Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

з

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 10.6.2024

-


Зміст практики

  1. Підготовчі роботи
  2. Складання робочого креслення для перенесення проекту в натуру
  3. Відновлення втрачених межових знаків
  4. Перенесення проекту в натуру
  5. Оформлення технічного звіту
  6. Висновок

Організація землевпорядної практики

Завданням і метою є те, щоб навчити студентів виконувати роботу по перенесенню проекту в натуру, вираховувати дані, складати необхідні технічні документи, ситуаційні плани, схематичні креслення, генеральні плани розрізів, профілі.

Практика проводиться на відкритому учбовому полігоні. Для кращої організації робіт, із землевпорядної практики, група розділяється на дві бригади, на кожну підгрупу призначається окремо керівник практики. З числа студентів призначається бригадир, який повинен підтримувати трудову дисципліну в бригаді, зберігати в себе розрахункові та графічні матеріали, щоб передати їх керівникові практики. Крім цього, бригадир несе відповідальність за збереження геодезичних приладів, виданих на бригаду.

При проведенні практики слід звертати увагу на практичне засвоєння геодезичних приладів в польових умовах, правильне і охайне заповнення польових журналів, на проведення точних розрахунків графічних робіт; по закінченню кожного з видів робіт, потрібно виконати камеральну обробку і оцінку складності необхідних розрахунків і креслень.

Правила техніки безпеки

_На топографо-геодезичних роботах діють правила техніки безпеки (П.Т.Б.) затверджені головним управлінням геодезії та картографії (Г У Г К) при раді міністрів і погоджені з центральним комітетом профспілки робітників георозвідувальних робіт.

До початку практики, керівник практики зобов’язаний провести інструктаж, на якому детально опрацювати і вивчити з усіма студентами своєї підгрупи правила техніки безпеки, протипожежних міроприємств, внутрішній розпорядок і організацію роботи на практиці, дисциплінарні вимоги, правила погодження з геодезичними роботами.

Студенти які не засвоїли правила техніки безпеки, до роботи не допускаються. В умовах учбової геодезичної практики, кожен студент повинен дотримуватись слідуючих правил техніки безпеки.:

  1. Всі прилади та інструменти до початку роботи підлягають ретельному оглядові.
  2. Сокири та молотки повинні бути щільно насаджені на ручки, дерев’яні ручки не повинні мати тріщин та задирок.
  3. Переносити сокири дозволяється тільки в чохлах.
  4. Ручки футлярів геодезичних приладів повинні бути надійно закріпленими на них.
  5. Переносити віхи, штативи слід тільки придержуючи їх гострими кінцями до низу. Встановлювати віхи і штативи потрібно так, щоб їх гострі кінці не поранили ноги.


  1. при роботі з сокирою потрібно переконатися чи немає у радіусі замаху кого-небудь.
  2. Розмотувати і замотувати мірну стрічку потрібно вдвох, дотримуватись обережності, щоб не поранити долоні стальною полосою.
  3. Забороняється перекидати один одному віхи та штативи.

Геодезичні прилади встановлені на штативі необхідно щільно закріпити, щоб уникнути падіння. Забороняється залишати геодезичні прилади на проїзній частині дороги. При перервах в роботі не можна залишати біля поздовжніх насипів автодоріг. При роботі на околицях населених пунктів, при проведенні геодезичних робіт слід остерігатися агресивних тварин. Потрібно завжди дотримуватися правил дорожнього руху.

Переносити геодезичні прилади з одного місця на інше можна тільки по краю тротуару. При наближенні грози геодезичні роботи потрібно припинити і всім студентам перейти в закрите приміщення. Під час грози не дозволяється стояти поблизу стовпів, мачт, громовідводів, стояти під деревами.

Перебуваючи на учбовій практиці студент зобов’язаний:

Підготувати заздалегідь і мати всі необхідні креслення, креслярські документи

і прилади, письмовий і креслярський папір, необхідні матеріали, які відносяться до конкретного виду землевпорядних робіт, суворо дотримуватись розпорядку дня, виконувати всі розпорядження керівника практики та бригадира, дотримуватись всіх правил безпеки та пожежної охорони. Дбайливо відноситись до геодезичних приладів, навчальних посібників отриманих на бригаду. Кожен студент несе матеріальну відповідальність за втрату геодезичних приладів і учбового приладдя.

Студенти які виявляють свою недисциплінованість, порушують вимоги правил техніки безпеки, пожежної охорони, відсторонюються керівником практики від подальшого його проходження практики.

Інформаційні матеріали по практиці «Землевпорядне проектування» :

Перенесення проекту в натуру та встановлення меж землевпорядкування.

Робота по перенесенню проекту в натуру виконується в присутності представників відповідних органів місцевого самоврядування і землевласників, з користування яких вилучається дана ділянка, а в разі необхідності в присутності суміжних землевласників та землекористувачів.

Відповідна земельна ділянка закріплюється в натурі металевими знаками встановленого зразка. По виконанню робіт складається акт за встановленою формою в трьох примірниках, до акту додається копія плану. Примірник акту з копією плану ділянки видається громадянину, а також власнику землі (землекористувачеві) і відповідній раді народних депутатів.

