Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Загальні положення 1.html

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-01-17

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 4.5.2024

про Бюджетне управління

Департаменту фінансів виконавчого органу

Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

1. Загальні положення

1.1. Бюджетне управління Департаменту фінансів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (далі – Бюджетне управління) є структурним підрозділом Департаменту фінансів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (далі – Департамент фінансів).

1.2. У своїй діяльності Бюджетне управління керується Конституцією України, законами України, Указами Президента України, постановами Верховної Ради України, актами Кабінету Міністрів України, наказами та розпорядженнями Міністерства фінансів України, рішеннями Київської міської ради, розпорядженнями Київського міського голови та виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Положенням про Департамент фінансів, наказами Департаменту фінансів, цим Положенням, іншими актами законодавства.

2. Основні завдання Бюджетного управління

Основними завданнями Бюджетного управління є:

  1.  Забезпечення та реалізація державної бюджетної політики.
    1.  Організація роботи по складанню, уточненню, моніторингу та аналізу виконанню бюджету м. Києва у відповідному періоді.
    2.  Узагальнення показників соціально-економічного розвитку території в розрахунку на одного отримувача відповідних соціальних послуг та проведення порівняльного аналізу цих показників з показниками по окремих адміністративно-територіальних одиницях  та по Україні в цілому.
    3.  Узагальнення матеріалів по моніторингу доходів на душу населення міста в розрізі загального та спеціального фондів бюджету, покладених в основу формування бюджету, та доходів Державного бюджету України, які збираються на території м. Києва. Накопичення показників податкоспроможності бюджету та території.
    4.  Організація роботи з Головним управлінням Державної казначейської служби України в м. Києві, Державною податковою службою у м. Києві, контрольно-ревізійними службами МФУ по Києву та іншими контрольними органами міста.
    5.  Організація розгляду справ реабілітованих та виплат грошових компенсацій.
    6.  Організація роботи та координація діяльності учасників бюджетного процесу в частині здійснення запозичень, обслуговування, управління та погашення боргу м. Києва

3. Функції Бюджетного управління

Бюджетне управління відповідно до покладених на нього завдань здійснює такі функції:

3.1. Бере в установленому порядку участь у розробці проекту бюджету м. Києва на відповідний рік.

3.2. Бере участь в розробці та доведення до головних розпорядників бюджетних коштів та районних у м. Києві адміністрацій інструкції з підготовки бюджетних запитів та здійснює їх аналіз.

3.3. Готує розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) по організації складання бюджету м. Києва.

  1.  Отримує в Міністерстві фінансів України контрольні показники до бюджету міста
    1.  Організує та проводить роботу з прогнозування доходів бюджету м. Києва, включаючи доходи, що надходять до Державного бюджету України.
    2.  Одержує, обробляє, аналізує економічну інформацію, статистичні дані, необхідні для складання прогнозних надходжень доходів бюджету від відповідних економічних служб міста.
    3.  Відслідковує тенденцію зміни основних макропоказників та мікропоказників економіки в м. Києві.
    4.  Приймає  участь у роботі щодо удосконалення бюджетного законодавства, розроблює та опрацьовує проекти нормативно – правових актів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та рішень Київської міської ради готує висновки та пояснення щодо доцільності їх прийняття та наслідків впливу на доходну та видаткову частину бюджету, обслуговування, управління  та погашення зовнішнього боргу м. Києва.
    5.  Готує довідки, доповідні місцевим органам законодавчої і виконавчої влади міста та керівництву Департаменту фінансів про стан надходження податків і зборів з пропозиціями щодо поліпшення механізму їх надходжень.
    6.  Бере участь в роботі постійних комісій Київської міської ради щодо розгляду розрахунків до проекту бюджету, узагальнює їх, готує проект рішення сесії Київської міської ради про затвердження проекту бюджету та подає на розгляд та затвердження сесії Київської міської ради.
    7.  Здійснює розгляд заяв, документів про виплату грошової компенсації реабілітованим громадянам та проектів рішення на комісію Київської міської ради з питань поновлення прав реабілітованих.
    8.  Складає розпис доходів і видатків бюджету м. Києва, вносить зміни до розпису у межах річних бюджетних призначень по кодах економічної та функціональної класифікації, відповідає за повноту та своєчасність  розрахунку з державним бюджетом по перевищенню доходів над видатками.
    9.  Готує проекти розпоряджень виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) в частині вирішення фінансових питань.
    10.  Вносить зміни до бюджету м. Києва відповідно до Законів України „Про внесення змін до Закону України „Про Державний бюджет України” на відповідний рік, постанов Кабінету Міністрів України, рішень сесії Київської міської ради та розпоряджень виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).
    11.  Створює бази даних та накопичує звітні показники, що характеризують соціально-економічний стан м. Києва, виконання бюджету м. Києва, в тому числі по доходах та видатках; мережі і штатах установ соціально-культурної сфери; заробітній платі в бюджетних установах та інших соціальних виплатах; стану розрахунків за спожиті енергоносії бюджетними установами; дебіторській та кредиторській заборгованості.
    12.  Аналізує показники виконання бюджету м. Києва та інші форми звітності щодо прогнозів Міністерства фінансів України та Департаменту фінансів.
    13.  Здійснює аналіз виконання загального та спеціального фондів бюджету за джерелами їх наповнення та напрямками видатків в динаміці.
    14.  Узагальнює матеріали по розрахунках обсягу видатків на виконання Закону України „Про столицю України – місто-герой Київ” та аналіз їх виконання.
    15.  Готує довідки та обґрунтування щодо стану та динаміки виконання бюджету м. Києва, стану міжбюджетних розрахунків тощо.
    16.  Готує та подає Київській міській раді офіційні висновки про виконання або недовиконання дохідної частини бюджету м. Києва  для прийняття рішення про внесення змін до бюджету.
    17.  Здійснює організаційно - правові дії, пов’язані з отриманням бюджетом м. Києва коштів на умовах повернення, платності та строковості, в результаті яких виникають зобов’язання місцевого самоврядування перед кредиторами.
    18.  Здійснює аналітичну та практичну роботу, яка направлена на поповнення бюджетних ресурсів міста за допомогою використання інструментів фінансового ринку.
    19.  Організовує роботу по взаємодії Київської міської державної адміністрації з банківськими та іншими фінансово – кредитними інститутами з метою реалізації загальноміських програм соціально-економічного розвитку м. Києва.
    20.  Проводить роботу з міжнародними рейтинговими агенціями щодо підтримки та супроводження кредитного рейтингу м. Києва.
    21.  Організовує співпрацю з міжнародними організаціями та установами щодо забезпечення юридичної, інформаційної підтримки з метою підвищення інвестиційної привабливості м. Києва, розширення джерел фінансування бюджету м. Києва, укріплення бази міжнародних інвесторів, дотримання норм міжнародного права в сфері обслуговування, управління  та погашення зовнішнього боргу м. Києва, розробки нових юридичних аспектів концепції управління зовнішнім боргом м. Києва.
    22.  Надає методичну та практичну допомогу в організації роботи фінансових управлінь районних в м. Києві державних адміністрацій.
    23.  Розглядає пропозиції, листи і скарги, що надходять до управління, та готує відповідні висновки.
    24.  Приймає участь у розробці спільно з Державною податковою службою у м. Києві пропозицій щодо введення місцевих податків і зборів, у відповідності з чинним податковим законодавством.
    25.  Здійснює інші функції, пов’язані з виконанням покладених на нього завдань.

