Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

темА ФРАНЦІЇ Навчальні цілі- Визначити роль фіскальних перетворень Великої французької революції у ст

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-30

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 5.5.2024

9

PAGE  7

 Практичне заняття з теми 6

податковА системА ФРАНЦІЇ

Навчальні цілі: Визначити роль фіскальних перетворень Великої французької революції у становленні податкового права і податкової системи інших країн світу й, зокрема, України. Вивчити устрій податкової системи Франції, види та особливості адміністрування основних державних та регіональних податків. Порівняти податкові системи України і Франції.

Навчальне обладнання:  підручники і  навчальні посібники; проектор; пакет візуального супроводження теми.  

Форми організації навчання: робота з літературними джерелами, заслуховування і обговорення повідомлень, співбесіда, дискусія, тестування, розрахунки різних показників тощо.

Рекомендована література:

Базова: 1, 4, 5, 7, 10, 12, 13.

Додаткова: 16, 21, 22, 25, 31, 32, 58, 73.

З м і с т   з а н я т т я

1. Передумови і фіскальні перетворення Великої французької революції

1.1. Фіскальна політика до Великої французької революції

1.1.1. Відкритий тест: У Франції згідно з рішенням Генеральних штатів (вищої дорадчої представницької ради у Франції в період до Великої французької революції) у (1: ____) р. було вперше задекларовано принцип, згідно з яким нові податки запроваджуються не королівським наказом, а (2: __________________________). З (3: 1341 )р. вводиться податок на сіль в формі соляної (4: _________) – пізніше відкупу), а з (4: 1439) р. – податок на землі та будівлі (5: ____).

1.1.2. Тест: В інтелектуальному плані Франція знаменита державними діячами й ученими-фінансистами, котрі внесли великий вклад у розвиток фінансової думки і фіскальної практики. Так, кардинал Ришельє (1585–1642) чітко сформулював головну стратегію фіскальної політики: «Не слід переобтяжувати підданих податками, але не слід і брати з них менше, ніж потрібно для потреб держави». З допомогою теорії і кривої якого вченого можна описати цю стратегію? – 1) Лоренца; 2) Лаффера; 3) Хікса; 4) Джині.

1.1.3. Тест: У 1648–1652 рр. у Франції розгорілася громадянська війна, котра ввійшла в історію під назвою Фронда. Безпосередньою причиною Фронди стали непопулярні фіскальні заходи уряду, зокрема запровадження обтяжливого податку на: 1) земельні ділянки; 2) ремісничі вироби; 3) будинки; 4) експорт товарів.

1.1.4. Придушення Фронди знаменувало у Франції перемогу королівського абсолютизму над опозиційним йому парламентом, відкривши шлях до свавілля в сфері оподаткування, широкого розповсюдження т. зв. відкупної системи податків. В чому її суть і шкідливість для суспільства?

1.1.5. Тест: Хто у Франції після придушення Фронди, перебуваючи на посаді генерального контролера (міністра) фінансів, дещо полегшив тягар податків для їх платників і розправився з казнокрадами? – 1) Ан-Робер-Жак Тюрго; 2) Жан Батист Кольбер; 3) Луї-Доменіка Луї; 4) П'єр Леруа-Больє.

1.1.6. Жан Батист Кольбер (1619–1683) прославився тим, що проводив фінансово-економічну політику, пізніше названу за його іменем кольбертизмом, по сприянню виробництву й експорту парфумів, дорогих меблів, посуду, вина, одягу, взуття і т. ін. Наслідки такої політики відчуваються через віки. Який з цього можна зробити висновок щодо доцільності й ефективності втручання держави в економіку?

1.1.6. Через сто років Анн-Робер Жак Тюрго (1727–1781) звернув увагу на проблему соціальної несправедливості в оподаткуванні. Проти чого він виступав? За яким принципом він проповідував політику економічного лібералізму?