Встановлення меж землекористувань та їх погодження.

Під межею землекористування розуміють умовний відрізок лінії, яка поділяє на місцевості земельні масиви між окремими землекористувачами.

Межі землекористування встановлюється як правило по лінії огорож (фізичних позначок меж), що належать громадянину або згідно фактичного розмежування, що узгоджені між землекористувачами створені межі у вигляді не оброблювальних смуг та ін.

До земель громадян не відносяться стежки, проїзди які мають характер земель загального користування, та інші землі які є державною та комунальною власністю, а також приватною власністю межуючих землевласників.

Межові знаки - це металеві стовпці, довжиною 40-50 см., які встановлюються в характерних поворотах межі і забиваються в землю на глибину 10-20 см. Нижче її поверхні, щоб не створювати перешкод при обробці землі.

Сутність і способи перенесення проекцій в натуру

Перенесення проекту в натуру полягає в продовженні і закріпленні на місцевості меж проектних ділянок, доріг та інших елементів. Для перенесення проекту вибирають найбільш прості і доступні методи, але які забезпечують необхідну точність робіт.

Перенесення проекту - це перший етап його освоєння в натурі, з технічної сторони перенесення проекту є дія обернена зйомці. Таким чином точність перенесення проекту в натуру має відповідати точності зйомки.

Перенесення проекту в натуру виконується такими методами;

  1. Промірів - мірною стрічкою.
  2. Кутомірним - теодолітом, та іншими вимірювальними приладами.
  3. Профільний- мензулою.

Для застосування того чи іншого методу, потрібно врахувати наступні вимоги:

  1. Технічні вимоги до паралельності та перпендикулярності сторін.
  2. Способи проектування
  3. Топографічні умови місцевості (північна відкрита зона)
  4. Види проектних ліній
  5. Види планово-картографічного матеріалу.

Спостерігається доцільність застосування таких методів:

_Метод промірів - це найбільш простий метод і його застосовують у таких випадках коли місцевість відкрита, тобто прокладанню проектної лінії на місцевості не перешкоджають окремі дерева, або інші насадження, будівлі. Найбільш точне перенесення проекту в натуру цим методом, коли основою служать точки раніше проведених ходів, а проектування проводиться аналогічним способом.

При проектуванні ділянок механічним або графічним способом опорою можуть служити прямі лінії ситуації

Перенесення проекту кутомірним методом доцільно тоді, коли:

  1. Місцевість заліснене, покрита чагарниками
  2. При забудованій місцевості
  3. На рівнинній місцевості, але з наявністю видимих перешкод у потрібному напрямку.

Перенесення проекту в натуру мензулою доцільно, коли проектування проводиться планіметром. Точки ситуації не можуть служити опорою, вимагається прокладання мензульних ходів.

Підготовчі роботи з перенесення проекту в натуру.

Перед виходом в поле, детально вивчають проектне рішення і порядок перенесення проекту в натуру, для того, щоб в польових умовах мати послідовність дій не витрачаючи часу на прийняття рішень, тому проводимо підготовчі роботи, камеральні й польові.

Тут важливу роль відіграє:

  1. Огляд місцевості
  2. Встановлення методів перенесення проекту
  3. Визначення величини проектних ліній і кутів на проектному плані.
  4. Складання робочого креслення.
  5. Перенесення проекту в натуру.

В якості опори можуть бути використані крім теодолітних точок також тверді точки , але необхідно внести їх в наявність.




бралися графічно з плану. Середнє квадратичне відхилення ліній aна плані виміряємо в натурі і взята з плану буде залежати:

1. Від похибки графічного визначення положень точок а- с на плані, похибка

% л

також залежить від похибок нанесених на план і похибки взятого проміру ма

-1-




1. чение Наименование Кол
2. великий искусствовед автор термина
3. Столкновение внешнеполитических интересов России и США на евразийском континенте
4. Тайные расчеты
5. реферату- Побудова гіпотези та стан її розвитку
6. Поэты второй половины XIX века Яков Петрович Полонский
7. психический фактор 2 При ВПС с обогащением малого круга кровообращения вторичный цианоз возникает в фа
8. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук.1
9. Реферат по дисциплине Основы научной деятельности студента очного отделения 1 курса группы 86001303 Бачина
10. Исправление дулец гильз
11. Постоянное (бессрочное) пользование земельным участком
12. Всеволод Мстиславич
13. тема идеалов ценностей норм поведения воплощаемых в социальном развитии человека в его духовном мире
14. Лекція 1. Суть та види підприємництва
15. а общественное разделение труда; б обособление присвоения средств производства; в производственнохозяйст
16. N 1071-у Проверка фармацевтической физикохимической химической и фармакологической совместимости инг
17. Союзкультура в Российской государственной библиотеке первый президент СанктПетербургского библиотечног
18. РУССКИЙ ЯЗЫК 9 класс I уровень 1
19. DML Transact-SQL
20. Производство серной кислоты нитрозным способом