Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

І навіть тисячі років потому ми зі всіма нашими знаннями і передовими технологіями не можемо точно описати т

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Опис виробу:

Зародження Всесвіту… Це питання виникло ще у давні часи і було, можливо, однією із перших проблем філософії. І навіть тисячі років потому ми зі всіма нашими знаннями і передовими технологіями не можемо точно описати те явище, що стало Всепочатком існування усього  живого в цілому.

Древні вчені, філософи і письменники намагалися відшукати пояснення в непомірній силі їх богів, створюючи безліч легенд . Найвідомішими є:

  •  Єгипетська про бога Ра, який разом з іншими богами створив наш світ.
  •   Древньогрецька про богів, ймення яким Гея Земля, Ерос Любов, Тартар Безодня, Ереб Мраки, Никта Ніч. Вони вийшли з Хаосу і породили на світ інших богів, титанів і, звісно, людей.
  •  Китайська, у основі якої лежить поняття не богів, не стихій, а жіночого та чоловічого початків, Інь та Ян, які, аналогічно до древньогрецьких богів, вийшли з похмурого Хаосу.

Але міфи не змогли повністю пояснити причини виникнення Всесвіту, тому люди звернулися до інших витоків – до релігії.

  •  Іудаїзм:  «Десять речей були створені в перший день. Ось вони: нобо і земля, сум'яття і порожнеча, світло і тьма, дух і вода, властивість дня і властивість ночі» Талмуд (трактат Хагига 12:1) «Словом Бога створені небеса» (Теhілім 33:6).
  •  Християнство:  Creatio ex Nihilo - «створення ні з чого», в якому творцем, що викликав все суще з небуття, виступає Бог в своєму вольовому акті перевівши все суще із стану небуття в стан буття. Бог при цьому виступає і первинною причиною існування світу. Процес створення світу описаний по-перше 3 главах книги Буття. Згідно Біблії, світ був створений за 6 днів, коли на 6-й, останній день, була створена перша людина.
  •  Іслам: Створення світу в Корані описується дещо не так, як в Біблії. Іслам не відкидає ідею щотижневого святкового дня, який як відомо, обгрунтовується в Біблії повідомленням, що Господь Бог відпочивав в цей сьомий день від праць по світостворенню, але святковим днем вважається п'ятниця.

Сьогодні у світі панує наукова точка зору, яка пояснює нам, що все у світі виникло завдяки такому явищу, як Великий Вибух. Великий вибух (Big Bang Theory) — фізико-космологічна теорія, згідно з якою Всесвіт виник із надзвичайно щільного та гарячого стану приблизно 13,7 мільярдів років тому. І хоча вперше цю думку висловив ще древньогрецький філософ Анаксімен, який стверджував, що першооснова Всесвіту - повітря: при розрідженні повітря перетворюється у вогонь, а по мірі згущення стає водою, потім землею і, нарешті, каменем, повне і науково-обґрунтоване пояснення з’явилося не так вже й давно.

Його суть полягає у тому, що аж 15 млрд. років тому існувала лише одна гаряча «кулька», яка була навіть менше за атом. Потім вона дуже швидко охолонула до 10 млрд. градусів за Цельсієм і стала завбільшки з футбольний м’яч. І лише за частки секунди величезні сили збільшили ще юний Всесвіт у багато мільярдів мільярдів разів! Після виникнення Всесвіт відразу заповнився матерією і енергією, а надзвичайні сили розділилися на відомі нам сили взаємодії, зокрема електричну і гравітаційну. Атомів ще не існували, були лише найдрібніші частинки. У цьому середовищі поєднувалася матерія і антиматерія, поступово створювалися хмари, а потім – зорі і галактики. Але вчені й досі не можуть пояснити звідки ж взялися ці величезні сили і яка саме подія передувала взагалі початку процесу зародження Всесвіту. Так чи інакше, весь наш світ повен таємниць, а ми поки лише можемо насолоджуватися їх загадковою красою.  

У моїй роботі ви можете бачити відображення боротьби водної та вогняної стихій, саме завдяки яким і був створений Всесвіт, а потім і наша домівка – планета Земля. «Вогняна квітка Хаосу засяяла жовтим маревом і створила навколо себе величезний вир чистої енергії. І стала енергія водою, що несе у собі первозданну чистоту, і зіштовхнулися ци сили у своєму нестримному танку, і з’явилися на світ перші білі, як квітка лотосу, туманності, і вийшли з них зорі і планети, і загуло всюди життя, ніби у відповідь на прекрасну музику вогню та води.»

