Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Загальний розділ6 Загальна характеристика проектованого АТП6 Режим роботи АТП 7 Характерис

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 3.6.2024

Зміст

Завдання 2

Вступ 5

1. Загальний розділ 6

  1.   Загальна характеристика проектованого АТП 6
  2.  Режим роботи АТП   7
  3.  Характеристика кузовного відділення і обґрунтування необхідності  йогo 

удосконалення                                                                                                          8

1.4Короттехнічна характеристика ДТЗ 10

2. Технологічний розділ 11

  1.  Розрахунок виробничої програми АТП 11
  2.  Розрахунок кузовного відділення 13

2.3Організація технологічного процесу в кузовному відділенні 18

3. Організаційний розділ          20
3.1 0рганізаційна структура А ТП        
  20
3.2 НОП і виробнича естетика в кузовному відділення    
   22

3.З Охорона праці і протипожежний захист у кузовному відділенні  23
3.4 Заходи з охорони навколишнього середовища і

заощадження енергетичних ресурсів                                                                                                  24                                 

  1.  Конструкторський розділ                             24
  2.   Економічний розділ  29                                                             

5.1 Виробнича програма                                                                        29

5.2Розрахунок вартості основних виробничих фондів        31

5.З Розрахунок необхідної чисельності працівників                                                  32

5.4Собівартість робіт 33                                                               

5.5Фінансово-економічні показники проекту                                               38

5.6Економічна ефективність проекту                                           38

5.7Економічніпоказники проекту 39                                                                       

5.8 Висновки                                                                                                       43

  Список використаної літератури               44

Вступ

Пасажирський автобусний транспорт являється складовою частиною автомобільного транспорту загальнодержавної транспортної мережі України. Він виконує пасажирські перевезення по міських автобусних маршрутах. Від професійно-організаційної роботи дорожньо-транспортних засобів (ДТЗ) на маршрутах їх відповідної кількості і технічного стану залежить якість перевезення пасажир/в, їх безпека і безпека дорожнього руху.

Міський автобусний маршрут є найбільш мобільним. Відкривати нові і закривати старі автобусні маршрути найлегше з усіх видів транспорту. Замінити автобусні пасажирські перевезення іншими видами транспорту практично неможливо, тому альтернатива існуючій системі транспортного обслуговування не передбачається, зважаючи на фактичну неспроможність переходу на екологічні більш безпечні види транспорту, оскільки на це потрібні кошти і час.

В умовах сучасної ринкової економіки та конкуренції більші прибутки мають ті підприємства, які здатні надавати якісні транспортні послуги технічно справним транспортом. Оскільки рухомий склад автотранспортних підприємств (АТП) у переважній більшості потребує постійного виконання поточного (ГІР) і капітального (КР) ремонтів,зважаючи на тривалий термін його експлуатації, низьку якість покриття більшості доріг, постійну перевантаженість автобусів внаслідок їхньої недостатньої кількості, виконання ремонтних робіт та технічного обслуговування (ТО) займає найголовніше місце у роботі АТП. Зважаючи на це, від ефективного використання виробничих ресурсів і управління ними, від роботи і розвитку виробничо-технічної бази підприємства залежить якість і термін виконання ТО і ремонтів, що в кінцевому випадку впливає на якість обслуговування пасажирів та прибуток підприємства. Тому необхідно виконувати докорінну реорганізацію виробничих процесів ТО і ремонту.

1 Загальний розділ

1.1 Загальна характеристика проектованого АТП

 1. Загальна характеристика проектованого  Ржищівського АТП “Ржищів-Авто"  Ржищівське автопідприємство" створене згідно наказу РВ ФДМУ по Київській області №7/53 ВП від 16.10.95 р. шляхом перетворення державного підприємства Ржищівського АТП “Ржищів-Авто" у ВАТ відповідно до Указу Президента України від 26.11.94 №699/94 "Про заходи щодо забезпечення прав громадян на використання приватизаційних майнових сертифікатів". Процес приватизації підприємства завершений. Акціонерами ВАТ "Ржищів-Авто" є юридичні та фізичні особи. 28.02.2005 р. в Ржищівській  районній державній адміністрації Київської обл. було зареєстровано нову редакцію Статуту Товариства та нове свідоцтво про державну реєстрацію серії АОО №106454, у яких вказано нове повне найменування товариства Відкрите акціонерне товариство "Ржищівське автотранспортне підприємство ". Місце знаходження - вул. Соборна, 120, м. Ржищів  , Київської області

Проведений аудит і зроблений аналіз фінансового стану товариства за 2010 рік підтверджує, що фінансова звітність складена у відповідності з даними бухгалтерських та фінансових документів. Відповідає вимогам чинного законодавства і реально відображає його фінансовий стан на дату складання звітності.

На підставі проведеного аудиту та аналізу показників фінансового '  стану можна зробити висновок про те, що фінансовий стан товариства погіршився. Проте товариство платоспроможне, що є підтвердженням його безперервного функціонування, як суб'єкта господарювання.

Основним видом послуг є автоперевезення. ВАТ "Ржищівське автопідприємство " відноситься до підприємств змішаного типу.

Так, власними силами при мінімальних затратах здійснюється капітальний ремонт автобусів. Починаючи з 1998 р. їх відремонтовано більше двох десятків. Автобуси, які виходять на лінію, повинні відповідати вимогам щодо якості безпеки та культури перевезень. Майбутня діяльність підприємства майже в цілому залежить від зовнішніх факторів. При підвищенні загального рівня життя населення, зменшення податкового тиску, звернення уваги держави до проблем транспорту відбудуться значні зміни на краще в результатах роботи транспортних підприємств. Підприємство не здійснює самостійні дослідження та розробки.

На території АТП розташований адміністративний корпус, корпуси зон ТО і ПР, виробничі відділення, контрольно-пропускний пункт (КПП), автозаправочна станція (АЗС), котельня, очисні споруди стічних вод, складські приміщення, відкрита стоянка (для зберігання автобусів) з твердим покриттям площею 33200м2, яка розрахована на 400 автомобіле- місць , 88 з яких обладнано для підігрівання двигунів теплою водою, компресорна станція. Будівлі з ТО і ремонту рухомого складу мають загальну площу 16991м2. Виробничі відділення знаходяться разом, лише кузовне відділення розміщене окремо від інших відділень в головному виробничому корпусі, малярне відділення займає окрему будівлю.

АТП має власну котельну, яка працює на природному газі і постачає підприємство гарячою водою для опалення і технічних потреб, власну дизельну електростанцію, яка у випадку надзвичайних ситуації дозволить АТП працювати у нормальному режимі незалежно від міської електромережі. Одним з підрозділів АТП є кузовне відділення, яке виконує роботи з ремонту  кузовів автобусів, їх днища, ремонту та заміні облицювальних частин кузова, проведення ремонту в салоні кузова.

Метою дипломного проектування є на прикладі реального відділення, яке існує

  

 

1.2 Режим роботи АТП 

Режим роботи АТП встановлюють в залежності від часу роботи ДТЗ на лінії і кількості днів від його роботи на рік.

Таблиця 1.1 Затверджений режим роботи АТП

Режим роботи по змінах і годинах дня

3 зміна

24

Х

Х

Х

Х

23

Х

Х

Х

Х

22

Х

Х

21

Х

Х

20

Х

19

Х

Х

18

Х

Х

Х

17

Х

Х

Х

16

Х

Х

Х

Х

Х

2 зміна

15

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

14

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

13

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

12

Х

11

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

10

Х

Х

9

Х

Х

8

Х

Х

1 зміна

7

Х

Х

Х

6

Х

Х

Х

5

Х

4

3

Х

2

Х

Х

1

Х

Х

Днів роб. На рік

365

365

365

365

303

303

303

303

365

303

Назва виробничого підрозділу

Випуск ДТЗ на лінію

Робота ДТЗ на лінії

Повернення ДТЗ з лінії

Зона ЩО

Зона ТО-1

Зона ТО-2

Зона Д-1

Зона Д-2

Зона ПР

Кузовне

відділення

1.3Характеристика кузовного відділення і обґрунтування необхідності його удосконалення

Кузовне відділення призначене для виконання робіт по усуненню дефектів деталей кузова, а також для відновлення деталей зварюванням.

До основних робіт, які виконуються в кузовному відділенні, можна віднести: усунення дефектів в каркасі кузова, ремонт підлоги кузова, дверей, каркасів сидінь, поручнів, видалення пошкоджених частин кузова.

До основного обладнання, яке розташоване в кузовному відділенні, належать: точильно-шліфувальний та свердлильний верстаки, трансформатор зварювальний, вуглекисневий зварювальний апарат, візки для перевезення газових та кисневих балонів, механізований стенд для ремонту дверей водія.

Приміщення кузовного відділення викладене бетонними плитами,стіни 1,5 м обкладені кахлем, далі - побілені вапном, стеля також побілена вапном.

Для забезпечення водою приміщення обладнано водопроводом , який забезпечує відділення для технічних потреб і пожежну систему.

Приміщення кузовного відділення побудовано разом із слюсарно-механічним відділенням, окремо від паливного та акумуляторного відділення, має природне освітлення, має безпосередній вихід на територію АТП, щоб полегшити заїзд автобусів у відділення.

Необхідністю удосконалення кузовного відділення стало те, що рухомий склад парку змінився, змінилась його кількість, і у відділенні потрібно змінити обладнання та його розташування, щоб покращити умови праці та полегшити сам процес виконання робіт з наслідками підвищення продуктивності праці у відділенні.

