При написанні індивідуальної роботи обов’язково потрібно враховувати специфіку даної дисципліни «Сучасні економічні теорії». Тому при виборі теми індивідуальної роботи потрібно чітко визначити практичну спрямованість дослідження і при підборі літератури особливу увагу приділити конкретному економіко-статистичному матеріалу. Це можуть бути фінансові і бухгалтерські звіти підприємств, статистичне зведення, бюлетені, матеріали маркетингових і соціологічних досліджень.
У тексті індивідуальної роботи обов’язково повинні використовуватися основні елементи економічного аналізу: графічне або математичне моделювання, граничні величини, зведені таблиці і діаграми.
На закінчення автор повинен чітко сформулювати основні теоретичні висновки і практичні рекомендації, що органічно витікають з кожного питання його роботи. По своєму об’єму висновок не повинен перевищувати 2-3 сторінки.
Консультуючись з викладачем в процесі написання роботи, студент може отримати відповіді на всі питання, що його цікавлять. Готову індивідуальної роботу студент повинен представити науковому керівнику для рецензії і виставлення попередньої оцінки не пізніше, ніж за сім днів до призначеного терміну захисту.

4. Оформлення індивідуальної роботи
Індивідуальна робота може бути виконана як російською, так і українською мовою.
Перша сторінка роботи – титульний аркуш (див. 
додаток 1). На другій сторінці наводиться план роботи з вказівкою номерів сторінок, які відповідають питанням і підпитанням роботи (див. додаток 2).
Текст роботи пишеться на одній стороні стандартного аркуша (формат А4) розбірливо і акуратно. Допускається представлення індивідуальної роботи у вигляді комп’ютерного роздруку.
Обов’язковою умовою є залишення полів для зауважень рецензента і нумерація сторінок. Номери сторінок необхідно розміщувати в правому верхньому куту. На перших трьох сторінках номери не проставляються.
У список літературних джерел, що розташований в кінці індивідуальної роботи, включається література, яка безпосередньо використна при написанні роботи (вона цитувалася, на неї посилалися або вона послужила відправною точкою при формуванні концепції автора).
Список літератури формується в наступному порядку:
1)законодавчі акти України в хронологічному порядку їх прийняття;
2)монографії, збірники, статті - в алфавітному порядку прізвищ авторів; що не мають на титульному аркуші автора - в алфавітному розташуванню заголовків.
Всі цитати, що наводяться в роботі, беруться в лапки. При пропуску слів ставлять крапки. При цьому необхідно стежити, щоб таке скорочення не відбилося на значенні цитат. Необхідні пояснення можуть вміщуватися в самому тексті в дужках або у виносках і обов’язково обумовлені, щоб читач бачив, що обмовка належить автору, а не джерелу, що цитується. Звичайно це робиться вказівкою ініціалів автора індивідуальної роботи в лапки.
Всі цитати і статистичні дані повинні мати посилання на джерела. Допускається два варіанти оформлення посилань:
•посилання наводиться внизу сторінки і відділяється від тексту горизонтальною лінією. У посиланнях на книги вказується прізвище і ініціали автора, повна назва книги, видавництво, рік видання і кількість сторінок (див. 
додаток 4). При декількох посиланнях на одне і те ж джерело на одній сторінці (якщо вони йдуть підряд) досить, не повторюючи його назви, писати “Там же, - З.”. У випадку, коли неодноразово цитується одна і та ж робота, можна не повторювати її кожний раз, а обмежитися прізвищем і ініціалами автора і вказівкою “Указ. соч., - З.”; 
•посилання у вигляді [№, З], де № - номер літературного джерела в списку літератури, що використовується, З - номер сторінки, з якої взята цитата (див. 
додаток 4).
У разі посереднього цитування, перед назвою джерела ставиться “див. там-то”.
Таблиці, що наводяться в тексті, графіки, діаграми, математичні моделі повинні бути правильно оформлені.
Таблиці нумеруються арабськими цифрами в межах розділу (питання). У правому верхньому куту таблиці над заголовком вміщується напис “Таблиця” з вказівкою номера таблиці. Номер таблиці повинен складатися з номера розділу і порядкового




1. на тему- Как хлеб на стол пришёл Подготовили и провели- Воспитатель ГПД и учителя на
2. налоговое убежище налоговая гавань или налоговый рай англ
3. 14 реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук КИЇВ ~ Д
4. варианта комплектной трансформаторной подстанции
5. Основное содержание- Изучение основных закономерностей построения языков и культур мировой семьи народ
6. Творчество
7. Московский государственный медикостоматологический университет Федерального агентства по здравоохранен
8. Характеристика основных отраслей правовой статистики. Ее значение в практической работе правоохранительных органов
9. Формы и виды контроля знаний учащихся по неорганической химии
10. Булат Окуджава в кино и в жизни
11. і. Економічно активне населення.
12. Статья- Проблема самоопределения Южной Осетии как один из ключевых факторов российско-грузинских отношений
13. Контрольная работа- Назначение, устройство и принцип работы радиально-сверлильных станков
14. Биотические и абиотические факторы
15. Реферат- Методы воспроизведения заболеваний органов системы пищеварения
16.  Контуры размеры и геометрический объём подземной части здания
17. М 2000 УДК 330075
18. Становление и развитие политологии как науки и учебной дисциплины
19. деятельности принято выделять четыре основных модели
20.  Вступ 2