Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

в особі директора що діє на підставі надалі

Работа добавлена на сайт samzan.net:


ДОГОВІР №________________

ОРЕНДИ НЕЖИТЛОВОГО ПРИМІЩЕННЯ

м. Запоріжжя  р.

Товариство з обмеженою відповідальністю " ", в особі директора

    __________________, що діє на підставі ___________, (надалі "Орендодавець"), з одного боку, та фізична

осаба-підприємець , що діє на підставі Свідоцтва про державну

реєстрацію фізичної особи-підприємця Серія № , (надалі "Орендар"), з іншого

боку, (в подальшому разом іменуються "Сторони", а кожна окремо "Сторона"), уклали цей договір (надалі в тексті "Договір") про наведене нижче:

1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ.

1.1. Орендодавець передає, а Орендар приймає в строкове платне користування частину нежитлового приміщення магазину № 4 (надалі в тексті "Об'єкт оренди"), яке є у володінні Орендодавця на підставі договору купівлі-продажу від ________________

  1. Адреса: м. Запоріжжя, пр. Леніна, 148. )
  2. Загальна площа орендованої частини нежитлового приміщення першого поверху - кв.м. (в

тому числі торгівельна площа - кв.м. та площа підсобних приміщень - кв.м.).

Загальна площа орендованої частини нежитлового приміщення підвалу - кв.м

  1. Право користування земельною ділянкою надається Орендарю одночасно з наданням права користування Об'єктом оренди.
  2. Мета орендного користування - здійснення роздрібної торгівлі товарами непродовольчої групи та надання супутніх послуг.

2. УМОВИ ПЕРЕДАЧІ ТА ПОВЕРНЕННЯ ОБ'ЄКТУ ОРЕНДИ.

  1. Передання та повернення Об'єкту оренди здійснюється двосторонньою комісією, що складається із представників Сторін, які мають відповідні повноваження.
  2. При переданні Орендодавцем Об'єкту оренди в орендне користування Орендарю

Сторони повинні з року приступити до передачі-прийому Об'єкта оренди та протягом 5

діб передати/прийняти Об'єкт оренди в орендне користування, що підтверджується відповідним Актом прийому-передачі що є Додатком до Договору (згідно п. 2.4).

  1. При поверненні Орендарем Об'єкту оренди з орендного користування Орендодавцю, Орендар протягом 5 діб з моменту закінчення строку дії Договору, зазначеного у п. 7.1. цього Договору, повинен звільнити Об'єкт оренди, передати Орендодавцю Об'єкт оренди з орендного користування і підписати Акт передачі-прийому.
  2. Об'єкт оренди вважається переданим/прийнятим в користування чи повернутим із користування з моменту підписання Акту прийому-передачі. Датою передання/приймання Об'єкта оренди - є дата підписання Акта прийому-передачі. За відсутності такого Акта Сторони не мають права посилання на інші докази часу приймання/передання Об'єкта оренди.

3. ОРЕНДНА ПЛАТА ТА РОЗРАХУНКИ ЗА ДОГОВОРОМ.

  1. Орендна плата за нежитлові приміщення першого поверху Об'єкту оренди за місяць

складає грн. без ПДВ, ПДВ 20% - грн. Всього з ПДВ 20% - грн. ( грн.

коп.) за один кв.м. торгівельної площі нежитлового приміщення Об'єкту оренди.

Орендна плата за нежитлові приміщення підвалу Об'єкту оренди за місяць складає грн. без

ПДВ, ПДВ 20% - грн. Всього з ПДВ 20% -  грн. ( грн. коп.) за один кв.м. загальної

площі нежитлового приміщення Об'єкту оренди.

Орендна плата за частину нежитлових підсобних приміщень першого поверху Об'єкту оренди

за місяць складає  грн. без ПДВ, ПДВ 20% - __ грн. Всього з ПДВ 20% -  грн. ( грн.

коп.) за один кв.м. загальної площі нежитлового приміщення Об'єкту оренди.