Ремонт і складання кузовів здійснюють двома методами - стаціонарним та потоковим.

За стаціонарного методу кузов для ремонту встановлюють на стенді. Робітник, закінчивши роботи на одному стенді, переходить на інший. За потокового методу кузов у процесі ремонту послідовно пересувають між спеціалізованими робочими постами, на яких виконується певний обсяг робіт в обмежений час. Практика довела, що цей метод найефективніший, оскільки прискорюється та поліпшується ремонт кузовів.

Основні переваги потокового методу над стаціонарним полягають у можливості: розмістити інструменти та пристрої у безпосередній близькості до кузовів, що ремонтуються, в послідовності їх застосування.

Оскільки під час ремонту й складання кузова виконується багато різноманітних операцій, потрібні сповільнений ритм потокової лінії та максимальне суміщення ремонтних і складальних операцій на одному робочому місці, щоб довжина лінії не перевищувала довжини виробничих приміщень. Визначаючи кількість робочих постів па потоковій лінії, слід брати до уваги укомплектованість робітниками, потужність допоміжних відділень і дільниць, а також необхідність розміщення кузовів із певними інтервалами.

Роботи з ремонту й складання кузовів можуть здійснюватися на потоці з нерухомими або пересувними кузовами. Потокова лінія з нерухомими кузовами обслуговується ремонтними бригадами котрі ритмічно переміщуються по фронту робіт від стенда до стенда на кожному з яких вони виконують потрібні операції. На потоковій лінії з пересувними кузовами кузов перебуває на кожному посту до кінця виконання всіх запланованих робіт, а потім переміщується найпродуктивнішою  на наступний пост (стенд).

1.4 Коротка технічна характеристика ДТЗ

Найменування параметра

Числове значення параметра

VOLVO

ЛАЗ-52523

Бгдан-А092

В10М55

1

2

3

4

Тип ДТЗ

Особлива

Великого

Середнього

вел. класу

класу

класу

Пасажиромісткість, чол..

130

110

43

Габаритні розміри, довжина,мм

18000

11120

7430

ширина

2500

2500

2380

висота

3000

3100

2850

Дорожній просвіт, мм

210

180

160

Колісна база, мм

5500

5470

3815

Кількість дверей для пасажирів,

3

3

2

шт.

Місця для сидіння, шт.

65

25

22

Ширина дверей, мм

700

1600

650

Таблиця 1.2 Коротка технічна характеристика ДТЗ

       

 2. Технологічний розділ

2.1 Розрахунок виробничої програми  в Ржищівському  АТП

2.1.1 Вихідні нормативи для розрахунків та їх коректування   

Таблиця 2.1 Коефіцієнти коректування нормативів і розрахунок прийнятих нормативів з ТО і ремонтів

Показник

Одиниця

Основний

Значення коефіцієнту

Резуп

Скоректов.

виміру

норматив

коеф.

норма

К1

К2

КЗ

К4

К5

Познач.

Знач.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Періодичність

KM

5000

0,8

-

1,0

-

0,8

L'1v

4000

ТО-1*

5000

0,8

-

1.0

-

-

0,8

L'1n

4000

5000

0,8

-

1,0

-

-

0,8

U13 L'1c

4000 4000

ТО-2

KM

20000

0,8

-

1.0

-

-

0.8

U2v

16000

20000

0,8

-

1,0

-

-

0,8

L'2n

16000

20000

0,8

-

1,0

-

-

0,8

і'2з I'2c

16000 16000

Пробіг до КР

Тис. км

400

0,8

Ю

1,0

_

0,8

L'Kpv

320

500

0,8

Ю

1.0

0.8

L'Kpn

400

500

0,8

Ю

1.0

0,8

і'крз L'Kpc

400 383.3

Трудомісткість

Люд/год

0,80

_

1,0

_

—-

_

1,0

tUfOV

0.80

що

0,50

1,0

_

__

_

1.0

Іщоп

0.50

0,40

1.0

=

=

=

1.0

tUi,03 tUlfiC

0,40 0.538

ТО-1

Люд/год

18,0

0

1,35

1,35

t1v

24,30

9,0 7,3

1,0

1,0

1,10 1,19

-

1,10 1.19

tin

U3

tic

9,90 8.90 12,65

Продовження таблиці 2.1

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

ТО-2

Люд/год

72,0

36,0

30,0

-

-

-

-

-

1,0

1,0

1,0

-

-

-

-

-

1,35

1,10

1,19

-

-

-

-

-

1,35

1,10

1,19

-

97,2

39,6

35,7

50,62

ПР

Люд/год

6,2

4,2

3,8

-

1,2

1,2

1,2

-

1,0

1,0

1,0

-

1,0

1,0

1,0

-

1,35

1,10

1,19

-

1,0

1,0

1,0

-

1,62

1,32

1,428

-

10,044

5,544

5,426

6,452

Простій в ТО і ПР

Дн/ 1000км

0,45

0,35

0,30

-

-

-

-

-

1,0

1,0

1,0

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

1,0

1,0

1,0

-

0,45

0,35

0,30

0,358

в КР

Дн.

25

20

15

-

-

-

-

-

1,0

1,0

1,0

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

1,0

1,0

1,0

-

25

20

15

21

Після визначення скоректованої періодичності ТО і КР ресурсу ДТЗ перевіряється їх кратність між собою з наступним округленням до цілих десятків, КМ

Таблиця 2.2 Розрахунок скоректування

Кратність

Прийнята періодичність

1

2

n=4000/222=18,018≈18

L1c=222*18=3996км

n=16000/4000=4

L2c=3996*4=15986км

nкrс=3833000/16000=23.8624

nкrс=3833000/16000=23.8624

Оскільки рухомий склад АТП належить до однієї технологічно сумісної групи, то розрахунки необхідно вести для всієї групи одночасно, попередньо визначивши значення середнього пробігу автобусів у АТП.

де, 210- значення середньодобового пробігу автобусів ВОЛЬВО В10М55;

4 кількість автобусів ВОЛЬВО В10М55;

200- значення середньодобового пробігу автобусів ЛАЗ 52523;

6- кількість автобусів ЛАЗ 52523

240 значення середньодобового пробігу автобусів Богдан-А092;

10- кількість автобусів Богдан-А092;

2.1.2 Розрахунок річного про обігу ДТЗ

а) Розрахунок кількості днів в експлуатації ДТЗ, за експлуатаційний цикл;

Дви=386688/222=1742 дн.

б) Розрахунок простою ДТЗ в ТО і ремонтах за експлуатаційний цикл;

Деи=(686688/1000)*0,358*0,9+21=145,591≈146дн.

де 0,9- коефіцієнт зниження простоїв в ТО і ПР.

Виконання їх частини в міжзмінний час.

в) Розрахунок технічної готовності автобусів

г) Розрахунок загального річного пробігу автобусів

де 365- кількість днів роботи ДТЗ на лінії за рік;

20- кількість автобусів;

0,97 – коефіцієнт який враховує зниження використання технічно справних автомобілів у робочі дні парку за експлуатаційними причинами.

2.2 Розрахунок кузовного відділення

2.2.1 Розрахунок трудомісткості робіт в кузовному відділенні

2.2.1.1 Розрахунок кількості впливів по всьому парку на рік

а) Кількість КР та списань  автобусів на рік

Nкрс=1450000/386688=3,749≈4

б) Кількість ТО-2 на рік

N2С=(1450000/15984)-4=86,7≈87

в) Кількість ТО-1 на рік

N1С=1450000/3996-(4+87)=271,8≈272

2.2.1.2 Розрахунок скоректованих річних трудомісткостей ТО і ПР

а) Основна річна трудомісткість ТО-1

де -92% відсоток кріпильних, регулювальних, мастильних та інших робіт ТО-1;

б) річна трудомісткість ПР супутнього з ТО-1

Т1прс=3165,54*(15/100)=474,831 люд/год.

Де 15% відсоток трудомісткостей ПР, що сумісний ТО-1 від трудомісткості ТО-1.

В) основна річна трудомісткість ТО-2

Т2ос=87*50,625*(93/100)=4096,069люд/год.

де 93% відсоток кріпильних, регулювальних, мастильних та інших робіт по  ТО-2

г) річна трудомісткість ПР супутнього з ТО-2;

Т2прс=4096,069*(20100)=819,214 люд/год;

де 20% відсоток трудомісткостей ПР, що сумісний ТО-2 від трудомісткості ТО-2;

д) Річна трудомісткість ПР;

Тпрс=(1450000/1000)*6,428=9320,6 люд/год;

е) річна трудомісткість робіт проектованого кузовного відділення;

Т=(9320,6-474,831-819,214)*(7/100)=5618,6 лжд/год;

де – Т – річна трудомісткість проектованого кузовного відділення, де зварювальні роботи об’єднуються з жерстяними.

2.2.2 Розрахунок потрібної кількості робітників

При розрахунку відділень рахують технологічно необхідну (явочну) і штатну списочну кількість робітників. Технологічно необхідна кількість робітників забезпечує виконання добового об’єму робіт.

РТ=5618,6/2011,2=2,79 Приймаємо 3 чоловіки

де Фрм- річний виробничий фонд часу робочого місця при однозмінній роботі;

Фрм=52,18*40-10*7-6*1=2011,2

Де 52,18- кількість тижнів на рік;

40- тривалість робочого тижня, год;

10- кількість святкових днів на рік

7- тривалість робочої зміни;

6- кількість передсвяткових днів на рік:

1- Скорочення зміни у передсвятковий день, год.

