Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

На тему- Порівняльна характеристика ділового туризму в Москві Росія та Сіднеї Австралія

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-06-20

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 18.5.2024

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ I НАУКИ УКРАЇНИ

Харківський торговельно-економічний інститут КНТЕУ

Факультет ТГРТБ

Кафедра туризму і соц. наук

РЕФЕРАТ

З ділового туризму

На тему: 

«Порівняльна характеристика ділового туризму в

Москві (Росія) та Сіднеї (Австралія)»

Харків 2013

ЗМІСТ

  1.  Загальна характеристика .........................................................................................

1.1. Політична

1.2. Демографічна

1.3. Економічна

  1.  Туристична характеристика.....................................................................................

2.1. Туристичні потоки

2.2. Туристичні атракції

  1.  Фактори розвитку ділового туризму.....................................................................

3.1. Міжнародні організації

3.2. Транснаціональні корпорації

3.3. Міжнародні події професійно-ділового характеру

4. Інфраструктура ділового туризму..........................................................................

4.1. Індустрія гостинності

4.2. Виставкова інфраструктура

4.3. Транспортна інфраструктура

4.4. Інформаційна інфраструктура

Висновок

 

1.ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА

МОСКВА, РФ

СІДНЕЙ, АВСТРАЛІЯ

1.1. Політична характеристика

Заснована у 1147

Площа  2511 км ²

Населення міста 11 980 000 чоловік (2012)

Щільність 4770 чол. /км ²

Офіційна мова: російська

Заснований у 1788

Площа  12144,6 км ²

Населення міста 4 800 000 чоловік (2012)

Щільність 397,25 чол. /км ²

Офіційна мова: англійська

В кінці XV століття за князя Івана III Васильовича Москва стає столицею найбільшого російського держави, а на початку XVI століття за князя Василя III Івановича – столицею єдиної російської держави. Новий статус сприяв зростанню міста та становленню економічним і культурним центром країни.

У 1712 році столиця Росії була переведена в Санкт-Петербург. У 1728 за Петра II до Москви був перенесений імператорський двір, який знаходився тут до 1732 року, коли Анна Іванівна повернула його назад в Санкт-Петербург. Москва зберегла статус «першопрестольній «столиці і була місцем коронації імператорів. Даний титул застосовується для підкреслення історичного старшинства Москви як міста, в якому вперше з'явився престол російського царя.

У 1918 році до Москви з Петрограда переїздить уряд більшовиків і Москва стає столицею РРФСР.

У 1922 році Москва стала столицею СРСР. У місті почався швидкий розвиток транспортної інфраструктури.

Після розвалу СРСР столиця Москві залишили статус столиці, тепер уже Росії.

Згідно з Конституцією РФ, Москва є самостійним суб'єктом федерації, так званим містом федерального значення.

Виконавчу владу в Москві здійснює Уряд Москви на чолі з Мером, законодавчу – Московська міська дума, що складається з 35 депутатів, 18 з яких з 2009 року обираються за партійною системою, 17 – за мажоритарною системою. Останні прямі вибори мера пройшли 7 грудня 2003 року.

Управління на місцях здійснюється за допомогою десяти префектур, які об'єднують райони Москви в адміністративні округи за територіальною ознакою, і 125 районних управ. Відповідно до закону «Про організацію місцевого самоврядування в Москві », з початку 2003 року виконавчими органами місцевого самоврядування є муніципалітети, представницькими органами – муніципальні збори, члени яких обираються відповідно до Статуту внутрішньоміського муніципального освіти. Принципи функціонування органів законодавчої та виконавчої влади Москви, а також органів місцевого самоврядування в місті визначаються Статутом міста Москви і іншими нормативними актами міста. У Москві як у місті, наділеному Конституцією РФ столичними функціями, знаходяться законодавчі, виконавчі та судові федеральні органи влади країни, за винятком Конституційного суду РФ, який з 2008 року розташовується в Санкт-Петербурзі.

Уряд РФ, виконавчий орган влади, знаходиться в Будинку уряду РФ на Краснопресненській набережній в центрі Москви. Державна дума засідає на Охотному Ряду. Рада Федерації, Верховний Суд РФ і Вищий Арбітражний Суд РФ знаходяться в Москві. Крім того, Московський Кремль є офіційною резиденцією Президента РФ. Робоча резиденція президента в Кремлі розташовується в будівлі Сенату.

Територіальними одиницями Москви є райони, поселення і адмін. округи, що мають найменування і межі, закріплені правовими актами міста. До 1 липня 2012 року в Москві було 125 районів і 10 адміністративних округів (Центральний, Північний, Північно-східний, Східний, Південно-східний, Південний, Південно-західний, Західний, Північно-західний, Зеленоградский). З 1 липня 2012 року, після розширення території Москви, були утворені 2 нових адмін. округи (Новомосковський і Троїцький), а в їх складі 21 поселення.

Сідней – столиця штату Новий південний Уельс, найбільше місто Австралії, одне з найбільш популярних туристичних місць в світі. Тут більше 200 років тому почалася історія заселення Австралійського континенту європейцями. Місто Сідней був заснований 26 січня 1788 англійським капітаном Артуром Філіпом на березі Сіднейської бухти.

У місті ніколи не було спільного міського урядового органу, навпаки, місто розділене на райони місцевого самоврядування (округа-префектури) – councils, що підкоряються місцевому уряду (local government areas). Виборні ради цих округів наділені повноваженнями від уряду штату Новий Південний Уельс і мають велике коло обов'язків від прибирання сміття до місцевого планування. Округу, в свою чергу, розділені на райони – suburbs. Кожен округ вибирає собі мера.

Мер одного з найстаріших округів міста, Сіті оф Сідней – City of Sydney, називається Лорд-Мер Сіднея – Lord Mayor of Sydney, але відповідає тільки за свій округ. В основному життя міста контролюється урядом штату. Це включає в себе громадський транспорт, основні дороги, управління дорожнім рухом, поліцію, освіта вища рівня дитячого садка, планування великих інфраструктурних проектів.

Міський територією Сідней керує Міська рада, куди входять 10 радників, що обираються за пропорційною системою на 4 роки. Раду очолює лорд-мер, що обирається прямим голосуванням. В даний час лорд-мером є Кловер Мур.

В даний час до складу Сіднея входять 38 округів: Бервуд, Мерріквілл, Блектаун, Хорнсбі, Ботани-Бей, Обурн, Бенкстаун, Парраматта, Варрінга, Пенрис, Віллобі, Піттвотер, Вуллара, Райд, Вейверлі, Рокдейл, Камден, Рендвік, Кантербері, Сазерленд, Когара, Північний Сідней, Ку-рин-гай, Сідней, Кемпбеллтаун, Страсфілд, Кенеда Бей, Фейрфілд, Лайкардт, Хантерз Хілл, Ліверпуль, Херствілл, Лейн Ков, Хіллс, Мосман, Холройд, Менлі, Ешфілд.

1.2. Демографічна характеристика

Чисельність населення Москви за даними Росстату становить 11979529 чол. (2013). Щільність населення – 4770,82 чіл./км2 (2013).

Москва – найбільше місто Росії за кількістю жителів і найбільш населений з міст, повністю знаходяться в Європі. Її агломерація з чисельністю постійного населення близько 15 млн. осіб також є найбільшою в Росії і Європі.

Постійну реєстрацію в Москві має 9060000 чоловік, тимчасову реєстрацію має 1100000 чоловік, на міграційний облік варто також 340 тисяч іноземців. Від 600 до 800 тисяч російських громадян, за оцінками фахівців УФМС, проживають в Москві без реєстрації в органах ФМС. Постійне зростання населення Москви пояснюється в основному припливом населення з інших регіонів. Це явище внутрішньої міграції в радянський час називалося «лимитчики ».

Національний склад населення Москви, згідно з переписом населення 2010 року, розподілений таким чином :

росіяни – 9930410 (91,65%),

українці – 154 104 (1,42%),

татари – 149 043 (1,38%),

вірмени – 106 466 (0,98%),

азербайджанці – 57 123 (0,53%),

євреї – 53 142 (0,49%),

білоруси – 39 225 (0,36%),

грузини – 38934 (0, 36%),

не вказали національність – 668 409 (5,81%).

Відсоток росіян по Москві перевищує середній показник по Росії (80%), також частки вірмен та євреїв більш високі в порівнянні зі середньоросійськими (0,78% і 0,16% відповідно). Є єврейська громада.

Місто стало центром припливу трудових мігрантів з країн Середньої Азії, іменованих в народі гастарбайтерами, Китаю, республік Північного Кавказу і Закавказзя, а також міграції з внутрішніх регіонів РФ. Приплив мігрантів практично ніяк не регулюється, законодавчі механізми, спрямовані на таке регулювання, часто не працюють, у зв'язку з чим створюється несприятлива ситуація: міські комунікації, метро, дорожня мережа перевантажені, спостерігається зростання злочинності в основному за рахунок злочинів, скоєних мігрантами, часто не мають постійного місця проживання і елементарних соціальних і побутових зручностей. Іноземні мігранти абсолютно соціально неадаптованих, частіше проживають відокремленими національними групами. В даний час названі проблеми тільки наростають, конкретних дійових заходів Урядом Москви та Міський думою для законодавчого вирішення названих проблем не прийнято.

В Сіднеї налічувається 4800000 жителів. Щільність населення становить 397,25 чол. /км²

Згідно перепису, найчастіше сіднейці зазначали, що вони австралійського, англійського, ірландського, шотландського та китайського походження.

Перепис також показав, що в Сіднеї проживають 1,1 % аборигенів, а 37,7 % населення народилися за межами Австралії. 18,1 % жителів міста – вихідці з Азії. Три основних джерела іммігрантів – Великобританія, Китай і Нова Зеландія. За ними слідують В'єтнам, Ліван, Індія, Італія і Філіппіни.

австралійці – 20,4%,

англійці – 20,4%

ірландці – 6,6%

китайці – 6,5%

шотландці – 5,0%

інші – 41,3%.

Багато жителів крім англійської володіють принаймні ще однією мовою, найчастіше китайським (кантонським або північнокитайськими), арабським, грецькою та в'єтнамським.

Російською згідно перепису говорили 13220 чоловік, 156 з них не відповіли на питання про свій рівень володіння англійською. Сідней займає сьоме місце у світі по процентному відношенню жителів, народжених за кордоном. Середній вік жителів – 36 років, 15,4 % – старше 65-ти, 15,2 % мають як мінімум диплом бакалавра.

