Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

господарської діяльності; оцінка активів і пасивів підприємства; консультування з питань податкового закон

Работа добавлена на сайт samzan.net:


     До консультаційних належать такі послуги: з постановки і відновлення бухгалтерського обліку; складання декларацій про доходи та інших платежів до бюджету; аналіз фінансово-господарської діяльності; оцінка активів і пасивів підприємства; консультування з питань податкового законодавства тощо.

    Під процесом консультування мають на увазі форму надання допомоги щодо змісту, процесу і структури завдання (або серії завдань), за якої консультант сам не відповідає за виконання завдань, але допомагає тим, хто їх виконує. Крім того, консультування можна розглядати як особливу професійну діяльність, яка здійснюється на підставі контракту між клієнтом і аудиторською фірмою.. Фірма надає послуги своїм клієнтам за допомогою спеціально підготовлених і кваліфікованих працівників, які допомагають клієнту виявити і проаналізувати проблеми, що виникли. Аналізуючи ці проблеми, консультанти дають рекомендації щодо вирішення і сприяють, у разі потреби, їх виконанню.

    При проведенні консультацій із метою досягнення найбільшого сумарного ефекту аудиторські фірми повинні комбінувати й використовувати навички і вміння як спеціалістів-універсалів, так і вузьких спеціалістів, які мають глибокі знання в окремих галузях знань. Майбутній успіх аудиторських фірм значною мірою залежатиме від здібностей персоналу у виборі асортименту нових послуг, застосування прогресивних методів втручання у фінансову діяльність, покращання якості послуг і чесності працівників.

    Консультування розглядають як професійну службу або як метод, що забезпечує практичні поради і допомогу. При цьому аудитор, який проводить консультації, повинен володіти навичками, необхідними для:

а) розв'язання проблем і обміну досвідом;

б) виявлення проблем;

в) знаходження потрібної інформації;

г) аналізу і синтезу;

ґ) розроблення пропозицій щодо вдосконалення фінансово-господарської роботи;

д) спілкування з людьми;

е) планування змін;

є) допомоги клієнтам у накопиченні досвіду;

ж) передачі методів управління тощо.

    Консультуванню притаманні єдність принципів і методів. Основними методами консультування є опитування, встановлення проблеми, розв'язання проблеми і написання звітів.

    Консультаційні послуги, як правило, мають прикладний характер. Тому клієнт бере активну участь у роботі на всіх стадіях виконання завдання і виробляє під керівництвом аудиторів навички встановлення і розв'язання проблем.

     Процес консультування являє собою спільну діяльність консультанта і клієнта з метою вирішення певного завдання і здійснення бажаних змін в організації-клієнті.

     Процес консультування охоплює два однаково важливих аспекти консультаційного процесу: роботу, для якої був запрошений консультант, і взаємовідносини між консультантом і клієнтом. Найкраще, коли обидві сторони по закінченні роботи будуть задоволені відносинами. Аудиторська діяльність — це підприємницька діяльність, тому аудитору слід пам'ятати, що успішно закінчене завдання залишає відчиненими двері для подальшої співпраці.

    Завершальним етапом консультативного процесу є оцінка. Без неї неможливо встановити, чи виконано поставлені завдання, і чи виправдовують отримані результати витрачені на них кошти.

      При оцінці процесу консультування слід з'ясувати: як виконаний план-завдання, чи був він реальним і чи досягнута його мета; чи забезпечувалася достатня кількість і якість засобів для виконання завдання; чи використовувався надійний стиль консультування і чи відповідав він можливостям клієнта і завданню, яке вирішується. Для оцінки можуть використовуватися опитування, бесіди і обговорення при зустрічах. Оцінки доцільно надавати у вигляді короткого звіту, який може стати частиною підсумкового звіту по виконанні завдання.

    Робота оформлюється підсумковим звітом, який складається в довільній формі. Крім загального огляду виконаної роботи підсумковий звіт повинен вказувати на реальні переваги, отримані в результаті змін, давати клієнту рекомендації, що треба зробити і чого слід уникати в майбутньому.

Список використаної літератури:

1. Закон України "Про аудиторську діяльність"

2. Закон України "Про внесення змін і доповнень до статті 10 Закону України "Про аудиторську діяльність" // Відомості Верховної Ради України. —

3. Закон України "Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні" від 26 січня 1993 р. // Голос України. — 1993. — 2 березня

4. Адамс Р. Основи аудиту: Пер. с англ. / Под. ред. Я.В. Соколова. — М.: Аудит: ЮНІТІ, 2007 р.

5. Аренс Е А., Лоббек Дж.К. Аудит: Пер. с англ. — М.: Финанси й статистика,2006 р.

6. Аудит Монтгомери: Пер. с англ. — М.: Аудит, ЮНИТИ, 2007р.
7. Білуха М.Т. Форми фінансово-господарського контролю (ревізія, аудит, судово-бухгалтерська експертиза) // Бухгалтерський облік і аудит. — 2007




1. А ыны~ т~птік ~ысымы~за~ мерзімге то~тат~анда бай~алады PбРуНhгg фонтандауды~ ~ай т~ріне жатады ~ан
2. на тему- Малый бизнес в развитой рыночной экономике Выполнил Ф
3. вариант 0003 КАЗАХСКИЙ ЯЗЫК 1
4. Социально-психологические методы управления предприятием
5. Внешнее дыхание ~ это процесс -
6. ЭКОНОМИЧЕСКИЙ ИНСТИТУТ ПРОГРАММА ПРЕДДИПЛОМНОЙ ПРАКТИКИ по специальности 080105
7. Реферат- МДМ-Банк
8. крупное и неповторимое явление в литературе
9. Понятие стресса фрустрация
10. Ведется в рукописном виде
11.  Общая характеристика современных операционных систем
12. Томас считает применимой двухмерную модель регулирования конфликтов основополагающими в которой являютс
13. На тему- Пути улучшения использования ресурсов АТП на примере ООО СРОЧНО
14. Характеристика жертв компьютерных преступлений
15. тематика 05030165 Русский язык и литература 050301
16. Можно говорить о том что к настоящему времени на территории России иностранному капиталу создана полноценн.html
17. словесно письменно устно невербальноежесты мимика Верб- важно быть компетентным в области языка соб
18. Тема- Створення серверів та клієнтів DСОМ План заняття- 1
19. 1 ТрП ~ одна из отраслей права
20. Пояснительная записка Дошкольное образование рассматривается как первая ступень во всей системе непрерыв