Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

психологічний феномен

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-13

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 20.5.2024

9.Громацька думка як соціально-психологічний феномен.

Г.Д. е одним из явищ громацького життя,яке постійно викликая глибокий інтерес.Г.д.відіграє винятково важливу роль у діяльності держави,політичних партій, громацьких рухів, кожної людини.Також е ефективним інструментом соціального управління, політики духовних інтересів.

Г.Д.—спосіб формування і вияву масової свідомості, що виражае ставлення людей до суспільно значних подій і факторів,до діяльності соціальних спільнот,груп і окремих осіб.Таким чином ми бачимо що г.д. впливае на масову свідомість –це сукупність ідей , уявлень, імоцій, поччутів, настроїв, які відображають усі сторони життя суспільства і викликають інтерес.

Общественное мнение (от англ.public opinion)впервые употребил государственный деятель и писатель Д.Солсбери. Любое о.м. это устойчивое проявление интересов людей к каким-либо явлениям. Без интересов не может быть общ. мнения, которое возникает только тогда когда затрагиваются общественные интересы маси: материальные политические и духовные

10.Девіація як соціальне явище та категорія соціальної теорії.

Поняття девіація, девіантна поведінка означае будь-які вчинки або дії, що не відповідають писаним і не писаним нормам, причому позитивні і негативні.Це може бути героїзм,самопожертва ,геніальність та інше. Але можуть бути й негативні прояви, починаючи з безквиткового проїзду в гром.Транспорті дрібні крадіжки та ін.Але це явище розуміють як негативне явище як відхилення від норми.

Девіація –поведінка, що вважаеться відхиленням від норми групи чи спільності людей і тягне за собою ізоляцію  або інше покарання.Більшого часу дослідження потребуе негативна девіація,томущо вона підривае стабільність суспільства.

11.Ділова карєра та її організація/Сформулюйте проблему і визначте обєкт,предмет, задачі і гіпотези соціологічного дослідження.Дайте інтепритацію основних понять/

Під „діловою кар’єрою розуміється поступове просування працівника по сходинкам службової ієрархії або послідовна зміна занять як в межах окремої організації, так і на протязі життя, а також сприйняття людиною цих етапів. Таким чином,  карєра має як обєктивну, так і субєктивну сторони. Можна говорити про кар’єру як про вид занять, діяльності. Починається вона з суб’єктивно усвідомлених власних суджень працівника про своє трудове майбутнє, очікувані шляхи самовираження і задоволення від роботи. Інакше кажучи, кар’єра – це індивідуально осмислена позиція і поведінка індивіда, пов’язана з трудовим досвідом і діяльністю на протязі робочого життя людини.

З організаційної точки зору кар’єра розглядається як сукупність взаємопов’язаних рішень особи про вибір того чи іншого варіанту майбутньої діяльності. Оскільки ці рішення приймаються в умовах недостатньої інформації, субєктивної оцінки себе і обставин, невистачання часу чи емоційної нестабільності, вони далеко не завжди бувають послідовними, раціональними, цілеспрямованими, та й взагалі виправданими.Обэкт „ділової кар’єри”—це професийна карера як вважливій фактор в процесі професійної діяльності кожної людини.Предмет-це те без чого не відбуваеться карера зростання.

12. Економічний детермінізм(Д.Э.) Маркса.

Д.е. економическая интерпритация истории, вульгарно-материстическая концепцыя, согласно которому общественное историческое развитие всецело определяется экономическим фактором. Политические, идеологические, моральные и др. сферы социальной жизни предстают лишь как следственное действие экон. Фактора, лишенной своей самостоятельности и способности активно воздействовать на ход истории.

В Д.Є. из произвоцтвеніх сил произвоцтвеніе отношения механически виводятся все остальніе явления общества.Жизнь людей віступает в теориях Д.Є. лишь как персонификатори єкономической категории. Д.Є. возник в результате искаженого толкования марксизма его противниками и вульганизаторами біли(В.М. Шулятиков и др.)Єтому способствовала сложность и недостаточность разработаность проблеми связани с формами действия єкономического фактора на политический,правовые. Д.Э. считается большим недостатком марксисткой концепции. В своих концепциях Маркс открывал новую науку об истории общественных  формаций, но эта наука предполагала решительный отказ от теории выводящих историю и политику из сущности человека. Маркс развил:1 новую систему понятий заменяющую гуманистическую терминологию(формы бытия).» Подверг теоретической критике все формы философского гуманизма.

13.Етап методичного забезпечення та польовий етап соціологічного дослідження.

Метод забезпечення:1.Розробка стратегічного плану досліджень.2.Розробка методологічного плану.3Розробка інструктарію 4.Обгрунтування вибірки5. Визначення методів дослідження. 6.Визначення методів аналізу.

Польовий етап: 1.Розробка робочого плану.2.Проведення пілотажного дослідження3.Уточнення інструктарию.4.Проведення польових робіт5.Перевірка кодування підготовка даних для обробки. 6.Обрабка даних вручну и за допомогою ЕОМ

14.Значення задач і гепотиз в соціальному дослідженні.

С.Д–це вид пізнавальної діяльності,освоення соціальної реальності.Задачі—це конкретні цільові настанови,що визначають спрямованість на аналіз і вирішення проблем.Задачі буають осн. і не осн.Гіпотеза— це наукове припущення про структуру, звязки, і характер соціальних відносинміж досліджуваними обектами.Вимоги до гіпотез:1. Гіпотеза повина грунтуватись на наукових принцепах.2. Гіпотеза повина бути адекватна проблемі , яка досліджуеться.3. Г. Повинва перевірятися емпірично.4.Логічний аналіз гіпотези повинен встонавлювати її внутрішню структуру. За змістом гіпотези поділяються: описові;пояснювальні;прогнозні.




1. Релігія рабів і вольновідпущенників 2.html
2. за его краткости представляется не совсем ясным и точным но все же он выражает главное
3. Закрепить умение составлять рапорт учителю 2
4. это национальное и административнотерриториальное строение государства раскрывающее характер взаимоотн
5. Реферат Судебные ошибки (WinWord, Лексикон)
6. Материальная культура Москвы в XIV-XV вв
7. темам может учитывать статистический синтаксический и семантический уровни молекулярной информации
8. тематичне моделювання комплексних процесів природоохоронних заходів Екометрика2rdquo; на тему- ldquo;Побуд
9. Особенности английской грамматики
10. Визначення координат точок та вимірювання довжин ліній на карті
11. - Обзор попытки 1 ФК Обзор попытки 1 Начало формы Конец формы Тест
12. Рыбинское водохранилище
13. Шаврина Екатерина Феоктистовна
14. неотъемлемый элемент российской действительности
15. тема компьютера представляет собой комплекс взаимосвязанных программ который действует как интерфейс межд
16. Цензура в России во второй половине 19 века
17. 1Творческая биография Людвига Фейербаха
18. а Ильина В
19. Семья и её роль в воспитании личности
20. й Западной армии в Отечественную войну 1812 года