  1. В склад орендної плати не входять витрати Орендаря на комунальні послуги, послуги зв'язку та плата за користування земельною ділянкою. Витрати за теплопостачання, каналізацію, а також інші комунальні послуги сплачуються Орендарем на підставі укладених з постачальниками цих послуг угод. До моменту укладення Орендарем угод з постачальниками комунальних послуг, Орендар компенсує Орендодавцю витрати на їх сплату згідно з показаннями лічильників, а при їх відсутності відповідно до норм та тарифів Постачальників послуг, а також плату за землю, на підставі наданих

Орендодавцем до 25-го числа поточного місяця рахунків в наступному порядку:

- протягом 3-х банківських днів з дати отримання рахунків, але в будь якому разі не пізніше останнього дня поточного місяця, Орендар компенсує Орендодавцю зазначені вище витрати виходячи з показань лічильників, норм та тарифів постачальників послуг за попередній місяць. У разі відсутності у Орендаря рахунків на оплату зазначених вище витрат, Орендар повинен компенсувати зазначені вище витрати у розмірі середньомісячної оплати (компенсації) за зазначені вище витрати, які були сплачені Орендарем за весь попередній період дії цього Договору.

Орендар повинен компенсувати Орендодавцю витрати за спожиту електроенергію та витрати за послуги телефонного зв'язку до 25-го числа місяця, що передує місяцю, за який здійснюється оплата у розмірі, вказаному у рахунку, який надається Орендодавцем.

Якщо виникне переплата з відшкодування зазначених вище витрат, які сплачені Орендарем, така переплата зараховується в рахунок наступного місяця. У разі виникнення недоплати з відшкодування Орендодавцю вартості зазначених вище витрат з боку Орендаря, Орендар повинен повністю розрахуватись з Орендодавцем не пізніше 5-ти днів з моменту отримання рахунку Орендодавця.

  1. Сума орендної плати сплачується в безготівковому порядку на розрахунковий рахунок Орендодавця за наданими рахунками протягом 3-х банківських днів з дати отримання рахунків, але в будь якому разі не пізніше 25 числа місяця, що передує місяцю за який справляється орендна плата. У разі відсутності у Орендаря рахунку на оплату орендної плати Орендар повинен сплатити орендну плату у зазначений в цьому пункті строк на підставі цього Договору, у розмірі орендної плати за попередній місяць з урахуванням усіх змін розміру орендної плати, що передбачені цим Договором.

Одночасно з оплатою орендної плати за   (перший місяць оренди), Орендар

повинен сплатити суму в розмірі, що дорівнює розміру орендної плати за один місяць, зазначеному в п. 3.1. Договору. Зазначену суму буде зараховано як орендну плату за останній місяць орендного користування Об'єктом оренди. За користування грошовими коштами, зазначеними у цьому абзаці Договору, відсотки не нараховуються і не сплачуються.

Якщо курс долару США по відношенню до національної валюти України встановлений Національним Банком України збільшується відносно курсу долару США до гривні встановленому Національним Банком України, Орендодавець має право проіндексувати орендну плату прямо пропорційно збільшенню курсу долару США.

Датою збільшення орендної плати у зв'язку із збільшенням курсу долару США по відношенню до національної валюти України встановленому Національним Банком України відносно курсу долару США до гривні встановленому Національним Банком України на момент підписання Договору є дата, коли Національний Банк України здійснив таке збільшення курсу долару США по відношенню до національної валюти України встановленому Національним Банком України відносно курсу долару США до гривні встановленому Національним Банком України на момент підписання Договору.

При цьому зазначена індексація розміру орендної плати у зв'язку із збільшенням курсу долару США по відношенню до національної валюти України не вимагає укладення будь-яких додаткових угод до цього Договору.

  1. Орендна плата нараховується з підписання Акту прийому-передачі Об'єкта оренди і до моменту повернення Об'єкту оренди, яке підтверджується відповідним Актом.
  2. Розмір орендної плати за кожний місяць, визначається шляхом збільшення розміру орендної плати за попередній місяць помножений на індекс інфляції за місяць по якому є інформація що до індексу інфляції. Індекс інфляції визначається Держкомстатом України.

Вищевказане збільшення орендної плати не буде вважатися змінами умов даного Договору і не вимагає укладання додаткових угод до Договору.

