Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Школи лідерів Збори проекту Школи лідерів Молодь за зміни щовівторка 17

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Заходи «Школи лідерів»:

Збори проекту  Школи лідерів «Молодь за зміни» - щовівторка, 17.00, офіс Нашої України

Зустрічі з лідерами – щосереди, 17.00, Просвіта

Тренінги груп – щосереди, 18.00, офіс Нашої України

Збори редколегій – чит. у наступному номері

Поїздка на балет в Львівський оперний театр (кінець березня)

Газета учасників проекту «Школа лідерів 2013»

ДУМАЙ

ІНАКШЕ 

Thinck different 

 

“Не знаєш, як правильно зробити – скопіюй у лідера!” Христина Кубишкіна
Напередодні Дня закоханих, 13 лютого 2013 року, стартував десятий ювілейний проект “Школа лідерів”, в якому взяли участь понад півсотні молодих амбітних франківчан.
Гостем вечора став скандально відомий журналіст Руслан Коцаба.
Далі у приміщеннях “Просвіти” та партії “Наша Україна” відбулися тренінги “Форсайт” і “Тімбілдінг”. Майстер-класи для лідерів провели: Радислав Петрів (тренер Корпусу миру США в Україні, засновник “Школи лідерів” у Івано-Франківську) та Володимир Олійник (депутат Івано-Франківської обласної ради, голова ГО “Школа лідерів”).

“Не знаєш, як правильно зробити – скопіюй у лідера!” продовження

На першому тренінгу під керівництвом Радислава Петріва учасники займалися візуалізацією майбутнього, формуванням пріорітетів для досягнення якісно нових результатів, передбаченням

тенденцій, які можна спрогнозувати. Учасники дали відповідь на запитання: Чого вони хочуть досягнути в майбутньому? Які вони бачать перспективи науково-технічного, соціально-економічного та особистого розвитку?
До кінця тренінгу кожен сформулював можливий сценарій майбутнього.
Суть тренінгу “Тімбілдінг”, який провів Володимир Олійник, полягала у підвищенні ефективності роботи команди. Учасники навчилися приймати єдине командне рішення й ухвалювати його з членами команди, обирати лідера та розподіляти обов’язки між усіма учасниками.
Ці навики допомогли оптимізувати структуру команди та функціонально-рольовий розподіл в ній, а це, як ви розумієте,– досвід високоефективних сумісних дій.


Місто розбагатіє завдяки неповторному парку

В. Олійник, О. Касіянчук

7 лютого 2013 року відбулося чергове відкрите засідання робочої групи по виробленню місії Івано-Франківська «Багате місто багатих людей». Цього разу гостем був директор газети «Репортер», в минулому один із найяскравіших радіодіджеїв «Західного полюсу» Володимир Калин.

Почалось усе з майже нереальних ідей, і чим далі тим ближче до конкретних кроків.

Володимир Калин: «1 - У Польщі в горах є штучно створене озеро розміром, як наше Бурштинське море. Було б цікаво якби в Івано-Франківську створити величезну, чисту водойму з новітньою інфраструктурою куди б з’їжджалися відпочивати люди із Західної України та Східної Європи.

2 - Вже сьогодні в Івано-Франківську є близько 20 молодих фахівців, які роблять програми для Іноземних компаній. Їх зарплати суттєво більші від керівників Івано-Франківських підприємств та перших осіб області. Навколо таких фахівців потрібно об’єднувати обдаровану молодь вчити її і формувати ІТ-компанії. Таким чином збагачуючись, фахівці з комп’ютерних технологій збагачуватимуть місто.

3 - Мудрою є ідея створити пішохідний центр, як у розвинутих Європейських містах. Там ніхто 100 метрів до магазину не їде автомобілем. Також класно би було зробити «Івано-Франківський зелений коридор», щоб можна було прогулятися від вокзалу до парку Шевченка не натрапивши жодного разу на транспорт (маршрут може бути іншим).

4 - Оригінальною є ідея Різдвяних ярмарків. У Венеції їх організовують для того щоб залучити туристів в період, коли зменшений їхній потік.

5 - Класна річ, яку добре було б втілити саме в Івано-Франківську - це величезна літня сцена для проведення міжнародних фестивалів. На ній власними силами можна проводити один фестиваль в рік, схожий на «Юрмалу». Там могли б відбуватися всеукраїнські кубки КВК, конкурси краси, пісенні, байкерські та іншого роду фестивалі.

