Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

МолокозаводОЛКОМ почало свою діяльність 01

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-30

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.5.2024

Вступ

Історія створення та розвитку підприємства

Приватне підприємство «Молокозавод-ОЛКОМ» почало свою діяльність 01.02.2001 р. Чисельність працюючих на підприємстві становить понад 300 осіб. Директор Куценко Євген Миколайович.

Основною стратегією розвитку заводу є постійне вдосконалення технології, контроль  якості, виробництво нових видів продукції. Гнучка цінова політика та маркетингова підтримка дозволили продукції під торговою маркою «Молочна ріка» впровадитися на ринки молочної продукції нашого міста, а також Запоріжжя Бердянська, Токмака, Енергодара, Донецька, Сімферополя, Джанкоя, Севастополя, Ялти, Феодосії, Керчі, Генічеська, Дніпропетровська та багатьох інших.  Пріоритетним напрямком було вибрано виробництво цільно і кисломолочної продукції. Обсяги переробки молока складають 100 т / добу з урахуванням сезонного фактору і мають тенденції до подальшого зростання. Для поліпшення якості і збільшення кількості поставляється молока введена гнучка система закупівельних цін, підприємство встановлює в господарствах обладнання по збору та охолодження молока. Якість сировини і виробленої продукції ретельно контролюється за фізико-хімічними та мікробіопогіческім показниками. Введення новітніх технологій з виробництва продукції з тривалим терміном зберігання було продиктовано розширенням ринків збуту. Розширення видів упаковки - наявністю в регіоні курортної зони з будинками відпочинку, базами, санаторіями.

ПП «Молокозавод - ОЛКОМ» одне з небагатьох підприємств в Україні, яке випускає кефір і ряжанку «старим» термостатним способом. Зроблений таким способом продукт, завойовує все більше і більше цінителів високоякісних молочних продуктів. В літку 2004.г на підприємстві запущена нова лінія з виробництва казеїну технічного. Приватне підприємство «Молокозавод - ОЛКОМ» також постачає продукцію на експорт в Польщу, Німеччину.

У 2006 році завод досяг рівня переробки молока близько 100-120 тонн на день в залежності від сезону. Розвиток туризму в Приазовських курортах - Кирилівці та інших - і, відповідно, приплив туристів, забезпечило стабільність попиту на продукцію заводу протягом усього року (у містах споживання молочної продукції знижується в літку).

Промисловий Мелітополь оточують сільськогосподарські райони Запорізької та Херсонської областей. Агрофірми і населення цих районів є постачальниками молока на завод. Назви населених пунктів, що постачають молоко на завод, точно відображає ауру, дух цього вільного сонячного краю: Золота долина, Веселе, Козачі Лагері, Надеждине, Дружбівка, Вільне, Плодородне, Привільне ...

Крім того, Молокозавод «Олком» скооперувався з двома агрофірмами з розвиненим молочним стадом. Диверсифікація джерел молока допомагає уникнути сировинних ризиків, але вимагає посиленого контролю якості сировини, що поставляється. Тому установка холодильного обладнання в місцях збору молока, контроль його якісних показників - пріоритетне завдання для менеджменту заводу.


               1.Загальна частина

1.1 Тип підприємства, його структура та виробничі функції

Олком – це добре відомий бренд, під яким продаються якісні продукти харчування. Для представників ділових кіл «Олком» - це назва групи підприємств, які успішно працюють в харчовій галузі та використовують бренд «Олком» у процесі просування своїх товарів на ринок. Для менеджерів і співробітників цих підприємств «Олком» - це захоплюючий бізнес і конкурентна боротьба, спосіб вирішення тих суспільно значущих завдань, які ставив перед собою творець ТМ «Олком», талановитий бізнесмен Олег Олексенко.

Отже, марку «Олком» використовують Київський маргариновий завод і Мелітопольський молокозавод «Олком», які виробляють продукти харчування, що входять в раціон кожної української родини. Київську «маргарінку» знають по всій країні, а особливо її люблять столичні покупці за дуже смачний майонез і високоякісний маргарин. Мелітопольський молокозавод більш відомий на півдні України - і на приморських курортах, і в промислових центрах - як виробник широкого асортименту молочних продуктів під торговою маркою «Молочна ріка».

Третім підприємством, що використовують марку «Олком», є Мелітопольський олійноекстракційний завод. Він переробляє насіння соняшнику, вирощеного в самому південному регіоні Україні. Завдяки МЕЗу підприємства «Країни« Олком »можуть отримувати соняшникова олія необхідної якості, адже саме масло є основою виробництва майонезів і маргаринів. І, нарешті, в «Країні« Олком »виробляється сільськогосподарську сировину на агрофірмах в Запорізькій області. Агрофірми частково забезпечують своєю продукцією і молокозавод, і маслоекстракційний завод, що дає цим підприємствам більшу незалежність в порівнянні з конкурентами.