1.2. Фіскальні перетворення Великої французької революції

1.2.1. Чому вважається, що Французька революція 1789-1793 рр. – одна з найвеличніших подій світової історії? Я вона вплинула фіскальну політику країни:

1.2.2. З якими положеннями «Декларації прав людини і громадянина» (1789 р.), зокрема статті 14, яка передбачає, що «всі громадяни мають право безпосередньо або через своїх представників установлювати необхідність державних податків, добровільно на них погоджуватися, контролювати використання та визначати їх величину, базу, порядок і тривалість збирання», Ви згідні, а з якими ні? Яких положень в Україні в основному дотримуються, а які так і залишаються «на папері»?

1.2.3. Тест: Яке з нововведень Французької революції не прижилося у сфері оподаткування (крім): 1) була відмінена кричуща соціальну несправедливість – податковий імунітет найбільш багатих верств суспільства (дворянства та духовенства); 2) установлено  рівність усіх громадян перед фіском (державною казною); 3) скасовано церковну десятину; 4) податки проголошено почесним громадянським обов'язком; 4) податковий ценз громадянських прав; 5) відкупників податків, котрі переобтяжували платників й одночасно обкрадали державу, було оголошено «ворогами народу».

1.2.4. З таке податковий ценз громадянських прав?

Податковий ценз громадянських прав _____________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

1.2.5. Як Ви ставитеся до введення податкового цензу громадянських прав в сучасних умовах? 

1.2.6. Тест: Хто вперше (а це був міністр фінансів Франції) звернув увагу на тісний зв’язок політики і стану фінансової системи країни (відомим є його афоризм «Ведіть добре політику, а я буду добре вести фінанси»)? –1) Ан-Робер-Жак Тюрго; 2) Жан Батист Кольбер; 3) Луї-Доменіка Луї; 4) П'єр Леруа-Больє.

1.2.7. Тест: Хто із класиків фінансової науки відстоював щонайбільший лібералізм в оподаткуванні, звівши свою позицію до дотепної сентенції: «Найкращий податок – то найменший податок»? 1) Ан-Робер-Жак Тюрго; 2) Жан Батист Кольбер; 3) Луї-Доменіка Луї; 4) П'єр Леруа-Больє.

1.3. Франція як батьківщина знакових подій в історії оподаткування

1.3.1. У XIX ст. у Франції вперше в Європі було (крім): 1) складено податковий кадастр усіх земель (1807-1850 рр.); 2) введено акцизи на окремі види товарів, зокрема на буряковий цукор (1837 р.) і на автомобілі (1893 р.); 3) введено митний збір; 4) запроваджено податок на цінні папери.

1.3.2. Моріс Лоре (1917-2001) у 1954 р. винайшов податок, котрий поширився на весь світ: 1) на прибуток; 2) на оборот; 3) на додану вартість; 4) на нерухоме майно.

2. Основні державні податки

2.1. Податкова система Франції: загальна характеристика

2.1.1. Відкритий тест: Податкова система Франції на центральному, регіональному і місцевому рівнях налічує (1: ___) податків, зборів, обов'язкових і так званих парафіскальних платежів. Лише незначних податків і зборів, доходи від яких не перевищують 0,1% ВВП, у Франції (2: ___) – вдвоє більше, ніж у Німеччині. Річний збір надходжень у бюджети всіх рівнів сягає (3: ___) млрд. євро. У 2011 р. питома вага податків у ВВП Франції дорівнювала (4: ____)%, що приблизно на (5: __) процентних пунктів вище від середньої норми оподаткування країнах ЄС.

2.1.2. Що таке парафіскальні платежі?

Парафіскальні платежі – _______________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2.2. Податок на доходи фізичних осіб 

2.2.1. Тест: Оподаткування особистих доходів Франція запровадила в числі перших у світі. У якому році? – 1) Франція – (…); 2) Велика Британія – (…); 3) Німеччина – (…); 4) США – (…); 5) Японія – (…). Роки: а) 1842; б) 1887; в) 1891; г) 1913; д) 1916.

