Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

і. В дитинстві М.Гоголь багато читав художніх книжок що сформувало літературні смаки майбутнього письменник

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-13

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 20.5.2024

“М.В.Гоголь – життєвий шлях”

М.В.Гоголь народився 20 березня 1804 року в с.Великі Сорочинці, Полтавської губернії. Його батько писав пєси, ставив театральні спектаклі. В дитинстві М.Гоголь багато читав художніх книжок, що сформувало літературні смаки майбутнього письменника. Дальше М.Гоголь навчався в полтавському училищі та “Гімназії вищих наук” в Ніжині, в якій він вчився з 1821 по 1828 рік. Серед його наставників був професор Н.І.Білоусов, що під його керівництвом М.Гоголь брав активну участь в випуску рукописного журналу “Північна зоря”. В цей час М.Гоголь створює першу свою поему “Ганц Кюхельгатен”. Успіху поема не мала.

В 1829 р. М.В.Гоголь закінчує гімназію і переїздить в Петербург. Надалі продовжує писати: повість “Балаврюк або ніч перед Івана Купала...”. На протязі початку літературної творчості М.Гоголь знайомиться з Жуковським, Дельвігом і головне з Олександром Пушкіним. Дружба з О.Пушкіним стала щастям для М.Гоголя. Геній благословив генія.

Гоголівські “Вечори на хуторі поблизу Диканьки” перекликаються по духу з Пушкінськими “Русланом і Людмилою”. В ньому – свято народного духу. А згадаємо як починається “Майська ніч...” –

Чи знаєте ви українську ніч? О, ви не знаєте української ночі! Вдивіться в неї”.

Уже півтора  століття читачі любуються персонажами “Сорочинського ярмарку”. В цей час М.В.Гоголь – викладач одної із кафедр Петербурзького університету – повен літературних задумів.

В 1835 р. буди надруковані його дві книги – “Миргород” і “Арабески”.

Ідеал художника виражається в повісті “Тарас Бульба”, в повісті, де оспівана духовна висота особистості і народу, що прагне національної і соціальної свободи.

В 1842 році світ познайомився з третім томом зібраних творів М.Гоголя – циклом петербурзьких повістей. Одну за одною створює М.Гоголь свої п’єси і повісті: “Каяття”, “Ніс”, “Старосвітські поміщики”, “Шинель”. Але ці твори не вичерпують художній спадок М.В.Гоголя. Він автор геніальної комедії “Ревізор” та монументальної епопеї “Мертві душі”. Створення цих творів є істинний подвиг письменника. Вони створили цілу епоху в художньому пізнанні життя.

Психологічна глибина, створених в них реалістичних типів, естетична неповторність гоголівських творів, історичний оптимізм письменника відносно майбутнього Росії, - все це є великим вкладом в духовне життя народу.

Цими шедеврами мистецтва Гоголь увійшов в світову літературу, і його ім’я стало в один ряд з такими іменами, як Сервантес, Мольєр, Шекспір, Гете, Бальзак, Діккенс і т.д.

Помер М.В.Гоголь в 1852 р.

В усьому світі зараз надзвичайно широкий інтерес до творчості М.В.Гоголя. Виходять з друку його книги, ставлять на сцені його пєси, знімають кінофільми за мотивами його творів.

В неповторному єдинстві комічного і трагічного був виражений гуманістичний пафос Гоголя. Відкривши світу “всю Русь” перш за все її смішні і трагічні, драматичні сторони, - Гоголь створив книги, що є оригінальним відкриттям в художній літературі.

Книгам М.В.Гоголя суджене вічне життя.

2




1. Контрольная работа- Характеристика и применение строительных материалов
2.  г. Общество защиты животных Республики Саха Якутия Мамонтенок именуемое в дальнейшем.html
3. тема создала условия в которых подавляющее большинство населения предпочитало придерживаться единой униве
4. Мы и раньше считали что акцизы нужно снижать
5. а; доктор педагогических наук зав
6. Topic mong geeks; 2012 will be the yer in which the Big Dt trend gets noticed beyond their rnks
7. Асимметрия доходов
8. Экологические факторы среды
9. Петербургский Государственный Университет Факультет Журналистики РАДИОРЕКЛАМ Введение Услов
10. варианты ответа- договором судебным решением свидетельством о государственной регистрации пр
11. прежде всего учение о бытии о родах истинносущего бытия или об идеях
12. Тематика контрольных работ по дисциплине Инновационный менеджмент Темы к
13. Русская живопись первой половины ХХ века
14. МЫСЛЬ МОСКВА 1963 ПОД ОБЩЕЙ РЕДАКЦИЕЙ В
15. Управление персоналом 4 курс очной формы обучения 8 семестр 2013-14 уч
16. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата ветеринарних наук Київ 2001
17. Штодик Лечащему педиатру Гамбург 24
18. Boil Cut the tomtoes in hlf Fix the chunks of met on to four skewers lternting the met with the green peppers onions nd tomto hlves
19. О политических партиях принимать участие в выборах по состоянию на 1 марта 2014 года
20. Челябинский государственный педагогический университет ФГБОУ ВПО ЧГПУ Профессиональнопедагогиче