Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Організація комп~ютерного діловедення Спеціальність- 5

Работа добавлена на сайт samzan.net:


МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ     

КИЇВСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНО – ПЕДАГОГІЧНИЙ КОЛЕДЖ

ІМЕНІ АНТОНА МАКАРЕНКА

Методичні вказівки

до виконання курсових робіт студентів

з дисципліни: «Організація комп’ютерного діловедення»

Спеціальність: 5.03040101 «Правознавство»

 

КИЇВ -2013

  Розповсюдження і тиражування без офіційного дозволу Київського професійно-педагогічного коледжу імені Антона Макаренка заборонено.

Укладач: Пугачов О. П.; викладач ІІ-ї категорії

Методичні вказівки до виконання курсових робіт студентів /О.П. Пугачов. - М., 2013.

Дане видання призначене для студентів юридичного факультету Київського професійно-педагогічного коледжу ім. А. Макаренка.

Основна ціль методичних рекомендацій - допомогти студентам засвоїти матеріал при написанні курсової роботи. При роботі описується структура наукового дослідження, характеризується його понятійний апарат, розглядаються питання наукового дослідження. Правила оформлення курсової роботи, викладені в даних методичних рекомендаціях дозволяють здійснити плавний перехід в написанні наукових досліджень – «курсова робота – випускна кваліфікаційна робота – магістерська дисертація»

Розглянуто на засіданні методичної комісії юридичних дисциплін

                   Протокол № ____ від _______ 20__ р.

                                                  Голова комісії     Сергієнко О. М.


ЗМІСТ

ПІДГОТОВКА КУРСОВОЇ РОБОТИ 4

СТРУКТУРА І ЗМІСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ 5

ОФОРМЛЕННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ 7

ТЕМАТИКА КУРСОВИХ РОБІТ 11

РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА 13

Додаток 1 16

Додаток 2 17

Додаток 3 18


ПІДГОТОВКА КУРСОВОЇ РОБОТИ

Підготовка курсової роботи включає в себе такі етапи:

-  Вибір теми;

- Ознайомлення з теоретичними і практичними проблемами, які повинні бути висвітлені в роботі;

- Складання проекту плану курсової роботи;

- Підбір спеціальної, монографічної літератури;

- Консультація з науковим керівником і затвердження плану;

- Написання та оформлення курсової роботи;

- Передача науковому керівнику для перевірки;   

- Доопрацювання курсової роботи;

- Захист курсової роботи.

Студенти приходять на консультації до наукового керівника самостійно за власною ініціативою, або за викликом наукового керівника.

Орієнтовна тематика курсових робіт розробляється кафедрою і може  поновлюватися щороку. Кафедра рекомендує теми курсових робіт з урахуванням наукових проблем, які вирішує кафедра, та які є актуальними для сучасного етапу розвитку і використання юристами комп’ютерної техніки в Україні.

 


СТРУКТУРА І ЗМІСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Курсова робота повинна мати чітку й логічну структуру (див. додаток 2):

- титульна сторінка;

- зміст (1 стор.);

- вступ (1–3 стор.);

- основна частина (20-25 стор.);

- висновки (1-3 стор.);

- використана література (15-25 джерел);

- додатки.

Загальний обсяг курсової роботи становить 25-35 сторінок комп’ютерного тексту, не враховуючи списку літератури і додатків.

У вступі обґрунтовується актуальність обраної теми, ступінь її вивчення, визначаються питання, які вимагають вирішення. Вказуються також об’єкт, предмет і методологічна основа дослідження, характеризуються джерела одержання інформації.

Основна частина курсової роботи передбачає глибоке й всебічне розкриття сутності даної проблеми. Вона висвітлюється згідно із затвердженим планом (2-3 розділи).

У першому розділі бажано розкрити теоретичні й методологічні та історичні положення з обраної теми дослідження; критично розглянути й проаналізувати різні точки зору; висловити своє ставлення до дискусійних питань, дати характеристику об’єкту дослідження; підійти до постановки основних проблемних питань.

Наступні розділи передбачають глибокий аналіз конкретних фактичних матеріалів, обґрунтування позитивних і негативних тенденцій розвитку, шляхів вирішення наявних проблем.

У висновках підводяться підсумки дослідження, робляться теоретичні узагальнення; викладаються  практичні рекомендації по розвитку певного правового інституту  тощо.

Список літератури, що використовується в роботі, може включати нормативно-правові акти, наукові праці (монографії, брошури, статті в періодичних виданнях: журналах, газетах, збірниках),  інші фактичні матеріали (статистичні дані, звіти та інші документи).