2.2.2. Таблиця-тест:  Вкажіть сучасні ставки податку на доходи фізичних осіб у Франції (табл. 6.1).

Таблиця 6.1

Шкала ставок податку на доходи фізичних осіб (2010 р.)

Ставки (%%)

Оподатковуваний дохід (євро)

1) ...

до 5875

2) ...

від 5875

до 11720

3) ...

від 11720

до 26030

4) ...

від 26030

до 69783

5) ...

Вище 69783

Джерело: [Андрущенко та ін., 2012, с. 113].

2.2.3. Основна фіскальна одиниця у Франції сім'я. Що розуміють під сім’єю у цій країні сфері оподаткування?

Під сім'єю розуміють ___________________________________________________________

__________________________________________________________________________________

2.2.4. Як розраховується величина податку на доходи фізичних осіб у Франції у залежності від кількості членів сім'ї?

2.2.5. Задача: Який податок на доходи фізичних осіб має сплатити сім'я у Франції в складі чотирьох осіб (подружжя і двоє дітей) з доходом 100 тис. євро у рік?

Рішення задачі. ________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 ... x ... =    ...   євро.

2.2.6. Проаналізуйте систему соціальних пільг на доходи фізичних осіб у Франції (табл. 6.2). Які з них Ви вважаєте доцільними для умов України, а які ні й чому?

Таблиця 6.2

Соціальні пільги з податку на доходи фізичних осіб (2010 р.)

Знижки з валового доходу

Податкові кредити

10%-на знижка, пов'язана з роботою, максимум 13948 євро на особу

На дивіденди

Вся сума внесків у фонди соціального забезпечення

На затрати, пов'язані з використанням енергозберігаючих технологій у власному будинку

Проценти на деякі позики, пов'язані з інвестиціями у бізнес

На купівлю екологічного автомобіля

Внески в пенсійний фонд на суму не вищу 38 тис. євро

На затрати, пов'язані з доглядом за малими дітьми

Ваучери на харчування та відпочинок (у межах установленого ліміту)

На зусилля, пов'язані з подачею податкових декларацій та сплатою податку по електронних каналах

Дохід від схем розподілу прибутків

Кредит на проценти по іпотеці

Джерело: [Андрущенко та ін., 2012, с. 114].

2.2.7. Оподаткування і кредитування фізичних осіб у Франції має чітко виражену екологічну й енергозберігаючу спрямованість. Які з наведених в табл. 6.3 пільг доцільно і реально ввести в Україні?

Таблиця 6.3

Податкові кредити при оподаткуванні особистих доходів

Адресне спрямування

Зменшення податкового зобов'язання при умові і від річної

величини затрат (%, євро)

Енергозбереження в домашніх умовах

%% від затрат на установку: 15% – водяного бойлера; 25% – парового бойлера, двійного скління вікон, збирання дощової води; 50% – теплового насосу, сонячних батарей, дров'яних печей; максимум – € 8 тис. на одну особу

Переобладнання будинку (квартири)

%% від затрат: 15% – на переобладнання будинку під пересування літніх людей, 25% – інвалідів; ліміт  5 тис.

Екологічно чистий і економний автомобіль

€ 2 тис. податкового кредиту при купівлі, якщо викиди СО2 не перевищують 140 g/km

Збір і використання дощової води

25% від вартості обладнання в житловому будинку при умові установки спеціалістом

Джерело: [Андрущенко та ін., 2012, с. 115].

2.3. Податок на прибуток корпорацій

2.3.1. Відкритий тест: Стандартна ставка податку на прибуток корпорацій у Франції – (1: _______)%; для малих підприємств ставка на перші 38120 євро (2: ___)%. Великі компанії, прибуток яких за податковий період перевищує 763 тис. євро, сплачують, крім основного, (: ___)% – додатковий податок.

2.3.2. Тест: На що для компаній Франції встановлено пільги в  оподаткуванні (крім)? – На: 1) наукові дослідження та інновації; 2) амортизаційні відрахування; 3) оподаткування дивідендів процентів; 4) холдингові компанії на території офшорів; 5) роялті.