Сьогодні вже не виникає сумнівів в тому, що Україна має величезний потенціал в сільському господарстві і харчовій промисловості. Марка «Олком» об'єднує ті компанії, які реалізують цей потенціал, в чому і полягає їхня перша місія. А друга, не менш важлива, полягає в тому, щоб українці могли споживати самі смачні, якісні та корисні продукти. Саме такі товари виробляються на підприємствах «Олком».

Структура приведенна на рис 1

1.2 Характеристика виробничого підрозділу 

До складу виробничих підрозділів входять :

  •  цехи (ввіділи), які спеціалізуються на предметному та технологічному принципі, вони діють на основі комерційного розрахунку;
  •  ділянки, виробничі підрозділи цеху, що виконують певну частину технологічного процесу;
  •  бригада, являє собою групу працівників, які виконують певні роботи за допомогою виробничого обладнання;
  •   робоче місце це елементарна частина виробничої системи підприємства, на якому виконуються певні операції.

На підприємстві Молокозавод-Олком ділення структури за цеховим принциом.

  •  основні цехи (заготівельні, складально – монтажні);
  •  допоміжні цехи (компресорні, електричні, інструментальні);
  •  обслуговуючі цехи (складські, господарські, транспортні);

Також до складу виробничих підрозділів включають служби, пов’язані з постачанням  ресурсів на підприємство(ввіділ постачання, ввіділ кадрів), а такоже служби, пов’язані з реалізацією готової продукції (ввіділ збуту та торговий ввіділ).


2. Виробничий розділ

2.1 Обов’язки помічника начальника компресорного цеху, бригадира машиністів холодильних установок на підприємстві

В обов’язки помічника начальника компресорного цеху входять:

  •  організація та контроль своєчасної подачі холоду і повітря споживачам;
  •  керівництво виробничо-господарської діяльності цеху;
  •   прийняття участі у всіх видах ремонтних робіт, монтажі та прийомі нового обладнання.

Помічник начальника компресорного цеху обслуговує компресори, насоси, конденсатори, випарники, повітроохолодники, трубопроводи і арматуру холодильних установок. Чистить, змащує та заряджає механізми установок і бере участь у поточному та планово-запобіжному ремонті устаткування, апаратури й трубопроводів, які обслуговує. Стежить за справністю двигунів, трубопроводів, арматури, приладів та апаратури. Визначає та усуває несправності в роботі агрегатів і апаратури холодильних установок. Робить ревізію та складає дефектні відомості на ремонт устаткування і комунікацій. Бере участь у всіх видах ремонтних робіт. Приймає і перевіряє відремонтоване устаткування. Знімає індикаторні діаграми. Контролює якість холодильного агенту, який подається у випарники, а також тиску й температури в компресорах. Стежить за роботою машиністів нижчого розряду в зміні. Веде записи про роботу установки і витратах холодильного агенту та електроенергії.

Регулює роботу компресорів аміачних і водяних насосів ресиверів, конденсаторів, випарників та інших механізмів холодильних установок.

2.2 Робота інженерно-технічного персоналу на підприємстві

Інженерно-технічні працівники (ІТП) здійснюють організацію і керівництво виробничим процесом на підприємстві.

Працівники, які займають посади інженера або техніка, агронома, зоотехніка відносяться до інженерно-технічного персоналу.

ІТП проводять техніко-економічний аналіз, комплексно обгрунтовують прийняті і реалізовані рішення, вишукують можливості скорочення циклу виконання робіт. Беруть  участь у роботах по дослідженню, розробці проектів і програм підприємства, у проведенні заходів, пов'язаних з випробуваннями устаткування і впровадженням в експлуатацію, а також виконанні робіт з систем, процесів, устаткування і матеріалів, у розгляді технічної документації та підготовці необхідних оглядів, відгуків, висновків з питань виконуваної роботи.Вивчають та аналізують інформацію, технічні дані, показники і результати роботи, проводять необхідні розрахунки. Складають графіки робіт, замовлення, заявки, інструкції, пояснювальні записки, карти, схеми, іншу технічну документацію, а також установлену звітність за затвердженими формами і у визначені терміни. Організовують роботу з підвищення науково-технічних знань працівників.

2.3 Основне устаткування компресорного цеху, системи охолодження

На підприємстві Олком знаходится багато обладнаня, сюди входять:

 конденсатор, збірник масла, градирня, компресор  П 200, компресор MYCOM та інші.

Холодильний поршневий компресор П 200.

