Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

АВІАНТЗвітпро проведення декади історії та основ правових знаньв КПЛ Авіант 25

Работа добавлена на сайт samzan.net:


ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТНІ НАУКИ,МОЛОДІ ТА СПОРТУ
ВИКОНАВЧОГО ОРГАНУ КИЇВРАДИ (КМДА)

Управління професійної освіти
Навчальне-методичний кабінет професійно-технічної
освіти у м. Києві  
  

КИЇВСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ
ЛІЦЕЙ «АВІАНТ»


Звіт
про проведення
декади історії та основ
правових знань
в КПЛ «Авіант»
25.11-09.12.2013р.

Викладач історії
Коновальчук Валентин
Юрійович
Яковенко Ірина
Федорівна    

    Хорошою традицією стало проведення у нашому начальному закладі декади історії та основ правових знань.
    Тижні історії плануються таким чином,щоб учні могли проявити свої  здібності.
    План декади історії передбачає оригінальні між предметні зв’язки,що зустрічаються нечасто-історія і музика,історія та література,історія та художня культура,історія та фольклор.
    До підготовки та проведення декади історії залучається якомога більше учнів,щоб отримати ефективний навчальний та виховний результат. При проведенні тижнів історії важливо його спланувати починаючи від змісту заходів,відповідального за їх проведення і закінчуючи часом проведення та необхідною аудиторією.
    Слід передбачити урочисте відкриття і закриття тижня історії,з інформацією про його заходи мають ознайомитися викладачі та учні ліцею.
Протягом двох насичених різноманітними заходами тижнів,з 25 листопада по 9 грудня 2013 року у нашому навчальному закладі проходила декада історії та основ правових знань.
   Відкрилась вона тематичною лінійкою вишукування 80-річниці пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933рр.Її підготовлювали і провели викладач історії Яковенко І.Ф.Учні груп І-ІІІ курсів під час проведення цього заходу запалили свічки Пам’яті і вшанували загиблих під час голодомору хвилиною мовчання.

                                                                                                       

    Заздалегідь був підготовлений план заходів.
    Лінійка відкриття; відкритий виховний захід з елементами документального аналізуючи подій на тему: «Голодомор 1932-33рр. в Україні»; виставка тематичних робіт учнів І-ІІІ курсів; Олімпіада ( І етап ) з історії; виставка-конкурс стінних газет «Історія на сторінках газет»; історична інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?» для учнів груп ІІ курсу; історичні вікторини для учнів груп І та ІІІ курсів; екскурсії до музеїв м. Києва та лінійка,на якій були проведені підсумки декади.
    Викладач історії Яковенко Іриною Федорівною був підготовлений та проведений відкритий виховний захід з елементами документального аналізу історичних подій на тему: «Голодомор 1932-33рр. в Україні» для учнів групи П-1.
    Учні самостійно опрацювали історичні документи та підготовлювали рубрику «Голодомор очима очевидців». На уроці були використані мультимедійні засоби навчання.
       

    Викладачем історії Коновальчуком Валентином Юрійовичем була підготовлена та проведена інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?» з історії серед команд у груп ІІ курсу: 21,22,23,2,28 та 29; 6 команд по 3 учні у команді.
    Турнір складений з трьох етапів – домашнє завдання (девіз команди та емблема),другий етап – 15 запитань з історії українського козацтва та 30 питань,які охоплюють найважливіші сторінки історії України. Захід був проведений за підтримки мультимедійних засобів навчання. Журі у складі заступника директора з Навчальної роботи Товстенко Людмила Михайлівна,заступника директора з навчально-виховної роботи Прядко Людмила Дмитрівна та методист Редько Неоніли Вікторівни визначило переможця і призерів інтелектуального історичного турніру. Переможцем стала команда групи 21 -33 очки. «Срібним» призером – команда групи 22 -31 очко та «бронза» у команди групи 26 -29 очок. Всі команди показали добрі знання з історичного минулого нашої держави.

