Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана Про внесення змін до чинного

Работа добавлена на сайт samzan.net:


УХВАЛА

Вченої ради

Державного вищого навчального закладу

«Київський національний економічний університет

імені Вадима Гетьмана»

Про внесення змін до чинного «Порядку оцінювання знань студентів»

від «27» лютого 2014 р.

Заслухавши та обговоривши інформацію проректора з науково-педагогічної роботи Колота А.М., Вчена рада університету зазначає, що на виконання ухвали Вченої ради університету «Про напрями вдосконалення організації навчального процесу студентів заочної форми навчання» від
26 грудня 2013 року, а також для внормування в університеті системи оцінювання знань студентів із наук (дисциплін), які вивчаються протягом 2-х і більше семестрів, та іноземних мов, які вивчаються протягом 4-х семестрів,

Вчена рада ухвалила:

1. Внести зміни до чинного «Порядку оцінювання знань студентів», що затверджений Вченою радою Університету від 28 травня 2009 року:

1.1 Пункт 2.5 викласти в такій редакції:

«2.5. Якщо наука (дисципліна) вивчається протягом 2-х і більше семестрів з підсумковим контролем у формі екзамену, то в підсумковій оцінці враховуються середній бал за результатами поточної успішності в усіх семестрах, в яких вивчалася наука (дисципліна), і результати екзамену.

Семестрова поточна успішність - поточний контроль (ПК) оцінюється в діапазоні від 0 до 50 балів і фіксується в електронному журналі обліку поточної успішності академічних груп та записується в екзаменаційній відомості, яка зберігається в деканаті до кінця вивчення науки (дисципліни).

Для вирахування середнього показника поточної успішності студентів перед екзаменом загальна кількість балів, яку набрав студент упродовж всього періоду навчання, ділиться на загальну кількість семестрів, відведених на вивчення науки (дисципліни).

Екзамен з науки (дисципліни), яка вивчається протягом 2-х і більше семестрів, проводиться в останньому семестрі її вивчення. На екзамен виносяться ключові питання з усього курсу відповідної науки (дисципліни)».

Термін набуття чинності п. 2.5 —
з ІІ семестру 2013/2014 навчального року.

2. Додати пункт 2.7 такого змісту:

«2.7. Для дисциплін «Іноземна мова», «Ділова іноземна мова», «Друга іноземна мова», які вивчаються протягом 4-х семестрів, в кінці ІІ семестру вивчення дисципліни проводиться підсумковий контроль у формі диференційованого заліку, оцінка якого визначається за сумою балів поточного контролю за перші два семестри.

Поточний контроль знань студентів у кожному семестрі з зазначених  дисциплін здійснюється за 50-бальною шкалою. Для вирахування середнього показника поточної успішності перед екзаменом загальна кількість балів, яку студент набрав протягом останніх 2-х семестрів вивчення дисципліни, ділиться на два.

Підсумкова оцінка складається з суми балів, набраних за виконання екзаменаційних завдань, і середнього показника поточної успішності за останні два семестри вивчення дисципліни.

Термін набуття чинності п. 2.7 —
1 вересня 2014 року.

3. Розділ «Особливості поточного оцінювання знань студентів заочної форми навчання» викласти у такій редакції.

«3.7. Об’єктами поточного оцінювання знань студентів заочної форми навчання є:

— систематична та активна робота на контактних заняттях під час сесії (у тому числі виконання модульних (контрольних) робіт);

— виконання індивідуальних завдань у міжсесійний період (у тому числі з використанням дистанційних технологій) і захист таких завдань.

3.8. Індивідуальні завдання для самостійного виконання у міжсесійний період повинні мати активізуючий і творчий характер, стимулювати до пошуків і прийняття самостійних рішень, навчати студентів працювати самостійно і спрямовувати їх до розвитку навичок самоосвіти.

3.9. Індивідуальні завдання для студентів заочної форми навчання повинні оновлюватись щорічно до початку нового навчального року і розроблятися у достатній кількості, необхідній для уникнення повторів навчальних завдань.

3.10. Індивідуальні завдання для самостійного виконання у міжсесійний період видаються на початку навчального семестру.

