Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Тема- Правила оформлення рішень та вказівок Мета-З~ясувати призначення рішень та вказівок; розкрити особ

Работа добавлена на сайт samzan.net:


ЛЕКЦІЯ №37

Тема: Правила оформлення рішень та вказівок

Мета:З’ясувати призначення рішень та вказівок; розкрити особливості оформлення

План

  1.  Вказівка
  2.  Рішення

1.Вказівка

     Вказівка ​​- розпорядчий документ федеральних органів виконавчої влади і управління, інших вищестоящих організацій з питань інформаційно-методичного характеру, пов'язаних з виконанням нормативно-правових актів, інструкцій, методики інших керівних документів. Керівники низових організацій, підприємств, фірм на правах єдиноначальності також мають право на видання вказівок при оформленні рішень за оперативними і адміністративних питань (відрядження співробітників, накладення стягнень і т. п.).
           Вказівка
​​в цілому по оформленню не відрізняється від оформлення наказу та розпорядження, має такий же формуляр, склад і розташування реквізитів, але ключовими словами в констатуючій частині тексту, в залежності від змісту, замість слова «НАКАЗУЮ», використовуються слова «ЗОБОВ'ЯЗУЮ», «ПРОПОНУЮ ». Вказівка, як і наказ, має заголовок до тексту може мати констатуючу частину і - обов'язково - пункт про контроль за виконанням.
            Вказівки, що направляються на адресу підвідомчих організацій, оформляються на загальному бланку організації або на бланку конкретного виду документа з нанесенням реквізиту «Адресат». При великому числі організацій, яким надсилається вказівку, адресат оформляється узагальнено.

Вказівка — розпорядчий документ, що видається ширшим колом посадових осіб, ніж наказ: керівником установи, головним інженером, головним конструктором, директором дочірньої фірми тощо.

    Вказівка охоплює в основному питання організаційно-методичного, оперативного характеру, пов'язані з організацією виконання наказів, інструкцій та інших актів установи чи її вищих органів. Даються вказівки для розв'язання поточних організаційних питань, а також для доведення нормативних матеріалів до безпосередніх виконавців, з метою оперативного впливу на виконання управлінського рішення.

    Формуляр вказівки складається з назви відомства, установи чи її структурного підрозділу, назви виду документа, дати і місця видання, номера, заголовка, тексту, підпису, позначки про погодження.

    Починається текст вказівки, як правило, словами, ЗОБОВ’ЯЗУЮ або ПРОПОНУЮ, які друкуються великими літерами. Видають вказівки в залежності від обсягу тексту на бланках стандартних форматів А4 або А5.

2.Рішення

Рішення являє собою правовий акт колегіального або дорадчого органу міністерств, комітетів, громадських організацій, вчених рад НДІ, вузів, а також рад директорів підприємств, фірм з метою; розв'язання найбільш важливих питань їх діяльності. За формою і структурою рішення оформляється аналогічно постановою.
           Відповідно до Статутів суб'єктів Російської Федерації, міст, районів, голови відповідних територіальних одиниць, керівники структурних підрозділів можуть приймати рішення з поточних питань в межах їх компетенції.
          
До рішень також належать спільні розпорядчі документи, прийняті двома чи кількома колегіальними органами чи організаціями, фірмами.
Розпорядчим документом діяльності колегій міністерств і відомств, наукових, педагогічних рад тощо є рішення. Його текст складається з 2 взаємозв'язаних частин: констатуючої і розпорядчої.

    Перша включає вступ, оцінку ситуації, а при необхідності – підставу для видання рішення або нормативно-правовий акт, покликана пояснити, чим викликане те чи інше рішення. Тут нерідко переказується акт вищого органу правління, на виконання якого видається рішення.

    Друга частина документа починається словами: ……….Колегія (міська чи наукова рада) вирішила, при цьому слово ВИРІШИЛА друкується великими літерами в розрядку, для того, щоб візуально виділити обидві частини.

    Далі з нового рядка друкується текст розпорядчої частини, в якій дається перелік заходів, визначаються виконавці та терміни виконання.

     До формулювань розпорядчої частини рішень висуваються жорсткі вимоги.

     По-перше, вони повинні бути конкретними, чіткими, ясними, не вступати у суперечність зі змістом раніше виданих розпорядчих документів, не дозволяти іншого тлумачення. По-друге необхідно уникати неконкретних виразів типу «підняти», «підвищити», «посилити», «поліпшити», «вжити заходів», «активізувати», «звернути увагу» тощо. Сформульовані таким чи-ном доручення розпливчасті, перевірка їх виконання утруднена.

    Якщо розпорядча частина рішення припускає різні за характером дії, називає кілька виконавців, вона ділиться на пункти, що нумеруються арабськими цифрами.

    Рішення підписується головою і секретарем.





1. Сканер
2. Прагни завжди перемагати скоріше самого себе ніж долю і змінювати скоріше свої бажання ніж порядок у світ
3. Влияние женщин на становление дворянской культуры XIX века
4. Renru Новосибирск ул
5. прежнему широко принимается
6. Курсовая работа- Создание педагогических условий в семье для развития творческих способностей детей в музыкальной деятельности
7. Учет и аудит выпуска и реализации готовой продукции
8. Конденсаційні та сублімаційні процеси в атмосфері
9. 2013 г. СОГЛАСОВАНО Дир
10. Процес спонукання людини до діяльності і до досягнення поставлених цілей Мотивація Стимулювання
11. а СТИЛЬ РУКОВОДСТВА в контексте управления это привычная манера поведения руководителя по отношению к п
12. Лаврентьевский прорыв проведет семинар для инноваторов Интерфейс взаимодействия с инвестором
13. 1 Теоретические сведения [3
14. наличие на пищевом предприятии источника инфекции невыявленного больного или бациллоносителя 2 санита
15. Лекция 8 Общая характеристика поражений терапевтического профиля при катастрофах и авариях
16. Генная инженерия
17. Введение12
18. Стороны в гражданском процессе2
19. Любое существо может исповедовать одну из трех религий а так же переходить из одной религиозной системы в
20. реферативних досліджень Бабушкіна Биков Білай Бреславська Бойчук Гутаров