2.3.3. Яким чином у Франції застосовується принцип «якщо не можете заборонити, то оподатковуйте»?

2.3.4. Тест: За якими ставками оподатковується ринкова вартість холдингових компанії Франції на території офшорів (1: ___%), т т. ч й Пенсійних фондів, що  мають аналогічний статус (2: ___)%. Ставки податку (у %): а) 0; б) 3; в) 5; г) 10; д) 15.

2.3.6. Яким чином Франція з іншими країнами вирішує проблему недопущення подвійного оподаткування?

2.4. Платежі в соціальні фонди

2.4.1. Чому у Франції платежі в соціальні фонди принципово відносять до цільових внесків?

2.4.2. Тест: Величина цільових соціальних внесків у Франції не залежить від: 1) галузі економіки; 2) величини компанії; 3) виду зайнятості; 4) статусу роботи; 5) рівня кваліфікації працівників; 6) рівня заробітної плати; 7) віку виходу на пенсію.

2.4.3. Проаналізуйте систему страхових внесків від фонду оплати праці у Франції (табл. 6.4). Чим вона відрізняється від аналогічної системи України? Що позитивного з французької системи варто привнести в українську?

Таблиця 6.4

Ставки внесків у фонди соціального страхування

Види цільових внесків

Ставки (%%)

Роботодавці

Працівники

Самозайняті

Сімейні допомоги

5,40

0,00

5,40

Страхування здоров'я

13,10

0,75

6,50

Збір на соціальне забезпечення

0,00

8,00

8,00

Страхування від нещасних випадків

3,00

0,00

Допомога по безробіттю

4,40

2,40

Основна пенсія

9,90

6,75

23,00

Додаткова пенсія

16,45

11,00

Допомога по інвалідності

2,00

Збір на професійне навчання

0,15

Разом (округлено)

52

29

45

Джерело: [Андрущенко та ін., 2012, с. 116].

2.4.3. Яка основна мета і «технологія» збору на професійну освіту у Франції?

2.4.4. Тест: Яка номінальна і реальна норма внесків підприємств Франції в соціальні фонди (у % від фонду оплати праці)? – 1) 33 і 20; 2) 35 і 25; 3) 46 і 25; 4) 52 і 30.

2.4.5. У Франції, на відміну від України, немає єдиного соціального внеску (податку). Що краще для платників цього податку і суспільства загалом?

2.4.6. Чим у Франції зумовлено скасування з 1 липня 2009 р.  гарантованого забезпечення мінімального доходу всім, хто мав посвідку на проживання, і підвищення у 2010 р. пенсійного віку?

2.5. Податки на приріст вартості капіталу і додану вартість

2.5.1. Тест: Ставки податку на приріст вартості капіталу мають у Франції дискримінаційний  характер  за інтеграційною ознакою: для французів і громадян Євросоюзу – ( ... )%    плюс  (  ... )% у соціальні фонди), для інших – ( ... )%. Ставки податків (у %): а) 10; б) 12,1; в) 15; г) 16; д) 25; е) 33,33.

2.5.1. Відкритий тест: ПДВ забезпечує (1: ____)% загальної суми податкових надходжень у державний бюджет Франції. Франція – батьківщина ПДВ, де податок було запроваджено в (2: ______) р. за проектом (3: ___________________).

2.5.2. Тест: У Франції встановлено такі стави ПДВ (у %): 1) на продаж нових будинків – (...); 2) на продаж старих будинків – (...); 3) на 39 видів товарів і послуг – (...); 4) на 29 видів, у тому числі на продукти харчування, книги, послуги пасажирського транспорту, послуги по ремонту оселі – (...); 5) на деякі періодичні видання, ліки, ліцензії на користування ТV – (...); 6) експортні  товари (...).  Ставки ПДВ (у %): а) 0; б) 2,1; в) 5; г) 5,5; д) 10; е) 19,6; є) 21.  