б) Штатна (списочна) кількість робітників

Рш=5618,6/1777,182=3,16, приймаємо 3 чоловіка

де Фр- річний фонд часу одного виробничого робітника;

Фр=0,96*(52,18*40-10*7-6*1-160)=1777,152,  

Де 0,96 – коефіцієнт скорочення робочого фонду часу одного робітника з поважних причин;

160 – тривалість відпустки робітника, год.

2.2.3 Розрахунок числа постів кузовного відділення.

Розрахунок кількості постів виконується окремо для кожної технологічно сумісної групи.

n=(5618,6*1,25)/(303*1*8*2*0,82)=1,79,

приймаємо 2

де 1,25 – коефіцієнт резервування постів;

303 – Кількість робочих днів;

1 – кількість змін на добу;

7 – тривалість виконання робіт на протязі зміни;

2 – Кількість робітників що одночасно працюють на посту, чол.;

0,92 – коефіцієнт використання робочого часу.

2.2.4 Вибір технологічного обладнання в кузовному відділенні

Номенклатуру і кількість обладнання слід приймати за «табелем технічного обладнання», а також за відповідними  каталогами, прейскурантами та довідниками з урахуванням впливів робіт ТО і ПР, які виконуються в проектному

Підрозділі, а також кількість робітників в максимально навантаженій зміні.

Прийняте технологічне обладнання зводимов таблицю 2.2

Таблицю 2.2 - Технологічне обладнання та оргтехніка для кузовного відділення

№ п/п

Назва обладнання

Кільк.

Модель (тип)

Габаритні розміри мм

Загальнаплоща м2

Потужність  кВт

Вартість грн..

1

2

3

4

5

6

7

8

1

Верстак для різання і згинання металу

1

иВ 2714

730х1230х1620

0,9

4,35

12250

2

Верстак точильно-шліфувальний двосторонній

1

ЗБ634

1000х665х1230

0,67

4,6

2600

3

Верстак вертикально свердлільний

1

2-Б-125

950х655х2460

0,62

3,0

3000

4

Стенд для ремонту дверей

1

9032

1095х800х1065

0,88

3700

5

Стіл для газозварювальних робіт з відсмоктувачем

1

С-100-21

935х1010х1575

0,94

1,5

600

6

Стіл для газозварювальних робіт з відсмоктувачем

1

С-100-20

935х1010х1575

0,94

1,5

600

7

Стілець підйомний

2

СК-2

435х530х700

0,23

130

8

Трансформатор зварювальний

1

ТД-300

600х500х500

0,3

20,0

3,600

9

Шафа для інструменту

3

Ф-503

960х470х1685

0,45

1200

10

Стелаж з поличками

2

Ф4СБ

1000х520х1825

0,52

900

11

Ящик для ганчірок

2

12Ч2Н

800х600х600

0,48

150

12

Ящик для піску

5

5139000СБ

500х500х1000

0,25

100

13

Балон для вуглекислого  газу

1

ГОСТ 949-73

Ø400 В.1000

0,4

320

14

Випрямлювач

вуглекислотн.

напівававтоматичний

1

ВДУ-504-193

110х840х1060

0,92

40,0

6230

Продовження таблиці 2.2

1

2

3

4

5

6

7

8

15

Ємність для охолодження пальника

1

Ø300 в.300

0,3

90

16

Мех. Подачі проволоки

1

ВДУ-504-193

470х296х260

0,14

650

17

Занавіс брезентовий

2

1500х3000

-

150

18

Ящик для відхлдів

2

5133000СБ

1000х500х850

0,5

160

19

Плита поворотно розміточна

1

23-1600

1200х600х900

0,72

1820

20

Машина для точкового зварювання

1

МГ 34261

700х500х500

0,35

25,0

4840

21

Прес для просічки отворів

1

ПР-2033

640х600х1420

0,38

2450

22

Візок з контейнером для перевезення відходів металу

1

Б-71-СБ

620х1060х650

0,66

240

23

Візок для кислотних балонів

1

4407СБ

1100х500х1600

0,55

410

24

Візок для газових балонів

1

4410СБ

900х850х1500

0,77

410

25

Перетворювач для ручної зварки

1

ПСО-300

1070х620х890

0,66

15

1240

26

Пульт керування перекидачем

1

БС-321

500х250х600

0,13

2,5

320

27

Стілаж для скла

1

1780х860х2620

1,53

680

28

Стілаж для дрібних деталей

1

1Р-954

Ø600 В. 1500

0,6

450

29

Стілаж для зберігання мет.

2

И- 331

1500х600х1500

0,9

520

30

Верстак слюсарний

1

ООО А

1900х700х850

1,33

1180

31

Плита перевірочна розміточна

1

2-3-1600

700х500

0,35

880

Продовження таблиці 2.2

1

2

3

4

5

6

7

8

32

Лещата слюсарні

1

1423-СК-3

250х400х200

0,1

230

33

Електроточило з насадкою

1

«Алмаз» 3,2

310х205х185

0,06

0,5

340

34

Шафа для зберігання кислотних балонів

1

Р-406-11

1600х400х1830

0,64

620

35

Шафа для зберігання газових балонів

1

иГБ-2

1000х600х1300

0,6

560

36

Перекидач електричний

ОЛА-2

10250х3300х2800

33,83

9600

37

Шафа для інструменту

1

5126000

1600х430х1900

0,69

480

38

Привід воріт

2

695600

300х250х200

0,08

1,1*2

450

39

Пальник малої потужності

1

Г-2-04

100

40

Машина ручна шліфувальна електрична

1

иЄ6103А

345х245х190

0,08

0,75

280

41

Редуктор кислотний

1

ДКД-9

190х160х172

0,03

80

42

Набір інструментів для рихтування кузова

1

И-331

550х260х160

0,14

360

43

Рукав резиновий для подачі ацетилену

20м

10-6,3

170

44

Рукав для подачі кисню

20м

10-20

160

45

Пістолет для обдування стисненим повітрям

1

С-417

200х55х175

0,01

110

Всього:

58

-

-

59,24

120,9

65390

2.2.5 Розрахунок площі кузовного відділення

Площа даного кузовного відділення розраховується в залежності від розрахункової кількості постів, розмірів рухомого складу та щільності розташування постів та обладнання.

Fk=45*2*4=360м2

Де 45 – площа автобуса в плані;

2 – кількість постів;

4 – коефіцієнт щільності розташування постів і обладнання.

Розрахункова площа 360м2 . Вибираємо крок колон 9х9х6м, і приймаємо площу 360м2.

2.3 Організація технологічного процесу в кузовному відділенні

При надходженні автобусів у проектоване кузовне відділення даний автобус проходить дефектування, де визначаються види робіт по заміні певних деталей або ремонту самого кузова. Після дефектування проводять розбирально-складальні роботи; потім, якщо потрібно замінити деталь кузова, то проводять заміну, а якщо потрібен ремонт, то кузов автомобіля готують до ремонтних робіт (жерстяних, зварювальних, правочних). Після підготовки кузова і деталей іде пригінка деталей до кузова, потім проводять монтаж і автомобіль відправляють на контроль, після контролю - на зберігання чи фарбування.

Швидкість та якість виконання робіт залежить від величини пошкодження кузова, кількості заміни деталей і максимальності завантаження відділення.

Ремонт і складання кузовів здійснюють двома методами — стаціонарним та потоковим.

За стаціонарного методу кузов для ремонту встановлюють на стенді. Робітник, закінчивши роботи на одному стенді, переходить на інший. За потокового методу кузов у процесі ремонту послідовно пересувають між спеціалізованими робочими постами, на яких виконується певний обсяг робіт в обмежений час. Практика довела, що цей метод найефективніший, оскільки прискорюється та поліпшується ремонт кузовів.

Основні переваги потокового методу над стаціонарним полягають у можливості: розмістити інструменти та пристрої у безпосередній близькості до кузовів, що ремонтуються, в послідовності їх застосування, при мінімальних рухах і затраті праці швидко виконувати операції, передбачені процесом; спеціалізації робітників на певних видах робіт, що підвищує точність та якість їх виконання й продуктивність праці.

Оскільки під час ремонту й складання кузова виконується багато різноманітних операцій, потрібні сповільнений ритм потокової лінії та максимальне суміщення ремонтних і складальних операцій на одному робочому місці, щоб довжина лінії не перевищувала довжини виробничих приміщень. Визначаючи кількість робочих постів па потоковій лінії, слід брати до уваги укомплектованість робітниками, потужність допоміжних відділень і дільниць, а також необхідність розміщення кузовів із певними інтервалами.

Роботи з ремонту й складання кузовів можуть здійснюватися на потоці з нерухомими або пересувними кузовами.

Потокова лінія з нерухомими кузовами обслуговується ремонтними бригадами котрі ритмічно переміщуються по фронту робіт від стенда до стенда на кожному з яких вони виконують потрібні операції. На потоковій лінії з пересувними кузовами кузов перебуває на кожному посту до кінця виконання всіх запланованих робіт, а потім переміщується на наступний пост (стенд). Найраціональнішою вважається організація ремонту, за якої максимально можлива кількість деталей і вузлів кузова, що потребують ремонту та заміни, заздалегідь ремонтується у відповідних відділеннях кузовного цеху або замінюється готовими запасними частинами.

