Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

тема оцінювання здійснюються відповідно до вимог програми виробничої практики

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 2.6.2024

8. ФОРМИ КОНТРОЛЮ ТА КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ СТУДЕНТІВ

Форми контролю і система оцінювання здійснюються відповідно до вимог програми виробничої практики "Догляд за хворими" та Інструкції про систему оцінювання навчальної діяльності студентів при кредитно-модульній системі організації навчального процесу, затвердженої МОЗ України (2005).

Оцінка за модуль визначається як сума ои нок поточної навчальної діяльності (у балах) та оцінки підсумкового модульного контролю (у балах), яка виставляється при оцінюванні практичних навичок відповідно до переліку, визначеного програмою практики.

Максимальна кількість балів, що присвоюється я студентам при засвоєнні модулю(залікового кредиту) - 200, б алів, втому числі за поточну навчальну діяльність -120балів(60%), за результатами модульного підсумкового контролю  контролю – 80 (40%) Поточний контроль здійснюється відповідно до конкретних цілей під час кожного з практичних занять та під час самостійної роботи у відділенні стаціонару. Для контролю рекомендується застосовувати наступні засоби діагностики рівня підготовки студентів: контроль виконання практичних навичок, розв'язування ситуаційних задач, тест-контроль теоретичної підготовки.

Поточне оцінювання студентів по відповідних темах проводиться за традиційною 4-бальною системою (відмінно, добре, задовільно, незадовільно) з подальшим перерахунком у багатобальну шкалу.

Оцінка «відмінно» виставляється, у випадку, коли студент знає програму в повному обсязі, іллюструючи відповіді різноманітними прикладами; дає вичерпно точні та ясні відповіді без будь-яких навідних питань; викладає матеріал без помилок і неточностей; вільно вирішує задачі та виконує практичні завдання різного ступеню складності;

Оцінка «добре» виставляється за умови, коли студент знає всю програму і добре розуміє її, відповіді на питання викладає правильно, послідовно та систематично, але вони не є вичерпними, хоча на додаткові питання студент відповідає без помилок; вирішує всі задачі і виконує практичні завдання, відчуваючи складнощі лише у найважчих випадках;

Оцінка «задовільно» ставиться студентові на основі його знань всього об'єму програми з предмету та задовільному рівні розуміння його. Студент спроможний вирішувати видозмінені (спрощені) завдання за допомогою навідних питань; вирішує задачі та виконує практичні навички, відчуваючи складнощі у простих випадках; не спроможний самостійно систематично викласти відповідь, але на прямо поставлені запитання відповідає правильно.

Оцінка «незадовільно» виставляється у випадках, коли знан-ння і вміння студента не відповідають вимогам «задовільної» оцінки.

Зважаючи на кількість практичних занять перерахунок оцінок у багатобальну шкалу здійснюється наступним чином: Оцінка "відмінно" - 11 балів; Оцінка "добре" - 8 балів; Оцінка "задовільно" - 4 бали; Оцінка "незадовільно" - 0 балів

Модуль „ Догляд за хворими, його роль у лікувальному процесі та організація в умовах стаціонару"

Змістовий

модуль 1

Змістовий модуль 2

Змістовий модуль 3

Індивідуальна робота студентів

№ теми

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Макс. бал

11

11

11

11

11

11

11

11

11

11

10

Оцінювання індивідуальної самостійної роботи: кількість балів за різні види індивідуальної самостійної роботи студента залежить від її обсягу і значимості, але не більше 10 балів. При цьому за виконання передбаченої індивідуальної роботи під час проходження виробничої практики в терапевтичному відділенні студент може отримати максимум 3 бали, в хірургічному відділенні - максимум 3 бали, в педіатричному відділенні - максимум 4 бали. Якщо студент виконував індивідуальну роботу при проходженні практики у всіх трьох відділеннях, він, відповідно може отримати максимальну оцінку 10 балів. Ці бали додаються до суми балів, набраних студентом за поточну навчальну діяльність.

Максимальна кількість балів, яку може набрати студент за поточну навчальну діяльність, дорівнює 120 балам. Вона вираховується шляхом складання кількості балів, що відповідають оцінці "відмінно" на кожному практичному занятті (11 х 10 = ПО) з додаванням максимальної кількості балів за індивідуальну самостійну роботу (10): 110+10=120.

Мінімальна кількість балів, яку може набрати студент при вивченні модуля, вираховується шляхом складання кількості балів, що відповідають оцінці "З" на кожному занятті: 4x10 =40.

Одним з видів діяльності студента та його контролю з боку викладача є ведення Щоденника виробничої практики (додаток 1), який заповнюється студентом кожного дня та підписується викладачем після завершення самостійної частини роботи студента у стаціонарі. По закінченні виробничої практики студентом заповнюється Підсумковий звіт про виконану роботу (додаток 2). Наявність заповненого та завіреного підписом викладача Щоденника і Підсумкового звіту є обов'язковою для допуску студента до підсумкового модульного контролю з виробничої практики.