Призначений для роботи вскладі холодильних установок різного призначення. Тиск нагнітання не повиннен перевищувати 2 МПа. температура нагнітання не більше 160 С. Різниця тиску і всмоктування не більше 1,7 МПа. 

На надійність роботи компресора і його довговічність значною мірою впливають умови мастила і властивості масел (для аміачних компресорів - масла марок ХА - 30 і ХЛ - 23). При нормальних умовах змащення встановлені в компресорі мають високу стійкість до зношування. Недостатній тиск мастила може призвести до розплавлення підшипників і заклинювання компресора. Реле контролю мастила не повинно бути налаштоване на відключення електродвигуна компресора при різниці тиску в сальнику і картері компресора не нижче 0,17 МПа. Заміну масла в компресорі рекомендується проводити в такій послідовності: через 50, 100 і 500 годин роботи і потім під час профілактичних оглядів і ремонтів. Завжди  при заміні масла варто промивати чистим газом масляні фільтри і днище картера. Контроль рівня масла в картері здійснюється візуально по масломірному склу.

Холодильна установка MYCOM.

Перевага компресорів MYCOM полягає в їх неперевершеній якості. Поршневі компресори MYCOM піддаються жорсткому контролю якості на виконання і тривалість роботи.

Високий  коефіцієнт корисної дії  компресорів MYCOM.

Низькі експлуатаційні витрати. Гідравличні розвантажувальні пристрої дозволяють здійснити запуск без навантаження, а також виробляти ступінчастий контроль продуктивності. Таким чином, потужність, споживана компресорами MYCOM, зводиться до мінімуму.

Великий строк експлуатації. Легкозамінні внутрішні комплектуючі та висока зносостійкість забезпечують великий термін експлуатації компресорів MYCOM.

Низький рівень шуму і вібрації. Поршневі компресори MYCOM відрізняються низьким рівнем шуму і низьким рівнем вібрації

Рис.1 Агрегат з гвинтовим компресором Mycom.

На підприємстві використовують повітряохолоджувачи с проміжним холодоносієм.

Система відтавання повітроохолоджувача рідинна призначена для періодичного відтавання снігової шуби, що утворюється на поверхні випарників в повітроохолоджувачі.

Принцип дії - подача нагрітого рідкого теплоносія в окрему, спеціально призначену для цього, секцію випарникаа. Оскільки ця секція конструктивно об'єднана з охолоджуючими трубками випарника за допомогою теплообмінних ребер, відбувається швидкий прогрів всього вузла. Нагрів теплоносія здійснюється за рахунок теплової енергії, що відводиться від хладагента, стисненого компресорами холодильного агрегату. Теплоносій нагрівається протягом проміжків часу між відтавання і подається в повітроохолоджувач рідинним відцентровим насосом по команді системи управління.

Рис 2. Принципова схема системи

Система включає: агрегат відтавання 1, секції повітроохолоджувачів 2, пластинчастий теплообмінник - рекуператор 3, бак-акумулятор 4. Елементи і вузли системи утворюють замкнутий герметичний контур, в якому циркулює рідкий теплоносій - рідина, температура замерзання якої не вище -40 °С. Циркуляцію здійснює агрегат оттаіванія. Пластінчатий теплообмінник 3 підключено одній зі своїх порожнин до холодильного агрегату відразу після масловіддільника, а інший порожниною - до контуру циркуляції теплоносія. При  зміні температури теплоносія змінюється і його обсяг.  З огляду на те, що система повинна бути герметичною, до неї включено розширювальний бачок з розділювальною діафрагмою, який компенсує зміни об'єму теплоносія.

Рис 3. Принципова схема агрегату відтавання

До складу агрегату входять: насоси відцентрові циркуляційні - основний і резервний 1 і 2, теплоізольований бак-акумулятор 3, запірна арматура 4, розширювальний бачок 5, пульт управління (на рис. 2 умовно не показаний).

Система працює таким чином. У період часу між відтавання теплоносій циркулює між агрегатом відтавання і повітроохолоджувачів. Це дозволяє підтримувати необхідну температуру теплоносія в трубах в безпосередній близькості від повітроохолоджувачів. У цей час відбувається накопичення тепла, необхідного для швидкого відтавання, за допомогою теплообмінника і бака-акумулятора агрегату відтавання. Під дією насоса теплоносій рухається через теплообмінник, нагріваючись від стисненого гарячого хладагента, і надходить в бак-акумулятор, витісняючи з нього холодний теплоносій в труби і потім в теплообмінник на нагрів. До моменту відтавання теплоносій повністю прогрівається - як в баку-акумуляторі, так і в трубах. Проходячи по трубках секції відтавання, теплоносій швидко нагріває повітроохолоджувач, розтоплюючи снігову шубу і лід. Остиглий теплоносій повертається в бак-акумулятор, виттісняючи з нього гарячий теплоносій, що надходить у повітроохолоджувач. Таким чином, бак-аккумулятор обеспечивает постоянную высокую температуру теплоносителя, поступающего в воздухоохладители на весь период оттаивания.

