Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

тактична характеристика об~єкта стр

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 2.6.2024

ЗМІСТ

Оперативного плану пожежогасіння

КРУ Керченського Психоневрологічного інтернату

Текстова частина

  1.  Оперативно-тактична характеристика об’єкта       стр. 3
  2.  Загальні відомості про об’єкт        стр. 3
  3.  Пожежна навантага          стр. 3
  4.  Системи забезпечення пожежної безпеки      стр. 4
  5.  Характеристики інженерного обладнання      стр. 4
  6.  Прогнозування розвитку пожежі        стр. 4
  7.  Водопостачання          стр. 4
  8.  Організація проведення рятувальних робіт      стр. 5
  9.  Організація гасіння пожежі         стр. 5
  10.   Розрахунок сил і засобів при гасінні пожежі в КРУ Керченського Психоневрологічного інтернату       стр. 5
  11.   Розташування сил та засобів        стр. 8
  12.   Вимоги безпеки праці          стр. 8

Графічна частина

План-схема об’єкта          стр. 9

План 1-го поверху           стр. 10

План 2-го поверху           стр. 11

План 3-го поверху           стр. 12

Додатки

 Додаток 1 Рекомендації керівнику гасіння пожежі     стр. 13

Додаток 2 Рекомендації начальнику штаба на пожежі     стр. 14

Додаток 3 Рекомендації начальнику тилу       стр. 15

Додаток 4 Рекомендації начальнику оперативної  дільниці № 1   стр. 16

Додаток 5 Рекомендації начальнику оперативної  дільниці № 2   стр. 17

Додаток 6 Рекомендації начальнику оперативної  дільниці № 3   стр. 18

Додаток 7 Рекомендації відповідальному за безпеку праці    стр. 19

Аркуш коригування оперативного плану пожежогасіння    стр. 20

Аркуш відпрацювання оперативного плану пожежогасіння    стр. 21

I. ОПЕРАТИВНО-ТАКТИЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ОБ’ЄКТА

1.1 Загальні відомості про об’єкт

В’їзд на територію яку огороджено кам’яним забором є 2-ва під’їзди до будівлі КРУ Керченського Психоневрологічного інтернату, які здійснюються з вулиці Колгоспна, навколо огородженої території пустир. На території з північної сторони від будівлі розміщується асфальтована в’їзна кільцева дорога, трансформаторна підстанція, насосна с пожежним водоймищем та садова ділянка за дорогою від будівлі, з південної сторони або з фасаду проходить асфальтована кільцева дорога та додатковий в’їзд, також бесідки для відпочинку на свіжому повітрі, з західної сторони від будівлі знаходиться головний вхід у лікувальний заклад та тротуарна доріжка до головного в’їзду, з східної сторони від будівлі знаходиться з’єднана будівля столової (на генеральному плані зображена як єдина частина 2-го поверху), далі від будівлі знаходиться асфальтована площадка через яку проходить кільцева дорога навколо якої знаходяться споруди гаражних боксів, столярна майстерня, овочесховище, складське приміщення, господарчий корпус у якому знаходиться котельна та навіс для зберігання вугілля (на опалювальний сезон зберігається 100т.).

Характеристика будівлі:

Будівля 3-ох поверхова, 3-го ступеня вогнестійкості, розміром 120х16 метрів, без підвалу. Висота будинку 10 метрів. У будівлі розміщені на 1-му поверху приміщення більєвої, стерилізаційної, бухгалтерії, фізкабінету, директора. На 2-му поверху приміщення спальних кімнат, душових кімнат, побутових приміщень, медичного пункту, пекарня, приміщення ГРЩ, столової. На 3-му поверху комори, камери схову, приміщення зберігання речей підопічних, приміщення спальних кімнат, душових кімнат, актовий зал, бібліотека.

Максимальна кількість підопічних – 200 чол., обслуговуючий персонал – 30 чол., в ніч – 6 чол. та сторож, у зиму в ніч – 6 чол., сторож та кочегар.

