Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Тема- Розробка програм з використанням перевизначення та перевантаження методів

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-05

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 20.5.2024

Лабораторна робота №4

Тема: Розробка програм з використанням перевизначення та перевантаження методів.

Мета: Набуття навичок в проектуванні найпростіших ієрархій класів та розробка найпростіших програм з використанням з використанням перевизначення та перевантаження методів

Порядок виконання

  1.  Ознайомитися з теоретичними основами поліморфізму.
  2.  Розробити ієрархію з мінімум 2 класами для роботи з текстовими даними, включаючи:

а) базовий клас, який містить перевантажений конструктор та функцію відповідно до Завдання 1

б) похідний клас, який містить функції відповідно до Завдання 2.

  1.  Розробити тест для перевірки вірності даної програми.
  2.  Оформити звіт до лабораторної роботи.
  3.  До захисту лабораторної роботи підготувати відповіді на контрольні питання.

Завдання 1

Варіант 1. Перший конструктор вимагає введення параметру, який визначає розмірність матриці, перевантажений конструктор не приймає жодних параметрів, функція SumRow() знаходить суму значень, що розміщені у другому рядку матриці. 

Варіант 2. Перший конструктор вимагає введення параметру, який визначає розмірність матриці, перевантажений конструктор не приймає жодних параметрів, функція MinMax() знаходить мінімальне значення елементів матриці.

Варіант 3. Перший конструктор вимагає введення параметру, який визначає розмірність матриці, перевантажений конструктор не приймає жодних параметрів, функція MulRow() знаходить добуток значень елементів 1-го рядка матриці.

Варіант 4. Перший конструктор вимагає введення параметру, який визначає розмірність матриці, перевантажений конструктор не приймає жодних параметрів, функція PosNeg() виводить на екран усі позитивні елементи матриці.

Варіант 5. Перший конструктор вимагає введення параметру, який визначає розмірність матриці, перевантажений конструктор не приймає жодних параметрів, функція Compare(int a) виводить на екран усі елементи матриці, які більші за вказаний аргумент.

Варіант 6. Перший конструктор вимагає введення параметру, який визначає розмірність матриці, перевантажений конструктор не приймає жодних параметрів, функція Avarage() знаходить середнє значення елементів 1-го та 3-го рядів матриці.

Варіант 7. Перший конструктор вимагає введення параметру, який визначає розмірність матриці, перевантажений конструктор не приймає жодних параметрів, функція SubRows() знаходить рядок, елементи якого утворені різницею між відповідними елементами 1-го та 3-го рядків матриці.

