Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Все це яскраві докази сходження людської думки необмежених можливостей людини в пізнанні світу

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-06-20

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 18.5.2024

                                         Обґрунтування вибору теми

Ми живемо в сучасному світі, де відбувається прискорений розвиток науки і техніки, досягнення в освоєнні космічного простору, проникнення в таємниці явищ. Все це яскраві докази сходження людської думки, необмежених можливостей людини в пізнанні світу. На цьому фоні особливо не привабливим , дивним здається стан духовності людини, стан моральних стосунків у сучасному суспільстві, відчуженість, грубість, небажання зрозуміти іншого, проявити повагу, співчутливість – це незаперечні докази дефіциту моральності, гуманності, який нажаль все частіше проявляється у поведінці дітей, підлітків, молодих людей і вже збагачених життєвим досвідом старших осіб. Такі риси як озлобленість, егоїзм, цинізм, жорстокість зневага до іншого, роз’їдають людські стосунки, руйнують їх, заводячи їх у безвихідь вирішення найважливіших питань індивідуального і суспільного життя. Все це – результат недооцінки протягом багатьох років моральних «задач», невизнання першочерговості духовних, національних та загальнолюдських цінностей у вихованні підростаючої особистості. Цю проблему піднімають зустрічі, що відбуваються кожен четвер у стінах ЛДАКМ завдяки творчому центру Красна площа, 7.

Унікальність проекту «Красна площа, 7» у тому що він задуманий та організований з метою служити майданчиком, на якому постійно здійснювалася б перевірка знань і навичок студентів, отриманих ними в ході навчання. В аудиторіях викладачі дають студентам загальні й спеціальні знання,  а в центрі що організовує повноцінні різнопланові концерти та вистави, їх вихованці в якості артистів одержують «бойове хрещення» безпосередньо на публіці. Публіка ж, що заповнює що четверга головний концертний зал, - це поряд зі студентами городяни і мешканці області, знавці й аматори професійного мистецтва. Так що «Красна площа, 7» - стартовий майданчик для молодих талантів. Центр забезпечує умови для підготовки самостійних сольних проектів кожному художньому колективу академії. За термін роботи Центру глядачі відвідали більш ніж сорок концертних програм. Це були не просто виступи, а справжні творчі звіти. Кожний - зі своїм особливим сценарієм і режисурою, емоційно насичені й тематично цікаві. Творчий центр своєю роботою доводить, що ЛДАКМ діє не тільки в якості навчальної та наукової структури, але й як вогнище духовної культури.

Я обрала свято відкриття нового творчого сезону для написання сценарію, бо саме центр залучає молодого глядача до культурної спадщини людства, розвиває в ньому почуття прекрасного. Завдяки новим підходам, неординарним режисерським задумам творчі зустрічі під час концертів, музичних програм, і хореографічних постановок, стають для нього яскравими й незабутніми. Так як відкриття сезону містить в собі маленький анонс концертного сезону Творчого центру « Красна площа, 7» 2013-2014 навчального року, то я обрала форму битва екстрасенсів для проведення концерту, бо вважаю що екстрасенси єдині люди яки можуть заглянути у майбутнє і розповісти  що саме  очікує нас на цій сцени протягом всього року. Сценарій не прив’язаний до концертної аудиторії, бо питання культурного та духовного життя людини є вічним! А Красна площа збирає у своїй залі не тільки різновікових мешканців  Луганська, а й області.

Ідейно-тематичний аналіз

                                                Тема

Анонс програми на сезон 2013 - 2014 року творчого центру «Красная Площадь, 7»

Основною темою моєї роботи є презентація та оголошення виступів, звітних концертів, та програм, творчих колективів, академії та коледжу культури і мистецтв. Кожний колектив заявив про себе окремим номером із програми, з якою вони будуть виступати у творчому центрі «Красная Площадь, 7».

                                                      Ідея

Справжня творчість починається саме тут!

