Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

грошові кошти у національній та іноземній валютах; грошові документи путівки в будинки відпочин

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 2.6.2024

22.Облік грошових коштів в касі підприємства   

У касі підприємства можуть зберігатись такі цінності: - грошові кошти у національній та іноземній валютах; -          грошові документи (путівки в будинки відпочинку та санаторії, проїзні квитки, марки державного мита, поштові марки); -          бланки суворої звітності; -          цінні папери, придбані у інших підприємств. Грошові кошти в касі є готівкою, що використовується підприємством для виплати заробітної плати, відряджень працівникам, дивідендів власникам, проведення розрахунків з постачальниками та ін. Для проведення виплат з каси може використовуватись як готівка, одержана з банку, так і виручка від реалізації продукції. При цьому, гранична сума платежу з каси одного підприємства іншому (або індивідуальному підприємцю) протягом одного дня становить 10000 грн. Кількість підприємств, з якими проводяться розрахунки готівкою протягом дня, є необмеженою. Ліміт залишку готівки в касі встановлюється із врахуванням специфіки роботи підприємства, обсягів його касових операцій, віддаленості від банку тощо. Усю готівку понад встановленого ліміту слід здавати в банк у порядку та строки, передбачені договором на розрахунково-касове обслуговування. Це правило не розповсюджується на готівку, одержану в банку для виплати працівникам заробітної плати. Невидана заробітна плата може зберігатись в касі підприємства протягом трьох робочих днів. Після закінчення цього терміну вона депонується і здається в банк.

     Для оформлення касових операцій призначено такі документи: КО-1 -“Прибутковий касовий ордер”; КО-2- “Видатковий касовий ордер”; КО-3   -“Журнал   реєстрації   прибуткових   та   видаткових   касових документів”; КО-4- “Касова книга”; КО-5 -“Книга обліку прийнятих та виданих касиром грошей”. Приймання готівки в касу проводиться за прибутковими касовими ордерами, видача - за видатковими касовими ордерами або видатковими відомостями. Прихід та видаток готівки щодня відображається у касовій книзі, яка заповнюється на підставі прибуткових та видаткових документів через копіювальний папір. На кінець робочого дня у касовій книзі виводиться сальдо. Другий екземпляр є звітом касира, який разом із прибутковими та видатковими документами передається у бухгалтерію.

    Для обліку грошових коштів у касі підприємства передбачено рахунок 30 “Каса”, який має два субрахунки: 301  -    “Каса в національній валюті”; 302   -  “Каса в іноземній валюті”. Основні   операції   з   надходження   грошових   коштів   у   касу відображаються наступними бухгалтерськими записами:

1.         Одержано готівку з банку у гривнях Дт 301- “Каса в національній валюті”, Кт 311- “Поточні рахунки в національній валюті”

2.         Одержано від покупця готівку за відвантажену продукцію Дт 301- “Каса в національній валюті” Кт 361- “Розрахунки з вітчизняними покупцями”

    Основні операції з виплати готівки відображаються насіупними бухгалтерськими записами:

1.         Здано готівку на розрахунковий рахунок у банк Дт 311- “Поточні рахунки в національній валюті” Кт 301- “Каса в національній валюті”

2.         Виплачено працівникам заробітну плаіу, лікарняні, матеріальну допомогу тощо Дт 661- “Розрахунки за заробітною платою” Кт 301 -“Каса в національній валюті”

   Для   обліку   грошових   документів,   які   зберігаються   у   касі підприємства, використовуються два субрахунки: 331 -     "Грошові документи в національній валюті"; 332    -  "Грошові документи в іноземній валюті". За дебетом цих субрахунків відображається надходження у касу грошових документів, а за кредитом - їх списання

  Для обліку готівки, яка вноситься до каси банку, ощадбанку, поштового відділення, але до зарахування на банківський рахунок перебуває у дорозі, використовуються субрахунки: 333     - "Грошові кошти в дорозі в національній валюті"; 334 -     "Грошові кошти в іноземній валюті". За дебетом цих субрахунків відображають передачу готівки з каси, а за кредитом - її зарахування на банківський рахунок:

1.         Відправлено готівку через поштове відділення для зарахування на рахунок Дт     333- “ Грошові кошти в дорозі в національній валюті" Кт 301 -"Каса в національній валюті" 2.         Зараховано готівку на розрахунковий рахунок підприємства Дт 311 -“Поточні рахунки в національній валюті" Кт 333 -“ Грошові кошти в дорозі в національній валюті"

44.Податок на прибуток підприємства:ставка,термін сплати.

1.Ставка податку на прибуток

Дія Податкового кодексу з податку на прибуток починається з 1 квітня 2011р. 

