Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

нанесення складів забарвлень на поверхні конструкцій будівель і споруд з метою збільшення терміну їх служб

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-13

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 22.5.2024

До обслуговування штукатурного Нормокомплект допускаються особи не молодше 18 років, які вивчили інструкції з експлуатації обладнання, яке входить до штукатурний Нормокомплект, що пройшли навчання та отримали відповідні знання з обслуговування електроустаткування, знають правила надання першої допомоги та правила протипожежної безпеки. Для виконання штукатурних робіт на висоті необхідно застосовувати інвентарні засоби підмотування (ліси, підмостки, площадки та ін)

2. Малярські роботи

        Малярські роботи - нанесення складів забарвлень на поверхні конструкцій будівель і споруд з метою збільшення терміну їх служби, поліпшення санітарно-гігієнічних умов у приміщеннях і додання їм красивого зовнішнього вигляду.

Види малярних робіт

Основними видами малярних робіт є роботи з використанням кисті, валика, розпилювача і деякі інші.

1. Фарбування кистю

При фарбуванні пензлем необхідно дотримуватися кілька нехитрих правил: чи не занурювати всю кисть у фарбу (тільки на 1/4 ворсу), тримати пензель під кутом до поверхні, знімати з ворсу надлишок фарби, а кожен шар фарби наносити перпендикулярно попередньому. Бажано підставляти під кисть якусь ємність, щоб уникнути забруднення підлоги. Вибір кисті залежить від того, з поверхнею якої величини належить працювати. Перед роботою будь-яку кисть необхідно підготувати. Ворс розім'яти і підв'язати, залишивши вільної довжину 30-40 мм. Це дозволить кисті добре вбирати фарбувальний склад і не розбризкувати його. Не слід наносити малярський склад товстим шаром щоб уникнути патьоків і зморшок, особливо, якщо мова йде про фарбування поверхонь зі складним рельєфом.

2. Фарбування валиком

Малярський валик використовують як на етапі підготовки поверхні - при грунтовці, так і для фарбування великих рівних поверхонь. Він зручний тим, що охоплює велику площу і при правильному використанні не залишає патьоків. Валик економить час, зручний і простий у використанні. Барвний розчин розводять в спеціальному піддоні. Валик занурюють у фарбу, прокочують по рельєфній гірці піддону, щоб видалити надлишки фарби і роблять 3-4 смуги на фарбується. Потім вертикальними рухами розтушовують фарбу. Вибір валика залежить від виду робіт, для яких його збираються використовувати, особливостей лакофарбових матеріалів. Звідси - різні розмір валика і матеріал шубки. Валик, так само як і кисть розташовують під кутом до поверхні. Перед фарбуванням бажано за допомогою щільного паперу або клейкої стрічки захистити поверхню, не призначену для фарбування.

Инструменты и материалы для малярных работ

Але основним інструментом для малярних робіт є кисті. Найчастіше в якості матеріалу для виготовлення малярних кистей використовують змішане сировину. При цьому досягається корисне поєднання позитивних властивостей натурального волосся і синтетичних волокон

Для грунтування і фарбування вапняними і дисперсійними фарбами застосовують кисті - макловиці або раклі - широкі кисті з розташованої рядами щетиною. Ці кисті здатні набирати велику кількість рідини, тому широко застосовуються для фарбування великих поверхонь малов'язкими складами - наприклад, клейовими фарбами або грунтувальними складами. Зазвичай маловязкие склади наносять горизонтальними мазками пензля, починаючи з верхнього краю поверхні, а потім вирівнюють растушевкой у вертикальному напрямку.

 Побілочні кисті подовженої форми шириною 40-60 мм і довжиною робочої частини близько 200 мм виготовляють з довжиною ворсу близько 100 мм. Побілочні кисті продуктивніше махових в 2-2,5 рази і дають більш чисте фарбування.

Ручники - це основний вид кистей, широко використовуваних при забарвленні найрізноманітніших поверхонь будь-яких розмірів вручну. Довжина робочого волоса у ручников після обв'язки становить 25-30 мм біля кистей малого діаметра і не більше 40 мм біля кистей великого діаметру. У кистюуручником щетина може бути закріплена клейовим способом, і тоді таку кисть не можна використовувати для фарбування клейовими (або вапняними) фарбами. Технологія використання кистюуручником проста - після набору фарби кисть віджимають і наносять фарбу на поверхню тонкими шарами. Як правило, перший шар наносять у горизонтальному напрямку, а растушевку виробляють поперек первинних мазків-горизонтально. Кисть тримають так, щоб вона працювала бічною поверхнею, щоб ворс злегка вигинався. Описана технологія пов'язана не з особливостями кистей, а з особливостями складів забарвлень - товсті шари клейової фарби після висихання починають лупіться, а масляної - зморщуватися.

Плоскі кисті - одні з найпоширеніших. Плоска кисть використовується для самим різноманітних робіт - фарбування стін, стель, кутів, декоративним деталей інтер'єру, і навіть фасадів. Розмір плоскої кисті звичайної вказується в дюймах і позначає ширину кисті.

Малярський валик влаштований дуже просто. На металевій осі з ручкою розташовується циліндр з металу або пластику, на який надівається чохол з пористого вбираючого матеріалаЧехол для валиків виготовляють зі штучного хутра або поролону - такий чохол можна відмити від фарби і легко поміняти на новий.

Для роботи валиком зазвичай використовуються спеціальні противні у вигляді ванни для фарби з похилою перфорованої або рифленою поверхнею для віджиму з валика надлишку фарби. Якщо фарбу з поверхні валика НЕ ​​віджати, то при контакті з поверхнею фарба з нього буде стікати і дасть патьоки. Якщо дека або коритця немає, то для зняття надлишку фарби користуються металевою решіткою або сіткою, поміщаючи їх у відро з фарбою.