17,6 % – не дотримуються ніякої релігії, 7,6% не відповіли на запитання, 4,7 % – мусульмани, 4,1 % – буддисти, 2,6 % – індуїсти, 0,9 % – іудеї і 1,6 % – представники інших релігій.

Сідней є одним з найбільш багатокультурних і багатонаціональних міст світу, що викликано тим фактом, що місто є основним місцем проживання іммігрантів прибувають на постійне місце проживання в Австралії.

Сідней займає перше місце в Австралії за вартістю життя і 66 місце в світі за цим показником.

1.3. Економічна характеристика

Економіка Москви – найбільша економіка серед суб'єктів РФ за обсягом валового регіонального продукту. Також Москва – найбільший у загальнодержавному масштабі фінансовий центр і центр управління значною частиною економіки країни. Тут зосереджені більше половини банків зареєстрованих в країні. Крім того велика частина найбільших компаній зареєстровані і мають центральні офіси саме в Москві, хоча їх виробництво може повністю розташовуватися за тисячі кілометрів від столиці.

Крім того це центр машинобудування, в тому числі енергомашинобудування, верстато-, судно-, приладобудування; чорної і кольорової металургії, хімічної, легкої промисловості.

Оборот роздрібної торгівлі в 2011 році склав 1817,8 млрд. руб, обсяг платних послуг – 696 млрд. руб. За прогнозом PricewaterhouseCoopers, в 2020 році Москва буде займати 23-е місце серед найбільших міських економік світу – її валовий регіональний продукт складе $ 325 млрд.. Економічне зростання на період до 2020 року прогнозується на рівні 4%, дохід на душу населення зросте з $ 17 тис. до $ 29,8 тис.

Згідно з дослідженням «Ціни і доходи» UBS (Швейцарія) (2010) : за рівнем цін на кошик з 122 продуктів і послуг Москва займає 44 – е місце серед великих міст світу або 65,8% від рівня Нью-Йорка, за рівнем доходів – 42 місце або 30,5% від рівня доходів у Нью-Йорку, за рівнем купівельної спроможності російська столиця перебуває на 39 місці у світі.

Москва – міжнародний діловий центр і центр управління великою частиною економіки країни. Так, наприклад, в Москві зосереджено близько половини банків з числа зареєстрованих в Росії. Крім того, велика частина найбільших компаній зареєстровані і мають центральні офіси саме в Москві, хоча їх виробництво може бути розташоване за тисячі кілометрів від неї. За даними на 2011 рік, за обсягом ВВП (321 млрд. $) Москва перебувала на 15 місці серед міст світу.

Оборот роздрібної торгівлі в 2011 році склав 2040,3 млрд. руб, оборот оптової торгівлі, в свою чергу, склав 7843,2 млрд. руб., Обсяг платних послуг населенню – 815,85 млрд. руб. (це 24% від обсягу послуг по всій Росії). За даними компанії «Ernst & Young «за 2011 рік, Москва займає 7 місце серед європейських міст за інвестиційною привабливістю, причому її рейтинг зростає. У 2012 році Москва зайняла зайняла 1 місце в Рейтингу якості міського середовища, складеному Міністерством регіонального розвитку РФ. За даними (2011) журналу Forbes, Москва займає 1 – е місце серед міст світу за кількістю доларових мільярдерів (79 осіб). Журнал Foreign Policy ставить Москву в 2010 році на 25 місце глобальних міст, що вносять значний внесок у розвиток світової цивілізації.

Найважливішими секторами економіки Сіднея, якщо судити за кількістю зайнятих у них працівників, є сфера обслуговування, торгівля, виробництво, охорона здоров'я та комунальне обслуговування.

Починаючи з 1980-х років, загальна ситуація на ринку праці змінюється таким чином, що все більша кількість робочих місць переходить зі сфери виробництва в сферу обслуговування і сферу інформаційних технологій.

Економіка Сіднея становить приблизно 25% від всієї економіки Австралії.

Жителі міста мають найвищий середній дохід на душу населення в Австралії, він становить US $ 42 599 на людину. Станом на 2004 рік рівень безробіття становив у місті 4,9 відсотка. Згідно з дослідженням журналу The Economist, Сідней займає 16 місце в списку найдорожчих міст світу. Інші дослідження показують, що місто знаходиться на 15-му місці за рівнем заробітків його жителів [26]. Станом на 20 вересня 2007 року середня ціна будинків у Сіднеї була найвищою серед найбільших австралійських міст і становила A $ 559000. Сідней також має найвищий середній рівень ренти в Австралії: вона становить A $ 450 на тиждень.

Центральна частина міста крім великої кількості офісів своєму розпорядженні величезною кількістю торгових центрів, магазинів і бутиків. Шопінг, численні культурні та спортивні події, архітектура, історичні місця і дивовижна за красою природа міста приваблює сюди численних туристів як з Австралії, так і з усього світу. Згідно зі статистикою, в 2012 році місто відвідали 7,8 млн. австралійських туристів і 2,6 мільйона гостей з-за кордону.

Оцінка конкурентоспроможності на 2025 (з 100) : 67,3

ВВП в 2012 році : $ 182,4 млрд.. (35 місце у світі)

ВВП в 2025 році : $ 271,4 млрд.. (28 місце у світі)

Сідней є одним з 13 міст світу з найкращим прогнозом щодо рівня розвитку інфраструктури в 2025 році. Це означає, що можна сподіватися на якісні дороги, зручний доступ до порту і надійну систему громадського транспорту. Крім того, аналітичний відділ журналу Economist помістив Сідней в число 10 міст з найбільш ефективними управлінськими структурами та бюрократією в 2025 році. Він також є одним з небагатьох міст, які отримали найвищу оцінку за прогнозований стан виборчого процесу.

2. ТУРИСТИЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА

МОСКВА, РФ

СІДНЕЙ, АВСТРАЛІЯ

2.1. Туристичні потоки

Москва, як столиця і найбільший мегаполіс РФ з унікальним культурно-історичною спадщиною і провідною роллю в політичному та економічному житті сучасної Росії, має всі підстави не тільки претендувати на позицію найбільшого центру туризму загальноросійського масштабу, а й успішно конкурувати на світовому туристичному ринку зі столицями західно-європейських країн.

За прогнозом Всесвітньої туристської організації, до 2020 року Росія може увійти до першої десятки країн світу, виділених за принципом найбільш популярних напрямків світового туризму, і Москва як столиця прийме на себе основний потік гостей.

Практично жоден інше місто Росії не може змагатися з Москвою по своїй популярності у світі, багатству рекреаційних ресурсів, розвитку туристичної інфраструктури.

На загальноукраїнському тлі привабливість Москви для іноземців все зростає, і за останні 8 років частка столиці у загальному в'їзному потоці в Росію зросла більш ніж в 2,4 рази. В таблиці надана інформація по іноземним прибуттям за 2012 рік.

Москва зміцнює свої позиції одного з найбільших у світі міжнародних ділових центрів. Зростання числа ділових візитів в місто в 2011 р. склав 298,6 % до рівня 2003 р., причому якщо в середньому по Росії в 2011 р. частка ділових візитів налічувала 16,9 %, то в столиці цей показник був у 2,3 рази вище (39 % загального в'їзного потоку іноземців).

Так, туризм для Москви є стабільним джерелом поповнення міського бюджету (до 7 % на рік), створення нових робочих місць, вдосконалення туристської інфраструктури, будівництва нових туристично-готельних комплексів і, як наслідок, способом підвищення добробуту та рівня життя москвичів.

Для виконання визначальних завдань Програми з формування позитивного іміджу Москви як міжнародного туристичного центру, розвитку в'їзного та внутрішнього туризму, а також створенню умов для зростання кількості іноземних туристів, які відвідують столицю, Уряд Москви, використовуючи своє постійне членство у Всесвітній туристичній організації (WTO – WORLD TOURISM ORGANIZA TION), регулярно бере участь у проведених СОТ форумах з найбільш актуальних питань розвитку туризму в світі.

За цілями візиту загальний потік іноземних гостей, що відвідали столицю повітряним транспортом, розподіляється на три основних сегменти.

Найбільший сегмент (39,0 %) складають гості, що приїхали з-за кордону з діловим візитом (у службових цілях). Ця категорія закордонних гостей столиці в 2012 р. становила майже 2 млн. осіб.

В'їзд з туристськими і з приватними цілями формують два приблизно рівних за величиною сегмента.

Так в 2012 з туристськими цілями в Москву в'їхало 1079,2 тис. іноземців. При цьому збільшився і питома вага іноземців, що прибувають до Росії з туристськими цілями, серед всіх прибулих іноземців (21,9 %).

За приватним мотивами, наприклад, таким як на навчання, лікування і т. д., в 2012 р. столицю відвідало 1263,9 тис. чол.

Туризм в Сіднеї є важливою частиною економіки міста. Місто відвідує 7 мільйонів вітчизняних туристів і 2,6 млн.. іноземних туристів на рік, що робить його 42-м найбільш відвідуваним містом у світі.

На діаграмі приведені основні приводи для відвідання Сіднею у 2013 році.

52% – відпочинок;

20% – відвідання родичів;

15% – ділові поїздки;

7% – навчання;

2% – наймання на роботу;

4% – інше.

Щодо іноземних прибуттів в 2012 році, то згідно статистики Австралії вони здійснювалися туристами з таких держав.

Туризм зараз є одним з найбільших галузей промисловості в Австралії припадає, на нього припадає безпосередньо 483000 робочих місць і 351000 робочих місць побічно в 2010 році.

Дохід від туристичного ринку в Сіднеї майже за 2 роки збільшився майже в чотири рази, тому прогнози на майбутнє економіки, від туризму будуть продовжувати зростання.

2.2. Туристичні атракції

Практично жоден інше місто Росії не може змагатися з Москвою по своїй популярності у світі, багатству рекреаційних ресурсів, розвитку туристичної інфраструктури.

Московський регіон має найбільший у Росії історико-культурний потенціал. Кількість об'єктів показу в Москві становить 38 % від загальноросійського, і серед них більше 200 об'єктів внесені в регістр ЮНЕСКО.

Привабливість Москви як об'єкта туризму визначається наступними основними факторами:

1. Москва є найбільшим культурним центром країни. У місті є понад 60 музеїв і виставкових залів, понад 100 театрів і концертних залів, понад 100 кінотеатрів, два цирку і пр.

2. Столиця володіє розвиненою базою для ділового туризму та проведення міжнародних конгресів, симпозіумів, ярмарків тощо, що дає їй можливість розвивати найбільш перспективні види ділового туризму.

