Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

з максимальним теплозберігаючим ефектом

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-13

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 18.5.2024

                                          Нові технології в будівництві

        Віддаючи належне традиційних способів зведення будівель з цегли та дерева, ринок будівельних матеріалів і послуг пропонує приватному забудовнику нові технології в будівництві, що дозволяють зводити будинки швидше, дешевше, з мінімальними трудовитратами і, що особливо актуально, - з максимальним теплозберігаючим ефектом.

        
Серед різноманіття пропонованих альтернативних рішень можна виділити чотири групи технологій:

незнімна опалубка;
переставна модульна опалубка;
будівництво з ЗD-панелей;
каркасне будівництво.

Незнімна опалубка

       Її сенс полягає в тому, що в конструкції стін несучі функції покладаються на монолітний залізобетон, а опалубкою для нього служать блоки, плити або панелі з більш легких матеріалів, які після затвердіння бетону не видаляються, а залишаються в товщі стіни, виконуючи формотворні і теплоізоляційні функції.
Опалубні елементи виставляються у відповідності з проектом і з'єднуються між собою за допомогою спеціальних кріплень, після чого в утворену порожнину закладається арматура і заливається бетон. У світі розроблено кілька технологій незнімної опалубки. Найбільш відома в Україні незнімна опалубка з порожнистих пінополістирольних блоків, наприклад, технологія «Термодім». Існує опалубка з пінополістирольних панелей високої щільності з арматурним каркасом. Поряд з пінополістирольної, у світі широке . поширення отримала і деревно-цементна незнімна опалубка, виконана у вигляді блоків і плит. Для виробництва опалубних елементів використовується тирса хвойних порід з відходів деревообробної промисловості й цемент.

Переставна опалубка

         ТІСЕ - «Технологія індивідуального будівництва та екологія» - була розроблена в Росії на початку 90-х років винахідником Р. Н. Яковлєвим як «народна технологія», тобто доступна більшості. Вона передбачає зведення будинку самостійно, без застосування найманої робочої сили.

          Стіни зводяться з допомогою модулів, які представляють собою переставную опалубку, дозволяє формувати безпосередньо на стіні, без підстилаючого розчину, пустотілі блоки з цементно-піщаної суміші з невеликою кількістю води. Для зведення фундаментів автором технології ТІСЕ розроблена конструкція ручного бура, що дозволяє отримати пальовий фундамент підвищеної міцності.

ЗD-панелі

            Ідея даного способу будівництва народилася в Америці, отримала розвиток в Європі, але в Україну прийшла з Росії, де популяризується під торговою маркою «Російська стіна». Технологія об'єднує принципи каркасно-панельного і монолітного домобудівництва. Каркас будівлі збирається з елементів заводської готовності - пінополістирольних панелей в обплетенні з двох паралельних зварних арматурних сіток, сполучених діагональними стрижнями з оцинкованої або нержавіючої дроту. Стрижні приварюються під кутом до сіток і «прошивають» пінополістирольну плиту, утворюючи з сітками просторову конструкцію (звідси назва - 3D-панелі). Після установки панелей їх з обох боків покривають шаром бетону, який утворює суцільну монолітну оболонку. На українському ринку присутні принаймні дві подібні технології відрізняються деякими деталями в конструкції арматурного каркаса.

 Каркасна технологія

         Каркасні технології надзвичайно популярні в усьому світі, але мало освоєні вітчизняними забудовниками.

         Особливістю каркасного будинку є поділ несучої і захисної функцій конструкції. Перша покладається на каркас - жорсткий каркас, що складається з вертикальних стійок, горизонтальних балок і діагональних розкосів, що передають навантаження від стін і покрівлі на фундамент. Каркас може бути дерев'яним або металевим. Стіни виконують тільки захисну функцію і несуть навантаження від власної ваги, що дає можливість використовувати при їх зведенні різноманітні легкі матеріали та значно зменшити навантаження на фундамент. Найбільш простий варіант каркасного будинку, що зводиться за каркасно-ра-мочно технології. Збірка всіх елементів будівлі - каркаса і стінового заповнення - відбувається безпосередньо на будмайданчику. Готовий каркас зовні облицьовують вологостійкої OSB плитою. Порожнечі між елементами каркаса заповнюють теплоізоляційним матеріалом. Щоб утеплювач всередині каркасної конструкції завжди залишався сухим, з зовнішньої сторони його захищають від атмосферної вологи і вітру спеціальною плівкою, не перешкоджає виходу залишкового водяної пари, що міститься в порах утеплювача. Щоб утеплювач не потрапив водяна пара, що утворюється в приміщенні, зсередини його закривають пароізоляційною плівкою. Зовні стіни облицьовуються фасадною штукатуркою, обшивають сайдингом, відбуваються облицювальною цеглою та ін., зсередини - найчастіше гіпсокартоном. Більш досконалий варіант каркасного будинку - каркасно-панельний. Житлове будівництво за цією технологією засноване на заводському виготовленні багатошарових стінових панелей (конструкція яких включає утеплювач, гідро - і пароизоляцион-ві плівки, комунікації, віконні та дверні отвори і т. д.) з подальшим складанням будинку на будівельному майданчику.

     Важливою особливістю каркасної технології є можливість використання, поряд з пінополістиролом і мінеральною ватою, целюлозного утеплювача, поки мало поширений в Україні. Утеплювач на 81% із вторинної целюлози (переробленої макулатури), 12% становить безпечний антисептик і 7% - антипірен. Завдяки такому складові матеріал є недорогим, екологічно чистим, стійким до біологічного ураження і впливу вогню.

Утеплювач наносять або способом сухої задування (засипають всередину стінового каркасу), або шляхом вологого напилення. І в тому, і в іншому випадку утеплювач щільно заповнює порожнечі, забезпечуючи необхідний опір теплопередачі стінової конструкції (відповідно 2,5 і 2,7 м2К/Вт, при товщині шару 10 см). Стіна площею 10 м2 утеплюється «сухим» способом за 40 хв, «вологим» - за 30 хв.

 

 




1. Реферат- Философские аспекты теории относительности
2. ТЕМА ЗАНЯТИЕ 41
3. сервистехника [3
4. Вступление] фр
5. .Непосредственное закрытие дефекта эпителиального покрова это простейшее заживление заключающееся в нап
6. Рецензия на прочитанную книгу стихов Нины Ягодинцевой На высоте метели
7. Лекция 1. Философия ее предмет и место в культуре 1.
8. Вариант 5 ЛН Задача 1 Администрация города Саратова обратилась в областной суд с жалобой на действия обла
9. реферату- Національний банк України статус і завданняРозділ- Банківська справа Національний банк України с
10. .Титульный лист бизнесплана
11. Дар~ї На Мурманському березі в Архангельській губернії нагляд за непроникненням контрабанди з боку Норвегі
12. Если не мы то кто же Да мы не социологи и не психологи
13. Лекция 1 Введение
14. Тема 2- Военные реформы в истории Российского государства- опыт и
15. Идола. Критическое исследование Ф.
16. Описание молитвы Пророка да благословит его Аллах и приветствует с самого начала до конца как если бы вы эт.html
17. Условия формирования песчаных тел в чокракских отложениях северного борта западно-кубанского прогиба и их нефтегазоносность
18. .Внутренние и внешние издержки
19. Простая вероятностная выборка- Простая повторная выборка
20. Слесарь механосборочных работ