6 - Неподалік від Києва в Пирогово є Музей національної архітектури й побуту. Подібний музей під відкритим небом є за Івано-Франківськом в напрямку Галича. В тому місці даний музей не ефективний. Пропоную перенести його в Парк Т.Г. Шевченка, а також кожних вихідних залучати трьох або чотирьох майстрів мистецтва, які в старовинних хатах проводили б майстер класи із народних промислів. Це би була неповторна родзинка Івано-Франківська. Та щоб це зробило місто багатшим необхідно навколо такого парку-музею створити діяльність».

Постійна учасниця засідань Наталія Бояр висловилася, щодо необхідності розвивати парк Т.Г. Шевченка, перетворивши його в парк культури та розваг. На міському озері мав би курсувати легкий екскурсійний теплохід, а в парку мала б бути казкова галявина з казковими фігурками з дерева, металу та ін. Ну і по можливості потрібно запозичувати «спецефекти» із Уманського парку «Софія». Також там би мало бути багато кафе та дискотека. Цікаво було б також поставити оглядове колесо в центральній частині міста.

Іван Рубашевський розвивав тему «острову кохання», що посередині міського озера. В нього необхідно «вдихнути життя». Можна також робити акцент, що Івано-Франківськ займає перше місце за свіжістю повітря. А також можна виробити імідж Івано-Франківську «Місто якості», щоб міська влада гарантувала, що всі куплені тут товари були високої якості.

Олег Касіянчук запропонував зробити підсвітку острова кохання та парку.

Володимир Олійник нагадав про свою стару ідею – унікальна «Українська дискотека» під Ратушою, де пустує багато вільних площ.

Михайло Сидор: «Місто через 20 років має бути значно ширшим, а родзинкою мало б стати оглядове колесо на Вовчинецькій горі».

Христина Кубишкіна: «За 20 років в Івано-Франківську має бути багато кав’ярень, кожен власник якої прикрашав б територію біля них. Це мало б бути схоже на територію біля магазину «Оле-Тур», але по цілому місту. Цікаво було б створити Музей воскових фігур (такий, як музей Мадам Тюссо). Добре було б також почистити міське озеро, наповнити його водними атракціонами та розвагами, навезти піску щоб з травня по жовтень там був справжній пляжний бум.

Сергій Карташов розвинув ідею яка звучала на попередньому засіданні Івано-Франківськ місто спорту з новітніми спорудами, майбутня столиця спорту. Також запропонував відкрити ІТ-school, а також очищати воду в міській мережі за системою NERETE.

Тарас Рудик запропонував зберегти архітектуру, а місто розвивати як інтелектуальне та наукове. А родзинкою мали б бути нові оригінальні інженерні споруди.

Віталій Щербай запропонував зробити Івано-Франківськ містом фонтанів, а Святослав Гладенький – додав би більше світла, гірлянд і обов’язково – великий неповторний пам’ятник ( так як статуя свободи в США).

Сачко Мар’яна запропонувала зробити найбільший у світі квітковий годинник і покращити ландшафт міста взагалі. Також зробити найбільший в Україні кінотеатр під відкритим небом.

Роксолана Салига бачить Івано-Франківськ з великою кількістю багатоповерхівок, а посередині величезний парк. Останнім часом пішла мода в Англії робити в старих замках готелі. Щось схоже пропоную зробити в т.зв. замку Потоцьких.

Думка Івана Марени: «Івано-Франківськ – духовне місто».

Ольга Лебенько запропонувала  побудувати неймовірно великий палац мистецтв.

На завершення зустрічі, Наталія Бояр назвала дуже простий та реальний рецепт для міста. Вона пропонує виділитися серед інших міст України вихованістю мешканців та чистотою.

Юрій Соловей бачить Івано-Франківськ торговим містом

В. Олійник, О. Касіянчук

30 січня 2013 р. відбулась чергова зустріч в рамках вироблення місії Івано-Франківська «Багате місто багатих людей». Цього разу група активних івано-франківців запросили до свого кола голову «Громадського Форому Івано-Франківська» Юрія Солов’я. Засідання розпочалося із розповіді Володимира Хлопіча про успішне, багате та розвинуте місто Франції – Монако.

На запитання «Як зробити Івано-Франківськ багатим містом, щоб хотілося в ньому жити та оселитися», Юрій Соловей ствердив, що звичними методами цього досягти буде дуже важко, тому що за темпами розвитку тільки Одеса і Львів у деяких питаннях змагаються із Києвом. Тому, підтримав організаторів зустрічі, що треба шукати «фішку». Ю. Соловей назвав найбільшою проблемою міста безробіття, тому перша його ідея – зосередити освіту на робітничі професії, навчати кваліфікованих спеціалістів – виконавців. Водночас надавати землю та звільняти від податків в міський бюджет (окрім податку фізичних осіб) підприємства, які готові виробляти продукцію в Івано-Франківську та створювати робочі місця.

