Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

мі упрння прибутком Операційний важіль ОВ інструмент управління операц

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 2.6.2024

37. Операційний важіль в с-мі упр-ння прибутком

Операційний важіль (ОВ) ‒ інструмент управління операц. прибутком, заснований на вивченні співвідношення постійних і змінних витрат. Пост. ‒ в-ти, що е змінюються від динаміки обсягу виробн.. чи реаліз. п-ва. (амортиз. відрах., % за ккредит, орендна плата, З/п упр-го персоналу, адмін.. в-ти). Змінні – це в-ти, що змінюються відповідно до динаміки зміни обсягу виробн.. чи реаліз. продукції. (в-ти на придбання сировини і матеріалів, спожив. електроенергії, з/п працівників).

Відношення пост. та змінних в-т дозволяють застосув. механіз операц. левериджу на упр-ння формув. опер. прибутку (коеф. опер. левериджу) Ефект ОВ – співвідношення приросту суми валового операц. прибутку та суми приросту обсягів реаліз.

Особливості дії механізму ОВ на формув. прибутку: 1) позитивний вплив ОВ поч. лише після подолання п-вом критичного рівня реаліз (точки беззьитков); 2) після подолання критичного облягу реаліз.. чим вищий коеф. операц. левериджу, тим білш. вплив на приріст опре. прибутку зі збільш. обсягів реаліз.; 3) набіл. позитив. вплив ОВ досяг. в полі, максим. наближен. до рівня критич. реаліз.; 4) механізм ОВ має і зворотну направленість – при будь-якому змен. обсягів реаліз ще біл. мірою буде зменш. валовий опер. прибуток; 5) ефект ОВ є стальним лише в короткотрив. період.

38. Фінансовий важіль: поняття, складові та сфери застосування

Фін. важіль (ФВ) хар-зує використ п-вом залуч. коштів, яке впливає на зміну коеф. рентаб власного капіталу (ВК). Показник, який відображає рівень додатков. створ. прибутку ВК при різній частці використ. залученого капіталу назив. ефектом ФВ і розрах: ЕФВ = (1- ставка податку на прибуток) * (коеф. доходності активів – середній розмір % за кредит, що сплачуюється за викор. залуч капіталу) * (середня сума залученого капіталу / середня сума ВК)

Складові ЕФВ: 1) податковий коректор ФВ - (1-податок на прибуток); 2) диференціал ФВ – (коеф. доходності активів – середній розмір % за кредит); 3)коеф. ФВ – хар-зує суму залуч. капіталу, яку викор. п-во на од. ВК.

Застосув. механізму впливу ФВ на рівень прибутковості ВК і рівень фін. ризику дозволяє цілеспрямов. упр-ти як вартістю, так і струк. капіталу п-ва.

39. Поняття грошового потоку та їх види у фін. упр-нні

Грошовий потік п-ва – сукупність розподілених у часі надходжень і виплат грошових коштів, що генеруються його господар. діяльн. Класифікація грош. потоків: 1) за масштабами обслуговування господар. процесу: - п-ва в цілому; - з окремих видів господ. діяльн; - окремих струк. підрозділів; - окремої господ. операції.  2) за видами господар. діяльн: - з поточної діяльн.; - з інцест. діяльн.; - з фін. діяльн.  3)за напрямками руху грош. коштів: - позитивний (надходження); - негативний (вибуття); 4) за методами визнач. обсягу: -валовий; - чистий. 5) за рівнем достатності: - надлишковий; - дефіцитний. 6) за методом оцінки в часі: - наявний; - майбутній; 7) за безперервністю формування: - регулярний; - дискретний.

40. Мета та порядок упр-ння грош. потоками

Метою упр-ння грош. потоками (ГП) є забезпечення фін. рівноваги п-ва в процесі його розвитку шляхом збалансув обсягів надходж. і використ. грош. коштів та їх синхронізація в часі. Процес упр-ння ГП п-ва здійсн. через такі етапи: 1) проведення повного і достовірного обліку руху ГП п-ва та необхідної звітності; 2) аналіз ГП п-ва за попередні періоди – виявлення рівня достатнього формування грош. коштів, ефектив. їх використ та збалансування в часі; аналіз проводиться за динамікою обсягу, складу і за викор. коеф. достатності, ліквідності, ефективності.

3) оптимізація ГП п-ва – на даному етапі виявляються та реаліз. резерви, що дозволяють зменш. залежність п-ва від зовн. джерел залучення коштів; - забезпечення набіл. повного збалансув. руху ГП в часі і за обсягом; - збіл. обсягу та якості чистого ГП.  4) планування ГП у розрізі їх видів; 5) забезпечення ефективного контролю за ГП п-ва.




1. Субъекты аграрной политики условно подразделяются на 3 группы Государство негосударственные субъекты и н
2. Гражданин Андреев В
3. это одновременно сама теория управления со своими понятиями а также концептуальная схема постановки пробле
4. Из общих компонентов кризиса возникла необходимость в выделение и управление отдельных субъективных ком
5. 2012 ~ 10122012г Преподаватель- Молчанова Барнаул 2012
6. Work which tkes me severl hours
7. тема международных договоров которая была уничтожена фашистской Германией в 1930е гг
8. КУБАНСКИЙ ГОСУДАРСТВЕННЫЙ ТЕХНОЛОГИЧЕСКИЙУНИВЕРСИТЕТ Факультет КТАС
9. Objectives for Australian online publications against current online publishing activity and to identify ways in which access can be provided to a greater range of Australian online publications
10. На данный момент проект на начальной стадии и еще многие детали нужно будет уточнить
11. политические носители многообразной политической деятельности направленной на завоевание защиту или испо
12.  Капитальное строительство в рамках Министерства обороны РФ осуществляется в целях обеспечения высокой
13. Енергетична оцінка технологій у сільськогосподарському виробництві
14. Особенности и проблемы развития рынка труда в переходной экономике
15. Организационные основы управления охраной труда
16. Коммерческое право - отрасль гражданского права
17. Природа этнических конфликтов и способы их разрешения
18. на тему Этапы развития категории бытия в философии Выполнил- студент 1 курса группы 29 зпх - 1
19. Мир техники 16 2
20. Земская Слобода находится в 15 км от Смоленска на территории Кощинского сельского поселения Смоленского ра