Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

архаїка застосовується до раннього періоду розвитку мистецтва Стародавньої Греції 76 ст

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2015-07-05

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 20.5.2024

Мистецво Древньої Архаїки

Архаїка - (від грецького archaikos - старовинний, давній) ранній етап у розвитку будь-якого явища. У мистецтвознавстві - ранній період розвитку мистецтва Стародавньої Греції (VII-VI ст. До н. Е..).

У мистецтвознавстві термін "архаїка" застосовується до раннього періоду розвитку мистецтва Стародавньої Греції (7-6 ст. До н. Е..). В епоху архаїки, колишньої часом становлення грецьких полісів і інтенсивного складання давньо-грецької культури, формуються основні містобудівні принципи, види храмів, житлових і громадських будівель.Отримує розвиток ордерна система (у тому числі доричний і іонічний ордера). З'являються нові типи монументальної скульптури - статуї юнаків-атлетів (Курос) і дівчат (кора). У вазопису чернофігурний стиль, переживав розквіт в перших двох третинах 6 в. до н. е.., поступається місцем червонофігурному стилю. Зберігаючи монументальність і цілісність, властиві пам'яткам найдавніших цивілізацій, грецьке мистецтво епохи архаїки поступово знаходить самобутність та яскраві гуманістичні риси.


Архаїка, архаїчний період - етап у розвитку давньогрецького мистецтва (VII-V ст. До н.е.), що передував зльоту класики.

Скульптура Античності Архаїка VII - VIст. до н.е.

Скульптура активно почала розвиватися в період архаїки. Вищі досягнення архаїчної скульптури відносяться до розробки образу людини в статуях героїв, а пізніше воїнів -куроси, іменованих також архаїчними Аполлонами Досконалість людини розкривалося через цнотливу зображення здорової наготи, що прославляє природний початок Висування в ролі героя поряд з богами також і людини - атлета і воїна - свідчило про суспільно виховному значенні скульптури До нашого часу дійшло кілька десятків таких статуй.

Життя и творчість Леонардо да Винчи

Леонардо да Вінчі (15 квітня 1452 - 2 травня 1519) - видатний художник і геніальний вчений, заслуги якого важко порівняти з чиїми-небудь. Народився в 1452 році поблизу міста Вінчі (звідки і сталася приставка його прізвища). Його художні захоплення не обмежуються живописом, архітектурою і скульптурою. Не дивлячись на величезні заслуги в галузі точних наук (математики, фізики) і природознавства, Леонардо не знаходив достатньої підтримки і розуміння. Лише через багато років його роботи були по-справжньому оцінені.
Захоплюючись ідеєю створення літального апарату, Леонардо да Вінчі розробив спочатку найпростіший апарат (Дедала та Ікара) на основі крил. Нової його ідеєю став аероплан з повним управлінням. Однак її втілити в життя не вдалося через відсутність мотора. Також знаменитої ідеєю вченого є апарат з вертикальним зльотом і посадкою.
Вивчаючи закони рідини і гідравліку в цілому, Леонардо вніс значний внесок в теорію шлюзів, портів каналізації, перевіривши ідеї на практиці.
Знаменитими картинами Леонардо да Вінчі є «Джоконда», «Таємна вечеря», «Мадонна з горностаєм», «Мона Ліза» та багато інших. Леонардо був вимогливий і точний у всіх своїх справах. Навіть захоплюючись живописом, він наполягав на повному вивченні об'єкта перед початком малюнка.
Рукописи Леонардо да Вінчі безцінні. Їх повністю опублікували лише в 19-20 століттях, хоча ще за життя автор мріяв видати частина з. У своїх нотатках Леонардо відзначав не просто роздуми, а доповнював їх малюнками, кресленнями, описом.
Будучи талановитим у багатьох областях, Леонардо да Вінчі вніс значний внесок в історію архітектури, мистецтва, фізики.Помер великий учений у Франції в 1519 році.

Життя і творчість  Питера Пауля Рубенса

Пітер Пауль Рубенс (1577 - 1640) - художник, живописець (портретист, пейзажист) епохи Бароко.
Народився Рубенс в Зигене, там же провів перші роки свого життя, а в 1587 році, нарешті, з родиною повернувся до Антверпена, де колись його батько був старшиною.
Першу освіту в біографії Рубенса було отримано в єзуїтській колегії. Захоплення живописом Пітер проявив в ранньому дитинстві, а завдяки своїм першим учителям захопився античним мистецтвом.
Після того, як Рубенс став майстром в гільдії Святого Луки, відправився завершувати освіту в Італії, де служив у Вінченцо Гонзаги. В Італії Рубенс не тільки вивчав картини великих майстрів епохи відродження, а ще робив копії художніх шедеврів.
Після переїзду до Риму в біографії Рубенса було виконано кілька портретів аристократії, а потім розпочато роботу над вівтарем церкви Санта-Марія-ін-Валічелла.
Повернувшись на батьківщину, в Антверпен, Рубенс на отримане платню відкрив власну майстерню. Також виконав роботу в церквах святого Карла Борромея, святого Вальбурга, міському соборі Антверпена.
Наступне десятиліття в біографії художника Рубенса стало піком у його творчості. Рубенс прославився на всю Європу, спочатку за рахунок своїх релігійних картин (наприклад, «Страшний суд», «Розп'яття»). Рубенс писав картини для Уайтхолльского, Версальського палацу, отримав звання лицаря, доктора Кембріджського університету.




1. то сильно сжало запястья за спиной
2. Универсальные делительные головки
3.  Задачи и основы физического воспитания студентов [3] 2
4. темах гуманістичний потенціал педагогічної взаємодії
5. Банка для збереження реактивів Б
6. а класс Эксперимент проводился в несколько этапов На первом этапе мы- Аопределили цел
7. Обслуживание туристов на предприятиях питания
8. клетки вырабатывают инсулин ~ гормон который отвечает за то чтобы глюкоза поставлялась клеткам в достато
9. в сборе используют крюки расположенные под верхней рамой бака
10. Задание на курсовое проектирование
11. Лекция БЕЗОПАСНОСТЬ ЖИЗНЕДЕЯТ
12. за всех тех наслоений которые наложила жизнь.
13. гарних та поганих грошей держава встановлює рівну цінність обох погані гроші швидко витісняють гарн
14. ТЕМА. Люблінська унія 1569 р
15. якої науки галузі знання чи проблеми у світі випускається незліченна кількість видань інформація в яких ча.html
16. БМ- змістпредметобєктсубєкт.html
17. тема общественных отношений интересы как основа связей и отношений между людьми
18. 1903 рр 13
19. Тюркоязычные народы на просторах евразийских степей в эпоху Средневековья
20. Введение Естествознание ~наука о природе Наука география как самостоятельный раздел естествознания