У будь-якому випадку щомісячна орендна плата не може бути менше, ніж за попередній місяць.

  1. Сторони встановили, що узгоджена орендна плата згідно п.3.1. розповсюджується на дванадцятимісячний термін дії цього Договору, після чого Сторони зобов'язуються провести переговори щодо подальшого формування вартості орендної плати за орендоване приміщення. Розмір підвищення орендної плати узгоджується Сторонами і Орендодавець повинен направити на адресу Орендаря Додаткову угоду про збільшення суми орендної плати. У випадку відмови Орендаря у 10-ти денний термін з моменту отримання Додаткової угоди про збільшення суми орендної плати її підписати, Орендодавець має право в односторонньому порядку збільшити суму орендної плати. Датою збільшення суми орендної плати є дата, зазначена у Додатковій угоді про збільшення суми

^орендної плати, що була надіслана до Орендаря.

4. ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ СТОРІН.

4.1. Орендар зобов'язується:

  1. Своєчасно та в повному обсязі сплачувати Орендодавцю орендну плату та компенсувати витрати, зазначені у п. 3.2. Договору, відповідно до умов Розділу 3 Договору.
  2. Використовувати Об'єкт оренди згідно з умовами Договору та цільовим призначенням, і зазначеним в п. 1.1.4. Договору.
  3. Надати доступ в Об'єкт оренди уповноваженій особі Орендодавця, якій доручено обстежити Об'єкт оренди:

• Представникам Орендодавця - для контролю над виконанням умов Договору;

  1. Негайно повідомляти Орендодавця про кожну аварію, яка сталася в Об'єкті оренди.
  2. Забезпечити збереження Об'єкта оренди, запобігати його пошкодженню і псуванню, здійснювати Приписи протипожежної безпеки, Санітарні приписи, дотримуватись правил суспільного порядку та інших норм, що регламентують порядок користування нежитловими приміщеннями. Нести відповідальність перед Орендодавцем за збитки, які можуть бути спричинені пожежею чи аварією, які виникли в Об'єкті оренди з вини Орендаря.
  3.  Утримувати Об'єкт оренди протягом всього строку дії Договору в доброму стані, тобто в такому стані який був на час передання його Орендарю, а після здійснення ремонту Об'єкту оренди, передбаченого Розділом 5 Договору, на час завершення такого ремонту, але з урахуванням нормального природного зносу внаслідок діяльності Орендаря и Об'єкті оренди.
  4.  У разі розірвання Договору повернути Орендодавцю Об'єкт оренди в нормальному стані, тобто в такому стані, якій існував на момент передачі Об'єкту оренди в орендне користування по Акту прийому - передачі (а в разі здійснення ремонту - з урахуванням ремонту, передбаченого Розділом 5 Договору) та з урахуванням його нормального природного зносу.
  5.  Прийняти/повернути Об'єкт оренди в строки та в порядку, встановленому в Розділі 2 Договору.
  6.  Нести витрати по утриманню прибудинкової території Об'єкту оренди та здійснювати утримання прибудинкової території.
  7.  У випадку аварій, які сталися з вини Орендаря, усувати їх наслідки за власний рахунок.
  8.  Своєчасно проводити поточний ремонт та усувати пошкодження в Об'єкті оренди.
  9.  Розміщувати зовнішню рекламу згідно до встановленого органами місцевого самоврядування Порядку розміщення зовнішньої реклами.
  10.  Утримувати в належному технічному стані системи водо-, тепло-, електропостачання, каналізації, вентиляції, комунікації зв'язку і інші системи, а також засоби протипожежної безпеки Об'єкту оренди.