Всі  джерела  в межах кожного розділу розміщують  в  алфавітному порядку  згідно   з  діючими   стандартами бібліографічного опису.

Наукові джерела слід використовувати творчо. Запозичення чужих думок без посилання на автора і просте переписування не дозволяється.

Слід уникати в роботі книжкових висловів, викладати самостійно свої думки, не припускаючись повторень і помилок. Уважно стежити за тим, щоб у роботі не було суперечностей між окремими її положеннями. Пряме цитування в роботі чужих думок у великій кількості недоцільне.

 


ОФОРМЛЕННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

При оформленні курсової, необхідно дотримуватись встановлених вимог. Робота має бути надрукована машино друкарським або комп’ютерним способом на одному боці білого аркушу паперу формату А4 (297x210 мм.), 14-м шрифтом, до 30-рядків на сторінці.

Кожна сторінка тексту обмежується полями: ліве — 30 мм, праве – 10 мм, верхнє – 20 мм, нижнє – 20 мм. Відстань між заголовком і текстом має бути 15 -20 мм. Кожний розділ курсової роботи слід починати з нової сторінки. Заголовки розділів друкуються симетрично, прописними літерами; заголовки підрозділів друкуються з абзацу (3 інтервали). Переноси у заголовках неприпустимі. Розділи повинні мати порядкову нумерацію і позначатися римськими цифрами з крапкою в кінці (І; ІІ; ІІІ); нумерація підрозділів має включати вказівку на розділ (1.1.; 1.2.; 2.1.; 2.2…).

Нумерація сторінок у роботі проставляється наскрізна, включаючи список літератури та додатків, і починається з титульного листа, на якому номер не ставиться. Номери сторінок проставляються у правому верхньому кутку.

Додаток оформляють як продовження курсової роботи після списку літератури Кожний додаток слід починати з нової сторінки, у правому верхньому кутку зазначати слово «Додаток». Якщо в роботі більше одного додатку, їх нумерують послідовно арабськими цифрами (без знака “№”). Кожен додаток повинен мати заголовок.

На всі цитати, таблиці, схеми, малюнки, графіки тощо в тексті мають бути посилання. Кожна таблиця супроводжується порядковим номером.

Посилання на джерела можуть подаватися в один із таких способів за вибором автора курсової роботи:

1) у вигляді приміток, що наводяться в кінці сторінки під текстом, нумеруються в межах однієї сторінки або всієї роботи (наскрізна нумерація), позначаються  індексом (1,2,3...), який проставляється безпосередньо за текстом, на який подається виноска.

Наприклад: "деякі автори вважають, що ... викладається зміст думки". Внизу сторінки, під текстом вказується джерело:

1. Див.: Иоффе О.С. Обязательственное право. – М., 1975. – С. 125-128;  Щербина В.С. Господарське право України. – К., 1999. – С.35-37.;

2) у вигляді посилань на поданий в кінці роботи список використаних джерел;  у квадратних дужках вказується номер джерела  за списком та номери сторінок в ньому,  на яких викладено відповідні дані (думки тощо); дужки проставляються безпосередньо за текстом, якого стосується посилання.

Наприклад: “деякі автори вважають, що ... викладається зміст думки [16, с.125-128   43, с. 35-37]”; числа  “16” та “43” – в даному прикладі – це номери, під якими  розміщені зазначені роботи у спискові використаних джерел.

В посиланнях на наукові статті, що опубліковані у збірниках наукових праць, періодичних виданнях тощо обов’язково зазначається прізвище автора та назва праці, назва видання, рік, номер випуску, сторінки, на яких розміщено дану працю:

Л. Ф. Брикайло Інформаційні технології в юреспруденці: Система ЛІГА:ЗАКОН. Навчальний посібник.  - К:. Вид А. В. Паливода, 2008. - 102с

Харитонов Є. Традиція приватного права в Україні: між Сходом і Заходом (деякі питання методології розробки концепції приватного права в Україні) // Юридична Україна. – 2003. - № 2. – с.14-19

Рекомендується застосовувати наскрізну нумерацію джерел у всьому списку літератури (єдина нумерація для всіх підрозділів списку джерел).


Список використаних джерел формується у такій послідовності.

- Конституція України, інші законодавчі та підзаконні нормативно-правові акти України; норми міжнародного права тощо.

