Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

і Внутрішні надходження включають в себе- виручку від реалізації продукції товарів робіт і послуг

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Білет — 7

2. Грошові надходження - це сукупність надходжень коштів за реалізовану продукцію, виконані роботи, послуги, а також виконання інших господарських операцій у процесі операційної, фінансової й інвестиційної діяльності підприємства. 

Грошові надходження підприємств можна поділити на внутрішні і зовнішні.

Внутрішні надходження включають в себе:

  •  виручку від реалізації продукції, товарів, робіт і послуг. Вона залежить від основної діяльності підприємства.
  •  виручку від іншої реалізації. Підприємства можуть реалізовувати продукцію допоміжного виробництва, підсобного сільського господарства, непотрібну й надлишкову сировину.
  •  доходи від позареалізаційних операцій. Вони формуються за рахунок штрафів і пені, прибутку минулих років, виявленому у звітному році.

Зовнішні надходження

Доходи від фінансових інвестицій— купівлі і продажу цінних паперів, вкладання тимчасово вільних коштів па депозитні рахунки, лізинг, надання майна в оренду, валютних та інших операцій.

Отже, грошові надходження підприємств відіграють значну роль у процесі кругообігу коштів. Відшкодовуючи авансовані у виробництво вкладення, формуючи доходи і грошові фонди, вони створюють економічні умови для нового циклу виробництва і реалізації продукції, удосконалення та розширення власного господарства, збільшення власного капіталу.

Білет — 8

1 Фінансова робота на підприємстві - це діяльність, спрямована на забезпечення виробництва фінансовими ресурсами для виконання підприємством поставлених цілей.

Оперативна фінансова робота складається з комплексу заходів з мобілізації фінансових ресурсів, потрібних для реалізації продукції, здійснення своєчасних розрахунків, виконання підприємством його фінансових зобов'язань перед бюджетом, централізованими фондами, постачальниками, робітниками підприємства, стягування кредиторської заборгованості; отримання кредитів банку; перерахування платежів до бюджету; погашення позик банку та відсотків за ними тощо.

Аналіз та контроль фінансової діяльності підприємства - це діагноз його фінансового стану, що уможливлює визначення недоліків та прорахунків, виявлення та мобілізацію внутрішньогосподарських резервів, збільшення доходів та прибутків, зменшення витрат виробництва, підвищення рентабельності, поліпшення фінансово-господарської діяльності підприємства в цілому. Таким чином, у ході аналізу фінансового стану підприємства та загрози його банкрутства можуть використовуватися найрізноманітніші прийоми, методи та моделі аналізу, їхня кількість та широта застосування залежать від конкретних цілей аналізу та визначаються його завданнями в кожному конкретному випадку.

2 Грошові потоки підприємства за їхніми джерелами можна поділити на внутрішні та зовнішні. Кошти, що надходять з різних джерел підприємства, належать до внутрішніх грошових потоків. Надходження коштів за рахунок ресурсів, які мобілізуються на фінансовому ринку, свідчить про використання зовнішніх джерел.

Внутрішні грошові надходження включали:
1) виручку від реалізації продукції, товарів, робіт, послуг;
2) виручку від іншої реалізації;
3) доходи від фінансових інвестицій;
4) доходи від інших позареалізаційних операцій.

Білет — 9

  1.  Прибуток як економічна категорія має своє якісне і кількісне визначення, тобто має речовий зміст та суспільну форму. Прибуток — система економічних відносин між підприємцями (роботодавцями-власниками засобів виробництва) і найманими працівниками щодо виробництва, розподілу та привласнення створеної додаткової вартості, яка відособлюється у вигляді надлишку над витратами вкладеного капіталу. Отже, об'єктивна матеріальна основа існування прибутку пов'язана з необхідністю первинного розподілу вартості додаткового продукту. Прибуток - це суспільна форма прояву додаткової вартості. Це якісне вираження прибутку як об'єктивної економічної категорії. Водночас прибуток-це результат господарської діяльності окремого підприємства або галузі економіки і визначається як грошове вираження різниці між виторгом, отриманим від продажу продукції (послуг) і сумою витрат на її виробництво. Це кількісне визначення прибутку.
  2.  Фінансове планування на рівні господарюючих суб'єктів — це процес планування надходжень і використання фінансових ресурсів, встановлення оптимальних співвідношень у розподілі доходів підприємств. Фінансове планування пов'язане з плануванням виробничої діяльності підприємства. У процесі фінансового планування забезпечується необхідний попередній контроль за створенням і раціональним використанням фінансових ресурсів. Об'єктами планування є доходи підприємства, в їх числі й нагромадження (прибуток тощо), взаємовідносини з державним бюджетом і державними позабюджетними фондами, обсяг капіталовкладень, інших форм інвестування фінансових ресурсів (зокрема участь на ринку цінних паперів), обсяг довготермінових кредитів банків на інвестиційні заходи, потреба підприємства у власних оборотних коштах і джерела її покриття. Головним інструментом фінансового планування в сучасних умовах є фінансовий план підприємства, зокрема у формі балансу доходів і видатків, значне поширення у практиці мають також такі інструменти фінансового планування, як платіжний календар, бізнес-план.




1. вариант воздействия на систему и процессы происходящие в ней
2. Проблема активной ранней диагностики бронхогенного рака.html
3. Остановимся только на тех из них которые наиболее широко используются в практике глазного врача
4. Разработка рекомендаций по качеству на основе стандартов ИСО 9000-2011 для ОАО «Якутская топливно-энергетическая компания»
5. Работа с регулярными выражениями в SQL Server
6. Социальные ресурсы и социальные риски
7. темам которые характеризуются тем что вертикальные нагрузки вызывают горизонтальные опорные реакции рас
8. Реферат- Современные понятия пространства, времени и ограниченность преобразований лоренца
9. Режим и безопасность содержания заключенных в тюрьмах
10. Особенности функционирования финансов индивидуальных предпринимателей
11. тема окон. Студентки группы- 2ДД39 Уткиной Любови
12. Отказ страхователя от прав на застрахованное имущество в пользу страховщика с целью получения полной страх
13. В состав молекулы хлорофилла в качестве металла ~ комплексообразователя входит-
14. Характеристика газового предприятия Западно-Сибирского региона
15. Компьютерное моделирование плохо структурируемых экосистем
16. Сепаратизм в Украине
17. 30 121713 [РАБОТА В ПРОЦЕССЕ] Перевел Руслан Астраханцев специально для русскоговорящего контингента D
18. гносеология является правильным учение о познании 2
19.  Гармонические четверки точек и их связь с полными четырехвершинниками
20. Український Південь 13 1419 квітня 2011року Читаючи газету помічаємо подекуди орфографічні орфоепічні