Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

СТАТИСТИКА для студентів всіх форм навчання спеціальності 6

Работа добавлена на сайт samzan.net:


PAGE   \* MERGEFORMAT0

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ЖИТОМИРСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМЕНІ ІВАНА ФРАНКА

Кафедра менеджменту і адміністрування

БОЦЯН Т.В.

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

ДО НАПИСАННЯ КУРСОВИХ РОБІТ

з дисципліни

 «СТАТИСТИКА»

для студентів всіх форм навчання

спеціальності 6.030601 „Менеджмент”

Житомир – 2014


ЗМІСТ

1. Загальні положення

2

2. ВИБІР ТЕМИ КУРСОВОЇ РОБОТИ

2

3. ВИВЧЕННЯ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ ТА СКЛАДАННЯ ПЛАНУ РОБОТИ

3

4. ЗМІСТ ТА СТРУКТУРА КУРСОВОЇ РОБОТИ

3

5. ПРАВИЛА НАПИСАННЯ, ОФОРМЛЕННЯ ТА ЗАХИСТУ КУРСОВОЇ РОБОТИ

5

5.1. Загальні вимоги

5

5.2. Нумерація

6

5.3. Загальні правила цитування та посилання на використані джерела

6

5.4. Оформлення тексту, таблиць, графіків, додатків, формул

6

5.5. Оформлення списку використаних джерел

8

5.6. Захист курсової роботи

8

6. ТЕМАТИКА КУРСОВИХ РОБІТ З КУРСУ «СТАТИСТИКА»

9

7. СПИСОК РЕКОМЕНДОВАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

10

ЗРАЗОК ТИТУЛЬНОЇ СТОРІНКИ

12

ПРИКЛАДИ ПЛАНІВ КУРСОВИХ РОБІТ

13


1. Загальні положення

Підготовка сучасних спеціалістів з менеджменту передбачає засвоєння ними знань та розвиток умінь і навиків у галузі статистичного вивчення економічних явищ і процесів. Одним з інструментів такої підготовці фахівців є виконання курсової роботи.

Курсова робота - вид навчальної роботи, що завершує вивчення дисципліни «Статистика». Підготовка курсової роботи є творчою працею, в процесі якої студент поглиблено вивчає і розробляє одну з тем, опановує навички самостійної роботи і рішення конкретних економічних завдань.

У ході виконання курсової роботи з дисципліни „ Статистика” студенти повинні систематизувати, поглибити та закріпити набуті знань із дисципліни, розвити навички до самостійної роботи з літературними джерелами, методичними та інструктивними матеріалами, вивчення статистичних даних та їх аналізу.

В курсовій роботі необхідно показати вміння правильно використовувати теоретичні положення економічної науки, вміння користуватись фактичними статистичними даними, викладати свою точку зору з питань, що розглядаються; вміти зробити науково обґрунтовані висновки й конкретні пропозиції на підставі виявлених та оцінених закономірностей розвитку явищ, зміни їх структури та динаміки розвитку, взаємозв’язків між окремими ознаками-показниками, що характеризують процеси, що вивчаються.

2. ВИБІР ТЕМИ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Першим етапом виконання курсової роботи є вибір теми. Тема курсової роботи визначається студентами із списку орієнтовної тематики, наведеної розділі 6. При цьому слід враховувати специфіку об’єкта дослідження, особливо вид господарської діяльності, з тим, щоб дана проблема була актуальною для нього, дозволяла отримати необхідну інформацію, поєднувала інтереси студента та напрям науково-дослідної роботи, яку він виконував раніше.

Вибрана тема затверджується науковим керівником. Студент отримує на кафедрі встановлений зразок заяви на затвердження теми курсової роботи. Подальша її зміна, або коригування можливі лише з дозволу наукового керівника при достатньому обґрунтуванні доцільності змін.

Студент може запропонувати свою тему курсової роботи, яка має теоретичне або практичне значення. В таких випадках студент обґрунтовує доцільність вибору і погоджує тему з керівником. Вибір теми та її закріплення за студентами здійснюється на початку навчального семестру, у якому має бути написана курсова робота.

Курсові роботи, виконані студентами на теми, які не погоджені з викладачем, не розглядаються.

3. ВИВЧЕННЯ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ ТА СКЛАДАННЯ ПЛАНУ РОБОТИ

Курсова робота виконується на підставі глибокого вивчення літературних джерел (підручників, навчальних посібників, монографій, брошур, наукових статей, періодичних видань, нормативних довідників, статистичних щорічників тощо). Літературні джерела підбираються студентами на основі консультацій з науковим керівником.