Фундамент бетоні блоки, несучі стіни кам’яні, перегородки цегляні, перекриття залізобетонні, покрівля шифер по дерев’яний обрешітці. Підлога бетонна цвітна мозаїчна у коридорах та по поверхах, керамічна плитка у душових кімнатах та туалетах, дерев’яні дошки на полу у спальних кімнатах. Стелі фойє, коридорів та спальних кімнатах виготовлені з незаймистих матеріалів у вигляді цементної штукатурки та побілкою.

Перекриття між поверхами з багатопустотних залізобетонних плит.

Покрівля шифер по дерев’яний обрешітці.

У будівлі дві сходові клітини, одна з’єднує перший поверх з третім поверхом, друга сходова клітина з’єднує другий та третій. Вихід на дах можливий з двох металевих драбин.

1.2 Пожежна навантага

Горюче навантаження будівлі складають меблі (столи, стільці, шафи, полиці), речі мешканців, бібліотечний архів, конструктивні елементи приміщень та коридорів, НХР, ВР, РР та інших небезпечних речовин в будівлі не зберігається.

1.3 Системи забезпечення

Об’єкт не обладнано системами пожежогасіння, але обладнано автоматичною димовою та тепловою сигналізацією яка під’єднанна до пульту ГТУ. Вогнегасники ВУ-5 – 10шт., ВУ-3 – 7шт. загальною кількістю 17 шт. знаходяться у приміщеннях та коридорах. ВП-5 – 4шт. знаходяться у господарчому корпусі.

1.4 Характеристики інженерного обладнання

Освітлювально-силову мережу напругою 220/320 Вт. Може бути відключено черговим персоналом об’єкта (цілодобово) від головного розподільчого щитка який знаходиться на 2-му поверху у ГРЩ та на кожному поверху від розподільчого щитка на маршовій сходовій клітині свою частку крила, у столовій окремий розподільчий щит. Аварійне освітлення в наявності працює.

Опалення місцеве від котельні на твердому палеві, водяне.

Вентиляція здійснюється за допомогою насосів димовидалення з 2-го та 3-го поверху по вентиляційним каналам виходячих на дах.

1.5 Прогнозування розвитку пожежі

Шляхами розповсюдження вогню можуть бути горючі матеріали, меблі (столи, стільці, шафи, полиці), речі мешканців, конструктивні елементи приміщень та коридорів.

1.6 Водопостачання

Внутрішній протипожежний водопровід має трубопровідну мережу з d 51 мм, на якій встановлено 6 ПК з головками типу «Богданова». Розташовані 2 ПК на першому поверсі біля сходової клітини та у коридорі, 2 ПК на другому поверсі біля сходової клітини та у коридорі, 2 ПК на третьому поверсі біля сходової клітини та у коридорі. Підвищення тиску у внутрішній водопровідній мережі до 2 атм. здійснюється за допомогою 1-го насосу який накачує воду у водоймище об’ємом 150 м3 (на який не можливе встановити автоцистерну) та від нього до пожежного гідранту та далі до будівлі на пожежні крани, встановлений поряд з водоймищем у насосній, пуск можливий місцево (з насосної). Вода у внутрішню протипожежну систему додається по трубопровід d 80 мм, від насосів до будівлі, ПГ – 93 також встановлено на цій мережі.

Зовнішнє протипожежне водопостачання здійснюється від ПГ – 93 який розташовано на тупиковій водопровідній мережі d-80 мм. та ця ж мережа запитує ПК у будівлі. Розрахунковий час витрати води з пожежного водоймища при роботі 1-го ствола «А» від пожежної автоцистерни при розрахунку що не має безперебійного постачання води від міської водопровідної мережі до водоймища та без урахування води у самої автоцистерни, складає 5 годин 37 хвилин. На випадок ускладнення на пожежі та з урахуванням не передбачених проблем з водопостачанням на пожежу від водоймища на ПГ – 93 пропоную для перебійного водопостачання при пожежі залучати водо перевізну техніку району а саме:

  1.  СПД «Козарез» (МАЗ-5334) – 8м3 за телефоном: 3-04-44.
  2.  СБЗ «Залів» (ЗИЛ-130) – 2,5 м3 за телефоном: 3-71-16.