За допомогою електромагнітних клапанів повітроохолоджувачі відтають по черзі.

Черговість і тривалість відтавання, а також захисні блокування і аварійна сигналізації здійснюються за допомогою програмованих електронних блоків, що входять до складу пульта керування. 

Перевага системи:

- скорочення проміжку часу відтавання в 1,5-2 рази;

- зниження пікової температури повітря в робочому об'ємі під час відтавання до -2 ... -5 °С;

- економія електроенергії - відтавання здійснюється за рахунок викидною теплової енергії, що виділяється при стисненні холодильного агента компресорами холодильної системи.

2.4 Схема автоматизації холодильної установки

Під автоматизацією розуміють комплекс технічних заходів, частково чи повністю виключаючи участь обслуговуючого персоналу в експлуатації холодильної  установки .

Розрізняють частково і повністю автоматизовані холодильної  установки. При частковій автоматизації, прилади автоматично управляють деякими операціями та проводять захист режимів роботи.

Автоматизація звільняє людину від необхідності безпосереднього керування механізмами. В автоматизованому процесі виробництва роль людини зводиться до налагодження, регулюванню, обслуговуванні засобів автоматизації і спостереженню за їхньою дією. Якщо автоматизація полегшує фізичну працю людини, то автоматизація має мету полегшити так само і розумову працю. Експлуатація засобів автоматизації вимагає від обслуговуючого персоналу високої техніки кваліфікації.

Рис 4. Технологічна схема холодильної установки МХУ-8С

1 - реле тиску; 2 - компресор; 3 - конденсатор повітряний; 4 - ресивер; 5 - теплообмінник; 6 – фільтр - осушник; 7 — оглядове вікно; 8 - терморегульований вентиль; 9 — випарник.

Холодильна установка складається з холодильного агрегату і бака-акумулятора для води з зануреним випарником (рис. 7.23). Утворена внаслідок кипіння у випарнику 9 пара фреону надходить до теплообмінника 5, з якого потрапляє у компресор 2. Там вона стискається і її температура підвищується до 60—70°С. З компресора пара надходить до конденсатора 3 і конденсується, віддаючи тепло. Після цього рідкий фреон через ресивер 4, фільтр - осушник 6, теплообмінник 5 і терморегулювальний вентиль 8 надходить у випарник 9. Малий отвір регулювального вентиля створює опір рухові фреону, що зменшує його тиск, і він набуває здатності кипіти при низькій температурі. Під час кипіння у випарнику фреон відбирає тепло води, яка його оточує, і в пароподібному стані надходить знову в компресор. Потім процес повторюється.

3 Розкриття теми індивідуального завдання

ГРУП.ХТ.004.401.000

Арк..

  1.  

Зм.

Лист

№ докум

Підп.

Дата




1. Палеонтология Общая часть 1
2. Лекции по анатомии хирургии и бабичьему искусству читал профессор И
3. Груннингс которая производила сверла
4. Важность подобного рассмотрения обусловлена необходимостью проведения мероприятий по
5. рефератов по экономической социологии
6. С детских лет Спиридон пас овец чистой и богоугодной жизнью подражал ветхозаветным праведникам Давиду в
7. Изучение принципов построения оперативной памяти
8. праздничному смотрели друг на друга приветливо и казалось что в этом городе живут мирно и дружно.
9. Тема 1 Смерть и трупные изменения 1
10. Айцы БССР і іхны лёс Нарыс
11. Cynthi hd rolled the pssenger window down nd ws smoking bsently string t the loud world outside
12. Обучение родному языку на занятиях ведущее средство формирования речи детей
13. сурет. 8.1сурет ~ Коаксиалды тол~ынжол Жалпы Ттипті тол~ын ~шін
14. технологические станции строительные службы функциональные обязанности mchinery technologicl sttions construction services funct.
15. Речь идет не только о достаточной военной сше для охраны территории от внешнего вторжения.html
16. Влияние миграции, смешения, адаптации и изоляции на типологию людей
17. Использование педагогической культуры и фольклора русского народа в процессе воспитания
18.  Допускается ли привлечение лиц в возрасте до 18 лет к работам в ночное время- а Да; б Нет; в Да с их согл
19. они такие девочки Они ранимы и даже беззащитны
20. темах циклические периодические ритмические трендовые