Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Необхідність фотосинтезу у природіКосмічна роль зеленої рослини Фотосинтезом називають процес синтезу орг

Работа добавлена на сайт samzan.net:


35.Необхідність фотосинтезу у природі
Космічна роль зеленої рослини Фотосинтезом називають процес синтезу органічних сполук з неорганічних (СО2 та Н2С2)» який відбувається з використанням променистої енергії Сонця за участю хлорофілу.
Цей складний і багаттоступінчастий процес   розпочинається з поглинання квантів світла молекулою хлорофілу. Зелений колір його зумовлений поглинанням переважно червоних і фіолетових променів сонячного спектра. З моменту поглинання сонячного світла хлорофілом розпочинається світлова стадія фотосинтезу.
Фотосинтез має велике значення для існування біосфери. Зелені рослини завдяки фотосинтезу щорічно вносять до складу органічних речовин близько 170 млрд. т вуглецю, здатні поновити увесь кисень атмосфери приблизно за 2 тис. років і увесь вуглекислий газ — за 300 років. Проте в процесі фотосинтезу використовується лише 1 % усієї сонячної енергії, яка потрапляє на рослини. Фотосинтез — це основний процес утворення органічних речовин, що в поєднанні з асиміляцією мінеральних солей із ґрунту створює біомасу рослин. Органічні речовини, що утворюються в процесі фотосинтезу, становлять близько 95 % сухої маси рослини. Тому керування процесом фотосинтезу, підвищення його продуктивності — один із ефективних методів впливу на продуктивність рослин, а для сільськогосподарських культур — це важливий засіб підвищення врожаю. З виникненням фотосинтезу відбулася дивергенція органічного світу в двох напрямках, які відрізнялися способом живлення (автотрофні і гетеротрофні організми). Завдяки появі автотрофних фотосинтезуючих організмів вода й атмосфера почали збагачуватися на вільний кисень. Це стало передумовою появи аеробних організмів, здатних до ефективнішого використання енергії в процесі життєдіяльності. Нагромадження кисню зумовило утворення у верхніх шарах атмосфери озонового екрана, який не пропускав згубного для життя ультрафіолетового випромінювання. Це забезпечило можливість виходу життя на суходіл. Поява фотосинтезуючих рослин, у свою чергу, забезпечила можливість існування і прогресивного розвитку гетеротрофних організмів.
Біологічним пристосуванням рослин, що захищає від випаровування, є листопад — масове обпадання листків на холодний або жаркий період року. В помірних зонах дерева скидають листки на зиму, коли корені не можуть подавати воду з мерзлої землі, а мороз висушує рослину. У тропіках листопад спостерігається в сухий період року.

Підготовка до обпадання листків розпочинається в міру ослаблення інтенсивності життєвих процесів наприкінці літа — на початку осені. Насамперед руйнується хлорофіл, інші пігменти (каротин і ксантофіл) зберігаються довше і надають листкам осіннього забарвлення.





36. Діючі  екологічні організації
  Головну роль у цій сфері відіграє Програма ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП) - єдина установа в системі ООН, діяльність якої передусім спрямована на охорону довкілля. Іншим МО належить важлива роль у сфері охорони довкілля, включаючи й інші установи ООН. До них варто віднести ПРООН, Комісію зі сталого розвитку, Організацію ООН з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО), Організацію з питань продовольства та сільського господарства (ФАО), Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ), Всесвітню метеорологічну організацію (ВМО), Міжнародне агентство з атомної енергії (MATATE), Міжнародну морську організацію (ІМО); із регіональних - Раду Європи, Європейську економічну комісію ООН (ЄЕКООН) (що стосується Європейського континенту). Окремо необхідно зазначити зростаючу роль міжнародних неурядових організацій (МСОП, Всесвітній фонд природи, Грінпіс та ін.).




1. тема включает в себя- моральные нормы должные образцы поведения соответствующие ценностям общества
2. Гражданин Иванов заключил кредитный договор с банком во исполнение по нему обязательства был заключен
3. Что такое Царство Божие
4. зрительных лучей не существует и видим мы не потому что какието лучи выходят из наших глаз а наоборот пот
5. КПИ факультет приборостроительный кафедра приборостроения бакалавр 20092013 г.
6. It is not big country Its re is bout 244 820 squre kilometers
7. Признаки преступления
8. Методичні рекомендації до самостійної роботи при вивченні дисципліни Економіка та організація виробницт
9. двойка тройка ПОЛОЖЕНИЕ О ПРОВЕДЕНИИ ТРАДИЦИОННОГО Т
10. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата філологічних наук Київ ~
11. Иоаганн Антон Гюльденштедт
12. Moscow City Pizz фирменный соус сыр Моцарелла пепперони салями бекон ветчина
13.  Балканская война возникла на пересечении двух глобальных противоречий присущих современному миру
14. 1 Уставной капиталэто объем средств вложенных участником собственником создаваемую им оргцию
15. Бухгалтерский учет и налогообложение малых предприятий
16. Научные теории сестринской деятельности
17. Реферат- Топливно-энергетический комплекс Украины.html
18. Официально признанная и освященная многолетней традицией концепция абсолютистского государства во всех
19. Хайдеггер Мартин
20. Статья 1 Предмет регулирования Закона Настоящий Закон регулирует правоотношения возникающие в связи с