Для декоративної малярської обробки замість валиків можна скористатися тампоном з ганчірки, змоченим фарбою, штампом у вигляді наклеєного на тертку опуклого малюнка або трафаретом - щільним картоном з прорізаним малюнком. За допомогою трафаретів можна отримувати прості і складні одноколірні і багатоколірні малюнки, завдаючи ударів напівсухим ручником через прорізи накладеного на стіну трафарету або розпорошуючи фарбу аерографом.

До недавнього часу в ремонтних роботах використовувалися головним чином масляні матеріали. Зараз же широкого поширення набули синтетичні фарби. Вони не тільки не поступаються масляним, але багато в чому навіть перевершують їх: створюють більш рівномірне покриття, швидше сохнуть, легше в роботі, дешевше.

Багатьом подобаються водоемульсійні фарби, які бувають самих різних кольорів - білими, під слонову кістку, кремовими, палевими, темно-жовтими, фісташковими, помаранчевими, рожевими та ін Вони мають гарну покриваністю, малою витратою матеріалу (від 120 до 200 г на 1 м3 по поверхні) і дають міцну незмивне плівку красивого матового відливу.

Чим же гарні вододисперсійні фарби? Їх можна застосовувати для роботи за старими фарбам - масляним, емалевим, емульсивним. Металеві частини вікон і дверей перед фарбуванням водоемульсійні складом необхідно лише загрунтувати (два рази прооліфити, покрити олійною фарбою).

Емалеві фарби являють собою пігменти, перетерті з різними лаками. Емалі утворюють після висихання непрозору тверду захисну декоративну плівку з різним блиском і фактурою поверхні. Застосовують їх для фарбування поверхонь усередині приміщень. Якщо ці поверхні були раніше пофарбовані іншими фарбами, то старий шар треба обов'язково змити або зчистити. Емалеві фарби випускають декількох десятків кольорів. Такими фарбами білого кольору добре обробляти підвіконня, які набувають щільну глянсову поверхню і легко відмиваються від бруду.

Для фарбування дерев'яних поверхонь широко використовують олійні фарби, тобто суспензії пігментів і наповнювачів у оліфах. У продаж надходять як густотерті олійні фарби, так і масляні фарби в готовому для вживання вигляді. Густотерті фарби - це фактично ще не фарби, а напівфабрикати. І застосовувати їх без розведення оліфою не можна.

Техника безопасности при малярных работах
При производстве малярных необходимо выполнять следующие требования по охране труда. 

При изготовлении красочных составов и окраске необходимо предохраняться от токсичности красителей и растворителей. Особенно нужно быть осторожным при работе с красками, приготовленными на свинцовых или медных пигментах. Так как краски могут вредно влиять на организм не только через легкие, но и через желудок, перед едой нужно тщательно мыть руки.

При малярных работах внутри помещений, особенно при окраске масляными составами, следует обеспечить естественную или искусственную вентиляцию, которая особенно необходима при окраске горячих приборов отопления и труб.

Длительное пребывание рабочих в закрытых свежеокрашенных помещениях запрещается, так как процесс отвердевания масляной сопровождается поглощением кислорода и выделением углекислоты.

Красочные составы, шпаклевки и грунтовки следует приготовлять только в специальных колерных мастерских, оснащенных соответствующим оборудованием и хорошей вентиляцией. Курить в колерной мастерской нельзя.

При работе с каустической содой нужно обязательно надевать предохранительные очки и резиновые перчатки. В случае ожога кожи каустической содой необходимо немедленно промыть место ожога холодной водой, затем 2 - 3 процентным раствором уксусной кислоты и вновь водой.

Работать с некоторыми видами растворителей, например, с сольвентом, также надлежит в резиновых перчатках, а с крепкими кислотами и едкими щелочами — в резиновых перчатках, в сапогах, в плотной брезентовой одежде и обязательно в предохранительных очках. Категорически запрещается лить воду в серную так как кислота при этом сильно нагревается и разбрызгивается. Разбавляя серную кислоту, ее вливают в воду малыми дозами.




1. кой отчетности Отчет о прибылях и убытках выделяют следующие показатели прибыли- Валовая прибыль Выручк
2. History of Homeschooling in USA
3. Теоретические аспекты организационного стимулирования персонала
4. Вариант 1 1.Укажите автора этих строк
5. кнопка панели инструментов Fonts
6. на тему Семья- Признание общественностью формы отношений между мужчиной и женщиной в целях создания с
7. Курсовая работа- Оценка систем на основе модели ситуационного управления
8. ЛЕКЦИЯ 1 Я попытаюсь рассказать вам историю философии как историю некой единой хотя и растянувшейся во в
9. Тема- Система показників економічної та соціальної статистики
10. не получаются Что будет с тобой
11. і Та тільки тут веселий галас бою Розгоном бур і божевіллям хвиль Безмежжя Зачарований тобою Пливу в теб
12. О внесении изменений в отдельные законодательные акты Российской Федерации по вопросам обязательного пенс
13. Задание к курсовой работе по информатике Дано- Балка прямоугольного сечения с размерами BH
14. движения в широком смысле слова ~ создание последователей ~ энтузиастов Макролидерство ~ нахождение пу
15. Тема- Техническое обслуживание и ремонт электрических машин и аппаратов
16. Песня о Беовульфе
17. Омск дом 000 34544 31338 Повар поварблинопёк ООО ВЕГА ПЛЮС
18. быстрота изменения скорости движения точки
19. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата історичних наук Київ ~2 Дисерта
20. ЛЕКЦИЯ 5 ЗАКОНЫ ХАММУРАПИ