Найближче вододжерело по вул. Колхозна ПГ – 63, К – 200, по вул. Поветкина ПГ – 62, К – 200 напрямки обидва знаходяться на відстані 700 – 750 метрів від КРУ Психоневрологічного інтернату, та 500 метрів до моря.

II. ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОВЕДЕННЯ РЯТУВАЛЬНИХ РОБІТ

Чисельність працюючих – у день персоналу може бути одночасно 30 осіб та до 200 підопічних осіб. У нічній час знаходиться 6 чол. та сторож, у зиму в ніч – 6 чол., сторож та кочегар.

Відомості про шляхи евакуювання: з будинку КРУ Керченського Психоневрологічного інтернату є безпосередньо назовні 7 виходів, 3 вихода з 1-го поверху, 4 вихода з 2-го поверху.

У будівлі 2 сходові клітини, 1-на з’єднує 1-ий поверх з 3-м, 2-га з’єднує 2-ий поверх з 3-м поверхом. Вихід на дах можливий з 2-х металевих драбин з коридору 3-го поверху з правого та лівого крила. Освітлення сходових клітин природне та штучне електричне є аварійне освітлення. Ймовірність задимлення сходових клітин при пожежі досить висока.

При пожежі у будівлі розповсюдження диму відбувається по сходових клітинах, та між поверховими розривами між другим та третім поверхом, тому евакуацію потрібно проводити по 2 сходовим клітинам та за необхідністю по автодрабині. Місця попереднього розміщення евакуйованих матеріальних цінностей визначити біля виходів з яких проводиться евакуація. Охорону евакуйованих матеріальних цінностей доцільно забезпечити з числа працівників міліції та персоналу об’єкта. Необхідну кількість сил для проведення евакуації встановлює КГП, враховуючі обставини на пожежі.

Характеристика запасних шляхів евакуації та рятування: є безпосередньо назовні 7 виходів, 3 вихода з 1-го поверху, 4 вихода з 2-го поверху.

Встановлення колінчатих підйомників та автодрабин можливе на твердому покритті навколо будівлі.

Димовидалення зі сходових клітин можливе за рахунок вскриття віконних прорізів вище рівня  пожежі (на рівні вище розташованих поверхів), а також за допомогою насосів димовидалення з 2-го та 3-го поверху по вентиляційним каналам виходячих на дах які можливо увімкнути на 2-му поверху у приміщенні ГРЩ.

ІІІ. ОРГАНІЗАЦІЯ ГАСІННЯ ПОЖЕЖІ

3.1 Розрахунок сил і засобів при гасінні пожежі в

КРУ Керченського Психоневрологічного інтернату

Найбільш небезпечним місцем при виникнення пожежі в КРУ Керченського Психоневрологічного інтернату є бібліотеці, яка розташована на 3-му поверху. При пожежі в бібліотеці на момент прибуття перших підрозділів пожежа пошириться на площу близько 50м2. 2-ий та 3-ий поверхи будуть сильно задимленні, пожежа будить поширюватись на всю площу бібліотеці, загрожуючи розташованому поряд актовому залу та суміжним приміщенням.

Вогнегасні засоби: для гасіння пожежі в КРУ Керченського Психоневрологічного інтернату застосовуються розпилені струмені води.

Основним способом гасіння пожежі є подача 1-го перекривного ствола «Б» ланкою ГДЗС по фронту.

На захист суміжних приміщень розташованих поруч зі бібліотекою передбачається подача 2-х перекривних стволів «Б».