Операційна картка ремонтних робіт

Операційна картка №

Пост №

Можливі дефекти

Найменування операції

Пробивка отвору

Тип    та    найменування обладнання

Прес для просічних отворів

Місце роботи

Виконавець

Розряд роботи

Норми часу,хв

Попереду стенда

слюсар

IV

№ п/п

Зміст переходів

Кількість точок

Інструмент   та пристосування

Технічні умови

1

2

3

А

5

1

Вирізання заготовки металу

Стенд     для згинання      і різання металу

Точність

виконання

робіт

2

Зачищення   кромок деталі

Машина ручна шліфувальна

3

Розмітка

Точність

виконання

робіт

4

Пробивна отвору

1

Прес        для

просічки

отворів

3. Організаційний розділ

3.1 Організаційна структура АТП

Організація ефективного функціонування підприємства передбачає використанняпрац праці людини. Передумовою високопродуктивної праці є чітка її організація  та відповідна мотивацію.

Поточним завданням організації праці є виконання плану  виробництва, а перспективним  - максимальна її продуктивність.

Під час переходу України до ринкової економіки на підприємствах автомобільного транспорту накреслена тенденція до зниження кількості рухомого складу в парку до 10-20 одиниць, і оскільки в майбутньому АТП повинні в більшості бути малими приватними підприємствами із значно обмеженим числом видів перевезень, то найправильнішою формою організації структури управління буде функціональна. Якщо ж підприємства окремого регіону готові об'єднатися для проведення спільної маркетингової роботи і організації єдиної інформаційної маркетингової служби, послугами якої вони всі будуть користуватися, то тоді буде можлива сегментна організаційна структура управління підприємством.

Специфічною особливістю автомобільного транспорту є те, що виробничий процес в цій галузі матеріального виробництва складається з роботи рухомого складу на лінії і технічного забезпечення транспортних засобів на виробничій базі. Ці основні властивості виробничого процесу, в свою чергу вимагають для їхнього раціонального здійснення різнобічних операцій, зв'язаних з організацією руху і перевезень, забезпечення технічної справності рухомого складу та його безперебійного постачання пальним, мастильними та іншими експлуатаційними матеріалами, підбором необхідного персоналу та підвищення його кваліфікації, організацією праці, планування, обліку, встановлення фінансових зв'язків з клієнтурою.

Впровадження маркетингу на автомобільному транспорті вимагає значних змін насамперед у структурі управління цими підприємствами. В першу чергу зміняться самі відділи і як наслідок нові відділи будуть виконувати нові функції. Частину виконуваних функцій в різних відділах необхідно буде ліквідувати, частину додати.

Отже, на підприємствах автомобільного транспорту ні одна служба не займається вивченням ринку. Планування йде з урахуванням досягнутого рівня попередніх періодів. За основу завжди бралися показники попередніх років, але оскільки клієнтура була і є міцно закріплена за кожним підприємством, то планування з урахуванням попиту було просто непотрібним. Тепер же як замовник, так І АТП в змозі вибирати потрібних собі партнерів, і виникає деяка подоба ринку, а отже, сама необхідність організації маркетингової служби на АТП.

Крім цього, ринкові відношення ведуть до розукрупнення всіх АТП. Малим підприємством набагато легше управляти, воно є більш мобільним в оточуючому середовищі.

Нарисі запропонована схема управління підприємством автомобільного транспорту з урахуванням впровадження служб маркетингу.

Маркетинговий директор займається питанням організації і координації роботи відділу експлуатації і відділу маркетингу. Йому безпосередньо підпорядковані керівники цих відділів. Відділ експлуатації керує процесом перевезення пасажирів і роботою диспетчерської служби. Автоколонами керують начальники цих автоколон, їм підпорядковані водії і кондуктори. Маркетинговий відділ займається дослідженням ринку транспортних послуг, підбором клієнтури і пасажирів.

Головний інженер керує технічною службою підприємства. Його основним обов'язком є забезпечення технічно справного стану рухомого складу і матеріально-технічної бази підприємства. В його підпорядкуванні знаходяться: відділ постачання, відділ технічного контролю, відділ головного механіка, гаражна служба та виробничо-технічний відділ. Відділ постачання спільно з відділом маркетингу займається пошуком постачальників палива, мастильних матеріалів, запасних частин, шин та інших технічних матеріалів і розподіляє їх між складами підприємства.

Відділ головного механіка займається підтриманням технічно справного стану обладнання будівель, комунікації та виготовленням нового нестандартного обладнання. З цією метою у відділі створені відповідні бригади. Безпосередньо питаннями підтримання технічно справного стану і ремонту рухомого складу займається виробничо-технічний відділ. Він керує роботою виробничих дільниць і зон з технічного обслуговування і ремонту рухомого складу.

Всі відділи і служби апарату управління АТП знаходяться в тісних ділових зв'язках.

3.2  Організація технічного контролю якості в кузовному відділенні

На проектованому  підприємстві однією з основних функцій організації виробництва є технічний контроль  якості продукції – перевірка дотримання технічних вимог, що ставляться до якості продукції на всіх стадіях виконання робіт, а також виробничих умов і факторів,які забезпечують необхідну якість.

Технічний контроль  є комплексом взаємопов’язаних контрольних операцій, що використовується згідно з установленим порядком.

Загальні принципи раціональної організації технологічного контролю:
 - Технічний контроль повинен охоплювати всі елементи і стадії виробничого процесу;

- техніка, методи й організаційні форми контролю мають повністю відповідати особливостям техніки, технології та організації виробництва;

- ефективність раціональної організації технологічного контролю слід обґрунтовувати відповідним економічним розрахунком;
 - система контролю має базуватися на ефективних методах статистичного контролю якості;

- система контролю чітко  й виважено розподіляє обов’язки і відповідальність між окремими виконавцями  та даними підрозділами  підприємства.

Основну роботу по технічному контролю на підприємстві здійснюють працівники відділу технічного контролю (ВТК), який організовує свою роботу у відповідності з «положенням про ВТК промислового підприємства».

Голвним завданням ВТК – попередження виконання робіт, яке не відповідає вимогам стандартів, технічних умов, еталонів, технічної документації  і договірним умовам.

3.3 НОП і виробнича естетика в кузовному відділення

Однією з найважливіших задач НОП (наукова організація праці) на автопідприємстві є покращення організації робочих місць при яких дотримуються:    раціональність    виконання    робочих    прийомів, виключається монотонність і підвищується якість праці, створюється санітарно-гігієнічні умови і дотримується правила з техніки безпеки.

НОП пов'язане з впровадженням у виробництво все більш сучасних засобів праці, застосуванням прогресивних технологій, але головним фактором   виробництва   залишається   робітник.   Він   створює   і обслуговує техніку і обладнання та приводить їх в дію. На робочому місці для робітника створюються всі умови для його раціональної роботи: мікроклімат, місце для відпочинку, вентиляцію, освітлення, опалення.         

Все  обладнання  і засоби  виробництва розташовані в технологічній послідовності основним роботам, що полегшує робітнику пересування по відділенню і підвищує продуктивність праці. Однією з сторінок є виробнича естетика, яка розглядає питання з зовнішнього   оформлення   обладнання  і  виробничого  приміщення. Найбільш активним прикладом підвищення рівня інтер'єру приміщення відділення є раціональне використання кольорів фарб. Згідно    з    рекомендації    нормативної    документації:    повітряні трубопроводи фарбують у блакитний колір, водяні-зелений, робоча поверхня стендів і обладнання покривають матовими емалями, стелю покривають водяним білилом, бокові стіни світло-синім кольором, засоби протипожежної безпеки фарбують у червоний колір. Робочий одяг робітника повинен надійно захищати від шкідливих факторів впливів середовища, він повинен бути зручним, практичним і красивим. У приміщені відділення використовуються природне і штучне освітлення.   Штучне   освітлення   забезпечують   люмінесцентними лампами білого кольору, згідно з прийнятими нормами освітлення приміщення АТП. Приміщення періодично провітрюється і щоденно прибирається.

Завдяки цьому забезпечується фізична і розумова працездатність робітників, сприятливий мікроклімат і психологічний комфорт у взаємовідносинах між робітниками. Наукова організація праці в кузовному відділенні заснована на досягненнях науки та передовому досвіді, що систематично впроваджується у виробництво.

Робоче місце зварювапьника повинне забезпечувати виконання робочих операцій в межах зони «моторного поля». Площа робочого поля (місця) визначається необхідністю розміщення на ній оброблюваного матеріалу, допоміжного обладнання і самого робочого.

Висока продуктивність праці в кузовному відділенні забезпечується правильною організацією робочого місця, а саме в раціональному розміщенні засобів виробництва, інструментів та пристосувань, від чого також залежить безпека праці.

Конструкція робочого місця і взаємне розміщення всіх його елементів повинні відповідати фізіологічним і психологічним вимогам, а також характеру роботи.

Основними факторами в кузовному відділенні при виборі та обладнанні поста є:

- простота і дешевість конструкції;

- мінімальна вартість обладнання;

- мінімальна виробнича площа.

Серед різних проблем виробничої естетики важливе місце в кузовному відділенні займають: зміна виробничого середовища, правильне розміщення джерел світла, продумане кольорове оформлення, обмеження шуму та вібрацій, обладнання робочих місць та вентиляції.

Раціональне освітлення виробничого приміщення - одна з головних вимог виробничої естетики. У кузовному відділенні використовуються такі види освітлення .штучне, природне та місцеве. Кожне з цих видів забезпечує правильне та максимальне освітлення приміщень, що надає змогу при виконанні робіт не нахилятися близько до оброблюваної деталі.