До підсумкового модульного контролю допускаються студенти, які виконали програму виробничої практики, мають належно оформлені звітні документи (Щоденник та Підсумковий звіт) та отримали за поточну діяльність не менше 40 балів.

Підсумковий контроль засвоєння матеріалу здійснюється по завершенню виробничої практики на підсумковому модульному занятті. Засобами діагностики засвоєння матеріалу є контроль виконання практичних навичок (демонстрація методики і техніки виконання запропонованих практичних навичок з вище наведеного переліку), ситуаційні задачі (типові ситуаційні задачі у кількості 2), тестові завдання (студентові пропонується 30 тестів формату А). Максимальна кількість балів, яку студент може отримати під час модульного контролю складає 80, причому максимальна кількість балів за демонстрацію виконання практичної навички складає 30 балів (практичну навичку виконано методично вірно - 30 балів, виконано з недоліком, виправленим студентом самостійно - 20 балів, виправлено студентом після зауваження викладача -10 балів, не виконано - 0 балів), за вирішення ситуаційних задач - 20 (10 балів за кожну задачу), за відповідь на питання тест-контролю - 30 балів. Модульний контроль зараховується студентові, якщо за результатами тестування він набрав не менше 20 балів, вирішив не менше 1 ситуаційної задачі (10 балів) та за виконання практичної навички отримав не менше 10 балів (мінімальна сумарна оцінка за підсумковий модульний контроль - 40 балів).

Максимальна кількість балів, яку може отримати студент за виробничу практику „Догляд за хворими" (поточна навчальна діяльність та підсумковий модульний контроль), становить 200 балів.

Конвертація кількості балів за сестринську практику в оцінки за шкалами ЕСТ8 та 4-ри бальною (традиційною).

Кількість балів з дисципліни, яка нарахована студентам, конвертується у шкалу ЕСТ8 наступним чином:

Оцінка ЕСТ8

Статистичний показник

А

Найкращі 10% студентів

В

Наступні 25% студентів

с

Наступні 30% студентів

0

Наступні 25% студентів

Е

Останні 10% студентів

Відсоток студентів визначається на виборці для студентів даного курсу в межах відповідної спеціальності.

Оцінка ЕСТ8

Оцінка за 4-ри бальною шкалою

А

В,С

"Д"

О,Е

"З"

РХ,Р

"2"

Оцінка з дисципліни РХ, Р ("2") виставляється студентам, яким не зараховано модуль виробничої практики "Догляд за хворими" після її завершення.

Оцінка РХ ("2") виставляється студентам, які набрали мінімальну кількість балів за поточну навчальну діяльність, але не склали модульний підсумковий контроль. Вони мають право на повторне складання підсумкового модульного контролю не більше двох разів за графіком, затвердженим ректором.

Студенти, які одержали оцінку Р по завершені практики з догляду за хворими (не виконали навчальну програму або не набрали за поточну навчальну діяльність мінімальної кількості балів), мають пройти практику повторно. Рішення приймається керівництвом ВНЗ відповідно до нормативних документів, затвердженим в установленому порядку.




1. URU Дистанционное образование раскидывает сети 29 апреля 2003 17-46Михаил Ушаков ushkov@lgo
2. тематическую модель открытой задачи о назначениях на минимум суммарных затрат времени на все операции;.html
3. Тема Консультативна бесіда як основний метод роботи психологаконсультанта
4. тела кристаллические
5. Единственная кольцевая ДНК удваивается
6. ЗАДАНИЕ ПО КУРСОВОЙ РАБОТЕ по дисциплине- Бухгалтерский управленческий учет Студент Ф
7. Эпоха Иоанна Грозного Личность царя Иоанна Грозного в оценке современников и историков
8. является наиважнейшей составной частью любой коммерческой деятельности осуществляемой коммерческими орга
9. Сказка и правда
10. хозяйственной деятельности организации необходимо сведения содержащиеся в первичных учетных документах с
11. Повісті минулих літ до наших днів не зберігся
12. Гувернантка Гертруда Стивен Ликок Гувернантка Гертруда Романы шиворотнавыворот ~ 3 OC
13. ДЕКЛАРАЦИЯ НАЛОГОВАЯ представляет собой письменное заявление налогоплательщика о полученных доходах и
14. Реферат на тему- Деловой этикет Выполнил- студент группы 9ПО31 Одореско Олег
15. тематик I Общие положения Настоящее Положение о Заочном дистанционном конкурсе школьников Юный
16. ЛАБОРАТОРНАЯ РАБОТА 5 ОПРЕДЕЛЕНИЕ ВРЕМЕНИ ЖИЗНИ НЕРАВНОВЕСНЫХ НОСИТЕЛЕЙ ЗАРЯДА В ПОЛУПРОВОДНИКАХ Авт
17. UC2 исключительно для ВТГР Получение карбидов- 2 метал
18. Тема- Эволюция представлений о пространстве и времени 1
19. Topic nd stte the problem mke generl remrk bout it without giving your opinion 23 rguments ldquo;forrdquo; 3 points rguments ldquo;ginstrdquo;3
20. Исследование релейно-контакторной схемы управления электроприводом с АД и динамическим торможением