Стіни нашої академії сміливо можна назвати «Творча лабораторія». Бо саме тут починає свій творчий шлях молоді таланти. Студенти які живуть творчістю, замість відпочинку і розваг, вони цілодобово присвячують свій час створенням чогось нового, вигадкам незвичних речей, репетиціям свого улюбленого діла. Це і є для них справжній відпочинок, який приносить не аби яке задоволення від гарних, очікуваних результатів, цілодобової роботи. А головне що наша творчість, та надмірне бажання створювати, подобається нашим глядачам, які з великим очікуванням та надмірним бажанням, приходять щочетверга, до нашої  академії, щоб поспілкуватись зі справжнім мистецтвом, відчути смак творчості, збагатитись духовно, відпочити морально, позбавитись денних справ, та декілька годин присвятити спілкуванню з прекрасним.

                                                  Головний конфлікт

Головний конфлікт сценарію відбувається між персоніфікованими героями екстрасенсами - шарлатанами та істино талановитими творчими колективами.

Дія – екстрасенси – шарлатани намагаються передбачити репертуар майбутнього сезону творчого центру «Красная площадь, 7» та продемонструвати власний талант

Контрдія – Творчі колективи власними номерами доводять те, що істині таланти народжуються саме в творчому центрі «Красная площадь, 7», підкреслюючи своїми виступами безталанність екстрасенсів.

Крім того, в сценарії яскраво вираженим є зіткнення між самими екстрасенсами: бабкою, чукчею та магом.

Також конфлікт  відбувається між ведучим та екстрасенсам які доказують свої над можливі здібності, якими вони не володіють.

РЕЖИСЕРСЬКА ЕКСПЛІКАЦІЯ

Наскрізна дія

Зробити анонс заходів на майбутній сезон творчого центру «Красная Площадь 7» для гостей, які приходять до концертної зали та мали уяву що на них чекає. Тобто за допомогою яскравих концертних номерів презентувати візитну картку кожного з творчих щотижневих зустрічей.

Сценарно-режисерський хід

Сценарно-режисерським ходом даного театралізованого заходу було використано телевізійне шоу «Битва екстрасенсів». Як і у телевізійному шоу, три різноманітні   екстрасенси змагались за головний приз «рука - мага». Персоніфікованим героям, ведучій надавав завдання, за допомогою яких і визначався найкращій екстрасенс.

Образне рішення

Образним рішення театралізованого концерту було використання яскравих персонажів, таких як Бабка-ведунья, чукча із Тайги, та Маг-чародій.

Ці персонажі є зібраним образом безталання для протиставлення істин талановитих особистостей  студентів, викладачів академії, та творчих колективів.

Я  використала різнохарактерні образи які часто зустрічаються у передачі «Битва екстрасенсів». Це Бабка-ведунья, чукча із Тайги, та Маг-чародій.

Композиційна побудова

Експозиція

У холі перевдягнені студенти в образах циганок, шаманів, та ворожок зустрічають гостей заходу, гадають по рукам, передбачають майбутнє та запрошують глядачів до концертної зали.

Пролог

Епізод 1. «   Знайомство з паронормальними людьми     »

Ведучий запрошує по-черзі учасників змагання: Бабку-ведунью, чукчу із Тайги, та Мага-чародія, знайомить та представляє їх глядачам.

Зав’язка

Епізод 2. «  Завдання екстрасенсам    »

Ведучий ставить завдання екстрасенсам. Визначити за допомогою екстрасенсорних здібностей, що знаходиться на сцені за темним занавісом.

Розвиток дії

Епізод 3. « Жорстоке змагання між екстрасенсами »

Екстрасенси заважають один одному виконувати завдання. Кожен з них за допомогою реквізиту справляє враження на глядачів.

Епізод 4.  « Справжні таланти  »

Яскравий виступ творчих колективів академій та коледжу. З найкращими номерами  річної програми.

Епізод 5. «Екстрасенси - шарлатани  »

Екстрасенси не впорались, та не вгадали, жодне запитання та завдання ведучого, які були задані ведучім.