- Навчальна, наукова та інша комп’ютерна та юридична література (в алфавітному порядку за  прізвищами авторів або назвами монографій, брошур тощо).

- Іноземні джерела (англомовні, німецькомовні тощо, окрім російської).

Для нормативно-правових актів: наводиться назва акту, дата його прийняття, видання офіційного оприлюднення тексту, рік, номер, статті (сторінки).

1. Цивільний кодекс України від 16 січня 2003 р. // Відомості Верховної Ради України - 2003 р. - № 40 - ст. 3 ("ст." – тут це номер блоку сторінок в офіційному виданні нормативно-правових актів)

2. Закон України “Про захист прав споживачів” від 12 травня 1991 р. // Відомості Верховної Ради УРСР. – 1991 р. – № 30. – ст. 379  

3. Л. Ф. Брикайло Інформаційні технології в юреспруденці: Система ЛІГА:ЗАКОН. Навчальний посібник.  - К:. Вид А. В. Паливода, 2008. - 102с

Для всіх нормативно-правових актів необхідно вказувати офіційні видання (Відомості Верховної Ради України, Офіційний вісник України, газета “Урядовий кур’єр”, Зібрання постанов Уряду України). Не слід посилатися на електронні бази даних та інші видання (книги), які не є офіційними джерелами змісту нормативно-правових актів.


Для наукових джерел: наводиться прізвище автора, назва праці, видання, рік:

Осакве К. Сравнительное правоведение в схемах: общая и особенная части М.: Дело, 2000.

У завершеному вигляді курсова робота зшивається у папку-скорозшивач та подається на відповідну кафедру.

В роботі розміщують послідовно: титульний лист (див. додаток 1) за встановленою формою; зміст (де слід вказати початкову й кінцеву сторінки кожного розділу; додаток 2), який повинен обов’язково відповідати заголовкам, що зазначені в роботі; вступ, розділи роботи, висновки, список використаних джерел (див додаток 3), додатки.

Завершену роботу студенти подають на кафедру згідно з терміном, визначеним навчальним графіком.

Тематика курсових робіт доводиться до відома студентів. Студенти обирають теми курсових робіт. Список студентів із зазначенням тем і наукових керівників курсових робіт доводиться до загального відома.

Графік подання і захисту студентами курсових робіт розробляє і оголошує кафедра.

На кафедрі організовуються консультації для студентів з питань методики написання курсових робіт, порядку подання до захисту, процедури захисту тощо.


ТЕМ
АТИКА КУРСОВИХ РОБІТ

1.Роль та місце компютерного діловедення в управлінні підприємством.

2.Нормативно-правова база компютерного діловодства. Класифікація та організація електронних  документів.

3.Комп’ютерне програмне забезпечення що використовується в діловодстві. Типи програмного забезпечення.

4.Технологія роботи в текстовому редакторі MS Word 2010. Побудова таблиць та діаграм.

5.Технологія роботи в пакеті програм MS Office 2010. Створення та використання гіперпосилань.

6.Технологія роботи в текстовому редакторі MS Word 2010. Злиття документів.

7.Технологія роботи в текстовому редакторі MS Word 2010. Створення шаблонів та форм.

8.Характеристика пакету програм MS Office 2010. Імпорт та експорт інформації.

9.Робота в системі керування базами даних MS Access 2010. Цілісність бази даних, створення зв’язків.

10.Робота в системі керування базами даних MS Access 2010. Створення запитів на основі таблиць.

11.Робота в системі керування базами даних MS Access 2010. Використання форм для роботи з БД.

12.Сучасні комп’ютерні віруси, їх класифікація.

13.Налаштування та використання локальних мереж при роботі з документами.

14.Технологія роботи в табличному процесорі Excel 2010. Використання функцій в формулах

15.Створення презентацій в програмі MS Power Point 2010.

16.Поняття глобальної мережі Internet – як джерела інформації.

17.Текстовий редактор MS Word 2010. Технологія форматування тексту.

18.Використання ПК у документальному забезпеченні управління підприємством.

19.ЕОМ як помічник в організації роботи з документальним забезпеченням.

20.Використання сучасного антивірусного ПЗ для захисту даних.

21.Робота документами на ПК. Захист документаційних файлів.

22.Програми архіватори. Затиснення та архівація документації.

23.Програми для роботи з документами в операційних системах Windows, Linux, Unix.

24.Основні відомості про табличний процесор Excel 2010. Робота з книгами та листами в Excel.

24.Основні відомості про текстовий редактор MS Word 2010, можливості програми

25.Використання системи керування базами даних MS Access 2010 в юриспруденції. Архітектура баз даних.