    У форматі декади проводилась виставка творчих робіт учнів груп І-ІІІ курсів. Учні обирали тему написання роботи,опрацьовували літературу. Викладачами історії були визначені кращі роботи,які і експонувались на виставці творчих робіт у вестибюлі ліцею.
    Клименко Микола,Колісниченко Микола,Олександров Владислав – гр.16; Орел Максим – гр.13; Шаповал Сергій - гр.Т-5; Зозуленко Роман – гр.Т-5; Омельченко Ігор,Українець Роман – гр.26; Оніщенко Володимир – гр.22.
    У рамках декади історії проводилась виставка-конкурс стінних газет «Історія на сторінках газет». Всі академічні групи брали участь у цьому загальноліцейному  заході. Кожна група створила редакційну колегію,до якої ввійшли відповідальні за назву газети,зміст,за загальне та естетичне оформлення,історичну довідку,біографії історичних постатей.
    Журі визначило переможця і лауреатів конкурсу.

І місце – гр.28
ІІ місце – гр..15,19
ІІІ місце – гр.П-1,23
    Більшість газет було оформлено естетично,грамотно,креативно.


    У групах І та ІІІ курсу були проведені історичні вікторини на краще знання історії України та всесвітньої історії.
    У форматі декади історії серед учнів груп І-ІІІ курсу була проведена олімпіада (І етап) з історії, за результатами якої були визначені учасники ІІ етапу (міського) всеукраїнської олімпіади з історії – Карпяк  Сергій (група 33) та Новіков Максим (група 22).
    До того ж важливо підкреслити,що добре продумане товче змагання з історії стає справжнім святом,надовго залишається не тільки переможців олімпіади,а й усіх учасників.
    Екскурсійна  робота.
    В нашому ліцеї викладами істориками активно проводиться екскурсійна робота. Екскурсійний матеріал поглиблює та конкретизує історичні знання учнів,підвищує в них інтерес до історії,розвиває творчу ініціативу. Метою музейних екскурсій є огляд зібраних й експонованих історичних документів,пам’яток матеріальної і духовної культури. Історико-краєзнавчі  екскурсії проводяться з метою вивчення нашого краю,його історії та сьогодення.
    Учні з інтересом оглянули зали Національного музею Великої Вітчизняної війни,музеїв української революції та Голодомору 1932-33 рр. в Україні.

 




















    9 грудня на загальноліцейній лінійці адміністрацією ліцею та викладачами історії було підведено підсумки декади історії та основ правових знань,визнано кращі групи,нагороджено переможців та лауреатів історичних конкурсів та змагань.
 




1. . Квотирование импорта ~ экспорта ~ установление ограничения на ввоз или вывоз товаров в количественном или
2. Планар эту идею можно воплотить в жизнь Вы спросите какСнижение затрат складывается из многих составляю
3. Оптимізація хірургічних методів лікування генералізованого пародонтиту ІІ та ІІІ ступеня тяжкості.html
4. Три принципа успешного электронного бизнеса
5. Нормы кормления молодняка крупного рогатого скота при выращивании и откорме на мясо
6. реферату- Суб~єкти підприємництва та умови їх господарюванняРозділ- Економіка підприємства Суб~єкти підпр
7. на ґрунті спільної мови що досягла певної висоти розвитку і стала психічною основою для колективної розумов
8. Розанов Василий Васильевич
9. 24 В каждой конкретной системе передачи для номинальной длины регенерационного участка задается минималь
10. Мировое соглашение в делах о несостоятельности (банкротстве)
11. Вариант 1 вопроса Вопрос Ответ
12. вариантов Конструктор позволяет создавать отчет с нуля и редактировать уже созданный отчет
13. 156 [23] Esy Zip 98 [2
14. на тему- Зарождение и становление русского кинематографа
15. Цели Информативная Напоминающая Увещательная Сравнительн
16. Разговор Чеченца с русским ДПС в Грозном
17. заварилось и покатилось кудато вдаль
18. передставлені суттєво ПШ частіше QПШ тіламищо сформувалися на самих пізніх стадіях інтрузивномагматичної
19. юбленным пристанищем гигантским альбатросам
20. ростки школьники рабочие промышленных предприятий и др