3. Розвинена спортивна інфраструктура міста дозволяє проводити найбільші всеросійські і міжнародні спортивні змагання.

4.Географічне положення Москви дозволяє розглядати місто як відправну точку туристських маршрутів по історичних та культурних центрам Підмосков'я і містах Золотого Кільця Росії.

У Москві завжди є що подивитися. Це численні пам'ятники архітектури та історичні місця, музеї і виставкові зали, паркові ансамблі. У будь-яку пору року, як і в будь-який час, столиця готова показати іноземному гостю щось особливе, приготоване тільки для нього. Можна відвідати пам'ятні місця столиці, пройшовши пішки по її історичному центру, можна проїхатися містом на автобусі або на машині в супроводі висококваліфікованого гіда-перекладача. Можна оглядати визначні пам'ятки з борту річкового трамвайчика – вони курсують по Москві-річці.

Місто запропонує найкращим чином організовану індивідуальну або групову ділову поїздку. У Москві ви зможете взяти участь у заходах промислових і торгових корпорацій, політичних, економічних, наукових, спортивних, культурних і релігійних з'їздах, конференціях і семінарах, відвідати торгово-промислові виставки та ярмарки, вам запропонують інтенсив-тури.

В тихій підмосковній садибі може проходити справжній джаз-фестиваль, тут є зручні пляжі, хоча Москва – зовсім не курортне місто. У Москві є не тільки парки, а й аквапарки. Під землею Москви прокладені дигерскі маршрути для екстремалів. Можете також піднятися в московське небо на дельтоплані, вертольоті, літаку або ж стрибнути з парашутом.

Москва готова запропонувати гостям столиці та паломницькі тури: тут зберігаються унікальні православні реліквії і святині, які вже давно стали частиною світового релігійної спадщини. В Москві вас чекають зустрічі з побутом древніх слов'ян та інших народів, що жили в давнину на території Москви.

Станом на кінець 2012 р. в столиці створена і успішно працює розвинена інфраструктура прийому туристів: 219 готелів, у тому числі 46 готелів класу 4-5 зірок, понад 1600 ресторанів з етнічними кухнями практично всього світу, функціонують найбільші в країні транспортні підприємства та надійні страхові товариства.

Далі наведена інформація щодо найвизначніших туристичних атракцій.

Московський Кремль – найдавніший центр міста. Для всього світу він є символом не тільки Москви, але і всієї Росії. Історія Кремля нерозривно пов'язана з історією столиці і становленням Москви як центру російської державності. Кремль – це великий пам'ятник російської культури, на його території зосереджені найдавніші, починаючи з XV ст., Зразки російського зодчества, включаючи башти, собори і палати Кремля, унікальні музейні зібрання. У 1990 р. архітектурно-художній ансамбль Московського Кремля разом з прилеглою до нього Червоною площею був включений до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. З 1991 р. працює Державний історико-культурний музей-заповідник «Московський Кремль ». У його комплекс входять наступні музеї та об'єкти: Збройова палата, Благовіщенський собор, Архангельський собор, Успенський собор, Патріарші палати, Ансамбль дзвіниці Івана Великого, Соборна площа.

Станції Московського метрополітену – «підземні палаци Москви» – складають одну з головних визначних пам'яток міста. Їх відрізняє воістину палацове пишність вестибюлів і підземних залів. Станції столичного метро є пам'ятками архітектури, нерозривно пов'язаними і з історією Москви, і всієї країни, в яких втілилися всі етапи розвитку вітчизняної архітектури. Старі, довоєнні, станції є символом індустріалізації країни. У повоєнних проектах відчувалася радість перемоги і гордість за свій народ. У наступні роки художнє оформлення нових станцій було мінімізовано. Проте останнім часом інтерес до метрополітену як об'єкту архітектури повертається.

Практично всі збережені на території Москви церкви та монастирські ансамблі (більшість з них – діючі) є унікальними пам'ятниками російського зодчества, розташовують значущими колекціями давньоруського живопису і прикладного мистецтва, служать місцем упокоєння видатних діячів російської та світової культури, воєначальників і політичних діячів. З них слід виділити Високопетровскій монастир, Іоанно-Предтеченський монастир, Новодівочий жіночий монастир, Собор Благовіщення Пресвятої Богородиці, храм Василя Блаженного і багато інших.

Музеї Москви здатні задовольнити пристрасті відвідувачів різного віку, професій та інтересів. Згідно з офіційними даними в столиці зареєстровано більше 400 музейних установ. Розташований в Москві Державний музей образотворчих мистецтв ім. А. С. Пушкіна є після Державного Ермітажу в Санкт-Петербурзі другий за величиною в Росії картинною галереєю, в якій представлені шедеври західноєвропейських майстрів, починаючи від середньовіччя аж до середини XX ст.

У фарбах розкривають історію Росії в цілому і Москви зокрема фонди Державного музею «Московський Кремль», в тому числі знаменитої Збройової палати, Музею мистецтва народів Сходу, Музейного об'єднання «Музей історії Москви», Центрального музею Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років. Пам'ять про всі великих діячів вітчизняної науки і культури, що коли-небудь проживали в Москві, зберігається співробітниками безлічі музеїв-квартир. Крім того, в Москві знаходиться один з найбільших науково-технічних музеїв світу – національний музей історії науки і техніки, в якому представлені технічні досягнення російських вчених XIX-XX століть.

Москва по праву може називатися одним з найбільш примітних міст у сфері мистецтв, розваг і дозвілля. Класичний і сучасний театр, музика, кінематограф, образотворче мистецтво, спорт, – скрізь вас чекають незабутні враження. Театри, кінотеатри, стадіони та інші розважальні, спортивні та громадські місця Москви щодня зустрічають тисячі відвідувачів, причому нічне життя Москви не менш насичена, ніж денна.

Неодмінна візитна картка великого міста – це імена його театрів. Великий театр, Малий театр, МХТ ім. А. П. Чехова, Ленком, Современник, Театр Сатири. На їх підмостках відбулися прем'єри першого в своєму жанрі російських постановок опери та балету, класичних п'єс і іскрометних комедій, мюзиклів та історичних драм ХХ століття. Проходять зустрічі молоді, презентації, кінофестивалі. Святкові «народні» гуляння традиційно організовуються на Тверській вулиці, Манежній і Червоної площах і Василівському узвозі.

Кожне з пір року в Москві позначено кількома особливими подіями її культурного життя. Це «Великодній фестиваль «і «Музейна ніч «навесні, вернісажі і концерти під відкритим небом з червня по серпень, «День міста «на початку вересня і московський «Октоберфест», зимові вручення премій в галузі кінематографу і театру.

Сідней розташований на пагорбах над затокою Порт Джексон, що включає в себе Сіднейську бухту. Круглий рік цю найбільшу у світі затоку заповнює безліч судів.

На території житлових районів міста налічується приблизно 70 невеликих заток і пляжів, включаючи знаменитий Бонді – Біч.

Гавань Сіднея – його культурний та історичний центр. У межах гавані розташована безліч пам'яток міста.

Візитна картка Сіднея – це Опера (Sydney Opera House) і грандіозний міст Харбор Бридж (Sydney Harbor Bridge), велич якого вражає туристів вже багато десятків років.

Ділову частину міста – Сіті – ви легко впізнаєте по високих шпилях хмарочосів. Історична частина розташовується в районі під назвою Рокс.

На півночі знаходяться одні з найдорожчих і найбажаніших кварталів : Пойнт-Піпер, Тиск-Біч і Вауклюз.

На сході розташовуються райони, що володіють своїм неповторним зачаруванням, не менше популярні, але більш доступні за цінами. Квартал Кінгс-Кросс – це місце, де сходяться 5 вулиць. У 1920-і рр.. тут мешкали художники та літератори, гангстери і богема. У наш час тут мешкає багато туристів, тому що в Кінгс-Кросс розташовуються самі хороші і недорогі готелі. Вулицями розташовано багато маленьких магазинчиків і кафе.

Район Педдінгтон сьогодні став одним з найпопулярніших житлових кварталів у центральній частині міста зі старовинними двухетажнинимі будинками у вікторіанському стилі. Тут розташовуються модні магазинчики з елітною одягом та авторськими творами мистецтва.

Сідней знаменитий своїм оперним театром, мостом Харбор-Брідж і пляжами. Житлові квартали великого Сіднея оточені національними парками. Берегова лінія (як зовнішня «морська», так і внутрішньоміське) вкрай порізана. Вона рясніє численними затоками, бухтами, островами і пляжами. У Центральній частині міста розташована велика кількість торгових центрів, магазинів і бутиків. Шопінг, культурні та спортивні події, архітектура, історичні місця – приваблюють сюди туристів як з Австралії, так за кордону.

Серед визначних пам’яток міста можна виділити наступні.

Сіднейська Опера (Sydney Opera House) – це одна з найбільш знаменитих будівель на світі. Оперний Театр став символом не тільки Сіднея, але і всієї Австралії. Дах театру, що нагадує своєю формою морські раковини, або ж вітрила корабля, робить це будівля не схожим ні на одне інше. Він визнаний однією з видатних споруд сучасної архітектури.

Міст Харбор-Брідж (​​Harbour Bridge) – найбільший міст Сіднея, один з найбільших арочних мостів у світі. Арочний проліт моста має довжину 503 метри, а довжина всього моста – 1149 метрів. Харбор-Брідж з'єднує ділову частину міста з Північним берегом і перетинає затоку Порт-Джексон. По мосту здійснюється автомобільне, пішохідне і залізничне сполучення.

Одне з найбільш відомих туристичних місць в Сіднеї це Circular Quay. Звідси відкривається прекрасний вид на будівлю опери та міст, тут знаходиться центральний причал поромів, які в Сіднеї є таким же суспільним транспортом як наприклад автобуси. Прогулянка на поромі це відмінна можливість полюбоватся видами Сіднейської гавані і один з обов'язкових пунктів туристичної програми в Сіднеї.

Рокc (The Rocks) – найстаріший район міста на березі Сіднейського затоки. Тут багато старовинних будівель, музеїв, кафе, барів, магазинів, які відвідуються туристами з усього світу, історичний паб " Герой Ватерлоо " і таверна " Аргайл ".

На вулиці Макуері по обидва боки розташовуються дуже красиві будівлі з пісковика.

Дарлінг Харбор (Darling Harbour) – внутрішня бухта Центрального Сіднея, головний туристичний центр. Район Darling Harbour з його магазинами, кафе, ресторанами, музеями, фестивалями, парками і фонтанами, завжди створює відчуття справжнього безтурботного відпочинку.

