Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

кредитними організаціями з приводу функціонування і розвитку національних та світових валют поступової ін

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Міжнародні валютиі відносини — сукупність економічних відносин між країнами, юридичними і фізичними особами, міжнародними економічними, фінансово-кредитними організаціями з приводу функціонування і розвитку національних та світових валют, поступової інтернаціоналізації товарно-грошових відносин і зв'язків у межах світового господарства.

Валютні відносини

Як відомо, кожна країна має свою грошову одиницю (валюту).

При міжнародних розрахунках по світогосподарському товарообігу та кредиту, прямих зарубіжних інвестиціях та інших міжнародних зв'язках виникає необхідність обмінювати гроші однієї країни на гроші іншої країни. На цьому ґрунті виникають валютні відносини як сукупність грошових відносин, що опосередковують платіжно-розрахункові операції між агентами (суб'єктами) світового господарства.

Мета торгівлі валютою

Суть підприємницької діяльності у валютній сфері полягає в торгівлі іноземною валютою, котра являє собою угоду купівлі-продажу однієї валюти на іншу або на національну валюту за заздалегідь установленою (договірною) ціною (валютним курсом). Торгівля валютою зумовлена необхідністю здійснювати різного роду платежі, тобто перекази грошей з однієї країни в іншу, пов'язані зі світогосподарською діяльністю.

Метою торгівлі валютою (в рамках власне підприємницької діяльності, насамперед банків) є отримання прибутку. Промислові і торговельні підприємства торгують своїми, на якийсь відрізок часу вільними, ліквідними коштами переважно з метою уникнення можливих втрат через коливання курсів.

Отже, місце валютних відносин у системі світогосподарських зв'язків визначається тим, що вони опосередковують відносини світової торгівлі і міжнародного кредиту, впливаючи, з одного боку, на ці відносини, а з іншого - перебуваючи під їхнім впливом. Якщо говорити про кінцеві причини процесів, що відбуваються у валютній сфері (насамперед, рух валютних курсів), то вони визначаються процесами, що відбуваються в сфері виробництва, розвиваються під впливом змін співвідношення економічних сил між окремими країнами або групами країн.

Світова валютна система

Конкретною формою організації валютних відносин є світова валютна система (СВС). Вона являє собою сукупність способів, інструментів та органів (інститутів), за допомогою яких здійснюються грошові розрахунки в рамках світового господарства. СВС включає в себе: світові гроші (колективні валютні одиниці), систему пристосування окремих валют однієї до одної (валютні курси), валютні ринки, міждержавні регіональні та наддержавні органи, що займаються регулюванням валютно-фінансових зв'язків і відносин.

Водночас у валютній сфері найбільш відчутним є вплив, у тому числі й негативний, загальних економічних процесів світового господарства, що, природно, породжує прагнення національних органів регулювання захистити економіку від несприятливих впливів. Тому проблема співвідношення національного та інтернаціонального у валютній політиці країни є однією з ключових. Тим більше, що світогоспо-дарські зв'язки і відносини опосередковуються національними інструментами регулювання економічного і правового порядку. Незалежність національної економічної політики уявляється все менше сполучною з посиленням економічної та валютно-фінансової взаємозалежності. Це - з одного боку. З іншого - "зовнішній примус" стає найчастіше неприйнятним для країни.




1. Реферат- Особенности формирования организационной культуры
2. Реферат- Совершенствование стимулирования труда за счет улучшения рабочих мест
3. Энгельса Публикуемая здесь рукопись критика проекта программы вместе с сопроводительным письмом к Брак.html
4. Способы формирования муниципальной собственности правовое регулирование и сравнительный анализ1
5. Средняя общеобразовательная школа 117 Алтайский край Индустриального района г
6. Алгоритм и сравнительная характеристика использования векселей и складских средств при коммерческом кредитовании
7. ЗАДАНИЕ 1. ПРОСТЕЙШИЕ КЛАССЫ И ОБЪЕКТЫ Цель задания ~ изучение приёмов объектного программирования с и
8. Курсовая работа- Организация как объект управления
9. Зимой грунт докапывают до проектной отметки и устраивают песчаную подушку непосредственно перед укладко
10. Организация ремонтной службы предприятия
11. Оценка финансового состояния коммерческой организации
12.  Настоящий Порядок определяет общий порядок проведения Всероссийского конкурса молодежных проектов далее
13. Захват Армении арабами и попытки Армянских католиков соединится с Православной Церковью
14. Законодательный процесс- понятие, сущность, основные стадии (на примере РФ)
15. как дропшиппинг от всего рынка Tobo
16. По направленности действия вещества применяющиеся для местной профилактики основных стоматологических з.html
17. Стратегія ефективного використання прибутку на підприємстві
18. Автоматизированная система контроля знаний специалистов по дефектоскопии
19.  Понятие о бухгалтерских документах их роль и значение Бухгалтерский учет базируется на всей информац
20. Определение связности графа на Лиспе