Естетичне оформлення кузовного відділення сприяє нормальному прийняттю його. Підлога викладена бетонними плитами, стіни облицьовані кахлем на 1,5 м, далі - побілені вапном, стеля побілена вапном,радіатори опалення пофарбовані в червоний колір, труби підведення стиснутого повітря - в синій, підведення газу - в жовтий кольори.Відведено загальну та місцеву вентил

 

3.3 Охорона праці і протипожежний захист у кузовному відділенні

Під охороною праці розуміють техніку безпеки та виробничу санітарію. Під виробничою санітарією розуміють здійснення організаційних, технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально-профілактичних заходів направлених на підвищення вимог по забезпеченню безпечної праці на АТП, збереження здоров'я працівників в процесі праці. В приміщені агрегатного відділення передбачені системи опалення, вентиляції, водопроводу, каналізації. За допомогою водяного опалення в холодний період забезпечується постійна температура повітря +16°С. Система вентиляції здійснюється припливно-витяжної вентиляції. Скид побутових стічних вод здійснюється в систему господарсько-побутову каналізацію. Організовується лікувально-профілактичне харчування і проводяться заходи по попередженню захворювань працюючих.

Охорону   праці   в   кузовному   відділенні   забезпечує   начальник виробничих відділень, який   слідкує за   виконанням робочими діючих правил і норм по охороні праці, техніці безпеки і виробничій санітарії, ознайомлює працівників з небезпечними і шкідливими умовами праці. Він також веде нагляд за виконанням працівниками всіх норм безпеки під час роботи. Начальник виробничих відділень бере участь у розробці інструкцій по безпечних прийомах роботи у відповідності з діючими правилами по охороні праці, техніці безпеки та виробничій санітарії, які приймаються тільки для відділень; організовує навчання робочих всіх кваліфікацій безпечним методам роботи, а також проводить інструктаж на підвідомчій дільниці по техніці безпеки.

При прийомі на роботу, перед виконанням нової роботи, після певного відпрацьованого часу та безпосередньо перед початком роботи начальник кузовного відділення проводить інструктажі, що забезпечують безпеку праці та навчають робочих безпечним правилам роботи.

Щоб забезпечити безпеку праці робочим, створити сприятливі умови роботи, робочим надається спецодяг для виконання робіт та предмети захисту очей, рук, дихальних шляхів тощо.

Охорона праці у відділенні забезпечується правильним виконанням робіт, дотриманням всіх заходів по безпеці праці та виконання правил техніки безпеки всіма працюючими у відділенні.

Пожежна безпека зумовлює: зберігання, транспортування і склад на робочих місцях вогненебезпечних рідин і розчинів тільки в закритих

На автотранспортних підприємствах при ліквідації невеликих загорань використовують первинні засоби пожежогасіння - пересувні та ручні вогнегасники, ящики з піском, азбестові покривала, відра, резервуари з водою. Широко розповсюджені ручні вогнегасники ОХП-10,повітряно-пінні ОВП-10.

 

 3.4 Заходи з охорони навколишнього середовища і заощадження енергетичних ресурсів

Охорона навколишнього середовища для сучасного суспільства є першочерговим завданням, оскільки тривала дія впливу шкідливих речовин в умовах індустріалізації світової промисловості призвела до невиправної шкоди навколишньому середовищу.

З метою підтримання чистоти атмосферного повітря в межах норм

передбачають попереднє очищення вентиляційних і технологічних викидів з їх наступним розсіюванням в атмосфері.

Вентиляційні і технологічні викиди слід очищати від пилу. Очищення повітря від пилу здійснюється за допомогою «циклонів», в яких пил відділяється від повітря за допомогою центр обіжних сил і тканинних фільтрів. Через «циклон» слід пропускати повітря вентиляційних і технічних викидів, окрім точильно-шліфувального станка. Він має власний пилоочисний «циклон». Ефективність очищення в «циклонах» в залежності від конструкцій досягає 0,60 - 0,99 %.

Для зниження вмісту шкідливих речовин в кузовному відділенні слід виконувати очищення вентиляційних систем 1 раз на півроку. Важливо своєчасно їх ремонтувати, усувати негерметичність.

Залишки металу (обрубки, старі непридатні деталі кузова) АТП подає на повторну переробку металургійним комбінатам як металевий брухт. Все інше сміття з кузовного відділення АТП вивозить на сміттєзвалище. Для охорони навколишнього середовища слід обмежувати роботи з лектродуговою зваркою.

Стік брудної води подається на очищення в очисних спорудах АТП.

Заощадження енергетичних ресурсів (електроенергії, води, газу) - це не тільки заходи з економії фінансів, але й заходи з охорони навколишнього середовища. Недопустимо використовувати без необхідності ввімкнені електроприлади.

4 Конструкторський розділ

4.1 Обґрунтування необхідності конструкторської розробки

В кузовному відділенні при виконанні робіт по ремонту кузовів та рихтуванню використовують підйомник двохстієчний PEAK, електрогідравлічний. Він має просту конструкцію займає мало місця. Крім того, гідравліка має додаткові переваги: вона майже безшумна, має кращі діапазони швидкості/опускання, автоматику - блокування від перевантаження. Призначений для загально слюсарного використання для автомобілів масою не більше 4,5 т.

Це все нам дає:

- збільшення продуктивності праці;

- роботу виконує один робітник;

- зручність при роботі;

- економія корисного приміщення;

Підйомник закріплюється фундаментними болтами у підлогу приміщення без спеціального фундаменту.

4.2 Будова і робота пристосування

4.2.1 Будова конструкції

Двохстієчний електрогідравлічний підйомник асиметричної конструкції вантажопідйомністю для обслуговування легкових автомобілів, мінівенів, фургонів і автобусів. Підйомник оснащено двома парами піднімальних лап і надійною системою блокування, що запобігає ушкодження й падіння автомобіля.

• Асиметрична конструкція підйомника - стійки розгорнуті під кутом в ЗО- для безперешкодного доступу до дверей автомобіля

• Подвійна система безпеки

• Автоматичне блокування лап при підйомі

• Опускання підйомника без енергоспоживання

• Кінцевий вимикач для обмеження максимальної висоти підйому

• Подовжена конструкція несучої каретки дозволяє рівномірно розподілити навантаження на стійку

• Мінімальні вимоги до фундаменту при установці

• Порошкове лакофарбове покриття

4 піднімальних  лап із проставленнями (2 довгих і 2 коротких); - 4 блокувальних стопора (диам. 1 ?" и длиной 6 3/4"); - 2 гідравлічних

Технічна характеристика

Відстань між вист, частинами кареток, мм: 2267

Відстань між стійками, мм: 2535

Вантажопідйомність, кг: 4500

Висота підйому, мм: 1860

Габарити, мм: 3353x4090

Довга/Коротка піднімальна лапа, мм: 1030-1510/665-970 Електроживлення, В/Гц: Зф.х380/50

Мінімальна висота підхоплення, мм: 137

Потужність електропривода, кВт: 1x2.2

Час підйому/опускання, сек: 35/35

4.2.2 Порядок роботи

В електрогідравлічному підйомнику електричний двигун приводить в дію гідравлічний агрегат. Гідравлічний насос завдяки стислого масла, яке подається по маслопроводам до гідроциліндрів виштовхує шток таким чином піднімається лапи. Автомобіль встановлюється на піднімальні лапи, які регулюються відповідно до автомобіля і дозволяє рівномірно розподілити навантаження на стійку. Лапи блокуються автоматично, що запобігає ушкодженню і падінню автомобіля. В стійках підйомника вмонтовані каретки, гідроциліндри, що забезпечує піднімання та опускання автомобіля.

4.3 Перевірочний розрахунок на міцність деталей пристосування

Розраховуємо на міцність та на зносостійкість різьбу тисочного зажима. Різьба М24х3, максимальне зусилля на фіксатор 50кг (500Н).

Рзн =  ≤(Р)

де: [Р]- сталь-бронза = 14МПа

Малий діаметр різьби

d2=d-0,65р = 24 - 0,64*3≈ 22мм                            

Кількість вітків

Z=  =  = 53                                      

де: Н- довжина різьби

Робоча висота профіля

h= Ер = 0,541*3 = 1,623мм                              

де: Е—максимальна міцність

рзн =    = 0,084 • 100 = 8,4 МПа

3.34-22-1,623-53

Максимальне допустиме навантаження 14 МПа, а по розрахункам 8,4 МПа. Деталь має майже половину міцності у запасі

4.4 Техніка безпеки при роботі з пристосуванням

Для забеспечення техніки безпеки при роботі зі стендом необхідно щоб він

був розміщений в добре освітленому місці, до стенду має бути вільний підхід. Обов 'язково стенд повинен добре закріплений.

Перед початком роботи при роботі зі стендом необхідно оглянути зовнішньо його стан, щоб біля стенда не було масляних плям та бруду.

До роботи допускаються особи, які ознайомилися з будовою та принципом дії стенда та його механізмів. Забороняється використовувати стенд не за призначенням. Забороняється працювати зі стендом, якщо в нього не працює підйомний механізм підвісного крана.

Для справної роботи стенда його потрібно обслуговувати і періодично перевіряти на працездатність.

Зберігати стенд потрібно у сухому закритому приміщені

5.  Економічний розділ

5.1  Виробнича програма 

Таблиця 5,1-Виробнича програма по ТО і ремонту автомобілів

п.п.