Вежа Сентерпойнт (The Sydney Centrepoint Tower) – Сіднейська телевежа (відома також як AMP Tower або Centrepoint Tower) – найвище в Сіднеї і друга за висотою в Австралії після Q1 в Голд Кості будівлю.

Собор Діви Марії – католицький собор в місті Сідней, сама містка (хоча і не найвища) церква Австралії.

Королівський Ботанічний сад. Тут зібрана місцева флора, а також обширна колекція рослин з усього світу. Найніжніші рослини поміщені в сучасні теплиці, в яких царює тропічний клімат.

Зоопарк Таронга. Розташований на березі затоки. Тварини утримуються тут у відкритих вольєрах. Відкриття парку відбулося в 1916 році. У зоопарку можна побачити типових австралійських тварин – кенгуру, собак дінго, утконосов, ведмедиків коала... Тут ви зможете погодувати коал і почухати по спинці символу Австралії.

Сіднейський Акваріум. Знаходиться в районі Дарлінг Харбор. Тут можна побачити морських мешканців, живі корали, величезних акул і скатів. Деяких з мешканців можна помацати руками (під наглядом працівників акваріума).

Centennial Parklandsпарк в Сіднеї.

Район Бондай. Найзнаменитіший в Австралії пляж. Тут золотий пісок і фантастичні хвилі, ідеальні умови для заняття серфінгом.

У Сіднеї розташовується найбільший Китайський сад у світі за межами Китаю.

Музеї Сіднея.

У Художній галереї можна познайомитися з європейським, австралійським і азіатським мистецтвом.

В Австралійському музеї, який є одним з кращих природознавчих музеїв світу, ви дізнаєтеся багато нового про історію природи цих місць. Це один з найстаріших музеїв Австралії, раніше званий Музеєм Сіднея.

Любителям техніки варто відвідати Автомобільний музей. Тут знаходяться експонати, серед яких є машини 1899.

Тим, хто цікавиться космосом і всім, що з ним пов'язано, варто відвідати Музей Астрономії. Музей «Силова станція» (Powerhouse Museum), музей науки.

Морський музей.

Будинок на Елізабет Бей (Elizabeth Bay House)

Ферма Єлизавети (Elizabeth Farm)

Музей Правосуддя і Поліції (Justice & Police Museum)

Будинок Роус Сідлер Садиба Rouse Hill

будинок Meroogal

Susannah Place Museum

Монетний Двір (The Mint)

Садиба Vaucluse House

Hyde Park Barracks

Будівля уряду (Government House)


3. ФАКТОРИ РОЗВИТКУ ДІЛОВОГО ТУРИЗМУ

МОСКВА, РФ

СІДНЕЙ, АВСТРАЛІЯ

3.1. Міжнародні організації

Консалтингова компанія Cushman & Wakefield опублікувала «Огляд Європейських міст », заснований на інтерв'ю з представниками ради директорів і керівниками 501 найбільшої європейської компанією. Бізнес спільнота розглядає міста Європи за такими критеріями як «найкраще місто для ведення бізнесу» та «місто, в якому перспективно вести бізнес сьогодні ».

На додаток до загального рейтингу, 36 міст оцінювалися за різними критеріями : якість життя, відкритість ринку, доступність і якість персоналу, вартість офісних приміщень, розвиток телекомунікацій і транспортної інфраструктури. Третій рік поспіль Москва посідає перше місце в рейтингу міст, пріоритетних для розвитку. 57 європейських компаній планують відкрити свої представництва в Москві в найближчі п'ять років (у 2011 їх було всього 47).

Лондон, Париж і Франкфурт залишаються в трійці міст, де ведення бізнесу найбільш сприятливо. Амстердам значно поліпшив свої торішні позиції, піднявшись з 6 місця на 4. Берлін на 5 місці (в 2011 він був на 7 місці), також все більше компаній планують відкривати свої офіси в цьому місті. Цього року 23 компанії повідомили, що вважають Берлін пріоритетним для розвитку, що майже в два рази більше минулорічного показника (12 компаній). У десятці міст, сприятливих для ведення бізнесу, найбільше міст Німеччини – Франкфурт на 3-му, Берлін на 5-му, Мюнхен на 9-му місці.

Москва не тільки залишається самим пріоритетним містом для розвитку міжнародних корпорацій, а й майже в два рази випереджає друге місто в цьому рейтингу.

Серед найбільших міжнародних організацій світу в Москві знаходяться нижче перераховані.

БЮРО МІЖНАРОДНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРАЦІ

пані Полін РЕЙД (Pauline REID)

Канцелярія : вул. Петрівка, 15, кв. 23

Телефон: 933-08-10

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ І РОЗВИТКУ

Віктор Мануель ПАСТОР ФЕРНАНДЕС

Канцелярія : вул. Б. Молчановка, 36, будівля 1

Телефон: 787-11-11

ЄВРОПЕЙСЬКЕ КОСМІЧНЕ АГЕНТСТВО

Ален Фурньє – Сікрі (Alain FOURNIER – SICRE)

Канцелярія : Стрітенський бульвар, 6 / 1, кв. 122

Телефон: 928-75-29, 928-91-88

ЛІГА АРАБСЬКИХ ДЕРЖАВ

Саїд Мохаммед Алі АЛЬ-барами

Канцелярія : Конюшківської вул., 28

Телефон: 253-92-70, 255-98-94

ІНФОРМЦЕНТР ОРГАНІЗАЦІЇ ОБ'ЄДНАНИХ НАЦІЙ

Канцелярія : Глазовский пров., 4 / 16

Телефон: 241-28-94

МІЖНАРОДНА ОРГАНІЗАЦІЯ

КОСМІЧНОЇ ЗВ'ЯЗКУ «ІНТЕРСУПУТНИК »

Йозеф Долецької (Jozef DOLECKI)

Канцелярія : 2-й Смоленський, 1 / 4

Телефон: 244-03-33

ПРЕДСТАВНИЦТВО ООН

Канцелярія : вул. Остоженка, 28

Телефон: 787-21-00

МІЖНАРОДНА ФЕДЕРАЦІЯ ТОВАРИСТВ ККІКП

Пер-Арне ЙЕНСНЕС (Per-Arne JENSNAS)

Канцелярія : Черемушкинський проїзд, 5.

Телефон: 937-77-51, 126-77-51

МІЖНАРОДНА ОРГАНІЗАЦІЯ ІНТЕРЕЛЕКТРО

Канцелярія : 1-й Смоленський пров., 7

Телефон: 244-72-00

МІЖНАРОДНА ОРГАНІЗАЦІЯ З МІГРАЦІЇ

Канцелярія : 2 – я Звенигородська вул., 12

Телефон: 797-87-21, 797-87-22, 797-87-23

МІЖНАРОДНА ФІНАНСОВА КОРПОРАЦІЯ

Канцелярія : вул. Б. Молчановка, 36, стр. 1, 3-й поверх

Телефон: 411-75-55

МІЖНАРОДНИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ І РОЗВИТКУ

Джуліан Швайцер (Julian SCHWEITZER)

Канцелярія : вул. Б. Молчановка, 36, будівля 1

Телефон: 745-70-00

МІЖНАРОДНИЙ ВАЛЮТНИЙ ФОНД

Пол Матіас Томсен (Poul Mathias THOMSEN)

Канцелярія : Гоголівський бульвар, 11, 7-й поверх

Телефон: 705-92-00

МІЖНАРОДНИЙ КОМІТЕТ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА

Канцелярія : Грохольський пров., 13, будівля 1

Телефон: 926-54-26

МІЖНАРОДНИЙ НАУКОВО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР

Дідьє Жан Даніель Гамбія

Канцелярія : Луганська вул., 9

Телефон: 797-60-10

ЮНЕСКО

Філіп КПО (Philippe QUEAU)

Канцелярія : Б. Левшінскій пров., 15 / 28, будова 2

Телефон: 202-80-97, 202-87-59, 202-81-66

ПРЕДСТАВНИЦТВО ЮНІДО

Канцелярія : вул. Куусинена, 21б

Телефон: 943-00-21

МІЖНАРОДНИЙ БАНК ЕКОСОТРУДНІЧЕСТВА

Канцелярія : вул. Маші Пориваєвої, 11

Телефон: 975-38-61

ДЕРЖАВНИЙ ЕКОКОМІТЕТ

Канцелярія : вул. Новий Арбат, 36

Телефон: 290-80-15, 290-71-30

МІЖНАРОДНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК

Протокольний відділ : 975-40-08, 975-40-47

ДЕРЖАВНИЙ БАНК

Канцелярія : Житня вул., 12

Телефакс : 954-43-54

МІЖНАРОДНИЙ НДІ ПРОБЛЕМ УПРАВЛІННЯ

Канцелярія : просп. 60-річчя Жовтня, 9

Телефон: 938-17-86

ВІДДІЛЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ СНД

Канцелярія : вул. Варварка, 7

Телефон: 206-62-69

ШТАБ ПО КООРДИНАЦІЇ НД ДЕРЖАВ СНД

Канцелярія : Ленінградський просп., 41

Телефон: 157-82-81, 157-82-20

ЄВРАЗІЙСЬКЕ ЕКОНОМІЧНЕ СПІВТОВАРИСТВО

Канцелярія : Стара пл., 8 / 5, під'їзд 3

Телефон: 206-43-65

ЄВРАЗІЙСЬКА ПАТЕНТНА ОРГАНІЗАЦІЯ

Канцелярія : М.Черкаський пров., 2 / 6

Телефон: 206-60-92

У місті розташовуються Австралійська біржа цінних паперів (ASX) і Резервний банк Австралії, а також штаб-квартири 90 банків і більше половини найбільших компаній країни. Сідней є основним центром Австралії, в якому розташовуються регіональні офіси міжнародних компаній (їх налічується близько 500). З десяти найбільших австралійських компаній чотири мають головні офіси в Сіднеї (Caltex Australia, Commonwealth Bank, Westpac і Woolworth). Fox Studios Australia має в місті більшу кіностудію. Сіднейська біржа ф'ючерсів (SFE) є однією з найбільших бірж подібного типу в австралійсько-тихоокеанському регіоні. Вона є 12-й найбільшої ф'ючерсної біржею в світі і 19-ій найбільшої, якщо рахувати оборот опціонів.

