Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

років провідне місце займають гострі респіраторновірусні інфекції їх ускладнення і так звані дитячі інф

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Шановні Голова та Члени Державної екзаменаційної комісії, присутні! Дозвольте Вам представити дипломну роботу, присвячену вивченню біологічних властивостей вірусів – збудників інфекційних хвороб у дітей.

У структурі захворювань дітей 2-5 років провідне місце займають гострі респіраторно-вірусні інфекції, їх ускладнення, і, так звані, дитячі інфекції – кір, паротит, вітряна віспа, червонянка, інфекційний мононуклеоз. Іншою важливою проблемою сучасної педіатрії є гострі кишкові інфекції. Якщо раніше це були сальмонельози і дизентерія, то зараз на перше місце вийшли вірусні кишкові інфекції, насамперед ротавірусна.

Тому, метою роботи було проаналізувати частоту розповсюдження вірусних кишкових інфекцій і інфекцій із повітряно-крапельним шляхом передачі у дітей м. Дніпродзержинськ протягом 2010-2012 рр., а також встановити місце ротавірусів в етіологічній структурі збудників кишкових захворювань.

Відповідно до мети в роботі були поставлені наступні задачі:

- проаналізувати розповсюдження вірусних інфекцій із повітряно-крапельним шляхом передачі у дітей в м. Дніпродзержинськ протягом 2010-2012 рр.

- дослідити розповсюдження кишкових інфекцій у дітей в м. Дніпродзержинськ протягом 2010-2012 рр.;

- встановити місце ротавірусів в етіологічній структурі збудників кишкових захворювань.

СЛАЙД 3 Серед усіх інфекційних захворювань у дітей м. Дніпродзержинськ за період 2010-2012 рр понад 90,0% захворювань приходилось на вірусні інфекції з повітряно-крапельним шляхом передачі. 

СЛАЙД 4 Із них на ГРВІ невизначеної етіології припадало: 96,7% – у 2010 р., 92,1% – у 2011 р. і 96,3% – у 2012р. На інші вірусні інфекції відповідно приходилось 3,3; 7,9 та 3,7% випадків, серед яких найчастіше зустрічались: вітряна віспа, грип, червонянка, кір, інфекційний мононуклеоз. Випадки захворювання на кір, червонянку та паротит були одиничними

СЛАЙД 5 При дослідженні частоти зустрічаємості вірусних інфекцій із повітряно-крапельним шляхом передачі по вікових категоріях дітей встановлено, що незалежно від року дослідження, найчастіше ці вірусні інфекції виявлялися у дітей вікової групи від 1 до 14 років, що можна пояснити нестабільним станом імунної системи, обумовленим її формуванням у віці від 1 до 10 років, і її перебудовою під впливом зміни гормонів у підлітків від 11 до 14 років. Найрідше вірусні інфекції із повітряно-крапельним шляхом передачі виявлялись у групі дітей від народження до 1 року. Це можна пояснити високим ступенем захисту дитячого організму антитілами, які були отримані ними від материнського організму через плаценту в період внутрішньоутробного розвитку та після народження під час грудного вигодовування

СЛАЙД 6 Аналіз розповсюдження кишкових інфекцій серед дитячого населення м. Дніпродзержинськ протягом 2010-2012 рр., показав, що серед усіх інфекційних захворювань у дітей захворюваність на кишкові інфекції виявлялась не частіше, ніж у 1,13% випадків за всі 3 роки дослідження Але найбільший відсоток виявлення (більше 50,0%) приходився на вірусні, а саме – ротавірусну інфекцію.

За період виконання дипломної роботи було встановлено 44 випадки ротавірусної інфекції у дітей віком від 4 міс. до 7 років. У них клінічний діагноз був підтверджений виділенням Аг ротавірусу методом ІФА в фекаліях, а при мікст-варіантах – проводилось ще й бактеріологічне дослідження фекалій на наявність бактерій кишкової групи і умовно-патогенної мікрофлори.