Після тривалих переконувань, Юрій Соловей назвав і кілька ідей, які дуже важко реалізувати, та вони насправді суттєво покращили б ситуацію міста та його мешканців:

1. Франківськ – центр розваг (будівництво в межах Тисменицької траси Діснейленду або «міні Лас – Вегасу»).

2. Івано-Франківськ – місто масштабних фестивалів.

3. Івано-Франківськ центр дистанційної освіти, за якою майбутнє у світових практиках навчання студентів.

4. Фонд ідей. Брати кредит 50 млн. грн. в рік та давати під безкоштовні кредити підприємствам які створюватимуть робочі місця. Відсоток на погашення кредиту платився б із податків.

5. Розвивати інтернет технології, але не в напрямку програмування, а в напрямку реклами або інших видів прибутків з використанням інтернету.

6. «Якби я став мером Івано-Франківська, я б реалізовував ідею «Франківськ – торгове місто». Зокрема будівництво по обидві сторони Тисменицької траси мегавеликого гуртового ринку: одяг, будматеріали, прилади та механізми, меблі, автозапчастини, продукти харчування та ін.».

Також під час зустрічі прозвучали ідеї:

- Наталія Бояр запропонувала переобладнати один із старих тролейбусів у оригінальний «Тролейбус закоханих». Це би була неповторна ізюминка міста. І взагалі, запропонувала зробити «Івано-Франківськ – місто кохання».

- Іван Рубашевський запропонував зробити Івано-Франківськ містом спортую, а також створювати студентські фонди на започаткування власної справи.

- Віктор Каратов пропонує створити фонд або базу ідей, щоб вони реєструвались і, можливо, з часом хтось візьмется за їх втілення. Наступна ідея- проект «Бабуся підприємець». Обладнати клуби веб- камерами і бабусі могли б проводити майстер- класи писанкарства, ткацтва, в’язання, вишивання, можливо приготування давніх страв та ін. Також вони могли б через інтернет продавати свої вироби. І третьою ідеєю Віктора є впорядкування підприємництва. Щоб схожі креативні групи допомагали знаходити «родзинки» закладам харчування та торгівлі, а ті в свою чергу розвивалися та створювали нові робочі місця.

На завершення зустрічі Володимир Олійник озвучив також такі ідеї: «Франківськ - місто екстримального відпочинку» (банджі – джампінг, стрибки з парашута, вертолітні прогулянки над Карпатами, дельтапланеризм, рафтинг та ін.), «Франківськ – місто моди». А Радислав Петрів запропонував розвивати тезу «Франківськ - вікно в Європу» та розвивати проект «Моя бабуся блогер».

Інформація:
Група активних івано-франківців
 почали працювати над дуже глобальним питанням: виробити місію Івано-Франківська. За словами Радислава Петріва, причиною стало те, що цьогріч ФРАНКІВСЬК зайняв аж 16 місце в рейтингу багатих міст України, а інші міста Прикарпаття не ввійшли навіть у сотню. Група поставила перед собою завдання: розробити місію міста, йдучи до якої ФРАНКІВСЬК у 2020 році зайняв би 1-ше місце в Україні і ввійшов в десятку багатих міст Європи.

У Івано-Франківську взялися за розробку "місії міста багатих людей"

В. Олійник, О. Касіянчук

Група активних івано-франківців, серед яких депутат обласної ради Володимир Олійник, засновник «Школи лідерів» Радислав Петрів та голова ГО «Івано-Франківська громадська обласна рада» Олег Касіянчук почали працювати над дуже глобальним питанням: виробити місію Івано-Франківська.

За словами Радислава  Петріва, причиною стало те, що цьогріч ФРАНКІВСЬК зайняв аж 16 місце в рейтингу багатих міст України, а інші міста Прикарпаття не ввійшли навіть у сотню. Група поставила перед собою завдання: розробити місію міста, йдучи до якої ФРАНКІВСЬК у 2020 році зайняв би 1-ше місце в Україні і ввійшов в десятку багатих міст Європи. 
      17 січня 2013 р. відбувалося друге відките засідання робочої групи. На ньому поставлене питання розглядалося під кутом зору відомого у світі бізнесмена, маркетолога, засновника корпорації Аррle Стіва Джобса. А саме: «Think different" ("Думай інакше»). Це гасло лягло в основу стратегії Apple, щоб достукатися до свідомості людей, котрі не бачили альтернативи Біллу Гейтсу і програмним продуктам Microsoft. 