Найменування показників

Числові значення

1

Марка  та  інвентарна  кількість  автомобілів, шт

VOLVOB10M55- 4 ЛАЗ 52523 - 6  Богдан-А092 -10  Всього    - 20

2

Дні роботи за рік,                                     дн

303

3

Середньодобовий пробіг,                              км

222

4

Категорія умов уксплуатації

III

5

Відсоток    трудомісткості,    припадаючий    на проектований підрозділ,                           %

7

6

Річний пробіг парку,                                     км

1450000

7

Фонд робочого часу одного робітника,          год

1777,152

8

Фонд робочого місця,                              год

2011,2

9

Трудомісткість    проектованого    підрозділу люд/год

5618,6

10

Чисельність      виробничих      робітників      у проектованому підрозділі,                       чол

3

11

Режим роботи підрозділу, змін

1

12

Площа проектованого підрозділу,                   м2

360

13

Потужність споживачів,                       кВт

120,9

5.2 Розрахунок вартості основних виробничих фондів

За даними дипломного проекту пропонується вкладення інвестицій у реконструкцію кузовного відділення та закупівлю необхідного виробничого обладнання та устаткування.

устаткування, а також інструментів та інвентарю,які включаються до складу сновних фондів;

- витрати на проектні роботи, вартість земельних ділянок та інші

- витрати, пов'язані з підготовкою будівництва та експлуатації об'єкта.

Таблиця 5.2 - Дані для розрахунку вартості основних виробничих фондів (ОВФ) та суми капітальних інвестицій.

Назва показника

модель

Кількість

Балансова

Капітальні

п/п

вартість грн.

вкладення грн

1

2

3

4

5

6

1

Будівлі:

- до реконструкції

- на реконструкцію

144000

22500

Разом

144000

22500

2

Обладнання:

верстак    для    різання    і згинання металу

І1В2714

12250

-   верстак                точильно-

ЗБ634

1

2600

шліфувальний двосторонній

верстак          вертикально-

26125

1

3000

свердлильний

стенд для ремонту дверей

9032

1

3700

стіл   для   газозварювальних

С-100-

робіт з відсмоктувачем

20

600

стіл для електрозварювання

С-100-

1

600

з відсмоктувачем

21

-   Трансформатор

ТД-300

1

3600

Продовження таблиці 5.2

1

2

3

4

5

6

Випрямляч вугпекисневого напівавтомата

ВДУ-504-193

1

6230

Механізм подачі проволоки

ВДУ-504-193

1

650

Занавіс брезентовий

2

150

Плита поворотно-розміточна

23 1600

1

1820

Машина        для        точкового зварювання

МГЗ-4261

1

4840

Прес для просічки отворів

ПР-2033

1

2450

Візок для кисневих балонів

4407СБ

1

410

Візок для газових балонів

441ОСВ

1

410

Перетворювач     для     ручного зварювання

ПСО300

1

1240

Стелаж для скла

1

680

Стелаж для зберігання металу

и 331

2

520

Верстак слюсарний

ООО А

1

1180

Плита перевірно-розміточна

2-31600

1

880

Шафа для кисневих балонів

Р-40Б-Н

1

620

Шафа для газових балонів

иГБ-2

1

560

Перекидач електричний

ОЛА-2

1

9600

Привід воріт

695000

1

450

Пульт керування перекидачем

БС-321

1

320

                Разом

3

32450

28730

3

Інші 0ВФ:-2 Стілець підйомний

СК-2

2

130

Ящик для ганчір'я

1042Н

2

150

Ящик для піску

5139000 СБ

5

100

Ємкість      для      охолодження пальника

1

90

Ящик для відходів металу

513300СВ

1

160

Продовження таблиці 5.2

1

2

3

4

5

6

Візок     з     контейнером     для перевезення відходів металу

Б-71 СБ

1

240

Стелаж для нормалей та дрібних деталей

Р-954

1

430

Лещата слюсарні

1423СКЗ

1

230

Електроточило з насадками

«Алмаз» 3.2

1

340

Шафа     для     інструмент/в     і монтажних приладів

5126000

1

480

Пальник малої потужності

Г2-04

1

100

Машина ручна шліфувальна

иЄбЮЗА

1

280

Редуктор кисневий

ДКД-9

1

80

Рукав    резиновий    для    подачі ацетилену

10-6,3

1

170

Рукав резиновий для подачі кисню

10-20

1

160

Пістолет        для        обдування стисненим повітрям

С-417

1

110

Разом

22

3250

Інші КВ

5123

Всього

179700

56353

5.2.1 Вартість будівель

За даними АТП балансова вартість будівлі, де розміщується кузовне відділення  Вбуд = Р * и = 360 * 400 =144000 грн., а в  реконструкцію вкладено  Врек = Ррек * и = 45* 500 = 22500 грн. Дані  заносимо до таблиці 5.2.

5.2.2Вартість обладнання та устаткування

Вартість обладнання та устаткування приймаємо за даними прайс-листів та каталогів, враховуючи витрати на доставку та монтаж. Дані заносяться до таблиці 5.2

5.2.3 Вартість інших ОВФ

До інших виробничих фондів включаються інструменти та інвентар, передавальні пристрої, пристосування. Дані заносяться до таблиці 5.2.

5.2.3.1Інші капітальні вкладення

До інших капітальних вкладень включаються витрати на технічний нагляд, вартість придбаних ліцензій та патентів, інші витрати. Дані заносимо до таблиці 5.2 .

КВін = 10%(КВбуд + КВобл), грн.,                     (5.30)

       

КВін = 10% (22500 + 28730) = 5123, грн.,

де 10% - відсоток інших капітальних вкладень.

5.2.4 Структура ОВФ та капітальних інвестицій

Таблиця 5.3-Структура ОВФ та капітальних інвестицій

№ п/п

Назва ОВФ

Балансова вартість, грн

Структура ОВФ, %

Капітальні інвестиції, грн

Структура капітальних інвестицій, %

1

2

3

4

5

6

1

Будівлі

144000

80,134

22500

39,927

2

Обладнання

32450

18,058

28730

50,982

3

Інші ОВФ

3250

1,809

4

Інші КВ

5123

9,091

Всього

179700

100

56353

100

Отже, для реконструкції кузовного відділення та закупівлі необхідного виробничого обладнання були використані такі інвестиції в обсязі 56353 грн.

На будівлю витрачено 39,927% капітальних інвестиційна обладнання 50,982% та 9,091% на інші капітальні вкладення.

5.3 Розрахунок необхідної чисельності працівників

5.3.1 Чисельність основних ремонтних робітників

В дипломному проекті використовується показник середньосписочної   чисельності в   еквіваленті   повної  зайнятості, тобто   враховуються   всі  працівники   спис   очного   складу,   яким нараховується заробітна плата.

Цей показник необхідний для визначення середніх значень по кузовному відділенню, а саме середньомісячної заробітної плати та продуктивності праці.

ЧРР = 6507,83/( 1777,152 * 1,05) = 3,487≈ 3 , чол.,

де   =1,05- коефіцієнт підвищення продуктивності праці.

  5.3.2   Вихідні дані для розрахунку заробітної плати

 Таблиця 5.4 -Вихідні дані для розрахунку заробітної плати

Спеціальність

Чисельність, чол

Розряд

Погодинна тарифна ставка, грн

Примітки

1

2

3

4

5

Слюсар

1

IV

2,57

Працюють 40 год на тиждень

Зварювальник

2

V

3,28

В разі відсутності одного з робітників, інші розподіляють роботу між собою

Таким чином, у кузовному відділенні працює 3 робітники. Один слюсар працює по IV розряду, погодинна тарифна ставка якого 2,57 грн.,два зварювальника працює по V розряду, погодинна тарифна ставка - 3,28 грн. Майстри в кузовному відділенні відсутні. Обов'язки майстра на відділенні виконує старший майстер АТП.

5.4 Собівартість робіт

5.4.1 Фонд оплати праці 

Собівартість - це вартісний вираз затрат підприємства на виконання робіт.   З  метою     планування  витрат   в   дипломному  проекті пропонується розрахунок планової собівартості на 2010 рік за такими статтями:

фонд оплати праці,

нарахування на фонд оплати праці,

запасні частини ремонтні матеріали, амортизаційні відрахування на повне відновлення основних виробничих фондів, загальногосподарські витрати.

Витрати   на   оплату праці  складаються  з   фонду основної заробітної плати фонду додаткової   заробітної плати та   інших заохочувальних витрат.

а) Основна заробітна плата

Заробітна плата ремонтним робітникам відділень розраховується за погодинно-преміальною системою погодинної форми:

ЗПосн = 1777,152 *2,57* 3 =13701,84, грн.

б) Додаткова заробітна плата

До додаткової заробітної плати включаються надбавки, доплати, премії:

1)доплата за шкідливі умови праці

Дш.у.п. = 8% * 13701,84=1096,15, грн.,

де   8% - відсоток   доплати за роботу в   шкідливих умовах (за колективним договором).

2)доплата за високу професійну майстерність

Дв.пж = (12/100) *13701,84= 1644,22, грн.,

де 12% - відсоток доплати за високу професійну майстерність.

3) премія робітникам

Премія встановлюється за якісне     виконання робіт та за своєчасний вихід автомобілів на лінію в розмірі 20 -150% відповідно до колективного договору:

ПР = (150/100) * 13701,84=20552,76, грн.,

де 150% - преміальний відсоток.