За даними, зібраними IBISWorld, Сідней є домом для 48 % з топ-500 підприємств в Австралії за розміром виручки. Ця цифра включає в себе безліч іноземних компаній, які використовують Сідней в якості бази для розширення операцій Азіатсько-Тихоокеанського регіону. У Сіднеї знаходяться представництва:

– 81 % Азіатсько-Тихоокеанських фінансових і страхових компаній

– 80 % вітчизняних і зарубіжних банківських штаб-квартир

-73 % бізнес-послуг регіональних відділень

-76 % всіх інформаційних і комунікаційних технологій

– 70 % фармацевтичних компаній Тихоокеанського регіону.

3.2. Транснаціональні корпорації

Більшість великих організацій Москви розташовані в історичному центрі, Московському міжнародному діловому центрі (Москва-Сіті) і південно-західній частині міста.

У Москві знаходяться представництва 20ти транснаціональних компаній світу, серед яких Ernst&Young, Hundai, Bosch та інші.

Чимало найбільших російських компаній мають свої штаб-квартири і більшу частину свого персоналу в Москві. Більшість транснаціональних корпорацій, що увійшли на російський ринок, засновані саме у Москві.

Назва ТНК

Сфера

Продаж, млрд.. $

Прибуток, млрд.. $

Активи, млрд.. $

Ринкова вартість, млрд. $

Газпром

Нафта і газ

81.76

23.30

201.72

306.79

Лукойл Холдинг

Нафта і газ

54.11

7.69

47.88

62.25

ЄЕС Росії

комунальні послуги

34.00

3.17

58.48

47.09

Сбербанк

Банківська справа

14.75

3.15

131.70

71.88

Роснефть

Нафта і газ

21.96

3.63

46.68

77.94

ТНК-ВР Холдинг

Нафта і газ

22.77

6.58

21.71

27.82

банк ВТБ

Банківська справа

4.44

1.17

52.31

25.89

система АФК

Телекомунікації Послуги

11.16

0.84

20.06

15.34

Транснафта

Нафта і газ

7.69

1.96

21.87

8.15

Московський муніципальний банк

Банківська справа

1.28

0.21

14.52

6.29

АвтоВАЗ

Споживчі товари тривалого користування

6.77

0.13

6.65

4.90

Росбанк

Банківська справа

1.42

0,14

11.16

5.10

Транснаціональні корпорації, які є присутніми в Сіднеї охоплюють всі галузі і включають IBM, Coca-Cola Amatil, ING, Nestle, Allianz, Vodafone, Nokia, SingTel, Pfizer, Sony і Norske Skog .

Чимало австралійських транснаціональних компаній мають свої штаб-квартири в Сіднеї.

Назва ТНК

Сфера

Продаж, млрд.. $

Прибуток, млрд.. $

Активи, млрд.. $

Ринкова вартість, млрд. $

Commonwealth Bank

Банківська справа

26.48

3.80

360,4

51.86

Westpac Banking Group

Банківська справа

22.99

3.06

331,8

40.97

QBE Insurance Group

Страхування

10.06

1.69

34.61

18.71

Macquarie Group

Фінанси

8.23

1.21

110.1

13.77

Георгиевский банк

Банківська справа

8.23

1.05

111.3

12.41

SuncorpMetway

Фінанси

8.36

0.90

72.13

12.03

Страхование Австралийская группа

Страхування

6.56

0.47

18.13

6,54

Stockland

Фінансова

0.96

1.46

11.64

9.57

Origin Energy

Комунальні послуги

5.31

0,39

12.51

7.25

Lend Lease

Фінансова

12.13

0.42

7.58

5.21

Amcor

Материали

8.46

0.45

7.72

5.68

Гудман Группа

Фінансова

0.61

0.53

7.78

6.88

3.3. Міжнародні події професійно-ділового характеру

Особливу роль у формуванні позитивного іміджу Москви на зарубіжному туристичному ринку грає найбільша в Росії щорічна Московська міжнародна туристська ярмарок «MITF – Туризм і відпочинок», перша з яких була проведена ще в 2001 р. за участю 237 експонентів з 30 російських регіонів і 21 зарубіжної країни. За сім років Московська міжнародна ярмарок MITF перетворилася на найбільший світовий туристський форум. У 2012 р. експонентами на цьому ярмарку стали підприємства турбізнесу і туристичних адміністрацій з 45 держав. Під час проходження виставки велися активні переговори з офіційними делегаціями іноземних держав, які взяли участь у Московській міжнародній туристської ярмарку.

ТІЦ функціонує як багатопрофільний туристський бізнес-центр, здійснює маркетингову та аналітичну діяльність. Щомісяця проводиться актуалізація інформаційно-довідкових, туристських та рекламних послуг міста Москви і туристського потенціалу регіонів Росії – членів Координаційної Ради «Регіони Росії – Московську угоду».

У Москві і передмістях щорічно або раз на кілька років проводиться багато великих культурних і спортивних заходів, різних виставок і фестивалів. Серед найбільш відомих і відвідуваних з них: Московський автосалон, Московський міжнародний кінофестиваль, Кубок Кремля, Арх Москва і Міжнародний авіаційно-космічний салон, що проводиться в ближньому Підмосков'ї (Жуковський).

Двічі в Москві проходили Дельфійські ігри – міжнародного масштабу Перші (2000, Москва) і всеросійського масштабу XI (2012, Москва).

У 1980 році проводилися Літні Олімпійські Ігри.

У експоцентрах проводяться численні міжнародні виставки, ярмарки та форуми, присвячені різним тематикам. У їх числі – Міжнародний промисловий форум GeoForm, міжнародна виставка нанотехнологій NANO TECH, міжнародна виставка біотехнологій Biotech World, міжнародний кулінарний салон Restaurant World, виставка, присвячена технологіям організації міжнародних форумів Moscow International MICE Workshops, Московська міжнародна книжкова виставка-ярмарок, виставка «Зв'язок-Експоком» і багато інших.

Серед найближчих найбільш очікуваних подій – Московська Міжнародна виставка ділового та інсентив туризму (Moscow International MICE Forum 2014), яка пройде в торгово-виставковому комплексі «Тішинка «17 березня 2014 року. Очікується, що участь у ній візьмуть більше сотні спеціалізованих компаній з 60 країн світу, які працюють у сфері готельного бізнесу, корпоративного туризму і відпочинку. Організатор заходу – виставкова компанія Аigroup.

Професіонали MICE зможуть обмінятися думками, обговорити хвилюючі їх проблеми і залучити нових клієнтів для розширення бізнесу.

На думку численних експертів, у MICE-індустрії в Москві – велике майбутнє. Хоча вона тільки починає тут розвиватися, їй менше десяти років. Багато російські компанії – як великі, так і середні – відчувають серйозну необхідність у проведенні різних заходів.

Діловий туризм має життєво важливе значення в Сідней

Він приносить мільйони доларів в місто щороку, створює тисячі робочих місць.

У 2005 році Сідней відбулася Amway Incentive, в результаті чого в місто приїхало 14 000 делегатів, які інвестували AU $ 80 млн.. в економіку .

У 2007 році в Сіднеї відбулася Міжнародна конференція суспільства по СНІДу, що є важливою подією в медичній календарі. У заході взяли участь понад 6500 учасників і коштувало воно AU $ 14,6 млн..

У 2011 році в Сіднеї відбувся 26-й Азіатсько-Тихоокеанський академії офтальмології конгресу, де були обнародованимного цікавих досягнень в області здоров'я .

З очікуваних заходів майбутніх років можна виділити наступні .

15.02.2014 – 19.02.2014

Міжнародна виставка подарунків і товарів для дому

19.05.2014 – 20.05.2014

Міжнародна конференція інформаційних cистем і технологій для охорони здоров'я в Сіднеї

29.05.2014 – 30.05.2014

Міжнародна конференція з питань майбутнього інформаційних і комунікаційних технологій в Сіднеї

13.07.2014 – 16.07.2014

Виставка продуктів харчування та обладнання

31.07.2014 – 04.08.2014

Міжнародна виставка човнів, яхт, водних транспортних засобів

23.08.2014 – 25.08.2014

Міжнародна виставка модного одягу і аксесуарів в Сіднеї

20.09.2014 – 23.09.2014

Міжнародна виставка подарунків і товарів для дому

01.09.2015 – 04.09.2015

Міжнародна виставка гірничої галузі та пошуково-розвідувальних робіт


4. ІНФРАСТРУКТУРА ДІЛОВОГО ТУРИЗМУ

МОСКВА, РФ

СІДНЕЙ, АВСТРАЛІЯ

4.1. Індустрія гостинності

Готельна інфраструктура сучасної Москви характеризується відносною стабільністю показників вартості і завантаженості номерів, досить високою рівномірністю завантаження протягом року, безперервним кількісним приростом готельного фонду, а також наявністю розроблених і коректованих Урядом Москви з 2002 року програм розвитку, які мають метою збільшення ємності готельного фонду міста до 200 тисяч місць до 2020 року.

За офіційними даними Уряду Москви, 88,4 % колективних засобів розміщення столиці – Готелі; 7,6 % – гуртожитки ; 0,5 % – мебльовані кімнати; 0,5 % – мотелі ; 3,0 % – інші типи підприємств (2011).

Більшість готелів Москви до кінця 2000-х років було розміщено в Центральному адміністративному окрузі (ЦАО) міста, в 2010-х ситуація не змінюється. Другим і кращим за потенціалом розвитку готельної мережі був і залишається Північно-Східний округ (СВАО). Найбільш затребувані у приїжджають двох – тризіркові готелі.

Найбільші вітчизняні компанії на московському ринку :

-Heliopark Hotels & Resorts, найбільша готельна мережа, що займає до кінця 2000-х років 1,5 % вітчизняного готельного ринку. До керуючої компанії періодично виникають претензії у Федеральної податкової служби;

-Amaks Grand Hotels, що спеціалізується на розважальних центрах ;

-«Інтурист Готель Груп », якій спочатку належали московські готелі «Космос » і «Пекін ».

Кількість готелів станом на кінець 2012 року.