Кульмінація

                                  Епізод 6. « Глядачі – найкращі екстрасенси  »

Головний приз «Рука мага» справедливо виграли глядачі. Бо глядачі це найкращі екстрасенси. Кожному глядачу вручили приз, та присвоїли звання «кращого - екстрасенса».

Розв’язка

                                    Епізод 7. « Найкращі серед найкращих »

 

Виступ народного хореографічного коллектива «Радослав». Та яскраві лопушки на фінальній пісні.                      

                                                          ПРОТОКОЛ

Засідання комісії, що приймає практичну частину дипломної роботи студентки 5 курсу денної форми навчання, спеціалізації «Режисура естради та масових свят» кафедри театрального мистецтва Луганської державної академії культури і мистецтв Каргаполової Ганни Володимирівни.

У  період з 1 жовтня 2013р. По 17 жовтня 2012ор. Студентка Каргаполова Г.В. підготувала у Луганській державній академії культури та мистецтв і поставила до захисту захід відкриття творчого центру «Красна Площа, 7» театралізований концерт «Битва єкстрасенсов»

Після перегляду дипломного заходу, комісія відмічає:

Заслужений працівник культури України, доцент, завідувач кафедри  театрального мистецтва Луганської державної академії культури та мистецтв Саган Володимир Андрійович:

Робота побудована логічно, номера підібрані правильно, побудовані у правильному темпоритмічному малюнку. Була вдало обрана форма проведення театралізованого концерту, а саме – битва екстрасенсів. Завдяки цьому, яскраво відображалася головна ідея дипломної роботи-поєднання різних жанрів і видів мистецтв в одне ціле. Також робота з величезними, масовими колективами, з їх  розміщенням , у такій маленькій «кишені сцени» була дуже добре розрахована.

Кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри театрального мистецтва Луганської державної академії культури та мистецтв Крипчук Микола Володимирович:

Режисерське рішення було дуже вдалим, театралізація, та підбір  різнохарактерних героїв, але з техничной сторони було «брудно», заважали шнури від мікрофонів під час виступу хореографічних колективів, за кулісами не було людини яка б відповідала за дисципліну, відволікали мікрофони, які під час номерів стояли на сцені. Хороша була зроблена робота із вибором концертних номерів, та колективів, навить  деякі колективи відродились знов, піднялись і заявили про себе. А також правильна побудова номерів.

Викладач кафедри театрального мистецтва Луганської державної академії культури та мистецтв Калоусова Інна Анатоліївна:

Сценарій був написаний  оригінальним методом, що заслуговує особливої уваги. Форма «Битва екстрасенсів»,  близька для сучасного глядача, режисер зміг донести до глядача, та перенести на театральну сцену  атмосферу магії та  таємниць, які ми бачили  з екранів телебачення. У дипломної роботи був чітко виявлений конфлікт, між героями, тобто екстрасенсами, за головний приз. Загальне враження дуже задовільне.

Кандидат педагогічних наук, доцент кафедри театрального мистецтва Луганської державної академії культури та мистецтв Малахова Оксана Валеріївна:

Загальне враження від роботи дуже позитивне, робота гарна, музичне оформлення заходу було вдало підібране, яке точно відображало задум. Вперше на сцені академії під час концерту творчого центру була гра з глядачами. Цей прийом активізував увагу глядача, і дозволив бути учасником дій яка відбувалась на сцені.

 

Голова комісії:

Заслужений працівник культури України, доцент, завідувач кафедри  театрального мистецтва Луганської державної академії культури та мистецтв Саган Володимир Андрійович:

Члени комісії:

  1.  Кандидат педагогічних наук, доцент кафедри театрального мистецтва Луганської державної академії культури та мистецтв Малахова Оксана Валеріївна   ___________________

  1.  Кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри театрального мистецтва Луганської державної академії культури та мистецтв Крипчук Микола Володимирович  ________________________

  1.  Викладач кафедри театрального мистецтва Луганської державної академії культури та мистецтв Калоусова Інна Анатоліївна  _____________

17. 10. 2013         

Директор ТЦ «Красная площад, 7»     В.В. Ярмаркина

Головні епізоди сценарію

Епізод 1

Назва: Знайомства з екстрасенсами

Подіі: на сцені з’являються по черзі екстрасенси, під відповідну музику, кожний із своїм атрібутом у руках. Ведучий знайомить екстрасенсів з глядачами.