2.5.3. Чому з 1 січня 2010 р. відшкодування ПДВ при експортних операціях значно прискорилося?

2.6. Акцизи та інші податки

2.6.1. Тест: Які акцизи у Франції: 1) гармонізовані на рівні Євросоюзу – (...), (...), (...), а які регламентовано національним законодавством – (...), (...), (...), (...), (...)? Акцизи на: а) розваги; б) енергоносії (нафтопродукти, і, вугілля); в) ювелірні вироби; г) антикваріат; д) тютюнові вироби; е) порнографічну продукцію; є) дорогоцінні метали; ж) алкогольні напої.

2.6.2. Тест: Який із акцизів у Франції забезпечує близько 6% податкових надходжень? – Акцизи на: 1) розваги; 2) енергоносії (нафтопродукти, і, вугілля); 3) ювелірні вироби; 4) антикваріат; 5) тютюнові вироби; 6) порнографічну продукцію; 7) дорогоцінні метали; 8) алкогольні напої.

2.6.3. На майно, вартість якого за мінусом зобов'язань перевищує 790 тис. євро (чисті активи), запроваджено податок на багатство (за прогресивною шкалою від 0,55 – до 1,8%). Як Ви ставитеся до запровадження такого податку в Україні?

2.6.4. Заслуховування та обговорення коротких повідомлень студентів (під №№ 5, 15, 25 за списком групи): А) Податковий щит як нововведення французького податкового законодавства; Б) Податок на спадщину і дарування у Франції; В) Вплив лівих сил на систему оподаткування у Франції.

3. Місцеві податки

3.1. Система місцевого оподаткування

3.1.1. Тест: Основу системи місцевого оподаткування у Франції складають чотири прямих податки (крім): 1) на землю під забудовою; 2) на незабудовані землі; 3) на мешканців; 4) на професійний бізнес; 5) на автотранспортні засоби.

3.1.2. Як у Франції розвивалася система оподаткування нерухомого майна на місцевому рівні?  Чи має воно спільні риси із введеним в Україні податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (стаття 265 Податкового кодексу) та тлумаченням будівлі в п. 14.1.5 Податкового кодексу України?

3.2. Поземельний податок на нерухоме майно

3.2.1. Відкритий тест: Поземельний податок на нерухоме майно у Франції сплачують власники земельних ділянок, забудованих житловими і діловими приміщеннями. База податку – (1: ___)% кадастрової вартості нерухомості, вона відповідає середній по країні (2: ________) оцінці об'єктів забудови з щорічним коригуванням на індекс (3: __________) та 80% кадастрової вартості (4: ____________________) земельних ділянок. Ставки податку визначають на (5: _______________________) рівні. Періодично проводиться переоцінка нерухомості, як правило, (6: нижче/вище) реальної ринкової вартості майна. Для адміністрування місцевих податків, (6: _____)% від суми збору податку перераховують у державний бюджет.

3.2.2. Хто у Франції користується пільгами щодо сплати поземельного податку на нерухоме майно? Як сплачується цей податок? Які він забезпечує доходи? 

3.2.3. Відкритий тест: Виручка від продажу житла вважається приростом (1: ___________), що прирівнюється до доходу та оподатковується за ставкою (2: ___)% плюс внески у (3: ________________), за винятком випадків, коли власник не мав іншого житла, крім (4: __________). Користуються пільгами лише продавці житла, які володіли ним понад (5: _) років.

3.2.4. На кого поширюється податок на незабудовані земельні? Чому надходження від даного податку в місцеві бюджети ледве перевищує 1 млрд. євро? Яких земель цей податок не стосується? Яка база цього податку?

3.3. Податок на помешкання

3.3.1. Хто у Франції  сплачує податок на помешкання, за якими ставками? Який фіскальний потенціал цього податку?

3.3.2. За рішенням властей комуни деякі помешкання у Франції не підлягають оподаткуванню. Які саме?