1* 

2* 

3* 

4* 

5* 

64 

79 

145 

96 

26 

На ринку Москви діють міжнародні мережі, найбільшими з яких є :

Marriott International – готелі Courtyard Moscow City Center, Courtyard Paveletskaya, Moscow Marriott Royal Aurora Hotel, Moscow Marriott Grand Hotel, Moscow Marriott Tverskaya Hotel, Renaissance Moscow Hotel, Renaissance Moscow Monarch Centre Hotel, The Ritz-Carlton ;

Rezidor SAS – готелі Radisson Slavyanskaya Hotel and Business Centre, Park Inn Sadu, Park Inn Sheremetyevo Airport, Radisson SAS Belorusskaya Hotel, Radisson SAS Riverside Hotel, Radisson SAS Olympisky Hotel, Radisson Royal Hotel ;

InterContinental Hotels Group – готелі « Holiday Inn Москва-Lesnaya », «Holiday Inn Москва-Sokolniki », « Holiday Inn Москва-Suschevsky », « Holiday Inn Москва-Vinogradovo », « Crowne Plaza Москва-World Trade Centre », « Holiday Inn Москва-Simonovsky », « Holiday Inn Москва-Volokolamskoye » (планується відкриття), « InterContinental Москва » (планується відкриття);

Kempinski Hotels – Hotel Baltschug Kempinski Moscow.

Hilton Worldwide – Hilton Moscow Leningradskaya (відкрита після реконструкції в 2008 році;

Wyndham Hotels – перший московський готель групи, Ramada Moscow Domodedovo, відкрився в 2011 році.

Повний перелік офіційно діючих готелів доступний для вибору і бронювання номерів на порталі Туристичного інформаційного центру Комітету з туризму Москви.

У зв'язку з розвитком ділового туризму, з другої половини 2000 років у Москві затребувані конференц-площі. Цю послугу сьогодні пропонують всі московські готелі категорії 5 * і більшість готелів категорій 4 * і 3 *. Найбільш затребувані зали місткістю від 500 до 1000 чоловік, такі як в готелях « Рітц Карлтон», «Президент-готель », «Редіссон Слов'янська».

У сегменті конгрес-готелів, які суміщають послуги проживання та організації зустрічей, працюють Центр міжнародної торгівлі, в тому числі корпус готелю Crowne Plaza Moscow World Trade Centre (всього 25 залів), «Космос» (14 багатофункціональних і 7 конференц-залів), «Ірис конгрес Готель» (5 залів), « Центральний Будинок Туриста» (2 зали). За оцінкою відділу маркетингу «Ірис Конгрес Готелю», організація зустрічей дає до 50 % доходу. Пряму конкуренцію конгрес-готелям складають спеціалізовані будівлі для ділових заходів, такі як «Форум хол» (до 2000 гостей одноразово), конференц-центр « Павелецького » (400 осіб), «Екстрополіс» (5 залів).

Уряд Москви дозволив використовувати 35 % ділових площ для розміщення готелів та інших рекреаційних закладів, реалізуючи таким чином ідею багатофункціональності ділових центрів і висотних будівель в Москві.

Сідней має широкий діапазон розміщення з урахуванням всіх бюджетів і смаків. Є п'ятизіркові готелі в Сідней гаванню, бюджетні готелі на пляжі, бутик-готелів у міських передмістях, бюджетних хостелів та автономні апартаменти, які приходять у всіх формах і розмірах. Дивно, але ви також можете знайти кілька курортів, багато ліжко і сніданок, в старовинному стилі, зручні гостьові будинки, ферми перебування і бюджетного автономного розміщення близько до центру міста .

На ринку Сіднею діють міжнародні мережі, найбільшими з яких є :

Marriott International, Park Inn,  Kempinski Hotels, Hilton Worldwide та Rixos.

У сегменті конгрес-готелів, які суміщають послуги проживання та організації зустрічей, працюють всі 4 та 5 зіркові готелі. Особливо це актуально для Сіднею, так як у місті мало експохолів.

Кількість готелів станом на кінець 2012 року.

1*

2*

3*

4*

5*

9

58

140

172

39

4.2. Виставкова інфраструктура

Практично у всіх великих готелях міста є можливість оренди конференц-залів і організації перебування учасників заходу, включаючи захоплюючу екскурсійну програму, супровід гіда і роботу перекладачів. Зокрема, можливість проведення заходів, семінарів і конференцій пропонують «Президент – Готель», Sheraton Palace Hotel Moscow, Royal Meridien National, Hotel Baltschug Kempinski Moscow, Moscow Marriott Grand Hotel, The Holiday Inn Moscow Lesnaya та інші.

У виставкових міжнародних центрах Москви протягом всього року проходять спеціалізовані виставки та заходи. Найбільш відомі з таких майданчиків – це «Експоцентр», World Trade Center (WTC), «Крокус-Експо», Новий Манеж, Всеросійський виставковий центр (ВВЦ), культурно-виставковий центр «Сокільники», «Експострой «на Нахімовському проспекті.

Повний перелік виставкових центрів Москви наведений нижче.

Amber Plaza

Амбер Плаза являє собою офісну будівлб класу А загальною площею 13000 кв. метрів, з яких 11 300 кв. метрів відведені під орендоване простір. На даний момент в постійну оренду надається приблизно близько 6500 кв. метрів найкращого офісного простору.

ARTPLAY

Центр дизайну ARTPLAY відомий як один з перших творчих кластерів Москви. Кілька років тому ARTPLAY переїхав до колишні промислові простору в районі м. Курська / Чкаловська і зараз займає цілий квартал площею в 75 000 м2.

ВВЦ

ВВЦ – найбільший виставково-ярмарковий комплекс країни, на якому подаються зразки досягнень економіки, науки і культури Росії, держав СНД. ВВЦ – повний комплекс послуг: організація та оформлення виставково-ярмаркових та культурно масових заходів, надання офісних і торгових площ, інформаційно-рекламні, оформлювальні, складські, митні та транспортно експедиторські послуги, оформлення віз, замовлення готелів, забезпечення безпеки. ВВЦ – це : 2375 тис.кв.м.

Готель «Ізмайлово »

Туристські готельні комплекси «Ізмайлово» («Гамма-Дельта») – це єдиний в Росії мегакомплекс, що складається з трьох і чотиризіркових готелів, більше 10-ти ресторанів з різними національними кухнями, що пропонує своїм гостям високий рівень обслуговування, що грунтується на розвиненій інфраструктурі послуг, чудово організованою технології обслуговування гостей та професіоналізмі обслуговуючого персоналу.

Готель «Космос»

Готельний комплекс «Космос» розташований на північному сході Москви на одній з головних вулиць міста – проспекті Миру, в зеленому районі, в 20 хвилинах їзди до центру. Навпаки розташований Всеросійський виставковий центр (ВВЦ), Останкінська телевежа, Музей-садиба графа Шереметьєва. Недалеко знаходяться спорткомплекс «Олімпійський» та виставковий комплекс Сокільники», Ботанічний сад і Національний заповідник« Лосиний острів».

Готель «Редіссон Ройал Москва»

Готель «Редіссон Ройал Москва» знаходиться в центрі російської столиці, в закруті Москви-ріки, на перетині Кутузовського проспекту і Нового Арбата – найпрестижніших транспортних магістралей міста. Будівля готелю розташована навпроти Будинку Уряду РФ (також відомого, як «Білий Дім»), в безпосередній близькості від Міністерства закордонних справ РФ, Центру міжнародної торгівлі, ЦВК «Експоцентр», бізнес-центру «Москва-Сіті» та посольств.

Готель «Редіссон Слов'янський»

Готель Редіссон САС Слов'янська розташована в центрі міста, на площі Європи, з видом на Білий Дім і Міністерство закордонних справ. Поруч з Експоцентром, в трьох кілометрах від Червоної площі, Кремля і історичного центру Москви. У 50 метрах від станції метро «Київська». Відстань до міжнародних аеропортів: «Шереметьєво»-35 км, «Домодєдово» – 50 км.

Гостинний Двір

Московський Гостинний Двір – один з найкрасивіших архітектурних пам'яток столиці – розташований в 150 м від Кремля. Гостинний Двір – один з найбільших центрів бізнесу, торгівлі та відпочинку з усім необхідним набором послуг, обладнаний за міжнародними стандартами. Загальна площа комплексу становить близько 82 тис. кв.м. На території комплексу розміщуються магазини, ресторани, банки, кафе, бари.

Крокус Експо

МВЦ «Крокус Експо» ідеально підходить для проведення великих міжнародних і національних виставок, конгресних заходів, конференцій, наукових симпозіумів. МВЦ «Крокус Експо» є членом Міжнародної асоціації конгресних центрів (AIPC), Російського союзу виставок і ярмарків, Гільдії виставково-ярмаркових організацій при Московській торгово-промисловій палаті. Фонд Дональда Трампа удостоїв комплекс премії Diamond Excellence Award.

Московський Манеж

Центральний виставковий зал «Манеж» – унікальний пам'ятник архітектури в серці столиці, є чинним сучасним діловим та культурним центром. Найпопулярніший виставковий зал столиці. Тому виставки тут досить різноманітні.

СК «Олімпійський»

Спортивний комплекс «Олімпійський» – універсальна багатофункціональна майданчик, де можна проводити заходи будь-якого типу і складності, включаючи концерти (місткістю від однієї тисячі чоловік до тридцяти тисяч), фестивалі, виставки, корпоративні заходи, дні народження і так далі. «Олімпійський «відповідає всім сучасним вимогам по проведенню спортивних змагань міжнародного рівня, унікальних концертних програм і забудов будь-якої конфігурації під виставки.

Сокольники

Конгрессно – виставковий центр «Сокольники» – один з центрів для проведення виставок і конференцій міста Москви. Знаходиться в Східному адміністративному окрузі на території парку культури та відпочинку «Сокольники». Це одна з найстаріших (рік заснування – 1959) виставкових майданчиків в Росії, що поклали початок виставкової діяльності в країні. Сьогодні конгресовий – виставковий центр «Сокольники» – міжнародна майданчик для бізнесу та відпочинку.

Т-Модуль (Тішинка)

Т-Модуль – безпрецедентний проект в світі дизайну та архітектури. Новий виставково-презентаційний комплекс являє собою унікальне виставковий простір, що відрізняється концептуальністю і новаторством дизайну. Він пропонує принципово новий спосіб організації виставкового простору: Стеля залу, як і підлога, складається з квадратів. Як видно з його назви, в основі комплексу «T-Modul «-його модульна структура і «трикутний «дизайн.

ТВК «Росія»

Виставкові площі ТВК «Росія» експлуатують круглий рік. Величезна територія виставкового комплексу дозволяє організовувати і проводити покази не тільки авіаційної, але і будь наземної техніки, як військового, так і цивільного призначення. З використанням відповідної інфраструктури на території ТВК «Росія «можуть демонструватися ходові якості бойової техніки, автотранспорту будь-якого призначення, а також засоби пожежогасіння і системи безпеки.