в) Нарахована заробітна плата

ЗПнар = 13701,84+ 1096,15+ 1644,22+ 20552,76 = 36994,97 грн

г) Заробітна плата за час відпустки

ЗПвідп = (9,6/100) * 36994,97 = 3551,52 грн,

де 9,6% - відсоток відпустки при тривалості відпустки 24 дні.

д) Фонд оплати праці робітників

ФОП = 36994,97 + 3551,52=40546,49, грн.

е) Середньомісячна заробітна плата робітникам

ЗПср.м = 40546,49/3 * 12 =1126,29, грн.

є) Утримання з заробітної плати

1) Прибутковий податок з громадян

Ппод = 19,55 + (15/100)(1126,29- 170) =162,99, грн.,

де 19,55 грн - прибутковий податок із заробітної плати 170 грн;

15% - відсоток податку із заробітної плати, що перевищує 170 грн; 170 грн - податковий дохід громадян.

2) до пенсійного фонду - 2%

Вп.ф = (2/100) * 1126,29=22,53, грн.

3)до фонду соціального страхування на випадок безробіття - 1%

Вв.б= (1 /100) " 1126,29=11,26, гри.

4) профспілкові внески - 1%

Впр =(1/100) * 1126,29=11,26, грн.

ж) Сума утримань

Σ Вз.п= 162,99+ 22,53+ 11,26+ 11,26=208,04, грн.

з)Заробітна плата до видачі

ЗПвид =1126,29-208,04=918,25, грн.

5.4.2 Нарахування до фонду оплати праці

а) До пенсійного фонду

Нп.ф =(33,2/100) *40546,49=13461,41 грн.,

де 33,2% - відсоток нарахувань до пенсійного фонду.

б) До фонду соціального страхування на випадок безробіття                        

Нв.б= (1,6/100) * 40546,49=648,74, грн.,

де 1,6% - відсоток нарахувань до фонду соціального страхування на випадок безробіття.

в)До фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Нв.п = (1,5/100) * 40546,49=608,19, грн.,

де 1,5% - відсоток нарахувань до фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

г) Страхування на випадок травматизму

НтР = (1,64 /100) *40546,49=664,96, грн.,

де 1,64% - відсоток нарахувань до фонду  страхування на випадок травматизму.

д)Сума нарахувань

Нфоп= 13461,4+648,74+ 608,19+ 664,96=15383,29, грн.

5.4.3 Витрати на запасні частини

5.4.3.1 Середньовиважена норма витрат на запасні частини              

Нз.ч = (64,66 * 4 + 49,56 *16)/20 = 52,6, грн.

5.4.3.2Витрати на запасні частини

Взч = 1450000 * 1,07 * 1,33*0,95 * 7*52,6)7(1000 * 100) =7217,89, грн,

де1,07-коефіцієнт корегування;

1,33- коефіцієнт, що враховує III категорію експлуатації доріг;  

0,95 - коефіцієнт, що враховує економію запасних частин;

7% - відсоток трудомісткості, що припадає на кузовневідділення.

5.4.4Ремонтні матеріали

5.4.4.1 Середньовиважена норма витрат на ремонтні матеріали          

НР.м= (65,2*4*56,1*16)/20 =11704,7, грн.,

де Ндми= 8,05$ = 65,2 грн -норма витратна ремонтні матеріали автобуса VOLVO В10М55;

Av = 4- інвентарна кількість автобусів VOLVO В10М55 [розділ 1.1 ];

Нр.млз = 6,93 $ - 56,1грн - норма витрат на ремонтні матеріали автобусів ЛАЗ - 52523 та Богдан-А092

Алз =16- інвентарна кількість автобусів ЛАЗ - 52523 та Богдан-А092

5.4.4.2 Витрати на ремонтні матеріали

Взм = (1450000 *1,07 * 1,33 * 0,95 * 7 *11704,7) / (1000 * 100)=160614,71, грн,

де 0,95 - коефіцієнт, що враховує економію ремонтних матеріалів.

5.4.5 Загальногосподарські витрати

5.4.5.1 Витрати на освітлення

Восв = (360 * 800* 20* 0,72) /1000=4147,2, грн.,

де toce = 800 год - години освітлення протягом запланованого періоду;   

R = 20 - норма витрат електроенергії на 1 м2;

0,72 грн-вартість 1 кВт/год.

5.4.5.2 Витрати на силову електроенергію

Been = (120,9 * 2011,2 * 0,15 * 0,6 * 0,72)7(0,9 * 0,92) =19029,47, грн.,

де ΣP = 120,9- підсумкова потужність електроспоживачів;

Кпоп = 0,15- коефіцієнт попиту;

Кз = 0,6-коефіцієнт завантаження устаткування;

ККД = 0,9 - коефіцієнт корисної дії двигуна;

Квм = 0,92- коефіцієнт, який враховує витрати в мережі.

5.4.5.3Витрати на воду для побутових та інших потреб

Bвод = (40 *3 + 1,5 *360) * (1,2 *303 * 14,16)/1000 =3398,06, грн.,

де 40л - норма витрат літр/в води на одного робітника;

1,5л - норма витрат води на 1м2 площі;

1,2 - коефіцієнт корегування витрат води;

303 - дні роботи в запланованому періоді;

14,16- ціна 1м3 води.

5.4.5.4 Витрати на опалення

Bоптб = 10 * 360 * 6* 2,07=44712, грн,

де   Vnan = 10 м3 - нормативні витрати газопалива на 1м3;

Nmic = 6-кількість місяців опалення;

Ц = 2,07грн /1м3 - вартість 1м3 газпалива.

5.4.5.5Витрати на охорону праці і техніку безпеки

Воптб= (5/100) *40546,49=2027,32, грн.,

де 5% - відсоток витрат на охорону праці І техніку безпеки

5.4.5.6 Витрати на поточний ремонт будівель та устаткування

ВпР = 10% (Вбуд + Вобл), грн.,                    (5.60)

Впр = (10/100) * (144000 + 32450) = 17645, грн.,

де 10% - відсоток витрат на поточний ремонт будівель    та устаткування.

5.4.5.7Витрати на раціоналізацію та винахідництво

Врай = 3 * 150 = 450, грн.,

де 150 грн -заплановані витрати на рік на одного робітника.

 

5.4.5.8 Комунальний податок

Вком - 1,7 * 3 * 12 = 61,2, гри.,

де 1,7 грн - ставка комунального   податку в   місяць на   одного робітника.

5.4.5.9 Загальні витрати

8333=4147,2+19029,47+3398,06+44712+2027,32+17645+450+61,2=91470,25 грн.

5.4.5.10 Інші витрати

Він = (10/100)* 91470,25 = 9147,03 грн.,

де 10%- відсоток інших витрат.

5.4.5.11Загальні виробничі витрати

Вз.вир = 91470,25 + 9147,03=100617,28,  грн.

5.4.5.12 Адміністративні витрати

Вадм = (5/100) * 100617,28=5030,86,  грн.,

де 5% - відсоток адміністративних витрат.

5.4.5.13Витрати операційної діяльності

Вопер = (3/100) * 100617,28=3018,52, грн.,

де 3% - відсоток витрат операційної діяльності.

5.4.5. 14Загальногосподарські витрати

Вз.госп= 100617,28+5030,86+3018,52=108666,66, грн.

5.4.5     Амортизаційні відрахування на повне відновлення ОВФ      

5.4.6.1 Амортизаційні відрахування на повне відновлення будівель    

У процесі експлуатації  основних фондів нагромаджуються   засоби відшкодування    їх    зносу,  що утворюють амортизаційний фонд підприємства.

Амортизація - це вартісне вираження спрацювання основних фондів, що включають до складу витрат, тобто переноситься вартість основних фондів на вартість готової продукції

Будівлі належать до і групи ОВФ.

Абуд = (5/100)* 144000 = 7200, грн.,

де 5% - відсоток відрахувань амортизаційних на відновлення будівель.

5.4.6.2 Амортизаційні      відрахування   на   повне      відновлення обладнання та устаткування

Виробниче обладнання та устаткування належить до Ні групи ОВФ, тому норма амортизації складає 15%

Ао.у= (15/100) * 32450 = 4867,5,   грн.

5.4.6.3 Амортизаційне   відрахування на повне   відновлення інших ОВФ

Аін = (15/100) * 3250 = 487,5 ,  грн.

де 15% - відсоток амортизаційних відрахувань на повне відновлення інших ОВФ.

 5.4.6.4 Сума амортизаційних відрахувань

Ав = 7200 + 4867,5 + 487,5 = 12555, грн..

За розрахунками   плануються   витрати на 2010 рік, враховуючи витрати на оплату праці, амортизаційні відрахування, на повне оновлення основних фондів та загальногосподарські витрати. Особливої уваги заслуговують загальновиробничі витрати, так як необхідно планувати економію освітлення, опалення, води тощо. Прогнозуються витрати на охорону праці та техніку безпеки.

5.4.6    Кошторис  витрат та калькуляція собівартості виконаних робіт

5.4.6.1 Собівартість робіт

Кошторис  витрат - це  загальна  сума запланованих витрат на виконання робіт. В дипломній роботі він подається у формі таблиці.

Розрахунок   собівартості одиниці робіт за елементами   затрат називається калькуляцією.