Завдання 2

  1.  Перевизначена функція SumRow() знаходить суму значень, що розміщені у третьому рядку матриці. Функція Action() виконує дії залежно від кількості та типу аргументів: якщо аргументи відсутні – знаходить дискримінант матриці; якщо один аргумент є числом з плаваючою комою - множить дану матрицю на це число; якщо два аргументи є цілими числами – знаходить множину всі елементів матриці, які менші, ніж перший аргумент і не більші, ніж другий.
    1.  Перевизначена функція MinMax() знаходить максимальне значення елементів матриці. Функція Action() виконує дії залежно від кількості та типу аргументів: якщо аргументи відсутні – знаходить суму всіх елементів матриці; якщо один аргумент є числом з плаваючою комою - множить знайдену суму на це число; якщо два аргументи є цілими числами – виводить на екран елемент матриці, який розташований у вказаній позиції.
    2.  Перевизначена функція MulRow() знаходить добуток значень елементів 3-го рядка матриці. Функція Action() виконує дії залежно від кількості та типу аргументів: якщо аргументи відсутні – знаходить транспоновану матрицю; якщо один аргумент є числом з плаваючою комою – множить елементи першого стовпця транспонованої матриці на це число; якщо два аргументи є цілими числами – замінює перший елемент матриці на перший аргумент, а останній – на другий аргумент.
    3.  Перевизначена функція PosNeg() виводить на екран усі негативні елементи матриці. Функція Action() виконує дії залежно від кількості та типу аргументів: якщо аргументи відсутні – сортує за зростанням елементи у рядках матриці методом пухирця; якщо один аргумент є числом з плаваючою комою – знаходить елемент, значення якого є найближчим до вказаного аргумента; якщо два аргументи є цілими числами – множить перший елемент матриці на перший аргумент, а останній – на другий аргумент.
    4.  Перевизначена функція Compare(int a) виводить на екран усі елементи матриці, які менші за вказаний аргумент. Функція Action() виконує дії залежно від кількості та типу аргументів: якщо аргументи відсутні – знаходить кількість позитивних елементів матриці; якщо один аргумент є числом з плаваючою комою – знаходить елементи матриці, які кратні цілій частині вказаного аргумента; якщо два аргументи є цілими числами – ділить перший елемент матриці на перший аргумент, а останній – на другий аргумент.
    5.  Перевизначена функція Avarage() знаходить середнє значення елементів 1-го та 3-го стовпців матриці. Функція Action() виконує дії залежно від кількості та типу аргументів: якщо аргументи відсутні – сортує за спаданням елементи у рядках матриці методом пухирця; якщо один аргумент є числом з плаваючою комою – знаходить елементи матриці, які більші, ніж вказаний аргумент; якщо два аргументи є цілими числами – множить матрицю на різницю аргументів.
    6.  Перевизначена функція SubRows() знаходить рядок, елементи якого утворені різницею між відповідними елементами 2-го та 3-го рядків матриці. Функція Action() виконує дії залежно від кількості та типу аргументів: якщо аргументи відсутні – поміщає мінімальний елемент матриці в першу її позицію, а максимальний – в останню; якщо один аргумент є числом з плаваючою комою – знаходить кількість елементів матриці, які дорівнюють цілій частині вказаного аргументу; якщо два аргументи є цілими числами – знаходить кількість елементів матриці, значення яких лежать у вказаних межах.

Контрольні запитання.

  1.  Дайте визначення поняття поліморфізму.
  2.  Поясніть відмінність між параметричним, ситуативним поліморфізмом та поліморфізмом підтипів.
  3.  Поясніть поняття статичного і динамічного поліморфізма.
  4.  У чому полягає відмінність між перевизначенням та перевантаженням методів?
  5.  Для чого потрібні перевизначені методи?
  6.  У який випадках використовують ключове слово super.
  7.  Що таке динамічна диспетчеризація методів?
  8.  Що таке абстрактний клас і для чого він потрібен?
  9.  Як визначається абстрактний клас?




1. Первый спутник
2. Финансы и кредит Тверь 2009 Рецензент- Кандидат экономических наук профессо
3. Тема- Имя прилагательное закрепление Цели - Обучающая ~ повторить о прилагательном как о части речи; Р
4. Тема занятия- СРЕДСТВА ДЛЯ НАРКОЗА
5. на тему- Выполнил- Студент курса группы отд
6. Биофизическая модель устойчивого развития цивилизаций
7. . Методология расчёта платежного баланса [3] Структура платежного баланса [4] Торговый баланс.
8. Тема- Однородные и неоднородные определения
9. Юрий Васильевич по мнению людей из ближайшего окружения Президента глава нашего государства до сих пор в к
10. Экологические проблемы военной деятельности в мирное время
11. тема Экономика
12. УстьКуломская ДЮСШ Е
13. Успех Чичикова
14. комплекс маркетинга впервые научно закреплено в 1964 году профессором Гарвардской школы бизнеса Нейлом Борд
15. Sleeved shirts nd lether topped shoes should be worn t ll times
16. сучасна соціологія
17. ДИПЛОМНАЯ РАБОТА на тему- ldquo; ВИДЫ ЮРИДИЧЕСКИХ ЛИЦ В СОВРЕМЕННОМ.
18. Реферат- Психология цвета
19. Анализ финансирования и планирования учреждений здравоохранения
20. Эмпирическая техника Определяя количество