Форум Хол

Ось уже сім років Банкетний зал Forum Hall гостинно відкриває свої двері для проведення всіляких заходів. Майданчиків, рівних Форум Холу по своїй універсальності і технічної оснащеності в столиці поки немає. Це єдине місце в Москві, де можна організувати масштабну церемонію, порівнянну, наприклад, з врученням премії «Оскар».

Центр Міжнародної Торгівлі

Московський Центр міжнародної торгівлі (ЦМТ) – великий багатопрофільний бізнес-комплекс, розташований в центрі Москви, в безпосередній близькості від Кремля, Будинку Уряду РФ та будівлі Уряду Москви. Єдиний архітектурний ансамбль загальною площею 270 000 кв.м. об'єднує 3 офісних будівлі, Конгрес – центр, бізнес-готель Crowne Plaza Moscow WTC і Апарт-готель «Міжнародна – 2 ».

Центральний Будинок Художника

Центральний будинок художника (ЦБХ) – виставкове об'єднання Міжнародної Конфедерації спілок художників, один з найвідоміших виставкових центрів Росії. В останні роки значне місце у виставковій діяльності ЦДХ стали займати виставки архітектури, дизайну, художнього проектування промислових виробів, моди, фотографії, реклами. Тут проводяться такі щорічні виставки та ярмарки як «Антикварний салон», «Дизайн і реклама», «Архітектура і дизайн », «Шоп дизайн».

Шератон Палас Готель

Банкетні та конференц-зали готелю Шератон Палас Москва, розташованого в самому центрі Москви, вміщають до 120 гостей для проведення та до 150 гостей для проведення прийому або фуршету. До Ваших послуг банкетні зали : вишуканий «Якір», виконаний в шоколадних тонах, або елегантний світлий «Володимир» (252 кв.м) – ідеальні для проведення банкетів, гала-вечерь, коктейлів, весіль, бізнес-ланчів.

Експострой

ТВК «Експострой «представляє тисячі всесвітньо відомих брендів будівельної галузі. Проводячи роботу з пропаганди інновацій в будівельній галузі, поширенню інформації про передові технології, сучасних матеріалах, виробах і конструкціях, забезпечуючи консультаціями фахівців з питань будівництва, ТВК «Експострой «сутнісно став інженерно-інформаційним центром будівельної галузі. Площа ТВК «Експострой «перевищує 53 000. кв.м. Це 6 павільйонів.

Експоцентр

«Експоцентр» – всесвітньо відома російська виставкова компанія, провідний організатор найбільших у Росії, СНД і Східній Європі міжнародних галузевих виставок, а також національних експозицій на виставках EXPO. В даний час «Експоцентр» в своєму розпорядженні дев'ять виставковими павільйонами з найсучаснішим інженерно-технічним оснащенням, а також зручними багатофункціональними залами для проведення конгресів, прес-конференцій, симпозіумів та семінарів.

Практично у всіх великих готелях міста є можливість оренди конференц-залів і організації перебування учасників заходу.

Що стосується спеціальних експохолів, то їх дуже мало.

1 Showground Rd Sydney Olympic Park NSW 2127, Australia.

  Виставковий комплекс Sydney Showground побудований в 1998 році напередодні Олімпійських ігор 2000 р. в Сіднеї. Центральні об'єкти комплексу – стадіон Sydney Showground Stadium (або Skoda Stadium) і The Dome and Exhibition Complex – круглий виставковий зал заввишки 42 м і площею 7200 м2, яка може бути збільшена до 21.600 м2 за рахунок приєднання сусідніх залів.

Sydney Olympic Park знаходиться на захід від центрального ділового району Сіднея.

У 2007 році Sydney Olympic Park здійснилосяя більше 2000 ділових заходів, у тому числі зустрічей, конференцій і виставок. Комплекс включає в себе:

• Газони : 425 га, що робить його найбільшим міським парком в Австралії

• ANZ Stadium : тримає світовий рекорд відвідуваності глядачів,

• Allphones Арена : друге місце після Нью-Йорка Madison Square Gardens з доходу від 1 проданого квитка

  Sydney Showground розташований в самому серці району Sydney Metro, в місці перетину багатьох ліній транспорту і обширних парковок, що робить його ідеальним місцем для проведення великих виставок, концертів, фестивалів та інших заходів. Водночас комплекс оточений красивими природними парками, першокласними ресторанами і готелями району Sydney Olympic Park .

Darling Dr Darling Harbour NSW 2000, Australia.

     Виставковий центр Сіднея Darling Harbour по праву вважається кращим місцем для проведення виставок, конференцій та особливих заходів. Він розташований на березі гавані Дарлінг і здатний прийняти вел Сіднейський конференц-центр і виставковий центр розташований в гавані Сіднея для проведення заходів і міжнародних подій, конференцій, виставок і спеціальних заходів.

     У центрі розташовані аудиторії, конференц-зали і приміщення для корпоративних заходів, місткість яких становить від 200 до 2000 чоловік. Комплекс зручно розташований по відношенню до центру міста і його ділового району .

     Sydney Convention and Exhibition Centre Darling Harbour широко відомий завдяки відмінному сервісу й увазі до деталей, яке проявляється у професіоналізмі менеджерів, якість обслуговування і найсучаснішій техніці. У Сіднейському виставковому комплексі щорічно проводиться більше 600 виставок і корпоративних заходів, які задіють 30 конференц-залів і 30.000 м2 виставкової площі. Головними подіями є Міжнародне Австралійське мотошоу, що збирає більше 300.000 відвідувачів, і Міжнародне Сиднейское яхт-шоу.

Інші конференц-центри і об'єкти у Сіднеї

Багато готелів в Сіднеї здатні запропонувати місця безлічі ділових зустрічей: від засідань ради директорів  до конвенцій та проведення свят.

4.3. Транспортна інфраструктура

Москва – найбільший транспортний вузол країни. Місто знаходиться в самому центрі павутини залізниць і федеральних автомагістралей. Обсяг пасажирських перевезень в Московському транспортному вузлі з оцінки на 2013 рік становить 11,5 млрд. чоловік. Усередині міста розвинені багато видів громадського транспорту, з 1935 року працює метрополітен; громадським транспортному здійснюється 76 % пасажирських перевезень.

Залізничний транспорт

Ленінградський вокзал – найстаріший вокзал Москви, був побудований в 1849 році для обслуговування Миколаївської залізниці

Залізнична мережа в Москві представлена ​​десятьма основними напрямами з дев'ятьма вокзалами (з восьми вокзалів – Білоруський, Казанський, Курський, Київський, Ленінградський, Павелецкий, Ризький, Ярославський здійснюється як приміське, так і далеке повідомлення, один вокзал – Савеловський – обслуговує тільки приміські перевезення), Московської окружної залізницею, декількома сполучними гілками і поруч відгалужень, в основному одноколійних, щодо невеликої довжини, основна частина з яких повністю знаходиться в межах міста.

Загальна протяжність залізниць в межах міста – 394,7 км. Приміські поїзди, що зв'язують вокзали Москви з населеними пунктами Московської та прилеглих областей, відіграють істотну роль і у внутрішньоміських перевезеннях. Великим проектом з розвитку пасажирського залізничного сполучення в Москві є організація пасажирського руху на Малому кільці Московської залізниці.

Аеропорти

Термінал аеропорту Домодєдово

На території Москви знаходяться міжнародні аеропорти Внуково і Остафьево. Також мешканці та гості міста користуються послугами інших міжнародних аеропортів, розташованих на території Московської області: Домодєдово, Чоколівський, Шереметьєво.

Дістатися до аеропортів можна не тільки на автотранспорті, а й скориставшись експресами, що вирушають з залізничних вокзалів : Київського – до аеропорту Внуково, Білоруського – до аеропорту Шереметьєво і Павелецького – до аеропорту Домодєдово.

У місті діяв аеровокзал, проте з початку XXI століття він, фактично, втратив своє пряме призначення: його приміщення були здані орендарям під торгові площі. Станом на 2009 рік, в будівлі аеровокзалу діють лише каси з продажу залізничних та авіаквитків.

Обсяги перевезень з аеропорту Внуково скоротилися приблизно вдвічі порівняно з кінцем 1970-х: частина міжнародних рейсів ще в радянський час була переведена в Шереметьєво, внутрішні авіаперевізники перебазувалися в Домодєдово на початку 2000-х. Аеропорт зараз використовується в основному для виконання чартерних і корпоративних рейсів, є основним для таких перевізників як «Газпромавіа» і «Ютейр». Однак у 2010-х роках в аеропорт перейшли авіакомпанії «Turkish Airlines», частково «Lufthansa» і « Трансаеро».

Аеропорт Домодєдово в радянський час використовувався виключно для внутрішніх рейсів, а станом на 2012 рік на частку внутрішніх рейсів припадало близько 41 % відправлень, на міжнародні рейси-близько 59 %. На початку 2000-х років аеропорт був повністю реконструйований. Найбільшими авіаперевізниками, що використовують Домодєдово, є «Сибір», «Трансаеро» і «ВІМ-Авіа», на яких припадає близько 40 % всіх рейсів. З 2005 року Домодєдово є найбільшим аеропортом Росії. Аеропорт є базовим для авіакомпанії «Трансаеро», а також московським хабом для альянсів Star Alliance і Oneworld.

Аеропорт Шереметьєво є другим за величиною в Росії, базовим для «Аерофлоту». На рейси в країни далекого зарубіжжя припадає 66 % пасажиропотоку (за підсумками 2012). Найбільшими експлуатантами є «Аерофлот», «Nordwind Airlines», «Оренбурзькі авіалінії», «AirBridgeCargo». Найбільші зарубіжні авіакомпанії-«Air France», «KLM», «Alitalia», «Air China», «Air Astana».

Автомобільний транспорт

Москва є центром мережі федеральних автомагістралей різних напрямків, які з'єднують столицю з адміністративними центрами суб'єктів РФ і містами суміжних держав.

У самій Москві є розвинена транспортна інфраструктура, що містить зокрема три транспортних кільця: Садове, Третє транспортне та Московська кільцева автомобільна дорога, планується будівництво Центральної кільцевої автомобільної дороги (ЦКАД) в Підмосков'ї для розвантаження міста від транзитного транспортного потоку.