4.2.Орендар має право:

  1.  Здійснювати незалежну господарчу діяльність в Об'єкті оренди, самостійно розподіляти доходи, отримані в результаті використання Об'єкта оренди.
  2.  Встановлювати в Об'єкті оренди за свій рахунок додаткові охоронні системи, проводити його технічне переобладнання, ремонт виключно за письмовою згодою Орендодавця.
  3.  Розташовувати із внутрішньої та зовнішньої сторони Об'єкта оренди рекламу, символіку і т. їн. за свій рахунок без додаткової згоди Орендодавця, при умові дотримання всіх норм та вимог діючого законодавства, а також при наявності необхідних узгоджень. Орендар самостійно несе відповідальність за дотримання норм діючого законодавства про рекламу.
  4.  Режим роботи в Об'єкті оренди встановлюється Орендарем самостійно.
  5.  Здавати без письмової згоди Орендодавця частину/частини Об'єкту оренди: до 30 кв.м. одному наймачу, але при умові, що в сумі загальна площа передана в подальший найм не буде перевищувати 20% загальної площі Об'єкту оренди.
  6.  Орендодавець зобов'язується:
  7.  Передати/прийняти Об'єкт оренди в строки та в порядку, встановленому в Розділі 2 Договору.
  8.  Передати Орендарю у користування телефонну лінію: тел. №_______________________
  9.  Орендодавець має право:
  10.  Контролювати наявність, стан, напрямки та мету використання Об'єкту оренди.
  11.  Безперешкодно здійснювати перевірку порядку використання Орендарем Об'єкту с оренди згідно з п. 4.1.3. Договору.
  12.  Виступати з ініціативою перегляду розміру орендної плати чи розірвання Договору у випадку погіршення стану Об'єкту оренди внаслідок його неналежного використання.

5. РЕМОНТ ОБ'ЄКТУ ОРЕНДИ.

  1.  Орендар має право власними силами та за власний рахунок виконати ремонт Об'єкту оренди у об'ємі, що затверджується Сторонами. Вартість ремонту не відшкодовується Орендарю.
  2.  Орендар сплачує орендну плату в порядку, встановленому Розділом 3 Договору, за весь час проведення ремонту, незалежно від використання чи невикористання їм Об'єкту оренди.
  3.  Якщо у випадку поліпшення Об'єкту оренди, виконаного Орендарем за згодою (чи без згоди) Орендодавця створений новий об'єкт чи його частина, Орендар ні при яких умовах не набуває права власності на такий об'єкт чи його частину.

6. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН ТА ВИРІШЕННЯ СПОРІВ.

  1.  Спори, які виникають при виконанні, зміні або припиненні Договору або в зв'язку з ним вирішуються Сторонами шляхом переговорів, а у разі відсутності домовленості - згідно чинному законодавству України
  2.  У разі безпідставного (не зазначеного у Розділі 8 Договору) бажання Орендаря достроково розірвати Договір, останній повинен повідомити Орендодавця про таке бажання не менш як за один місяць і сплачує Орендодавцю штраф в розмірі місячної орендної плати. Якщо Орендар несвоєчасно повідомив про безпідставне дострокове припинення Договору, він сплачує штраф в розмірі 2-х місячних орендних плат.

6.3.       Орендар зобов'язується компенсувати Орендодавцю збитки, які виникли внаслідок неналежного виконання/невиконання умов Договору чи внаслідок пошкодження або знищення майна Орендодавця, а також Об'єкту оренди, якщо Орендар винен в нанесенні таких збитків.

6.4.    У разі якщо Орендар не виконав обов'язки щодо повернення Об'єкту оренди у строки, які зазначені у п. 2.3. даного Договору, то він повинен сплати неустойку у розмірі подвійної плати за користування Об'єктом оренди за весь час прострочення.

  1. У разі якщо Орендар прострочить виконання своїх зобов'язань, зазначених у Розділі З Договору, по оплаті орендної плати та компенсації витрат, зазначених у п. 3.2. Договору, то він повинен уплатити Орендодавцю пеню в розмірі 0,5% несплаченої суми за кожен день прострочення виконання зобов'язання.
  2. Орендар відшкодовує Орендодавцю вартість Об'єкту оренди у випадку його знищення або ушкодження з вини Орендаря. При цьому, вартість Об'єкту оренди визначається на підставі експертного висновку на замовлення Орендодавця організацією, яка має-відповідну ліцензію. Орендар зобов'язаний відшкодувати Орендодавцю вартість Об'єкту оренди не пізніше 7 робочих днів з моменту отримання експертного висновку. У випадку порушення Орендарем строків відшкодування вартості Об'єкту оренди, Орендар сплачує Орендодавцю пеню в розмірі 1% від вартості Об'єкту оренди за кожен день прострочення сплати.
  3. У разі не прийняття Орендарем Об'єкту оренди у строки зазначені у п.2.2. Договору з вини Орендаря, то Орендар повинен сплатити Орендодавцю орендну плату та пеню в розмірі 0,2 % місячної орендної плати за кожен день прострочення виконання зобов'язання.