Другий епізод

Назва: Рука мага

Подія: на сцену виходить асистент з головним призом за змагання – рука мага.

Третій епізод:

Назва: Пророкування бабки

Подія: Бабка відгадувала завдання, яке загадав ведучій.

Четвертий епізод:

Назва: Здібності Мага

Подія: Із глядацького залу, маг запрошуе на сцену виконавців, для грання на фортепіано та оперного співу.

П’ятий епізод:

Назва: Хитрощі бабки

Подія: Бабка обманним шляхом відгадуе завдання ведучого.

Шостий епізод:

Назва: Псевдо екстрасенси.

Подія: асистент  виносить речі для подальшого завдання для учасників.

Сьомий епізод:

Назва: Надздібності мага.

Подія: Маг спілкуючись із глядачами, дивує їх своїми здібностями. Даруе абонимент деяким глядачам.

Восьмий епізод:

Назва: Надздібності чукчі.

Подія: Чукча співае пісню про мікрофон.

Дев ятий епізод:

Назва: Маг - шарлотан.

Подія: Маг спілкуется з невидимою людиною.

Одинадцятий епізод:

Назва: Надздібності бабки.

Подія: Етюд з шаром.

Дванадцятий епізод:

Назва: Чукча- фокусник.

Подія: Етюд з бутилкою.

Тринадцятий епізод:

Назва: Хитрощі бабки

Подія: На сцену вивозять ширму, бабка відгадуе хто знаходиться за ширмою.

Чотирнадцятий епізод:

Назва: Глядачі-найкращі екстрасенси.

Подія: Асистенти виносять до глядацької зали головний приз - рука мага.




1. Влияние интернета на развитие гостиничного хозяйства
2. Современные теории мотивации и исполнение их элементов в отечественной науки и практик
3. Дошкільна освіта Додаткова кваліфікація вихователь з правом навчання іноземної мов
4. Загальні відомості про заповідник 2
5. Теория графов. Описание графов. Алгоритм Прима-Краскала
6. ЗЕРНОГРАДА ПРАЗДНИК ПРОЩАНИЕ С НАЧАЛЬНОЙ ШК
7. Об утверждении Порядка подтверждения основного вида деятельности страхователя по обязательному социальн
8. Реферат- Особенности гражданской правосубъектности
9. Война и политика в письмах Императрицы Александры Федоровны к Николаю II (1914-1915)
10. Предмет и пределы доказывания
11. Новогодняя лыжня 1
12.  В соответствии с действующим положением предприятия имеют возможность осуществлять ускоренную амортизац
13. Эпам системзвед
14. Курсовая работа- Расчет вала механизма натяжения ремня вентилятор
15. ~азіргі нары~ты~ экономиканы~ ~о~амдагы пайдалылы~ р~лі- Ша~ын орта бизнесті~ ~л~аюы
16. экономических дисциплин КУЛЬТУРОЛОГИЯ Программа курса для специальности 080502 ~ Экон
17. Крепостное крестьянство в романе Пушкина Евгений Онегин
18. статья служит обобщением базовых положений классического и современного марксизма в отношении человека общ
19. Тема- Предмет и метод экономической теорииОписание взаимодействия совокупного спроса и совокупного предлож
20.  РОЛЬ МАРКЕТИНГА И ПОВЫШЕНИЕ КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТИ И УЛУЧШЕНИЕ ФИНАНСОВОГО ПОЛОЖЕНИЯ ПРЕДПРИЯТИЯ [1