Площа гасіння пожежі (Sгас), враховуючи глибину гасіння стволом «Б» (hБ=5м) і розміри пожежі в плані (8м * 6,25м), дорівнюють площі пожежі (Sпож):

Sгас =Sпож =50м2

1) Необхідну витрату води на гасіння пожежі (Qгас) визначаємо за формулою:

Qгас = Iгас* Sгас

Де Iгас – необхідна інтенсивність подавання води на гасіння пожежі, л/м2*с (за довідковими даними приймаємо – 0,06 л/м2*с).

Qгас =0,06*50= 3 л/с

2) Необхідну витрату води на захист (Qзах) суміжних приміщень визначаємо за формулою:

Qзах =0,25* Iгас* Sгас

Qзах =0,25*0,06*50 = 0,75 л/с

3) Фактичні витрати води на гасіння пожежі (Qфгас) та захист (Qфзах) суміжних приміщень визначаємо, враховуючі прийняту кількість стволів на гасіння пожежі (Nгасств) та захист (Nзахств) і витрату зі ствола «Б» (QБств), яка дорівнює 3,7 л/с.

А) Qфгас = Nгасств* QБств

Qфгас =1*3,7= 3,7 л/с;

Б) Qфзах = Nзахств* QБств

Qфзах =1*3,7= 3,7 л/с.

Фактичні витрати води на гасіння пожежі та захист перевищують необхідні, що задовольняє умови успішного гасіння пожежі.

4) Кількість пожежних рукавів для магістральних рукавних ліній визначаємо за формулою:

Nмагр =1,2*nм*l / 20

де nм – кількість магістральних рукавних ліній;

l – сумарна довжина магістральних ліній.

Nмагр =1,2*1*20 / 20 =1,2 =2шт.

4) Кількість пожежних рукавів для робочих рукавних ліній визначаємо з урахуванням кількості робочих рукавних ліній та довжини робочої рукавної лінії, яка, як правило не перевищує 60 метрів.

Nробр =1,2*3*60 / 20 =10,8 =11шт.

Кількість ланок ГДЗС приймаємо рівним 3 з урахуванням місць подавання стволів у непридатному для дихання середовищі (1 ствол на гасіння пожежі та 2 ствола на захист суміжних приміщень).

Кількість пожежних автомобілів основного призначення (АЦ) визначаємо з урахуванням необхідної кількості ланок ГДЗС. Таким чином, для ліквідації пожежі необхідно 3 відділення в повному складі на пожежних автомобілях основного призначення (АЦ), для евакуації людей з заблокованих приміщень залучається допоміжна техніка (АД) що відповідає виклику по пожежі № 2 згідно з гарнізонним розкладом виїздів.

Вид та кількість спеціальної техніки визначаємо з урахуванням необхідних дій, направлених на забезпечення успішного гасіння пожежі. За даним розрахунком спеціальна техніка не залучається.

5) Мінімальна чисельність особового складу визначаємо з урахуванням необхідної кількості людей, задіяних у ланках ГДЗС (NГДЗСо/с) та постах безпеки (NПБо/с), на позиціях стольників по захисту суміжних приміщень (Nзахо/с), кількості людей, які контролюють роботу насосно-рукавних систем (Nнрсо/с).

Nо/с = NГДЗСо/с+ NПБо/с++ Nзахо/с+ Nнрсо/с

Nо/с =3*3+3+0+1*1 =13 чол.

Отримані результати заносимо у зведену таблицю

Q о/с

Стволи                  «Б»

Ланки ГДЗС

Особовий склад

Напірні рукава

Техніка

d-51

d-77

АЦ

АД

АГДЗ

АЗО

САРМ

Потрібно на гасіння

3,7

1

1

4

4

2

1

-

-

-

-

Потрібно на захист

7,4

2

2

9

7

-

-

-

-

-

Резерв

-

-

-

-

-

-

2

1

-

-

-

Всього

11,1

3

3

13

11

2

3

1

-

-

-

3.2 Розстановка сил і засобів

Прибули на пожежу

Заходи, які проводяться відділеннями

В розрахунках необхідної кількості людей вказана точна кількість необхідного особового складу для повної ліквідації пожежі. КГП повинен орієнтуватися по обстановці на пожежі, вводить сили та засоби згідно обстановці, враховуючи погодні умови – силу та напрямок вітру, випадання опадів (дощ, сніг), створення запасів апаратів на стисненому повітрі і т. п.

