Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Тема- Маркетингова політика комунікацій МЕТА- Набуття навичок творчого пошуку удосконалення маркетинго

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-06-20

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.5.2024

ПРАКТИЧНА РОБОТА №

Тема: Маркетингова політика комунікацій

МЕТА: Набуття навичок творчого пошуку, удосконалення маркетингової діяльності підприємства щодо створення комплексу маркетингових комунікацій на ринку транспортних послуг.

Рекламне агентство « » одержало замовлення щодо створення комплексу маркетингових комунікацій на ринку транспортних послуг для Вашого об’єкта дослідження. Ви виступаєте в ролі керівника одного із рекламних агентств.

Завдання 1.

 Розробіть рекламне звернення для Вашого об’єкта дослідження.

  1.  Вибір форми звернення та засобів її поширення

Рекламне звернення - кінцевий результат розробки реклами.

Воно повинно базуватися на таких основних принципах та варіантах:

- в основі лежить спосіб життя;

- обов'язковий нарис з натури;

використання свідчень на користь товару;

- використання даних наукового характеру;

- створення фантазійної атмосфери;

- створення настрою до рекламованого образу чи до товару;

- використання символічних персонажів та відомих особистостей.

Етапи створення рекламних звернень

Основними етапами створення рекламних звернень є такі:

1. Дослідження:

- вивчення споживачів;

- дослідження товару;

- аналіз ринку.

2. Стратегічне планування:

- визначення цілей реклами;

- встановлення бюджету;

- складання програмних заходів;

- визначення відповідальності.

3. Тактика:

- кошторис витрат;

- вибір засобів реклами;

- складання графіка публікацій;

- контроль.

4. Підготовка звернень:

- написання текстів;

- художнє оформлення звернень;

- виробництво.

5. Готове звернення

Американський спеціаліст з реклами Огілві пише "Гарне не те рекламне оголошення,

яке справляє враження, викликає захоплення спеціалістів і публіки. Гарне те звернення,

яке спонукає споживача купувати товар. Увага споживача має бути цілковито спрямована

на товар".

Фактори впливу на вибір засобів поширення реклами

Основні фактори, які будуть впливати на вибір засобів поширення рекламної інформації, такі:

- вартість рекламного виходу на аудиторію;

- співвідношення "корисної" і "некорисної" аудиторії;

- охоплення ринку;

- частота рекламного виходу на покупця;

- стабільність виходу звернення;

- ступінь впливу на покупця;

- заповнення інформаційного джерела іншою рекламою;

- час, що минає від подання реклами до її виходу.

  1.  Створення звернення. Одним з головних елементів процесу маркетингових комунікацій є звернення, яке має бути передано своєчасно й ефективно. Йдеться про зміст звернення, силу його впливу на споживача, графік його повідомлення.

Рекламодавець повинен подати свою «велику ідею» так, щоб вона привернула увагу та викликала зацікавленість цільового ринку. Творчі працівники повинні підібрати найкращий стиль, тон, слова та форму втілення звернення. Будь-яке звернення можна виконати в різних стилях.

  1.  Реалістичний стиль. Представлення одного чи кількох типових персонажів, які використовують товар у звичайних обставинах (наприклад, дві матері на пікніку обговорюють переваги соняшникової олії «Олейна»).
  2.  Спосіб життя. Робить акцент на тому, що товар відповідає певному способу життя. Наприклад, в рекламі National Diary Board показані жінки, які займаються спортом та розповідається про те, що це молоко доповнює здоровий, активний образ життя.
  3.  Фантазія. Навкруги товару чи способів його використання створюється ореол фантазії. Наприклад, після слів «Після ванни Badedas може трапитись все, що завгодно» зазвичай з’являється принц на білому коні, як тільки його кохана виходила з ванної кімнати.
  4.             Настрій чи образ. Навкруги товару створюється певний настрій чи образ, наприклад,         краси, кохання чи душевного спокою. Про товар не говориться ні слова, відбувається лише непряме переконання. Під час реклами шампуню Timotei використовується природність та простота – ідея, яку було вдало реалізовано в багатьох країнах.
  5.  Музика. Показ однієї чи кількох осіб чи мультиплікаційних персонажів, які виконують пісню про товар. Цей прийом використовується виробниками безалкогольних напоїв (наприклад, Coca-Cola).
  6.  Символічний персонаж. Створюється герой, що уособлює товар. Герой може бути мультиплікаційним (наприклад, Garfield the Cat) чи справжнім (Ерік Кантона) та Ліс Фердінант (Les Ferdinand), які беруть участь в рекламній кампанії NikeKick it”, спрямований проти наркотиків).
  7.  Акцент на технічному чи професійному досвіді. Наголос робиться на досвіді компанії у виробництві конкретного товару. Так, Maxwell House показує, як один з її постачальників ретельно відбирає кавові зерна, а Gallo розповідає про свій багаторічний досвід у виробництві вина.
  8.  Наукові докази. Наводяться наукові дані про те, що конкретна торгова марка краще чи має більше переваг, ніж інші. Протягом багатьох років в рекламі зубної пасти Crest використовуються наукові дані про те, що Crest краще, ніж інші пасти, допомагає в боротьбі з карієсом.
  9.  Свідчення очевидців. В головній ролі виступає особа, яка заслуговує на довіру та викликає позитивні емоції. Вона, звісно, схвалює товар. З цією метою можна використовувати як відому особистість, так і просту людину, які розказують, чому їм подобається певний товар.

