Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Фактори що впливають на кадрову політику в ЗСУ Кадрова робота діяльність органів військового управ

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 30.5.2024

  1.  Сутність кадрової роботи у ЗСУ. Фактори, що впливають на кадрову політику в ЗСУ

Кадрова робота — діяльність органів військового управління, спрямована на реалізацію цілей і завдань кадрової політики у Збройних Силах стосовно добору, планування, підготовки, розстановки та раціонального використання кадрів.

Кадрова політика у Збройних Силах — сукупність принципів, напрямів, форм та методів діяльності органів військового управління, спрямованої на створення цілісної системи формування, підготовки, ефективного використання персоналу відповідно до потреб Збройних Сил, забезпечення потреб кожної особистості, розвитку в неї стійкої мотивації до військової служби та можливості реалізації свого потенціалу під час її проходження.

Головною метою кадрової політики у Збройних Силах є створення умов для гарантованого та якісного комплектування Збройних Сил персоналом, спроможним виконувати завдання за призначенням, і його ефективне використання.

На кадрову політику у Збройних Силах впливають такі чинники:національні інтереси та оборонна політика держави;державна кадрова політика;економічні, внутрішньополітичні, соціальні, демографічні, національно-культурні реалії розвитку суспільства.

2.Загальні положення щодо роботи кадрових органів ЗСУ

Кадрова робота — діяльність органів військового управління, спрямована на реалізацію цілей і завдань кадрової політики у Збройних Силах стосовно добору, планування, підготовки, розстановки та раціонального використання кадрів.

Управління кар’єрою — заходи, які проводяться кадровими органами щодо планування, мотивації, супроводження та контролю кар’єрного росту персоналу відповідно до цілей, потреб і можливостей Збройних Сил та конкретної особи.

Планування персоналу у Збройних Силах — цілеспрямований процес щодо визначення необхідної кількості персоналу, підготовленого до виконання завдань у визначений строк у потрібному місці в мирний та воєнний час.

4.Концепція кадрової політики в ЗСУ,її мета,зміст та завдання

Концепція кадрової політики у Збройних Силах України на період до 2017 року— це систематизований стислий виклад стратегічного бачення розвитку основних напрямів кадрової політики у Збройних Силах України, яка базується на положеннях державної кадрової політики. Концепція містить:визначення основних понять, що застосовуються в Концепції;основні напрями розвитку кадрової політики у Збройних Силах;оцінку стану кадрової політики за основними напрямами її розвитку;основні завдання та очікувані результати діяльності органів військового управління в процесі реалізації Концепції.Концепція покликана бути орієнтиром для вдосконалення нормативно-правової бази, організаційної, наукової, освітньої та інших видів діяльності органів військового управління у сфері кадрової політики.

Головною метою кадрової політики у Збройних Силах є створення умов для гарантованого та якісного комплектування Збройних Сил персоналом, спроможним виконувати завдання за призначенням, і його ефективне використання.

3.Правова та нормативна база кадрової роботи у ЗСУ

КУ(ст18); ЗУ про військ.обовязок і військ.службу від 4.04.06; Про альтернативну невійськову службу; Про демократичний,цивільний контроль над військ.організ право охорон.органами держ 19.06.03; Про ЗСУ 5.10.2000; Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію; Про оборону Укр; Про основи нац..безпеки Укр; Про соц. І правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей; Про участь Укр в міжн.миротворчих операціях;23.04.99; Про порядок направлення підрозділів ЗСУ до ін. держав; УПУ «Положення про проходження громадянами Укр. Війс. Служби в ЗСУ» №1153-2008; НМО №659 27.11.2007 «Про концепцію кадрової політики у ЗСУ»; НМО «Про військово-лікарську експертизу у ЗСУ14.08.08»; НМО №301 «Положення про кадрові органи ЗСУ та типові та типові нормативи утримання органів військ.управління зєднаннями, військ.частинами, установами і організаціями 5.06.09»

8.Мета  прийняття та основні положення УПУ «Про Положення про проходження громадянами УКР служби у військовому резерві ЗСУ».Персонал ЗСУ, особовий склад ЗСУ

Це Положення визначає порядок добору, умови прийняття громадян України  на службу у військовому резерві Збройних Сил України та проходження ними служби у військовому резерві.

Службу у військовому резерві проходять військовозобов'язані громадяни, придатні до неї за станом здоров'я. Громадяни проходять службу у військовому резерві у добровільному порядку.Громадяни, які виконують військовий обов'язок шляхом проходження служби у військовому резерві, є резервістами. Проходження служби у військовому резерві полягає у виконанні резервістами службових обов'язків відповідно до завдань, покладених на органи військового управління, з'єднання, військові частини, військові навчальні заклади, в яких вони проходять службу у військовому резерві на відповідних посадах, згідно з вимогами законодавства та умовами контракту.

Персонал Збройних Сил — особовий склад Збройних Сил та резервісти, які проходять службу у військовому резерві Збройних Сил.