Щиро кажучи, мене завжди вражала тема космосу. Чому наш світ став таким, яким є зараз? Відповідь потрібно шукати у джерела. Саме тому я зобразила зародження Всесвіту, адже це таємнича та дуже вражаюча мить, яка дала початок всьому живому і неживому у нашому світі та пояснення якій ми досі знайти не можемо.

Звісно, я зробила цю роботу дещо абстрактно, але саме так я бачу це: вогняна квітка символізує початок, Всеоснову. До неї, наче вітер, вода внесла есенцію життя.

Щодо техніки виготовлення, моя подруга, яка займається в гуртку «Художня творчість» з Центру творчості, намалювала на тканині основу технікою батік, зверху трохи вкрила акрилом. Потім я вишила планети та квітку стебловим швом, а воду в техніці гладь різнобарвними нитками муліне. На створення даного виробу в мене пішло трохи більше, ніж півроку.

Мир, что близок к пустоте,

Полон мифов и секретов,

Свет сияет вдалеке

Без вопросов и ответов.

То, что много лет назад

Появилось с звездной пыли,

Что затмило сам Квазар –

Всеоснова полубыли.

Мир, в котором мы живем

Не откроет нам все тайны,

Коль мы сами не придем,

Ведь события не случайны.

Миг за мигом, вокруг нас

Все стремится дальше, дальше!

Ведь наш мир – не смесь из масс,

Как когда-то было раньше.

Среди множества теней

Желтеют огоньки, поверь,

Не бойся же, иди смелей,

Ведь это стоит всех потерь.

Невиданные берега

Лежат в прекрасной дали

Молочная же Путь-река

Течет… Мы осознали

Как много скрыто в глубине

Космических реалий

И сколько звуков в тишине,

Что мы не замечали.

Когда-то из горячих туч

Явился этот скрытый мир,

Энергии прозрачный луч

Создал наш жизненный эфир.

Сегодня, всматриваясь в небо,

Я вижу черные поля,

Полны небесных искр, где-то

Плывет похожая Земля.

На ней, возможно, тоже я

Смотрю на ласковое небо

И думаю, а где же та,

Что одарит меня ответом.

 

Технологія виготовлення виробу

Виріб , представлений вашій увазі, оздоблений технікою «стебловий шов» та «двобічна гладь».

Роботу розпочила зі створення малюнку, потім підібрала тканину, нитки. На тканину за допомогою копіювального паперу нанеасла узор.

Фон композиції був затонований затонований технікою «батік», пфсля чого окремі елементи зафарбовували акриловими фарбами.

Далі я приступла до виконання квітки, контур та середину  якої оформила технікою «стебловий шов», починаючи від краю по колу до середини. Завершила композицію, вишиваючи краплини технікою двостороння гладь.

Матеріали та інструменти

  1.  Тканина
  2.  Різнокольорові нитки муліне
  3.  Люрекс
  4.  Ножиці
  5.  Голка для вишивання
  6.  Пʾяльця
  7.  Наперсток




1. Отчет по лабораторной работе 3
2. Реферат- Поиск и сохранение информации в сети Интернет
3. Лекція 6. Колективне навчання 1
4. 1 Понятие уклонения от уплаты и обхода налогов минимизации налоговых платежей оптимизации налогов и налог
5. В таком случае исключаются поперечные стыки и при этом повышаются влагозащитные качества кровли а так
6. Псковинфопресс 2001
7. і Досягнення поставленої мети визначає наступні задачі розвитку соціальної політики України- розробку
8. В соответствии с постановлением II Чрезвычайного съезда функции Председателя Правительства ПМССР до избр.html
9. Пермская государственная сельскохозяйственная академия имени академика Д
10. Атлантида в Бразилии последнее пушествие полковника Фосетта
11. Сартр Проблема свободы в экзистенциализме
12. ЕКОНОМІЧНИЙ МЕХАНІЗМ ФОРМУВАННЯ КОМПЛЕКСУ УПРАВЛІНСЬКИХ РІШЕНЬ ЩОДО РОЗВИТКУ ВУГЛЕВИДОБУВНИХ ПІДПРИЄМ
13. Фотосинтез и азотфиксация
14. тебе туда твое время на земле прошл
15. содержание более широкое чем понятие алименты
16. Динамо Украины среди любительских команд сезона 20132014 гг
17. Культура ацтеков
18. реферату Джгутикові
19. город Городами в разные эпохи и в разных странах называли явления с весьма различным содержанием и с несх
20. портал Республики Беларусь ЗАКОН РЕСПУБЛИКИ БЕЛАРУСЬ 4 октября 1994 г