3.4. Територіальний економічний внесок

3.4.1. Відкритий тест: З 1 січня 2010 р. місцевий професійний податок на бізнес з ініціативи президента Ніколя Саркозі замінено на територіальний економічний внесок (ТЕВ). В свою чергу, ТЕВ складається з двох різних, але взаємозв'язаних платежів: (1: __________________________________________ (ВНМП) на базі (2: ____________________) оцінки приміщень і споруд, зайнятих під бізнес; внеску з (3: _____________________________ (ВДВП) на базі (4: _____________________________________).

3.4.2. Відкритий тест: Ставки ВНМП визначають на місцевому рівні. На відміну від нього попередника ВНМП не передбачає оподаткування (1: _________________________, котре складає до (2: ___)% вартості бізнесу.  Ставки ВДВП установлені в централізованому порядку на рівні (3: ____)% новоствореної доданої вартості для компаній з річним оборотом вище (4: ___) млн.. євро; для малих і середніх підприємств – ставки від (5: _______________)%. Підприємства з оборотом до (6: ____) тис. євро звільнено від ВДВП.

3.4.3. Відкритий тест: Сумарний тягар обох компонентів ТЕВ (ВНМП + ВДВП) складає (1: ___)% новоствореної доданої вартості в порівнянні з (2: ______)% колишнього професійного податку на бізнес. У результаті бізнес економить на податках понад (3: ___) млрд. євро на рік, що відповідає задачам антикризового стимулювання.

3.5. Інші місцеві податки

3.5.1. З 2005 р. щорічний податок на автотранспортні засоби замінено на одноразовий реєстраційний збір у місцевий бюджет. Який характер має такий платіж?

3.5.2. Збір на прибирання сміття, ставка якого в середньому по країні складає 100 євро на домогосподарство, приносить майже 6 млрд. євродоходу на рік. Чи достатнім, на Вашу думку є такий збір для переробки та утилізації сміття? Порівняйте з практикою України.

3.5.3. До інших місцевих платежів належать цільові збори на утримання установ і фінансування програм, пов'язаних із економічним розвитком. Чи доцільні такі збори в умовах України? Яка загальна сума податків збирається у Франції на регіональному рівні?

4. Фіскальне відомство і адміністрування податків

4.1. Генеральна дирекція податків, її структура

4.1.1. Фіскальне відомство – Генеральна дирекція податків – знаходиться у складі Міністерства фінансів Франції. Структурно відомство організовано за принципом групового таргетування. Що передбачає цей принцип?

4.1.2. Чому адміністрування внесків на соціальне страхування і мита не відноситься до обов’язків податкової служби Франції? Які нефіскальні функції вона здійснює?

4.1.3. З якою метою у 2002 р. у Франції було створено Директорат і Офіс по роботі з великими платинами податків, а також Офіс контролю та аудиту великих платників. Чи використовується в Україні французький досвід?

4.1.4. Як розподіляються обов’язки між регіональними податковими центрами, зокрема їх інспекторами, та органами по збиранню податків?

4.2. Податкове законодавство Франції і його дотримання

4.2.1. Правила оподаткування у Франції  викладено в Податковому кодексі. З яких частин він складається, який їх зміст?

4.2.2. Що, на Вашу думку краще – мати Податковий кодекс (з обмеженою можливістю внесення податкових змін), як у Франції та Україні, чи мати серію податкових законів, як у Великій Британії?  

4.2.3. Як за французьким податковим кодексом поступають з платником податків у разі неподання ним декларації про величину доходу?

4.2.4. По відношенню до представників малого бізнесу, особливо численних у Франції, широко застосовують процедуру forfait fiscal (комплексу податкових заходів). В чому її суть і чи доцільно застосовувати таку процедуру в Україні? 

4.2.5. Тест: У Франції застосовують заходи по мінімізації податкового боргу, котрі існують і в Німеччині, за деякими винятками (крім): 1) боржники не позбавлені права виїзду за кордон; 2) закриття бізнесу чи відкликання ліцензії не практикують; 3) боржникам не відмовляють у наданні деяких послуг з боку державних установ; 4) боржники не позбавлені права розпоряджатися одержаною спадщиною.