Особовий склад Збройних Сил — військовослужбовці та працівники Збройних Сил, які виконують свої обов’язки в межах, визначених Конституцією України та законами України.

7.Мета прийняття та основні положення Інструкції «Про організацію виконання Положення про проходження громадянами УКР військ.служби у ЗСУ»

Інструкція визначає механізм реалізації та порядок організації у Збройних Силах України виконання вимог Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України. Застосування вимог Положення до громадян України здійснюється рішенням посадових осіб, яким надано таке право Положенням. Розяснює порядок проходження військової служби за контрактом,  порядок та підстави призначення військових звань, Призначення на посади та звільнення з посад, Підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації, проведення атестування, Особливості проходження строкової військової служби, Особливості проходження військової служби за призовом осіб офіцерського складу, Залишення на військовій службі понад граничний вік, Звільнення з військової служби, Проходження військової служби під час виконання військового обов'язку в запасі та ін..

6.Мета прийняття та основні положення УПУ «про положення про проходження громадянами УКР військ.служби у ЗСУ»

Цим   Положенням    визначається    порядок    проходження громадянами   України    військової  служби  у Збройних  Силах  України  та  регулюються  питання,  пов'язані   з проходженням   такої   служби   під   час   виконання  громадянами військового обов'язку в запасі.

    Це Положення застосовується також до відносин, що виникають у зв'язку   з   проходженням   у  Збройних  Силах  України  кадрової військової служби особами офіцерського складу  до  їх  переходу  в установленому  порядку  на  військову  службу  за  контрактом  або звільнення з військової служби.

 Громадяни проходять  військову  службу  у  Збройних  Силах України  в добровільному порядку або запризовом.

У добровільному порядку громадяни проходять:      військову  службу  (навчання) за контрактом курсантів у вищих військових навчальних закладах, а також вищих навчальних закладах, які   мають   у  своєму  складі  військові  інститути,  факультети військової  підготовки,  кафедри військової підготовки, відділення військової підготовки;     військову службу   за   контрактом   осіб   рядового  складу, сержантського та старшинського складу;військову службу за контрактом осіб офіцерського складу. За призовом громадяни проходять:      строкову військову службу;      військову службу за призовом осіб офіцерського складу.

5.Мета прийняття та основні положення ЗУ «Про військ.обовязок та війс.службу»

Метою прийняття даного закону є нормативне закріплення військового обов’язку, військ.служби, порядку комплектування збройними силами,  порядку проходження військової служби.

Військовий обов'язок  установлюється  з  метою  підготовки громадян   України  до  захисту  Вітчизни,  забезпечення  особовим складом  Збройних  Сил  України,  інших  утворених  відповідно  до законів  України  військових  формувань,  а  також  правоохоронних органів спеціального призначення та Державної  спеціальної  служби транспорту, посади в яких комплектуються військовослужбовцями.

Військовий обов'язок включає:      підготовку громадян до військової служби;      приписку до призовних дільниць;     прийняття в добровільному порядку (за контрактом)  та  призов на військову службу;      проходження військової служби;      виконання військового обов'язку в запасі;      проходження служби у військовому резерві;     дотримання правил військового обліку.

Військова служба є державною службою особливого характеру, яка полягає у професійній діяльності придатних до  неї  за  станом здоров'я   і   віком  громадян  України,  пов'язаній  із  захистом Вітчизни.  Час   проходження   військової   служби   зараховується громадянам  України  до їх страхового стажу,  стажу роботи,  стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби.




1. Наркотики и жизнь
2. в собственников внесенные в имущество оргии при его создании ОРГАНИЗАЦИОННОПРАВОВЫЕ ФОРМЫ ПРЕДПРИЯТИ
3. Александровский лицей СЛОВАРЬ ТЕРМИНОВ Учебное пособие по дисциплине Осно
4. Методические рекомендации для интернов и ординаторов к практическому занятию по теме- Дифференци
5. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук Кіровоград2005
6. Соблюдение запретов и ограничений при перемещении товаров через таможенную границу
7. тематики по теме- Вычитание однозначного числа из двузначного без перехода через разряд 2 класс Цели- Н
8. Областной детский Референдум ПОЛОЖЕНИЕ I.html
9. греч. ’’~~ неделимый базовая единица материи которая состоит из плотного центрального ядра окружённ
10. Учение о душе человека
11. Контрольная работа- Стратегический менеджмент на предприятии
12. Курсовая работа на тему- Налоги и налоговая система.
13. Лабораторная работа 15 Определение коэффициента вязкости жидкости по методу Стокса Физические поня
14. Кавос Катерин Альбертович
15.  Сущность микроэкономики её предмет
16. Жінка 37 років звернулася до гінеколога з приводу запального процесу піхви який супроводжується свербін
17. пособие по изучению дисциплины и выполнению контрольной работы для студентов заочной формы обучения 4 кур
18. Импрессионизм
19. ТЕМА 1. Творчість як предмет дослідження психології Сучасне бачення психології творчості як науки
20. Тема- Финансовая отчетность- сущность и значение на примере Государственного предприятия Омской област