26.Комерційна таємниця, її охорона. Захист документів від несанкціонованого доступу на ПК.

27.Резервне копіювання документів. Зовнішні носії інформації.

28.Захист документів від втрати, пошкоджень та несанкціонованого доступу при використанні ЕОМ.

29.Обмін та передача документальної інформації в глобальній мережі Internet.

30.Застосування програма MS Outlook Express 2010.

31.Можливості пакету програм MS Office 2010.

32.MS Office 2010. Імпорт та експорт інформації в документах.

33.Робота в системі керування базами даних MS Access 2010. Створення макросів.

34.Технологія роботи в текстовому редакторі MS Excel 2010. Побудова таблиць та діаграм.

35.Характеристика та можливості програми MS Publisher 2010.

  1.  Організація діловодства на підприємстві за допомогою комп’ютерної техніки.
  2.  Державні стандарти для оформлення документів.
  3.  Єдина система класифікації та кодування інформації.
  4.  Уніфікована система організаційно-розпорядчих документів.
  5.  Єдина Державна Система Діловодства. Нормативні документи по документаційному забезпеченню управління.
  6.  Призначення і класифікація різних типів документів.
  7.  Ділове листування та засоби оформлення зв'язку.
  8.  Основні форми та принципи документаційного забезпечення управління.
  9.  Інформаційні засоби складання, обробки та копіювання документів.
  10.  Електронне листування, програмне забезпечення для роботи з електронною поштою.
  11.  Суть сучасного комп’ютерного діловодства


РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА

  1.  Андрєєва В.І. Поняття документа і діловодства. // Журнал "Справочник секретаря и офис-менеджера". №8. 2006. З. 22.
  2.  Белоусова Л.И., Веприк С.А.Текстовый редактор Microsoft Word: Практикум (рос. м.). Харків: ООО "Компания СМИТ", 2007-172 с
  3.  Інформатика. Комп’ютерна техніка. Комп’ютерні технології: Підручник. 2-ге вид. – К.: Каравела, 2007. – 640 с.
  4.  Белоусова Л.И., Веприк С.А.Текстовый редактор Microsoft Word: Практикум (рос. м.). Харків: ООО "Компания СМИТ", 2007-172 с.
  5.  Бройдо В.Л. Офісна оргтехніка для діловодства і управління. М.: інформаційно-видавничий будинок "Філін'", 2003. 345с
  6.  Бутинець Ф.Ф., Івахненко С.В., Давидюк Т.В., Шахрайчук Т.В. Інформаційні системи бухгалтерського обліку: Підручник для студ. вузів спец. 7.050106 "Облік і аудит" / Житомирський інженерно-технологічний ін-т Франц Францович Бутинець (ред.). - 2-е вид., перероб. і доп. - Житомир : ПП "Рута", 2002р. с.566
  7.  Брижко В, Цимбалюк В., Швець М., Коваль М., Бабанов Ю. Е – майбутнє та інформаційне право / За ред.. д.е.н., М. Швеця // 2-е вид., доп. – К.; НДЦПІ АПрН України. – 2006 р. – 234 с. // www bоd.kiev.ua
  8.  Голубєв В.О. Програмно-технічні засоби захисту інформації від комп'ютерних злочинів.- З.: Павел, 1998р. с.144
  9.  Гедровіч Ф.А. Цифрові документи: проблеми забезпечення збереження // Вісник архівіста. № 1. 2004. С.120-122.
  10.  Герхард Франкен, Сергей Молявко. MS-DOS 6.2 ... для Пользователя.- М.: БИНОМ, 1994.- 234с.
  11.  Гуцалюк М. Координація боротьби з комп'ютерною злочинністю // Право України. — 2002. - № 5. - С. 121-126.
  12.  Дибкова Л. М. Інформатика та комп’ютерна техніка: посібник для студентів вищих навчальних закладів. К.: „Академвидав” 2003. – 320 с.
  13.  Івахненков С.В. Комп'ютерний аудит: контрольні методики і технології. - К. : Знання, 2005 р. с.244
  14.  Козлов Н. В. Компьютерное делопроизводство и работа с офисной техникой. Учебный курс. СПб.: Наука и техника, 2007 – 304 с.
  15.  Копылов В.А. Информационное право: Учебник. – 2-е изд., перераб. и доп. – М.: Юристъ, 2003. – 512 с.
  16.  Кормич Б.А. Інформаційна безпека: організаційно-правові основи: Навч. посібник. – К.: Кондор, 2004 . – 384 с.
  17.  Кліменко С.В., Крохин і.В., Кущ В.М., Лагутін ю.Л. Електронні документи в корпоративних мережах.  М., 2001. 345с.
  18.  Копилов В.А. Інформаційне право: Навчальний посібник. М.: Юрист, 2003. 456с.
  19.  Копилов В.А. Інформація як об'єкт правового регулювання // НТІ. Сірий. 1. Організація і методика інформаційної роботи. № 8. 1996. З. 2.
  20.  Ларін М.В. Управління документацією і нові інформаційні технології. М: Наукова книга, 2001. 137 з.
  21.  Ларьков Н.С.  Документоведеніє. М.: Видавництво АСТ, 2006. 427с.
  22.  Стенюков М.В. Документоведеніє і діловодство: Конспект лекцій. Діловодство. М.: ПРІОР, 2006. 173с.
  23.  Левченко О.М. Microsoft Word для Windows: від текстового процесора до видавничої системи. – Львiв: СП «БаК», 1998. – 120c.
  24.  Левченко О.М. Microsoft Word для Windows: від текстового процесора до видавничої системи. – Львiв: СП «БаК», 1998. – 120c.
  25.  Ліпкан В.А., Максименко Ю .Є. , Желіховський В.М. Інформаційна безпека України в умовах євроінтеграції: Навчальний посібник. – К.:КНТ, 2006. – 280с.
  26.  Марущак А.І. Інформаційне право: Доступ до інформації: Навчальний посібник. – К.: КНТ, 2007, - 532 с.
  27.  Міст О. Комментарій до ФЗ Про інформацію, інформатизацію і захист інформації. Спб.: Пітер, 2004. 167с.
  28.  Мельников К. Н. Достоверность информации в сложных системах. – 1973р. с. 233
  29.  Піхоцький В.Ф., Яцищин Ю.В. Інформаційні системи у податковому контролі й аудиті: Навч. посібник / Державна податкова адміністрація України ; Національна академія держ. податкової служби України. - Ірпінь : Національна академія ДПС України, 2004р. с.444
  30.  Пушкарьов О. І. Інформатика і комп’ютерна техніка. Комп’ютерні технології. К.: видавничий центр „Академія” 2005. – 634 с.
  31.  Рзаєв Д. О. “ Інформатика та компютерна техніка ”Навчально – методичний посібник для самостійного вивчення дисципліни – К: КНЕУ, 2003.
  32.  Руденко В.Д., Макарчук О.М., Патланжоглу М.О. Практичний курс інформатики/За ред. МадзігонаВ.М. -К.: Фенікс, 1997.-304 с
  33.  Романов А.Н., Одинцов Б.Е. Компьютеризация аудиторской деятельности: Учеб. пособие для студ. вузов, обуч. по спец. "Бухгалтерский учет и аудит". - М. : Аудит, 1996р. с. 101
  34.  Скібіцька Л. І. Організація комп’ютерного діло ведення. Навчальний посібник. К.: „Центр навчальної літератури” 2006. – 224 с.
  35.  Симонович С. В.Информатика для юристов и экономистов. СПб.: Питер 2004. – 620 с.
  36.  Симонович С., Г. Евсеев, А. Алексеев “Специальная информатика” Москва 2002/
  37.  Система інформаційного забезпечення ОВС України: Навч.-практ. посібник / Під ред. Л.В. Бородича 2001р. С 232.
  38.  Хорев А. Защита информации. Технические каналы утечки информации. – М.: ГКТ, 1998. С. 221
  39.  Шафрин. Ю. Информатика. Информационные технологии: в 2 ч. М.: Лаборатория Базовых Знаний, 2001.

ДОДАТКИ

Додаток 1

Київський професійно-педагогічний коледж імені Антона Макаренка

(повне найменування вищого навчального закладу)

_____________________________________________________________________________________________

(повна назва кафедри, циклової комісії)

КУРСОВА РОБОТА

з ___________________________________________________________

(назва дисципліни)

на тему:_____________________________________________________

____________________________________________________________

Студента (ки) _____ курсу ______ групи

напряму підготовки__________________

___________________________________

спеціальності_______________________

__________________________________

(прізвище та ініціали)

Керівник ___________________________

____________________________________

(посада, вчене звання, науковий ступінь, прізвище та ініціали)   

Національна шкала _____________________    

                                                                    Члени комісії          ________________  ___________________________

                                                                                                                                            (підпис)                        (прізвище та ініціали)

