Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

побутові приміщення та майданчики для зберігання автомобілів повинні відповідати чинним санітарним нормам

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-13

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.5.2024

5 Охорона навколишнього середовища

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

34

5.7010602 ПК ТЕА 021 ЗП

Територія, виробничі, допоміжні, санітарно-побутові приміщення та майданчики для зберігання автомобілів повинні відповідати чинним санітарним нормам і правилам. Сміття, виробничі відходи і т.д. необхідно своєчасно прибирати у спеціально відведені місця. Території підприємств повинні бути обладнані водовідводами. Там де використовуються кислоти, луги та нафтопродукти, підлоги повинні бути стійкі до впливу цих речовин і не поглинати їх.

Приміщення для зберігання та технічного обслуговування автомобілів, де можливе швидке підвищення концентрації токсичних речовин у повітрі, повинні обладнуватися системою автоматичного контролю за станом повітряного середовища в робочій зоні і сигналізаторами.

Підприємства повинні обладнуватися господарсько-питним і виробничим водопроводом, а також виробничою каналізацією відповідно до норм. При відсутності в районі підприємства каналізаційної мережі очищення стічних вод підприємства, а також вибір місця їх спуску повинні проводитися з дотриманням правил охорони поверхневих вод від забруднення їх стічними водами.

Опади і зібрані нафтопродукти з очисних споруд видаляються по мірі їх накопичення, але не рідше одного разу на тиждень. Місцеві очисні установки повинні розміщуватися поза будівлями на відстані від зовнішніх стін не менше 6 метрів. Як виняток ці установки допускається розміщувати в окремих будівлях для миття автомобілів.

Спрацьовані нафтопродукти

До складу спрацьованих нафтопродуктів входять спрацьовані моторні оливи, трансмісійні оливи, консистентні мастила, індустріальні мастила, а також нафтопродукти, які змиваються з агрегатів і вузлів під час мийки.

Дослідження показали, що об'єм спрацьованих олив і мастил залежно від модифікації автомобілів, їх технічного стану, умов роботи рухомого складу мають різний склад і можуть становити від 13 до 33% витрати свіжих.

Раціональна організація збирання, зберігання і повторного використання на АТП спрацьованих нафтопродуктів має велике екологічне і економічне значення. Вона надає можливості не лише запобігати забрудненню довкілля нафтопродуктами, але і забезпечує раціональне споживання вихідної сировини їх виробництва - нафти.

Встановлено три групи збирання спрацьованих нафтопродуктів:

1. Оливи моторні спрацьовані - сюди входять і моторні оливи, які використовуються в трансмісіях в суміші з індустріальними мастилами.

2. Мастила індустріальні спрацьовані - разом з виділеними із спрацьованих емульсій, суміші індустріальних мастил, турбінних, компресорних і т. ін.

3. Суміші нафтопродуктів спрацьовані - маються на увазі ті, що застосовуються як миючі рідини: бензин, керосин, дизельне паливо, трансмісійні оливи і т. ін.

Змішування спрацьованих олив і інших нафтопродуктів з продуктами не

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

35

5.7010602 ПК ТЕА 021 ЗП

нафтового походження не допускається.

Для збирання відпрацьованих нафтопродуктів і їх заміни на автомобілях застосовують спеціальне обладнання: пересувні ємності, возики, деки і т. ін.

Найефективнішими є стаціонарні пости для заміни олив і промивання двигунів із спеціальними пристроями, які надають можливості механізувати процес зливання спрацьованих олив і промивних рідин. З метою забезпечення якісного збирання спрацьованих олив і промивних рідин на АТП мають бути обладнані пункти збору. Розміщують їх при складах паливно-мастильних матеріалів або на постах заміни мастил і промивки двигунів.

Зібрані за групами нафтопродукти мають бути направлені на підприємства, які спеціалізуються на збиранні нафтопродуктів та їх подальшій переробці.




1. -За дванадцятипалою кишкою 2
2.  Если бы кто давал все богатство дома своего за любовь то он был бы отвергнут с презреньем
3. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата біологічних наук4
4. Устные ответы Письменные работы 29.
5. Разработка рекомендаций по совершенствованию системы управления кадровой политикой ресторана-Экспозиции
6. Развитие умственной выносливост
7. тема деятельности народа составляющих его общностей и индивидов а также создаваемых ими органов по осущест
8. Практический аудит 2 1
9. Пути преодоления религии
10. БГЕРАХАЛДЕИАГРЕГАТ.html
11. века роль русской православной церкви в объединении Руси
12. ~1коэф. то tст
13. Экономическая наук
14. УТВЕРЖДАЮ Ректор ______________ А
15. Країни Західної Європи (1945 р - початок ХХІ століття)
16. Оценка физического состояния школьников с использованием компьютерных технологий
17. ТЕМАКЛАССА Автор- Жеребцова Елена Евгеньевна классный руководитель 5 б класса
18. Договор личного страхования
19. реферату- Диявольська спокуса розумуРозділ- Твори шкільні Диявольська спокуса розуму Будьте тверезi пиль
20. Башкирского государственного медицинского университета Министерства Здравоохранения и социального разв