З 1 січня по 31 березня 2011 р. діє колишня ставка податку на прибуток - 25%. 

З 1 квітня 2011 р. ставка податку на прибуток становитиме 23%.

З 1 січня 2012 р. - 21%.

З 1 січня 2013 р. - 19%.

З січня 2014 р. - 16%.

З 1.04.2011 р. ряд підприємств зможуть отримати пільгу з податку на прибуток у вигляді нульової ставки податку на прибуток. Нульова ставка вводиться на п`ятирічний період - з 01.04.2011 р. по 1.01.2016 р. для підприємств, що потрапляють під наступні критерії: 

Для підприємств, створених після 01.04.2011 р. за ислючение підприємств які будуть створюватися шляхом реорганізації (злиття, приєднання, виділення, поділу), приватизації, корпоратизації.

Для діючих підприємств, у яких за останні три роки щорічний обсяг доходів становив до 3 млн. грн. і середньооблікова кількість працівників не перевищувала 20 осіб.

Для колишніх підприємств, зареєстрованих як платники єдиного податку за умови, що обсяг виручки за останній календарний рік не перевищує 1 млн. грн. і середньооблікова кількість працівників становить менше 50 чоловік.

Нульова ставка зможе застосовуватися даними підприємствами за умови одночасного дотримання наступних критеріїв діяльності:

Щорічний дохід не повинен перевищувати 3 млн. грн.

Середньооблікова кількість працівників має становити не більше 20 осіб Нарахована зарплата найманих працівників за кожний місяць не повинна бути менше 2 мінімальних заробітних плат.

Але нульова ставка вводится тільки для певних галузей виробництва.

2.Термін  сплати

Звітний податковий період починається з першого календарного дня податкового періоду і закінчується останнім календарним днем податкового періоду, крім виробників сільськогосподарської продукції, визначених статтею 155 цього розділу, для яких річний податковий період починається з 1 липня поточного звітного року і закінчується 30 червня наступного звітного року.
Відповідно до ст.57 ПКУ платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених ПКУ
Отже, платник податків зобов'язаний сплатити суму податку на прибуток підприємств, зазначену у поданій ним декларації з податку на прибуток, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку для подання декларації. Сплата авансового внеску з податку на прибуток передбачена при виплаті дивідендів емітентом корпоративних прав відповідно до пункту 153.3 ст.153 ПКУ. Згідно з пп.153.3.2 п.153.3 ст.153 зазначений авансовий внесок в розмірі ставки, встановленої п.151.1 ст.151 ПКУ, вноситься до бюджету до/або одночасно з виплатою дивідендів.

3.Об’єкти обкладення податку.    

Відповідно до ст. 134 ПК об'єктом обкладення податком на прибуток є:

прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом змен-шення суми доходів звітного періоду на собівартість реалізованих товарів, виконаних робіт, наданих послуг та суму інших витрат звітного податкового періоду;

дохід (прибуток) нерезидента із джерелом походження з України, що підлягає оподаткуванню згідно зі ст. 160 розд. III ПК.

 




1. ЧЕРЕПОВЕЦКИЙ ГОСУДАРСТВЕННЫЙ УНИВЕРСИТЕТ Институт факультет
2. 40 в течение 57 мин на один сеанс на курс 1520 сеансов
3. Тайна исчезновения первого поселения англичан в Америке
4. 2 Характеристика и виды диалога В обучении монологу и диалогу есть много общего но тем не менее следует при
5. Художественное произведение как межкультурный медиатор
6. тематике генетике морфологии и т
7. УЗИ перенаправляется сюда; см
8. Створення простої web-сторінки.html
9. биологическаявоспитание людей сходно с воспитанием с высшими животными забота о потомстве психологическ
10. Редкие растения, краткая характеристика.html
11. тематические занятия физической культурой и спортом; популяризация и дальнейшее развитие армлифтинга в р.html
12. Оптимизация расстановки транспортных средств на открытых автостоянках в интересах Государственной противопожарной службы
13. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня доктора біологічних наук
14. готовить людей к деятельности к жизни
15. то давно до возникновения кланов к центру зоны отправилась экспедиция
16. Hir от InorКератиновое выпрямление волос
17. За деньгами пришел От меня ты не рубля не получишь Даже не надейся прорычал Игорь Георгиевич едва я ступ
18. Тема 1 КОНСТИТУЦІЙНЕ ПРАВО- ГАЛУЗЬ ПРАВА ЮРИДИЧНА НАУКА НАВЧАЛЬНА ДИСЦИПЛІНА Лекційні питання- 1
19. Характеристика підприємства- 1
20. 1 Определение и основные признаки сделки