4.2.6. Податковий контроль у Франції має три рівні. Які функції він має на кожному з рівнів? Які структури їх виконують?

4.2.7. До чого зводиться «золоте правило» платника податків?

4.2.8. Відкритий тест: У Франції санкції щодо неплатників податків залежать від характеру порушення та величини шкоди, заподіяної фіску? Якщо недоплата фізичної особи не перевищує 5% задекларованого доходу, податкова інспекція обмежується нагадуванням про доплату, котру належить внести протягом (1: ____) днів. В міру наростання серйозності порушення сума недоплаченого податку збільшується на (2: ______________________%). За умисний і явний обман фіску накладається штраф у сумі (3: ____) тис. євро. За кримінальне ухилення від податків у особливо великих розмірах передбачено тюремне ув'язнення на строк до (4: _________) років. За несвоєчасну подачу декларації та/або сплату податку на прибуток корпорації належить штраф у розмірі (5: ____)% від суми нарахованого податку.

4.2.9. Як має діяти платник податків у Франції при виникненні серйозних претензій до фіскального відомства?

4.3. Ефективність адміністрування податків та модернізація податкової служби

4.3.1. Заслуховування та обговорення коротких повідомлень студентів (під №№ 6, 16, 26 за списком групи): А) Коперніковський податковий проект у Франції; Б) Податкова реформа у Франції; В) Можливості використання французького досвіду оподаткування в Україні

4.3.2. Задача: Визначте ефективність фіскальної системи Франції порівняно з такою ж системою України (табл. 6.5). Що слід зробити, аби підвищити ефективність цих систем в обох країнах?

Таблиця 6.5

Ефективність фіскальних систем Франції і України

Показники ефективності

Показники

Франції

Показники

України

Показники  України

у % до показників

Франції (кращий – min)

Кількість податкових платежів протягом року

7

135

...

Затрати часу, пов'язані з оформленням та сплатою податків

132

657

...

Норма оподаткування комерційного прибутку

65,8

55,5

...

Місце в загальному рейтингу за простотою

та зручністю податкової системи

55

181

...

В середньому

х

х

...

Узагальнення знань і вмінь:

1. Які фіскальні перетворення у Франції мали загальносвітове значення?

2. Що цінного з податкової системи Франції запозичила Україна?




1. Тема- Технология социальной экспертизы План лекции- Понятие функции социальной экспертизы
2. Реферат - Выживание в автономных условиях
3. Психологические аспекты анализа категории возраста
4. На тему- Нарушения экологического равновесия Выполнила- Демко Валерия 8 А На всех стадиях св
5.  Понятие и цели банковского менеджмента [4] 2
6. Юриспруденция дневного факультета 20122013 учебный год Понятие экономика
7. Горе от ума дает общую картину всей русской жизни 1020х годов XIX века воспроизводит извечную борьбу старого и
8. Контрольная работа по дисциплине История Вариант 10 Выполни
9. распространение Вашей печатной продукции флаеры визитки диски и т
10. Матрицы графов
11. Вариант 11 Вопрос 1-Сторонники считают что природа подобно человеку одушевлённа
12. Получение серной кислоты путем гидратации оксида серы1
13. темам в экономике Предметная область- Сбыт готовой продукции Задача- Оценка неполной оплаты отгруженн
14. Песня года 1 2 3 4 5 18 голосов Муниципальное образовательное учреждение средняя общеобразователь.
15. тема ремонтного и технического обслуживания механосборочного производства ее назначение и проектирование.html
16. О военной службе в РФ
17. условная величина показывающая какими были бы затраты времени на выпуск данной продукции если бы трудоемк
18.  Мир Мир в nother Zone представляет собой руины городов брошенные дома испорченную экологию и другие беды
19. тема его основные сферы и структурные элементы
20. ПРАКТИКУМ ПО ПСИХОЛОГИИ ЛИЧНОСТИ Серия Практикум по психологии Главный редактор В