ДПРЧ-17

1-е відділення

Встановлюють АЦ на ПГ – 93 прокладають магістральну лінію (з 2-х рукавів), розгалуження встановлюють біля одного з входу в КРУ Керченського Психоневрологічного інтернату та подають 1 ствол «Б» (робоча лінія на 4-и рукава) ланкою ГДЗС на гасіння пожежі на 3-му поверху.

ДПРЧ-17

відділення на автодрабині

Задача: по прибуттю до місця виклику оказати допомогу в евакуації підопічних КРУ Керченського Психоневрологічного інтернату, в подальшому встановлюють АД у резерв.

ДПРЧ-15

1-е відділення

Встановлюють АЦ у резерв. Задача: від розгалуження 1-го відділення ДПРЧ-17, встановленого біля входу в КРУ Керченського Психоневрологічного інтернату, ланкою ГДЗС подать 1 ствол «Б» на захист актового залу сумісного приміщення з бібліотекою 3-го поверху (робоча лінія на 4-и рукава), одночасно проводять евакуацію людей та матеріальних цінностей.

ДПРЧ-16

1-е відділення

Встановлюють АЦ в резерв. Задача: від розгалуження 1-го відділення ДПРЧ-17, встановленого біля входу в КРУ Керченського Психоневрологічного інтернату, ланкою ГДЗС подать 1 ствол «Б» на захист сумісних приміщень 2-го поверху (робоча лінія на 3-и рукава), одночасно проводять евакуацію людей та матеріальних цінностей.

IV. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПРАЦІ

Переконатися, що електромережу об’єкта знеструмлене.

За необхідністю частіше здійснювати заміну особового складу, тримати в постійній готовності резервну ланку ГДЗС.

Встановити сигнали оповіщення про виникнення небезпеки (за необхідності) та проінструктувати особовий склад про дії у випадку подачі цих сигналі.

Організувати освітлення місць ведення оперативних дій з гасіння та евакуювання людей у нічний час.

Вжити заходи, що виключають переохолодження та обмороження особового складу під час гасіння за низьких температур.

__________________________________________________




1. Реферат Современные информационные технологии кредитные карточки
2. Джерси 1999 25 центов Georgi Джорджия 1999
3.  Особенности организации компьютерного обучения
4. Тема 1 Правові засади формування кадрових ресурсів
5. тема законодательных актов социальноэкономических организационнотехнических гигиенических и лечебнопр
6. волокнистых плит Кроношпан Йиглава В 1994 году транснациональная компания Кроношпан купила завод на о
7. пять химических элементов составляющих земную кору
8. Реферат- Леон Брюнсвик
9. Сийский психоневрологический интернат подпись руководителя ЛПУ Томилов А
10. ЭКОНОМИЧЕСКИХ И ФИНАНСОВЫХ ПРОБЛЕМ КРАСНОЯРСКОГО КРАЯ Введение Одним из важнейших направлений экономи
11. Стаття 1 Визначення основних термінів і понять У цьому Законі терміни і поняття вживаються у т
12. варіанти відповідей де потрібно було вибрати єдиний правильний
13. Раскол и сектантство в первой половине XIX в
14. Десять глав о том как получать и доставлять максимальное удовольствие выступая публично
15. Gods Ghosts nd ncestors theoreticl interprettion не торопитесь reliGion твёржеdз courSE work thOught.
16. культура типи функції
17. Обломов и Захар в романе ИА Гончарова Обломов
18. Реферат- Чума крупного рогатого скота
19. римский миф Специфика общественнополитической или исторической мифологии заключается в том что она созд
20. а а также динамика процесса заучивания