Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

тема елементів промислової пневмоавтоматики УСЕППА набір конструктивно завершених уніфікованих пневмати

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Універсальна система елементів промислової пневмоавтоматики (УСЕППА), набір конструктивно завершених уніфікованих пневматичних елементів, призначених для побудови пристроїв і систем пневмоавтоматики. Кожен елемент УСЕППА виконує певну елементарну операцію (посилення, повторення, порівняння, запам'ятовування і т.д.) Один і той же елемент може бути використаний багаторазово - як у складі одного пристрою, так і в різних пристроях. У різних поєднаннях елементи УСЕППА використовують при побудові регуляторів, систем автоматичної оптимізації, релейних пристроїв пуску, зупинки, захисту і блокування, систем циклічної автоматики, пристроїв телемеханіки та ін. Елементи УСЕППА конструктивно прості, нескладні у виготовленні, компактні, мають універсальну цоколевку. Пристрої пневмоавтоматики монтують з елементів УСЕППА на платах. Всі з'єднання між елементами здійснюються за допомогою пневматичних каналів, що проходять всередині плат.

Функціональні можливості УСЕППА дозволяють реалізувати безперервні, дискретні і безперервно-дискретні операції. Для реалізації безперервних (аналогових) операцій над пневматичними сигналами використовують елементи порівняння (підсилювачі) на два і чотири входи, різні повторювачі, постійні та змінні пневмоємкості, нерегульовані і регульовані пневмоопори. З їх допомогою створюються пневматичні вирішальні підсилювачі і інерційні ланки, складові основу аналогової пневматичної техніки. Для побудови дискретних (релейних) пневматичних пристроїв застосовують універсальні пневмореле і здвоєний зворотний клапан. З їх допомогою виконуються елементарні логічні операції. Тимчасові операції в релейних схемах здійснюються з використанням природних затримок (інерційних ланок) і примусових затримок від дискретних пневмосигналів. Безперервно-дискретні операції виконуються з використанням пневмоклапанів, елементів із запам'ятовуванням безперервних сигналів і лінійних пульсуючих опорів. Ці елементи працюють як з безперервними, так і з дискретними сигналами і дозволяють істотно розширити можливості побудови пристроїв пневмоавтоматики. До складу УСЕППА входять також допоміжні елементи - різні задатчики, пневмокнопки, пневмотумблери, пневмоелектро- і электропневмоперетворювачі і т.д.

Використання універсальних елементів УСЕППА розширює функціональні можливості і сприяє поліпшенню техніко-економічних показників пристроїв пневмоавтоматики. Ефективність застосування УСЕППА підвищується при масовому промисловому виготовленні не тільки окремих елементів, але і типових модулів з них і блоків різного призначення, конструктивно оформлених у вигляді стандартних виробів. Такі набори універсальних модулів і блоків в свою чергу утворюють системи агрегатів.

На базі УСЕППА в СРСР у 60-х рр.. створена система універсальних пневматичних приладів, що отримала назву "Старт". Вона пристосована для побудови переважно розгалужених систем стабілізації та оптимізації безперервних технологічних процесів. Для створення автоматизованих систем управління безперервними технологічними процесами (АСУТП) використовується агрегатний функціонально-апаратурний комплекс пневматичних засобів "Центр" (початок 70-х рр..). Він складається з великих функціональних блоків, зібраних з елементів УСЕППА.




1. Реферат- История производства и техники
2. х годах XIX века сформировались основы современных методов получения искусственного холода
3. яркий снег окутал все кладбище.
4. гель с АРГИНИНОМ Lаргинин это аминокислота натурального происхождения
5. 1 ст.56 ТК РФ; как основание возникновения и существования трудового правоотношения ч
6. Внешнеполитические полномочия парламентов (зарубежных стран)
7. Определение основных показателей деятельности предприятия
8. ~шб~рышты~ ВС ~абыр~асымен салыстырмалы жылдамды~пен М н~ктесi ~оз~алады
9. Тіс протезін дайындау технологиясы бойынша 5В130200 Стоматология маманды~ы ~шін О~у са~аттар
10. Мишка и мышка Имя его получилось из первых букв имени его родителей Михаила Ивановича Косолапова и Марии И
11. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата медичних наук Ки
12. Предпринимательская деятельность ~ это инициативная самостоятельная деятельность граждан и их объедине
13. Тема- Нерозгалужене коло змінного струму з активним опором і індуктивністю
14. Женщина в Исламе
15. Ю.Дьяков РАЗРАБОТАНО Начальник отдела сбыта Л.html
16. правові акти які визначають засади правового регулювання систему структуру функції і компетенції державн
17. тематизация источников права Содержание
18. а м В рабовладельческом обществе- человек лишённый всех прав и средств производства и являющийся полной со
19. Особое внимание экономике стали уделять в Древнем Риме
20. лекция. Автоматизированные информационные системы ЛИС структура и классификация АИС может быть опреде