СЛАЙД 7 Проведений аналіз показав, що у 7 дітей захворювання протікало як моноінфекція, а у 37 осіб – як мікст-інфекція з умовно-патогенною бактеріальною мікрофлорою.

СЛАЙД 8 У другому випадку при дослідженні складу мікрофлори кишківника встановлено зниження вмісту біфідо- і лактобактерій до 105-107 КУО/г фекалій у 86,5% дітей із ротавірусною інфекцією

Дисбаланс серед штамів E. coli ( зменшення на 2 порядки) і збільшення кількості умовно-патогенних мікроорганізмів кишкової групи спостерігали у 62,2% дітей із ротавірусною інфекцією. Із умовно-патогенних мікроорганізмів відзначали зростання титрів до 105 КУО/г фекалій Klebsiella pneumoniae – у 37,8% випадків, Proteus sp. – у 16,2%, Enterobacter cloaceae – у 51,4% і Citrobacter freundiiу 21,6% випадків.

Staphylococcus sp., титр яких був вищим за норму, зустрічались у 8 осіб, що складало 21,6%  від загальної кількості дітей із ротавірусною інфекцією. Кандіди на фоні зниження кількості лакто- та біфідобактерій були виділені у 18,9% дітей.

СЛАЙД 9 Клінічні прояви захворювання також відрізнялись у варіантах моно- і мікст-ротавірусної інфекції . Із отриманих результатів видно, що у мікст-варіанті ротавірусної інфекції із УПМ порівняно із моноваріантом ротавірусної інфекції клінічні прояви захворювання мали більш виражений характер із залученням до патологічного процесу товстого кишечника і посиленням рівня загальної інтоксикації. Необхідно відмітити той факт, що розвиток дисбіоза кишечника сприяв збільшенню гострого періоду захворювання в середньому на 3,8 доби в порівнянні з хворими, у яких не було виявлено порушень мікробіоценозу. Це теж обумовлювало більш тяжкий ступінь протікання ротавірусної інфекції.

Таким чином, із отриманих даних слідує висновок, що при діагностиці ротавірусної інфекції необхідним і обов’язковим є контроль наявності/відсутності дисбалансу кишкової мікрофлори з метою попередження розвитку ускладнених форм ротавірусної інфекції і швидкого та своєчасного призначення необхідної схеми лікування захворювання.

Дозвольте зачитати висновки:




1. 20г. ООО МаксАл в лице Генерального директора Бакулевой Ю
2. Найти все значения а при которых корни х1 х2 х3 многочлена х3 ~ 6х2 ах а удовлетворяют равенству х1 ~ 33
3. і Саме керівник спрямовує і координує діяльність виконавців відповідно підлеглі повинні виконувати йог
4. Право Правовой марафон 1
5. Реферат- Сплавы
6. ПРАВОВОЙ РАБОТЫ БЮЛЛЕТЕНЬ новых поступлений литературы в фонд Центральной районной б
7. Белоголовый сип
8. Крепостное право в России
9. по теме- Сказка в жизни ребенка Раздел программы- Ознакомление с художественной литературой
10. Налоговая обязанность основания возникновения приостановления и прекращения налоговой обязанности
11. Дипломная работа- Управління персоналом в соціальній сфері
12. доклада Опубликованы на французском языке в научном сборнике- ИЕРАРХИЯ И ВЛАСТЬ В ИСТОРИИ ЦИВИЛИЗАЦИЙ Сан
13. Форма бухгалтерского учета ~ это совокупность учетных регистров для отражения хозяйственных операций
14.  Оценки эк Потенциала 2
15. з курсу ldquo;Сучасні соціологічні теоріїrdquo; Виконав студент І р
16. Термоэлектронная эмиссия
17. владну компетенцію[1] для виконання завдань і функцій держави
18. Светлое Христово Воскресенье
19. прросститете ' заикаясь протянул помощник
20. Сравнительный анализ изложения учебного вопроса в учебниках по микроэкономике