Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Лабораторна робота 4 ТЕХНІЧНЕ ЗАСВІДЧЕННЯ КОНТАКТОРІВ Мета роботи.

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-13

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.5.2024

Лабораторна робота №4

ТЕХНІЧНЕ ЗАСВІДЧЕННЯ КОНТАКТОРІВ

Мета роботи. Вивчення способів технічного засвідчення контакторів.

ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Рисунок 1. Улаштування електромагнітного контактора

Рисунок 2. Улаштування електропневматичного контактора

Рисунок 3. Електромагнітний контактор типа КПД-45Б-1:

1 – рухомий контакт; 2 – нерухомий контакт; 3 – електромагніт; 4 – якір; 5 – дугогасильна котушка; 6 – дугогасильна камера; 7 – притирочна пружина; 8 – блокувальний пристрій; 9 – шина; 10 – шунт мідний; 11 – вісь; 12 – панель

ХІД РОБОТИ

  1.  Вивчити загальне улаштування контакторів.
  2.  Визначити стан контактора зовнішнім оглядом: визначити ступінь зношення деталей, стан ізоляційних та декоративних покрить, вивідних затисків. Записати в звіт данні фірмової дошки контактора. Дати загальний висновок про стан контактора.
  3.  Перевірити розхил контактів за допомогою штангенциркуля або спеціального шаблона (рис. 4).

Рисунок 4. Перевірка розхилу контактів:

1 – рухомий контакт; 2 – нерухомий контакт; 3 - шаблон

Сторона П шаблона має ширину, що дорівнює мінімальному розхил контактів, а сторона НП – дорівнює максимальному розхил. Якщо сторона НП шаблона 3 проходить між контактами, при цьому відтискаючи рухомий контакт 1, то розхил є нормальним. Якщо сторона НП проходить вільно, контакти необхідно замінити.

  1.  Перевірити спеціальним шаблоном профіль силових контактів контактора (рис. 5).

Рисунок 5. Шаблон для перевірки профілю силових контактів

  1.  Перевірити струм спрацьовування контактора. Для цієї перевірки встановлений на стенді контактор необхідно підключити за схемою, що наведена на рисунку 6.

Рисунок 6. Схема перевірки току спрацьовування контактора:

К – котушка контактора; Б1 та Б2 – вивідні затиски котушки; А – амперметр; Vвольтметр; Rпотенціометр; П – запобіжники; Р – рубильник; С – сіть постійного струму

Починаючи з нуля, поступово збільшуємо потенціометром струм в ланцюгу, при цьому фіксуючи його значення в момент спрацьовування контактора. Струм спрацьовування для контактора КПД-45Б-1 повинен дорівнювати 0,41 А; для КПД-46А-1 – 1,7 А. Дослід повторюється. Якщо спрацьовування контактора відбулося при значення струмі, що перевищує нормальний більше, ніж на 10%, то котушку слід відремонтувати або замінити, так як в ній можливе замикання між витками.

  1.  Перевірити опір котушки контактора. За показаннями амперметра ти вольтметра визначаємо опір котушки при струмі спрацьовування

де  Rопір котушки, Ом;

Uпадіння напруги на затисках котушки, В;

Iструм спрацьовування, А.

Опір котушки при 20ºС повинно дорівнювати: для контактора КПД-45Б-1 – 92,1 Ом; для контактора КПД-46А-1 – 7,9 Ом. Опір котушки можна перевірити також за допомогою омметра або тестера.

  1.  Перевірити провал контактів. Розмір, що характеризує провал контактів є зазор «б», який зявляється після замикання контактів, між рухомим контактом (або контактотримачем) та деталлю, на яку він опирався до включення (рис. 7).

Для цієї перевірки потенціометром довести струм до спрацьовування контактора та при його спрацьовуванні замірюємо щупом зазор «б».

На вимкненому контакторі зазор «б» має бути відсутнім. Нормальним вважається провал контактів в таких межах: для контактора КПД-45Б-1 дорівнювати 2,5 – 5,5 мм, для КПД-46А-1 дорівнювати 8 – 10 мм.


Рисунок 7. Перевірка провалу контактів:

1 - рухомий контакт; 2 – рухомий контакт; 3 – контактотримач; 4 – якір; 5 – пружина

  1.  Перевірити кінцеве натиснення контактів. В розімкнутому стані контактора прикладаємо лист тонкого паперу між контактами. Потенціометром збільшуємо струм до спрацьовування контактора. Встановлюємо потенціометром робочу напругу котушки контактора (75 В). Одягаємо шнур динамометра на рухомий контакт та натягуючи шнур рукояткою навантажуємо динамометром до моменту коли папір вивільниться. Зусилля на динамометрі у момент вивільнення паперу - це зусилля кінцевого натиснення контактів.

Кінцеве натиснення контактів повинно бути: для КПД-45Б-1 в межах 64 – 73 Н (6,4 – 7,3 кгс); для КПД-46А-1 в межах 85 – 100 Н (8,5 – 10 кгс).

  1.  Дати висновок про характеристики контактора та його придатність до роботи.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ВИСНОВОК: ______________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Підпис викладача _________________               «___» __________ 200_ р.




1. Реферат- История государства и права США новейшего времени
2. Тема- Група як форма організації та динаміка її розвитку
3. Советская Россия
4. Введение4
5. Лекция ’1 МЕХАНИКА Вводная лекция физика как наука механика как часть физики Физика наряду с другими.html
6. Право собственности на автомобиль
7. Введение в CVS Конспект первого дня двухдневного курса по CVS1
8. 30 сентября 1883 г. Князь Г
9. Вчитель початкових класів Петрук Оксани Яківни Місце проходження практики- Рівнен
10. Рбoт c эпиcтeмиoлoгичecкими мeтфopми
11.  Особую роль в различных формах поведения играет половое поведение
12. На тему- ldquo;Культура безпеки як елемент загальної культуриrdquo;
13. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата наук з державного управління
14. Предмет, метод и функции экономической теории
15. тема управління охороною праці СУОП підприємства це сукупність органів управління підприємством які на
16. специальная функция называемая единичной и определяемая следующим образом- т
17. Создать интерфейс для работы с базой данных
18. Грёзы о Земле и Небе
19. Права участников общества с ограниченной ответственностью
20. Понятие виды и процедура банкротства