Такі завдання включаються до Методичних матеріалів щодо змісту та організації самостійної роботи студентів, поточного і підсумкового контролю  знань з науки (дисципліни) для бакалаврського рівня підготовки та Навчально-методичних матеріалів з наук (дисциплін) магістерських комплексів, розміщуються на сайті університету або видаються безпосередньо студентам.

3.11. У міжсесійний період проводяться групові або індивідуальні консультації з наук (дисциплін) за графіком проведення індивідуально-консультативної роботи кафедри і за розкладом проведення Дня заочника.

Графік проведення індивідуально-консультативної роботи кафедри та розклад проведення Дня заочника доводяться до відома студентів на початку кожного навчального семестру.

3.12. Виконані індивідуальні завдання (контрольні роботи) і курсові роботи з наук (дисциплін) студенти заочної форми навчання здають або пересилають поштою на кафедру не пізніше, ніж за місяць до початку чергової сесії.

Дата надходження робіт фіксується на кафедрі в спеціальному журналі.

3.13. Студенти зобов’язані захистити індивідуальні завдання (контрольні роботи) і курсові роботи під час сесії або в День заочника в ході співбесіди з викладачем.

3.14. Максимальну кількість балів, яку студент може отримати за поточну успішність складає 50 балів і за екзамен — 50 балів, а по дисциплінам, формою підсумкового контролю яких є залік — 100 балів.   

3.15. Поточний контроль для студентів заочної форми навчання передбачає:

а) під час сесії: 

бали за систематичну і активну роботу на контактних заняттях не більше 25 балів при підсумковому контролі у формі екзамену та 50 балів — при підсумковому контролі у формі заліку;

бали за виконання модульних (контрольних) робіт не більше 10 балів при підсумковому контролі у формі екзамену та 15 балів — при підсумковому контролі у формі заліку.

б) в міжсесійний період:

бали за виконання обов’язкових позааудиторних індивідуальних завдань (в тому числі з використанням дистанційних технологій) не більше 20 балів при підсумковому контролі у формі екзамену та 40 при підсумковому контролі у формі заліку;

за виконання індивідуальних робіт за вибором (за одне завдання) не більше 5 балів при підсумковому контролі у формі екзамену та 10 при підсумковому контролі у формі заліку.

Конкретна диференціація балів за систематичну і активну роботу за видами робіт на контактних заняттях під час сесії та за виконання індивідуальних завдань в міжсесійний період визначається кафедрою.

3.16. Оцінки за індивідуальні завдання (контрольну роботу), які виконуються студентом у міжсесійний період, складається з балів за виконання завдання та його захист.

Більшу частину загальної оцінки за виконання індивідуальних завдань (контрольних робіт) у міжсесійний період становить його захист».

Термін набуття чинності п. 3.7 — з 1 вересня 2014 року.

4. Контроль за виконанням Ухвали покласти на проректорів з науково-педагогічної роботи Колота А. М. та Олексюка О. І.

Учений секретар                           Паценко О. Ю.




1. .Информационное обеспечение систем управления и его состав
2. рельсам Глубина опускания крюка ниже головки кран
3. Мезенцефалический очаговый центр
4. винторезный станок 1М 64 11 045 353 АПРТО 3X10
5. Лабораторная работа 3 Расчет роста производительности труда по техникоэкономическим факторам Цель р
6. Государственный надзор за соблюдением норм трудового права
7. Менеджмент и специальности Менеджмент организации Блок Финансовый менеджмент Задача ’ 1 ОАО П.html
8. Тема 14 Задание 1.
9. методология в социальной психологии
10. Избранная рада.html
11. Это двигатель прогресса Это всем давно известно
12. Соотношение типа и формы государства
13. 206 24 дек 25 дек История ис
14.  Тракторист 42 роки поступив в профпатологічний центр з скаргами на головні болі головокружіння болі в
15. 1.1. Предел последовательности Если каждому натуральному числу n поставлено в соответствие некоторое веще
16. тематический факультет Петербургского университета
17. методическим объединением по медицинскому и фармацевтическому образованию вузов России в качестве учебног
18.  Презентация организуется при открытии нового офиса фирмы филиала демонстрации новых изделий на к
19. а возникающего в узловых точках процесса развития
20.  Теоретикометодологічні основи дослідження психологічної проблеми взаємин викладачів та студентів