Таблиця 5.5- Кошторис витрат та калькуляція собівартості робіт

№ п/п

Стаття витрат

Умовні позначення

Всього витрат, грн

Витрати на 1000км пробігу, грн

Структура Собівартості, %

1

2

3

4

5

6

1

Фонд       оплати праці

ФОП

40546,49

27,96

20,23

2

Нарахування   на ФОП

Нфоп

15383,29

10,61

7,68

3

Запасні частини

Вз.ч

7217,89

4,98

3,6

4

Ремонтні матеріали

Вр.м

16014,71

11,04

7,99

5

Загально

господарські

витрати

Вз. госп

108666,66

74,95

54,23

6

Амортизаційні відрахування

Ав

12555

8,66

6,27

Всього

ІВ заг

200384,04

138,20

100

S1000km = (200384,04* 1000)/1450000 =138,20, грн.

5.4.6.1 Собівартість робіт за калькуляційними статтями

Sфоп = (40546,49* 1000) /1450000 =27,96, гри.,

Аналогічно розраховується собівартість за усіма статтями калькуляції. Отримані дані заносимо до таблиці 5.5 в 5-ту   колонку.

5.4.6.2 Структура собівартості

% Sфоп =( 27,96* 100) /138,2=20,23, %

Аналогічно     розраховується структура     собівартості за усіма статтями витрат. Отримані дані заносяться до таблиці 5.5 в 6-ту колонку. За результатами підрахунків кошторис витрат складає 200384,04грн, собівартість робіт кузовного відділення становить 138,20 грн.

5.5 Фінансово-економічні показники проекту

5.5.1 Планово-розрахункова вартість робіт

До фінансово-економічних показників належать дохід, прибуток, рента бельність.

Планово-розрахункова вартість - це тариф за виконані роботи, який включає собівартість та прибуток підприємства.

t =138,20* 1,2=165,84, грн.,

де Кпов = 1,2-коефіцієнт податку на додану вартість.

5.5.2 Валові доходи

Д = (165,84* 1450000)/1000 = 240468, грн.

 5.5.3 Балансовий прибуток

Балансовий прибуток - це частина доходу, що залишається півідшкодування всіх витрат на комерційну та виробничу діяльність

Пбал = 240468-200384,04=40083,96, грн.

 5.5.4 Податок на прибуток

ПпРиб= (30/100) * 40083,96=12025,19, грн.,

де 30% - ставка податку на прибуток.

 5.5.5 Рентабельність відділення

R =(40083,96*100)/200384,04= 20%

5.6Економічна ефективність проекту

 5.6.1 Доцільність капітальних інвестицій

Ефективність виробництва - це узагальнене і повне відображення кінцевих результатів використання засобів, предметів праці і робочої сили за певний проміжок часу.

За даними дипломного проекту пропонується вкладення коштів у розмірі 56353 грн в будівництво на закупівлю та монтаж обладнання тощо. Оцінка доцільності капітальних вкладень передбачає прийняття рішення про те, варто чи ні вкладати ці грошові засоби.

5.6.1.1 Середня ставка прибутку

ССП = (40083,96* 100)/56353 =71,1,%

5.6.1.2 Коефіцієнт економічної ефективності капітальних інвестицій

Ет = 40083,96/ 56353 = 0,71

Коефіцієнт вкладень необхідно прівняти з нормативним коефіцієнтом Ен=0,15 який встановлений Міністерством економіки України. 0,71>0,15- вкладення капіталу вважається доцільним.

 5.6.1.3 Період окупності

Ток = 56353/40083,96= 1,41, роки.

5.6.2 Показники ефективності використання основних засобів          

а)Фондооз6роєність

Фозб = 32450/3 = 10816,7 ,грн./роб.

   

6)Енергоємкість

Еосн = 120,9/3 = 40,3 , грн./1 грн.

в)Фондовіддача

Фвід = 240468/32450 =7,41,  грн./1 грн.

г) Фондомісткість

Фміст = 32450 / 240468 = 0,13, грн./1 грн.

5.6.3 Показники продуктивності праці

а)3а натуральним методом

Wнат = 1450000/3 =483333,3, км/роб.

б)3а трудовим методом

Wmp= 6507,83/3 = 2169,28 ,   люд-год/год .

в) За вартісним методом

Wварт= 240468/3=80156, грн./чол.

Економічні показники проекту

 Таблиця 5.7- Економічні показники проекту

п/п

Назва показника

Умовні позначення

Значення показника

1

              2

3

      4

1

Балансова вартість ОВФ, грн.,

в тому числі вартість:

Вовф

32450

будівель

Вбуд

144000

обладнання

Вобл

28730

інших ОВФ

Він

3250

2

Чисельність             ремонтних робітників, чол

Чрр

     3

3

Продуктивність праці

за   натуральним   методом,

А/нат

483333,3

км/чол.

за трудовим методом,

И/тр

2169,68

люд-год/чол.

за     вартісним     методом, грн./чол

А/варт

80156

4

Середньомісячна зарплата

ЗПсер.м

1126,29

Продовження таблиці 5.7

1

2

3

4

5

Загальні витрати, гри., в тому

Σ Взаг,

200384,04

Числі

фонд оплати праці

ФОП

40546,49

нарахування на ФОП

Нфоп

15383,29

запасні частини

Вз.ч

7217,89

ремонтні матеріали

Вр.м

16014,71

амортизаційні відрахування

Ае

12555

Загальногосподарські

Вз.госп

108666,66

витрати

Є

Собівартість робіт, гри

S1000км

138,20

7

Планово-розрахункова вартість

T

165,84

робіт, грн

8

Валові доходи,  грн

Д

240468

9

Балансовий прибуток, грн.

Пбал

40083,96

10

Рентабельність відділення, %

20

11

Середня ставка прибутку, %

ССП

71,1

12

Капітальні інвестиції, грн

КВ

56353

13

Період окупності, роки

Ток

1,41

14

Коефіцієнт              економічної

Еке

0,71

ефективності        капітальних

вкладень

15

Фондоозброєність,  грн./чол.

Фозб

10816,7

16

Фондовіддача,  грн./1грн

Фвід

7,41

17

Енергомісткість, кВт/чол.

Еосн

40,3

18

Фондомісткість, грн./1 грн

Фміст

0,13

19

Коефіцієнт оборотності

Коб

0,23

5.8   Висновки

За результатами проведених економічних розрахунків можна зробити такі висновки:

- в даний проект пропонується внести капітальних інвестицій в сумі 56353 гривень, які окупляться за 1,41 роки;

- загальні витрати на виконання робіт за рік становлять 100617,28 гривень;

- собівартість робіт 138,20грн,

-за розрахунками передбачається дохід на рік в розмірі 240468 грн, прибуток 40083,96 грн, рентабельність складає 20%.

Показники економічної ефективності свідчать про доцільність запропонованих заходів. Так фондовіддача більша 1 і становить 7,41 грн. коефіцієнт економічної ефективності капітальних інвестицій перевищує нормативний 0,15 і становить 0,71 , середня ставка прибутку 71,1%. Таким чином, даний проект є доцільним.


Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

5

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

6

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

7

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

8

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

9

.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

10

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

11

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

12

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

13

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

14

5.07010602.171.ПЗ

5.07010602.171.ПЗ

15

Арк.

Дата

Підпис

№ докум.

Арк.

Змн.

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

17

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

19

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

20

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

21

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

22

5.07010602.171.ПЗ

5.07010602.171.ПЗ

28

Арк.

Дата

Підпис

№ докум.

Арк.

Змн.

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

23

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

24

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

25

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

26

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

27

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

29

5.07010602.171.ПЗ

5.07010602.171.ПЗ

30

Арк.

Дата

Підпис

№ докум.

Арк.

Змн.

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

31

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

32

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

33

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

34

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

35

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

36

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

37

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

38

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

39

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

40

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

41

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

42

5.07010602.171.ПЗ

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

43

5.07010602.171.ПЗ

5.07010602.171.ПЗ

16

Арк.

Дата

Підпис

№ докум.

Арк.

Змн.

5.07010602.171.ПЗ

18

Арк.

Дата

Підпис

№ докум.

Арк.

Змн.




1. УТВЕРЖДАЮ- ПОЛОЖЕНИЕ о проведении 1го м
2. Правовий статус політичних партій та громадських організацій в Україні
3. Теоретические и правовые аспекты применение факторинга в коммерческой организации
4. Залучення додаткових фінансових ресурсів за допомогою яких підприємство зможе встановити продуктивніші
5. БД Ключи индексы внешние ключи
6. Весенняя капель 2014 Общие положения Настоящее Положение разработано в соответствии с планом реали
7. Безопасность Linux
8. реферат ldquo;Сучасне вивчення природи rdquo; СТУДЕНТА групи М ~99 Федасюка Івана пет
9.  Понятие и виды инновационного проекта и программы4 2
10. Табачная промышленность Украины и России
11. Бухгалтерский учет в системе управления предприятием
12. Комплексная утилизация смазочно-охлаждающих жидкостей СОЖ с применением гидрофобизированных порош
13. Реферат- История развития концепций управления качеством СССР
14. Арбитражный и гражданский процесс
15. тема взглядов КД
16. Введение Микрофон электроакустический прибор преобразовывающий звуковые колебания в колебания эле.
17. Тема 42 Программирование систем реального времени
18. это произошло с ней самой а после тяжелейшего психотического эпизода она смогла этот опыт описать.
19. тематической теории интеллектуальных систем МаТИС механикоматематического факультета Московского Го
20. тематики 2008 Геометрия вокруг нас Республика Бурятия Баунтовс