Однією з  думок висловлених на засіданні  була: «Враховуючи що місто із значним науковим потенціалом та великою кількістю ВУЗів, владою міста може бути прийняте рішення про залучення в Івано-Франківськ, на сприятливих умовах, наукової еліти України. За прикладом «Силіконової долини» (у США) звідки вийшли напрацювання Біла Гейтца (IBM), Стіва Джобса (Apple), Марка Цукерберга (Facebook) і т. д.

Простішою ідеєю є «Івано-Франківськ студентське місто» - з допомогою ректоратів та влади підняти рівень освіти у ВУЗах (піднявши планку для існуючих та залучивши нові науково-викладацькі кадри). Місто в свою чергу мало б заробляти на транспорті, проживанні, харчуванні і дозвіллі приїжджих студентів.

Керівник інтелектуального кіноклубу «Маяк», керівник робототехнічного гуртка Тарас Проць ствердив: «Було б добре створити гурток для програмістів або сприяти роботі приватної Школи компютерної майстерності. Цим самим ми закладемо фундамент того, що місто зароблятиме на інтелектуальному продукті, як це робиться у всьому світі.

Та за основу взята місія  Івано-Франківська запропонована  Радиславом Петрівим: «Багате місто багатих людей». Адже без багатих людей не буде багатого міста і навпаки. Це довгострокова місія до якої потрібно поступово йти. При чому "багатство" - хто яке собі уявляє: духовне, матеріальне і т.д.

24 січня 2013 року  відбулося чергове відкрите засідання  робочої групи, за участю міського  голови м. Івано-Франківська 1998 – 2006 р.р., Народного Депутата України 2006 – 2012 р.р. Зіновія Шкутяка. Зіновій Васильович, зазначив, що мрії та фантастичні речі з часом стають реальністю. Також він озвучив декілька тез:

1. Сприяти у створенні та плекати середній клас. Це середовище людей які роблячи власну справу, будуть захищати те що зробили. Середній клас завжди був стержнем суспільства. В кінці 90–х, початку 2000-х років, ми пробували створити середній клас підприємців шляхом сприяння розвитку будівельної галузі.

2. Івано- Франківськ може  виділитися самобутньою культурою.  Це той напрямок який може  прославити нас на цілий світ, а відповідно збільшити притік  туристів. Для прикладу можу назвати  інформацію, що Львів за Різдв’яні свята відвідало більше туристів ніж за Євро 2012.

3.    Підтримую напрацювання  вашої групи, що необхідно розвивати  новітні інтелектуальні та комунікативні  технології.

Серед ідей висловлених 24 січня були також такі:

  1. Івано-Франківськ місто по переробці сміття,
  2. Створити неповторний Музей казок на місці музею Гриневичів ( що по вул. Василіянок),
  3.  Монорейсова дорога з м-ну Позитрон до м-ну БАМ.

 




1. Тест для охранника
2.  0 создание файла Холгер Янович Пукк Юри Дорогие ребята В городе Таллине живёт человек по имени Холг
3. контрольная 36 Возраст больных от 25 до 56 лет
4. О социальном обслуживании граждан пожилого возраста и инвалидов
5. Тема- Костная система
6. ~леуметтік ф~лсафа~а ~ылыми т~сініктемені аны~та
7. Чаще всего используют искусственные формализованные языковые средства формализованное описание предметн
8. 28078-616084 ПАТОГЕНЕТИЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ЗАСТОСУВАННЯ ЕЛЕКТРОФОРЕЗУ ПРОПРАНОЛОЛУ ТА ЕЛЕКТРОСН
9. Влияние иммобилизации на иммунологические показатели на фоне введения меланотропина
10. Профессиональная этика юриста
11. и значит я люблю Я люблю и значит я живу - В
12. практическая конференция ОБЩЕСТВО НАУКА И ИННОВАЦИИ 2930 НОЯБРЯ 2013Г
13. Тема 1 Основні права людини як загальносоціальне явище 1
14. Християнство як ціннісний чинник соціокультурного процесу доби Середньовіччя
15. тема Пролог Ариетта Снегурочки Пролог
16. відлиги Перший і найбільш рішучий крок у бік десталінізації суспільного життя був зроблений Хрущовим по ре
17. на тему- Становлення Української Православної Церкви
18. слова одной части речи совпадающие или близкие в одном или нескольких значенияхto killto murderto ssssin Различие м
19. Виды конфликта
20. Изучение антропометрических данных уровня физического развития учащихся 7-х классов и гигиенических требований в Калиновской школе