4. Права Бюджетного управління

Бюджетне управління має право:

  1.  Одержувати в установленому порядку від управлінь, відділів інших підрозділів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), районних в м. Києві державних адміністрацій, Головного управління Державної казначейської служби України у м. Києві, органів державної податкової служби необхідні матеріали, бухгалтерську чи статистичну звітність  щодо складання проекту бюджету м. Києва та аналізу його виконання, в тому числі в частині, яка стосується обслуговування, управління та погашення боргу м. Києва.
    1.  Скликати наради та проводити семінари, що належать до компетенції Бюджетного управління.
    2.  Інші  права,  передбачені законодавством України.

5. Організація діяльності Бюджетного управління

5.1. До складу Бюджетного управління входить:

- Бюджетний відділ;

- Відділ моніторингу виконання бюджету;

- Відділ доходів бюджету;

- Сектор з питань управління місцевим боргом.

5.2. Бюджетне управління очолює начальник.

5.3. Начальник здійснює керівництво Управлінням, організовує, спрямовує його роботу на виконання покладених завдань та функцій, розподіляє обов’язки між працівниками Управління та контролює їх виконання.

5.4. Начальник вносить пропозиції директору Департаменту фінансів щодо заохочення працівників Бюджетного управління, притягнення їх до дисциплінарної відповідальності, подає пропозиції про призначення, звільнення та переміщення працівників Бюджетного управління.

5.5. Подає директору Департаменту фінансів пропозиції про удосконалення роботи підрозділу.

5.6. Вживає заходів для підвищення кваліфікації працівників підрозділу.

Начальник Бюджетного управління           ____________

       (підпис)

PAGE  5




1. Герой и Дракон Значение и смысл Вызовы и соблазны Смена сценария Естественнонаучный подход Женск
2. а является одним из основных документов стратегического планирования в Российской Федерации и представляет
3. Контрольная работа- Теоретические основы управления проектами
4. Понятие, виды и действительность сделок
5. психические процессы 2 психические состояния 3 психические свойства
6. Петр Бекетов
7. их дети. Ц а р и ц а И р и н а Ф е д о р о в н а во иночестве Александра сестра царя Бориса вдова царя Фе
8. Роль и функции антикризисного регулирования
9. Вимоги безпеки для криптографічних модулів
10. Прогнозирование вероятности банкротства по модели СайфулинаКадыкова
11. Основы всестороннего обеспечения боевых действий
12. Изучите свое тело и научитесь доставлять себе удовольствие.html
13. на тему- Правовий статус Рахункової палати у контрольних правових відносинах Студентки 4 курсу
14. Университетское 1984
15. Общая Медицина.1
16. СОЦИАЛЬНОЕ ПРОЕКТИРОВАНИЕ
17. Производство печатной продукции федеральными полиграфическими предприятиями
18. Данией Бельгией Нидерландами Люксембургом Францией Швейцарией Австрией Чехией и Польшей
19. Здравствуйте друзья Как говорится с наступающим вас Новым Годом Да очень скоро стрелки часов сойдутся в в.
20. Використання трифазного асинхронного двигуна в мережах однофазного струму