  1.  Наведення психозу "нестача часу"

Ключові слова: "поспішаєте", "тільки сьогодні діють божевільні знижки", "перший сотні, що подзвонили вручається приз" і так далі. Варіантів тут багато, але всі вони зводяться до того, щоб увергнути споживача в стан ажіотажу, поспіху. Йому немає коли подумати, йому потрібно терміново бігти й купувати!

  1.  Апеляція до прогресу.

Ключові словам "новий смак", "новий дизайн", "нове упакування" та ін. Дании метод почасти-перети нається з попереднім, оскільки підштовхує людину купувати нове, щоб йти в ногу з часом, не відставати. Однак в основі цього методу лежить експлуатація цікавості споживача, а також позиціонування фірми, як втілення прогресу.

  1.  Підміна понять.

Спочатку показують одне, але пропонують купити зовсім інше. Наприклад, рекламують сухий корм для собак — маленькі, непоказні гранули, але спочатку йде відеоряд: соковите м'ясо, овочі, зелень і таке інше. Шляхом нескінченних повторень створюють у підсвідомості споживача асоціативний зв'язок між натуральними продуктами й готовим кормом. Аналогічним образом побудована й реклама зубної пасти із прополісом. Демонструють стільник і мед, але їх немає серед інгредієнтів пасти. Таким же чином відбувається з їжею швидкого приготування.

У ряді випадків підміна проводиться більш тонко. Розглянемо рекламу майонезу. "Мрія господарки — мрії збуваються". Мрії покупця ототожнюються з майонезом, у назві якого вжито слово "мрія". Або в рекламі дитячого йогурту спочатку показують веселку, а потім голос ставить запитання: "прагнете шматочок веселки"? Після чого пропонується різнобарвний йоргурт.

  1.  Комплекс переваги.

Класик психоаналізу Альфред Адлер створив концепцію комплексу неповноцінності й комплексу переваги, як засобу компенсації неповноцінності. По Адлеру всі люди тією чи іншою мірою несуть у собі відчуття неповноцінності й прагнуть його компенсувати різними успіхами, нехай навіть і уявними. Відкриття Адлера широко використовуються в сучасній рекламі. Споживачеві пропонують придбати товар для того, щоб відчути свою винятковість, всесилля, підвищити свій статус. "Вірний секрет жіночих перемог", "для тих, хто правда крутий", "ти всесильна", "ви непереборні", "він один такий" — типові в цьому випадку слогани.

  1.  Безкоштовний сир з мишоловки.

Увага споживача акцентують на можливості одержати "безкоштовно", "у подарунок" яку-небудь річ на додаток до основної покупки. Ясно, що ціна "безкоштовного подарунка" просто включена в ціну рекламованого товару й покупець насправді оплачує зі своєї кишені дві речі. Мало того, нерідко в якості "призу" підсувають предмети, самі по собі, що не користуються попитом і із цієї причини їх не беруть у торговельні мережі. Тоді фірма повідомляє, що її "подарунок" настільки зксклюзивен, що навіть і не продається, що його можна одержати тільки в якості призу. Як говориться, нестаток видають за чесноту, і обидва товари працюють один на одного. Прийом простий, але ефективний.

  1.  Перемога над іншими.

Ключові слова: "на відміну від інших". Класичні приклади — реклама батарейок, які "працюють довше звичайних", реклама нового порошку, з яким "ви вимиєте більше посуду, при цьому швидше й краще". Самі слова "краще", "довше", "швидше" уже говорять про те, що купуючи товар іншої фірми, у вас буде "гірше" і "повільніше". У рекламі пропонований товар змагається й перемагає, але із чим саме він змагається, не говорять, так що неможливо перевірити, чи була дійсно здобута перемога.