Починаючи з 1990-х років Москва зіткнулася з гострою транспортною проблемою. У Москві триває бурхливе зростання автомобільного парку; якщо в 2000 році в місті налічувалося 2,6 млн. автомобілів, то 2012 році – вже 4,5 млн. (понад 380 автомобілів на 1000 жителів); ​​очікуваний показник середньорічне зростання до 2020 року – 4 %. Збільшився також обсяг вантажних перевезень автомобільним транспортом в місті; на рік через Москву перевозиться близько 10 млрд. т вантажів, з них близько 4 млрд. т припадає на транзитні вантажоперевезення. Значне зростання автопарку привів до виникнення великої кількості дорожніх заторів. Уряд міста вжив ряд спроб вирішити проблему пробок шляхом дорожнього будівництва. Так, була реконструйована кільцева автодорога, побудовано Третє транспортне кільце, в 2008 році почалося будівництво Четвертого кільця, але транспортна проблема залишається невирішеною. На думку влади, рішенням транспортної проблеми сприяють і заходи адміністративного характеру – зокрема, вводиться з липня 2012 р. значне підвищення штрафів за порушення правил парковки, введення плати за паркування на вулицях центральної частини міста.

Наземний міський транспорт

У Москві діє розгалужена мережа вуличного громадського транспорту: маршрутів автобусів, тролейбусів, трамваїв, маршрутних таксі, які перевозять близько 12 мільйонів пасажирів щодня.

Московський метрополітен

З 1935 року в місті працює метрополітен, що є основним засобом пересування в межах столиці. Московський метрополітен – один з лідерів по протяжності і пасажиропотоком серед систем міського залізничного транспорту світу.

У середньому московське метро перевозить 6544000 пасажирів на день (за даними за 2012 рік). Це третя за річним пасажиропотоком система метро у світі. Загальна протяжність ліній Московського метрополітену – 312,9 км, велика частина шляху і станцій знаходиться під землею. Всього в московському метро 190 станцій і 12 ліній, включаючи лінію легкого метро. Багато станції метро є пам'ятками архітектури .

Річковий транспорт

Завдяки системі каналів, побудованих у складі Великих будівництв комунізму, Москва з радянських часів була відома як «порт п'яти морів» – Балтійського, Білого, Каспійського, Азовського і Чорного. Від Північного і Південного річкових вокзалів ходять круїзні теплоходи, що з'єднують Москву з Санкт-Петербургом, Астраханню, Ростовом-на-Дону та іншими містами Росії. Також здійснюються перевезення по Химкинскому водосховищу. У період навігації на Москві-річці працюють кілька маршрутів річкового трамваю.

Вантажні причали маються на Північному, Західному та Південному річкових портах. Вантажні річкові перевезення по Москві – річці в основному забезпечують доставку різних насипних вантажів будівельного характеру; в Південному порту є великий контейнерний термінал

У Сіднеї широко розвинена мережа автодоріг, оскільки жителі міста широко використовують автомобілі для пересування. Існує система швидкісних доріг (motorway), частина з яких платні (tollway), частина – безкоштовні (freeway). Великі дороги об'єднані в 10 магістралей (Metroads), які включають в себе 110-ти кілометрову орбітальну мережу (Sydney Orbital Network).

Сідней має добре розвинену мережу громадського транспорту – автобусних маршрутів, таксі і поїздів. У Сіднейському затоці і по річці Парраматта, впадає в затоку, курсують пасажирські пороми.

Залізничний транспорт

В даний час поїзди курсують 20 годин на добу по мережі, протяжністю 2080 км з 306-ма станціями (включаючи заміські). Інтервал руху поїздів приблизно 15 хвилин у години пік, в інший час – 30 хвилин. У Сіті і Східних районах потяги йдуть під землею. Весь міський залізничний парк електрифіковано, напруга живлення 1500 В постійного струму. Поїздами користуються приблизно 270 млн. пасажирів на рік.

Автобуси

Мережа автобусних маршрутів Сіднея приблизно збігається з скасованої в даний час трамвайної мережею. The State Transit Authority of New South Wales (STA) (англ.), що належить уряду штату Новий Південний Уельс управляє роботою автобусних мереж Сіднея і Ньюкасла, а також роботою пасажирських поромів. Автобусний парк обох міст складає більше 2100 машин базуються в 13 депо.

Водний транспорт

Поромами перевозяться приблизно 14 млн. пасажирів щороку, багато з яких подорожують не тільки по справах, але просто для задоволення, особливо по вихідних днях. Так в 2009-2010 роках маршрутами, що йдуть в район Менлі, відомий своїми пляжами і акваріумом з найдовшим у світі 110ти метровим підводним тунелем, скористалися близько 6-ти млн.. пасажирів. Останній рекорд з продажу квитків в один день був зафіксований 2го січня 2011 року, коли було продано 94 918 квитків, і майже половина з них – по маршруту в Менлі. На сьогоднішній день флот складається з 28 поромів, що з'єднують в мережу 38 пристаней, протяжність мережі – 37 км .

Аеропорт Сіднея, в передмісті Талісман, є головним аеропортом країни і одним з найстаріших безперервно працюючих аеропортів у світі. розташований в 8 км (5 миль) на південь від центру міста, в передмісті Талісман у Сіднеї, Новий Південний Уельс. Це єдиний великий аеропорт, обслуговуючий Сідней, і є основним центром для Qantas, а також вторинний центром для Діви Австралії та Jetstar Airways. Розташований поруч з Ботани-Бей, аеропорт має три злітно-посадочні смуги, в просторіччі відомий як « Схід-Захід», «Північ-Південь » і « третього » злітно-посадкових смуг.

Аеропорт Сідней є одним з найстаріших безперервно працюючих аеропортів у світі, і найбільш завантаженим аеропортом в Австралії, обробки 35630549 пасажирів у 2011 році та 314 938 операцій повітряних суден у 2012 году. Це 31-й по завантаженості аеропорт у Світі в 2012 році. Аеропорт знаходиться у веденні Sydney Airport Corporation Limited (SACL) і нинішній генеральний директор є Керрі Mather. В даний час здійснюється 47 внутрішніх і 43 міжнародних напрямків .

У таблиці можна побачити найбільш популярні напрямки перельотів (назва другої точки переміщення та пасажтрооьіг на рік)..

4.4. Інформаційна інфраструктура

Дуже важливу роль в залученні туристів до Москви грає спеціально створений інформаційний Інтернет сайт, який пропагує туристський потенціал Москви на міжнародному та внутрішньому російському туристичних ринках, найбільшої в Росії Туристично-інформаційний центр міста Москви (ТІЦ).

ТІЦ є інтернет-порталом http://www.moscowcity.ru, інформаційно-довідковим матеріалом про туристських ресурсах Москви і регіонів Росії, сall-центром, системою Online-бронювання готелів, турів, екскурсій, авіаквитків.

Основний туристичний сайт-путівник Сіднея – http://www.sydney-australia.biz/.

Кожному туристу в Сіднеї при широкому спектрі брошур Полатай допомогу. 

Сідней Туристичний центр – Скелі

Кут Argyle і Playfair вулицях Sydney NSW 2000

Години роботи: щодня : 9:30 ранку – 5:30 вечора.

Сідней Туристичний центр – Дарлінг Харбор

. Palm Grove між Кокл Бей Уорф і Гавані

Години роботи: щодня : 9:30 ранку – 5:30 вечора

Sydney Harbour береговій смузі орган може допомогти вам просунути The Rocks і Darling Harbour, надаючи застави матеріал для клієнта проїзних документів, загальної інформації призначення і маршрутних пропозицій.

Ми можемо надати докладні карти із зазначенням номера та атракціони, а також знижки на відвідування підвищення досвіду ваших клієнтів про наших унікальних ділянок .

ВИСНОВОК

Москва і Сідней, як найбільші мегаполіси Росії та Австралії можуть претендувати на позицію найбільших центрів ділового туризму і успішно конкурувати на світовому туристичному ринку зі столицями західно-європейських і азіатських країн.

Що ж приваблює туристів в цих містах ?

Москва – це мікс тисячолітньої історії та ультрасучасності, одночасно центр як ділового, так і пізнавального туризму.

Про Сідней цього сказати не можна. Це порівняно молоде місто. Воно багате на природні пам'ятки і відоме сучасною архітектурою.

Кожен четвертий турист прибуває в Москву у зв'язку зі службовою необхідністю. В Сідней – кожний шостий.

Обидва міста є всесвітніми діловими центрами. Тут знаходяться як штаб квартири, так і філії транснаціональних корпорацій, представництва міжнародних організацій.

Такі потужні комплекси, як транснаціональні компанії справляють істотний вплив на функціонування світового туристського комплексу і активно беруть участь в регулюванні міжнародного туризму.

Всі ТНК правильно користуються науково-технічним прогресом, що дозволяє цим компаніям розвиватися і отримувати великі доходи. Високий рівень інформаційного забезпечення дозволяє управляти з одного центру підприємствами – представництвами, які у різних країнах .

Виставки та ярмарки в туристичному бізнесі забезпечують мобільність ринку, створюють необхідне інформаційне поле, створюють значні фінансові потоки, приносять додатковий дохід до бюджетів усіх рівнів. Тому вони актуальні не тільки для самих компаній, а й для свого регіону і країни в цілому. Сучасна виставка є маркетингової акцією, яка має велику цінність для експонентів і відвідувачів.




1. Теория языков программирования и методы трансляции Цепочки символов
2. Я не совершаю молитвы в мечетях так как в это время они стали средством слежки по отношению к тем кто находи
3. О ПОДОХОДНОМ НАЛОГЕ С ФИЗИЧЕСКИХ ЛИЦ Макс СОКОЛ специалист Госналогслужбы РФ по налогообложению По с
4. Тема 5 Объект преступления
5. Реле перепада давления
6. одна такая вещь которая сохраняет людей взволнованными по поводу будущего жизни на этой красивой планете н
7. то от ветра колыхаются верхушки деревьев внизу не спеша идут на работу люди
8. Франчайзинг
9. Попадание острого инородного тела в слизистую оболочку гортани вызывает боль
10. тематике за 1 четверть 8 класс
11. Реферат- Физическая организация баз данных на машинных носителях
12. Голодомор та його причини
13. устройство предназначенное для перевозки по дорогам людей грузов или оборудования установленного на нем
14. Современное решение этого вопроса Православной Церковью может дать с течением времени только сама Церковь
15. Тойн А Ван Дейк
16. Общая характеристика современной транспортной травмы
17. Пираты
18. К особенностям овладения сенсорными эталонами детьми с амблиопией и косоглазием следует отнести и низкое ка.html
19. Интимный дневник.html
20. О внесении изменений в Порядок оказания скорой медицинской помощи утвержденный приказом Министерства здра