7. СТРОК ДІЇ ДОГОВОРУ.

7.1.       Договір набирає чинності з моменту підписання Акту прийому-передачі та діє до _________р. включно.

8. ПРИПИНЕННЯ АБО ДОСТРОКОВЕ РОЗІРВАННЯ ДОГОВОРУ.

  1. Орендодавець має право в односторонньому порядку достроково розірвати Договір у випадках істотних порушень умов Договору, а саме:
  2.       Орендар використовує Об'єкт оренди з метою не вказаної в Договорі;
  3.       У Орендаря виникла заборгованість з орендної плати більш ніж за один місяць;
  4. Також інші випадки, які передбачені Договором або діючим законодавством.

8.1.1.         Договір може бути розірвано в односторонньому порядку за ініціативою Орендодавця. В

цьому випадку Орендодавець повинен повідомити Орендаря про розірвання і дату розірвання Договору у строк не менше ніж за один місяць до дати розірвання Договору.

  1.            Договір може бути розірвано за ініціативою Орендаря згідно п. 6.2. Договору.
  2. У випадку скінчення або дострокового припинення Договору Орендар зобов'язується у 5-ти денний строк повернути Об'єкт оренди Орендодавцю за Актом передачі-прийому (згідно Розділу 2 Договору).
  3. Здійснені Орендарем за згодою Орендодавця відокремлювані поліпшення Об'єкту оренди є власністю Орендаря. Здійснені Орендарем без згоди Орендодавця відокремлювані поліпшення Об'єкту оренди є власністю Орендодавця. Невідокремлювані поліпшення Об'єкту оренди, зроблені Орендарем за згодою чи без згоди Орендодавця, є власністю Орендодавця та їх вартість не відшкодовується Орендарю.

8.5          У випадку бажання Орендаря продовжити строк дії Договору, він повинен надати Орендодавцю письмове повідомлення не менш ніж за два місяці до спливу строку дії Договору, Орендодавець зобов'язаний повідомити Орендаря про прийняте рішення в 20-ти денний строк з моменту одержання такого повідомлення.

9. ЗМІНИ ДОГОВОРУ.

9.1.     Усі зміни та доповнення до Договору після підписання останнього оформлюються письмово, узгоджуються та підписуються Сторонами, за виключенням випадків односторонньої зміни Договору. Зміни і доповнення розглядаються протягом 10-ти календарних днів з дати їх подання до розгляду іншою Стороною.

10. ФОРС-МАЖОР.

  1. Сторони звільнюються від відповідальності за невиконання або неналежне виконання зобов'язань по Договору, якщо таке є наслідком подій непереборної сили, які не залежать від волі Сторін та впливають на виконання Договору.
  2. Вказані в п. 10.1. цього Договору обставини повинні бути зафіксовані ТПП України.
  3. У разі настання подій непереборної сили Сторона по Договору, котра через це не може виконати свої обов'язки за цим Договором, повинна на протязі 5-ти днів письмово повідомити другу Сторону про ці події і додати відповідні свідчення.
  4. Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення іншої Сторони про настання подій непереборної сили позбавляє права посилатися на обставини подій непереборної сили як на підставу що звільнює Сторону від відповідальності за невиконання зобов'язань.
  5. Строк виконання зобов'язань за цим Договором у разі настання подій непереборної сили відкладається на строк дії подій непереборної сили.
  6. Якщо обставини, вказані в п. 10.1. цього Договору, продовжуються більш ніж 30 календарних днів, то кожна із Сторін має право відмовитися від подальшого виконання обов'язків за даним Договором і у такому випадку не має права витребування від іншої Сторони відшкодування збитків.

11. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

  1. Реорганізація Орендодавця чи Орендаря, або перехід права власності на Об'єкт оренди третім особам не визнаються підставою для зміни або припинення чинності Договору і вони зберігають свою чинність для нового власника Об'єкта оренди (його правонаступників).
  2. Сторони несуть повну відповідальність за правильність вказаних ними у Договорі реквізитів. Сторони зобов'язані строком в 5 календарних днів повідомити одне одного про зміну юридичної адреси або назви, а також у випадку коли мають місце обставини, які яким-небудь чином впливають на виконання Сторонами Договору.
  3. Відступлення права вимоги та/або переведення боргу за Договором однією із Сторін до третіх осіб допускається виключно за умови письмового погодження цього із іншою із Сторін.
  4. Сторони домовились, що не більше 5 % (п'ять відсотків) від об'єму рекламного поля фасадної частини Об'єкту оренди може бути використано Орендодавцем .

11.5. На момент укладання Договору Орендодавець є платником ПДВ та податку на прибуток на загальних умовах, а Орендар є .

  1. Після підписання Договору всі попередні переговори за ним, листування, попередні договори, протоколи про наміри та будь-які інші усні або письмові домовленості Сторін з питань, які стосуються Договору, втрачають юридичну силу, але можуть братися до уваги для тлумачення Договору.
  2. Усі Додаткові угоди та Додатки до цього Договору, у тому числі Акти прийому-передачі - є невід'ємною частиною Договору.
  3. На Договір не розповсюджується дія Закону України "Про оренду державного та комунального майна".
  4. Сторони зобов'язані до укладання або під час підписання Договору надати один одному належним чином оформлені копії наступних документів:
  5. свідоцтво про державну реєстрацію;
  6. свідоцтво платника ПДВ або єдиного податку;
  7. ІПН, паспорт;  
  8. витяг зі Статуту, що стосується загальних статутних положень;
  9. наказ, протокол, довіреність, які підтверджують повноваження особи, що підписує договір.
  10. Справжнім Орендар заявляє, що у випадку продажу Об'єкту оренди Орендар відмовляється від свого переважного права на його купівлю.
  11. Підписуючи цей Договір, Орендар надає згоду на обробку його персональних даних та/або передачу третім особам для цілей, пов'язаних з наданням послуг та розрахунків за ними, згідно цього Договору, а також підтверджує, що попереджений про їх внесення до баз персональних даних Орендодавця та про свої права, визначені Законом України «Про захист персональних даних», мету збору даних та осіб, яким передаються його персональні дані.

11.12. Договір складено у двох оригінальних примірниках українською мовою, по одному для

кожної із Сторін, які мають однакову юридичну силу.

                                   ЮРИДИЧНІ АДРЕСИ ТА РЕКВІЗИТИ СТОРІН

Орендодавець           Орендар

____________________                                                         ____________________    




1. Bнести изменения и дополнения в Список производств цехов профессий и должностей с вредными условиями труд
2. Тема дипломного проекта
3. Статья- Состояние музыкально-педагогической теории и практики к середине XIX столетия
4. Тема урока- Если хочешь быть здоровым урокконференция
5. Организация и перспективы развития улучшения машинно-тракторного парка в сельскохозяйственном производстве
6. Камышловский педагогический колледж Курсовая работа Учебная задача как средство
7. Курсовая работа- Защита авторских и смежных прав в Республике Казахстан
8. Распространение психических заболеваний
9. Лекція ’1 Поняття та предмет конституційного права як галузі права.html
10. Партия Великое Отечество от 2013 г
11. Они призваны нарушить рутинный и привычный ход жизни в самой компании и окружающей ее среде стать событием
12. Он служит конечной стадией ряда хронических заболеваний печени
13. а; крупные военные объекты и т
14. 1Мне не охота учить историю- Плюсы- Знание истории мне помогут в будущем можно будет рассказывать своим де
15. 32 Система СМИ в Российской Федерации
16. Тема 1. Предмет психологии ее задачи и методы Психология как наука
17. Вариант 1 Спишите вставляя пропущенные буквы и раскрывая скобки обозначьте орфограммы
18. История эмоций
19. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата філологічних наук Кіровогра
20. Тематическая структура СОДЕРЖАНИЕ ТЕСТОВЫХ МАТЕРИАЛОВ Методические основы ф