  1.  Авторитет науки.

Ключові слова: "експерти рекомендують", "доведене клінічними дослідженнями" та ін. У наш час, коли авторитет науки високий, у рекламі імітують проведення експерименту з використанням пропонованого товару. "Експеримент", зрозуміло, закінчується тріумфальним успіхом. Але зовсім очевидно, що до науки дане дійство не має ніякого відношення. Роль фахівців у білих халатах може відіграти хто завгодно, а діаграми й графіки нічого не варто намалювати у будь-якій кількості й будь-якої форми.

  1.  Думка відомої людини.

Товар рекламує популярна особистість: актор кіно, кумир молоді і так далі. Розрахунок на стереотип: "раз уже такі люди купують, то сумніватися нема чого, треба брати".

  1.  Глас народу.

Метод у певному змісті протилежний попередньому. Обіграється образ людини з вулиці, такого, як усі. Рекламщик як би говорить споживачеві: "Ну це ж не реклама, для реклами ми б найняли зірок. Тут просто демонстрація життєвого досвіду звичайних людей".

  1.  Наведення жаху.

Споживачеві вселяють думку, що існують смертельно небезпечні ситуації, у яких може допомогти тільки певний товар або послуга. Наприклад, мобільний телефон дозволить викликати термінову допомогу. У більш м'якому варіанті така реклама може приймати форму поради, у якій, однак міститься погроза. " Адже Ви не прагнете занедужати? Тоді купіть вітаміни".

  1.  Не будь ізгоєм.

Більшості людей властивий страх виявитися ізгоєм. Невипадково в прадавні епохи вигнання було одним з найстрашніших покарань. Маніпулятор використовує слабкість людської психіки, вселяючи, що "усі вже товар купили, усі вже оцінили його високу якість і необхідність, а ви залишилися в меншості". У таких випадках показують юрби людей, різні міста й народи, представники яких єдині в тому, що "довіряють" одному й тому ж бренду.

  1.  Апеляція до "добрих почуттів".

Сюжет будується таким чином, щоб товар асоціювався з подіями, що викликають позитивні емоції, що виникають у процесі людського спілкування. Дружба, зустріч з батьками, будівля нового будинку, здача іспиту та ін.

  1.  Експлуатація батьківського інстинкту.

Товар представляють як корисний і потрібний дітям. Дитина щаслива, якщо ви купите йому рекламовану річ: підгузки, шампунь та ін.

14. Патріотизм. Ключові слова: «Україна», «кримське сонце», «карпатські джерела», «українське». Використовуються образи національних героїв, історичних и фольклорних персонажів, національні костюми и т. ін.




1. сировинні ресурси Стан грунтів Забруднення грунтів Ерозія грунтів Захист грунтів Атмосфе
2. Реферат- Технология управления консультационным проектом
3. делового общения Деловое общение~ это такое взаимодействие людей которое подчинено решению определенно
4. Скандинавское право
5. Стаття 1. Визначення термінів У цьому Законі наведені нижче терміни вживаються в такому значенні- 1 адміні.html
6. Престиж далее предприятие
7. . Дейнека Алекса~ндр Алекса~ндрович Дейне~ка 20 мая 1899 Курск Российская империя 12 июня 1969 Москва СС
8. Лекция 5 СОЦИАЛЬНОЕ ДЕЙСТВИЕ Для того чтобы вступать между собой в социальные взаимоотношения индивиды
9.  Понятие управленческого решения
10.  Финансовые отношения организаций
11. Subjects nd pssed the following tests
12. Египетские пирамиды обычно построены на квадратном основании их четыре грани сходятся вверху в одной точк
13. реферат дисертації на здобуття наукового ступеню кандидата сільськогосподарських наук
14. УПРАВЛЕНИЕ КАЧЕСТВОМ ДЛЯ СТУДЕНТОВ СПЕЦИАЛЬНОСТИ МЕНЕДЖМЕНТ ОРГАНИЗАЦИИ 201213 уч
15.  20 г Областное государственное бюджетное образовательное учреждение среднего профессиональн
16. Оратор и его аудитория
17. Множество зол понрождают семейные неурядицы
18. М.- Гуманит. изд. центр ВЛАДОС 2000
19. Сдаю тебе мою команду но к сожалению не в том порядке как желал оставляя тебе много трудов и забот говори
20. статья актива уменьшается а другая на эту же сумму увеличивается.html