                                                                                                     ________________  ___________________________

                                                                                                                                             (підпис)                        (прізвище та ініціали)

                                                                                                                               ________________  ___________________________

                                                                                                                                             (підпис)                         (прізвище та ініціали

                                                                

м. КИЇВ  20 __ рік

Додаток 2

ЗМІСТ

ВСТУП 3

I. Властивості документованої інформації  5

II. ХАРАКТЕРИСТИКА МАТЕРІАЛЬНИХ НОСІЇВ ІНФОРМАЦІЇ 9

    1.1. Носій информции як  матеріальна  складова документа 9

    1.2.  Класифікація документів на сучасних носіях інформації 13

    1.3. Форма матеріального носія електронної документованої інформації 15

III. ФУНКЦІОНАЛЬНА СУТЬ СУЧАСНИХ НОСІЇВ ДОКУМЕНТОВАНОЇ ІНФОРМАЦІЇ 18

    2.1. Оптичні (лазерні) носії інформації 18

    2.2. Магнітні носії інформації 20

    2.3. Перфоровані та мікрографічні носії інформації 26

ВИСНОВОК 30

ВИКОРИСТАНА ЛІТЕРАТУРА   32

ДОДАТКИ   34


Додаток 3

ВИКОРОСТАНА ЛІТЕРАТУРА

  1.  Андрєєва В.І. Поняття документа і діловодства. // Журнал "Справочник секретаря и офис-менеджера". №8. 2006. З. 22.
  2.  Белоусова Л.И., Веприк С.А.Текстовый редактор Microsoft Word: Практикум (рос. м.). Харків: ООО "Компания СМИТ", 2007-172 с Інформатика. Комп’ютерна техніка. Комп’ютерні технології: Підручник. 2-ге вид. – К.: Каравела, 2007. – 640 с.
  3.  Белоусова Л.И., Веприк С.А.Текстовый редактор Microsoft Word: Практикум (рос. м.). Харків: ООО "Компания СМИТ", 2007-172 с.
  4.  Бройдо В.Л. Офісна оргтехніка для діловодства і управління. М.: інформаційно-видавничий будинок "Філін'", 2003. 345с
  5.  Брижко В, Цимбалюк В., Швець М., Коваль М., Бабанов Ю. Е – майбутнє та інформаційне право / За ред.. д.е.н., М. Швеця // 2-е вид., доп. – К.; НДЦПІ АПрН України. – 2006 р. – 234 с. // www bоd.kiev.ua
  6.  Голубєв В.О. Програмно-технічні засоби захисту інформації від комп'ютерних злочинів.- З.: Павел, 1998р. с.144
  7.  Гедровіч Ф.А. Цифрові документи: проблеми забезпечення збереження // Вісник архівіста. № 1. 2004. С.120-122.

Ресурси Інтернет

8      Академія педагогічних наук України  www.ministru.edu-org.ua

9.     Бібліотечний світ України    www.ukrlibworld.kiev.ua

10.   Державна освітянська бібліотека України www.edu-ua.net/libraru

11.   Міністерство освіти і науки України  www.educatio.gov.ua





1. Принципы юридической ответственности за правонарушения
2. Философия Древнего Востока
3. Проектирование технологии очистки нефтесодержащих вод
4. Реформы Диоклетиана и Константина, гонения и торжество христианской церкви
5. Ревматоидный артрит
6. Тема ~ по последней цифре зачетной книжки
7. . ОБЩИЕ ПОЛОЖЕНИЯ 1.1
8. Проблемы реализации молодежной политики на федеральном и региональном уровне
9. ой семестр 33
10. 1обrdquo;єктивна властивість соціо та етнокультурні особливостірівень медицини тощо 2субrdquo;єктивні власт
11. Тема- Метод касательных решения нелинейных уравнений
12. Коррекционная работа с умственно отсталыми детьми
13. Адамда'ы биологиялы' проблемасын зерттеуге парасатты 'лес 'ос'андар- А
14. Отрасль сельскохозяйственного предприятия ~ это часть производства отличающаяся от других производимым
15. Стаття 23 зазначено що кожна людина має право на вільний розвиток своєї особистості якщо при цьому не порушу
16.  Облік процесу постачання
17. Реферат- Банковская ликвидность
18. Морские ежи
19. Тема- Отечественная философияСвойствами Добра по мнению В
20. по теме- Оценка эффективности деятельности врачатерапевта участкового