Самостійний пошук літературних джерел здійснюється за допомогою бібліотечних каталогів (системного, алфавітного), реферативних журналів, бібліографічних довідників. Вивчення найкраще розпочинати з підручників та навчальних посібників, в яких матеріал викладений логічно, послідовно та систематизовано. Крім того, необхідно використовувати періодичні видання: статистичні збірники, журнали та іншу оглядову інформацію. Позитивним є використання студентами даних світової інформаційної мережі Інтернет, зокрема даних Держкомстату України та  іноземної літератури.

Попереднє ознайомлення з літературними джерелами є основою для складання плану курсової роботи. В цілому він має включати лише ті питання, які безпосередньо стосуються теми і дають змогу повно і глибоко розкрити її. Структура і зміст плану курсової роботи, співвідношення її розділів визначаються обраною темою. Приклади типових планів наведені у Додатку Б.

Курсова робота готується на базі статистичних даних, які стосуються держави вцілому або Житомирської області зокрема за період не менше ніж 5 років. В окремих випадках базою дослідження можуть бути глобальні дані а також дані, які стосуються інших країн та інших областей України.

4. ЗМІСТ та структура КУРСОВОЇ РОБОТИ

Курсова робота складається з наступних структурних частин: вступу, теоретичного та аналітичного розділів, висновків, списку використаної літератури, додатків.

1. Титульна сторінка. Зразок оформлення титульної сторінки наведено у Додатку А.

2. Зміст .

3. Вступ. У вступі студент повинен розкрити сутність і стан обраної проблеми та її значимість у рекомендованій нижче послідовності:

Актуальність теми. Лаконічно у 2-3 абзацах обґрунтувати актуальність теми статистичного вивчення досліджуваного об’єкта, виявити основні питання, які недостатньо вивчені і потребують дослідження. Тут наводяться аргументи, положення, факти на користь вибору теми; обов'язково робляться посилання на зв’язок теоретичних проблем з практикою.

Предмет і об’єкт дослідження. Об’єктом дослідження прийнято називати те, на що спрямована пізнавальна діяльність студента, масові явища або процеси суспільного життя, що обрані для дослідження. Предметом дослідження є розміри і кількісні співвідношення між масовими явищами і процесами, закономірності, що виявляються у процесі формування і розвитку об’єкта дослідження.

Наприклад, „Предметом дослідження у курсовій роботі виступає сукупність показників, що характеризують грошовий обіг і кредитні відносини в Україні. Об’єктом дослідження виступає фінансовий ринок України”.

Мета і завдання дослідження. Необхідно сформулювати мету і завдання, які потрібно вирішити для досягнення поставленої мети. Мета дослідження полягає у поглибленні знань, умінь і навиків у галузі теорії і практики статистичного вивчення соціально-економічних явищ і процесів. Мета формулюється лаконічно та конкретизуються у завданнях дослідження. Завдання курсової роботи маються бути відображені у назві та змісті її розділів, що формують основну частину роботи. Тобто, відповідно до структури та основного змісту роботи виділяється 5-6 завдань, що мають бути вирішені в ході дослідження.

Наприклад, „Метою курсової роботи є проведення статистичного дослідження грошового обігу і кредитних відносин в Україні. Для досягнення поставленої мети в роботі виділені для вирішення наступні завдання:

- вивчити теоретичні основи грошового обігу і кредиту в Україні;

- вивчити та оцінити основні показники, що характеризують грошовий обіг та кредитні відносини;

- дослідити динаміку грошового обігу в країні за останні 5 років;

- дослідити динаміку кредитних операцій в країні за останні 5 років

- оцінити вплив грошової маси на величину виданих кредитів.

4. У першому розділі курсової роботи на основі огляду літературних джерел відображаються теоретичні основи досліджуваної проблеми. Даний розділ повинен характеризувати суть, структуру та особливості об’єкту дослідження.

Цей розділ обов’язково повинен містити посилання на використані джерела інформації із зауваженнями на наявність суперечливих, різних думок, підходів авторів, структури об’єкта дослідження з аргументованою власною думкою виконавця курсової роботи чи висновками.

В даному розділі досліджуються методологічні підходи до розв’язання поставленої проблеми, висвітлюється зміст основних законодавчих актів, що стосуються об’єкта дослідження.

Результатом теоретичної частини повинна бути певна теоретична основа (алгоритм) пошуку механізмів розв’язання проблем, сформульованих у курсовій роботі. Цей алгоритм необхідно використати для аналізу відповідної інформації в аналітичній частині та обґрунтуванні рекомендацій і висновків.

Розділ І повинен містити не більше 3-ох параграфів; рекомендований обсяг першого розділу – 15-20 сторінок.

5. В другому розділі (аналітична частина) розкривається сучасний стан розвитку досліджуваного об’єкта в Україні чи світі за останні 5 років.

Для виявлення та кількісної оцінки певних тенденцій, закономірностей, структури, динаміки, розподілу, взаємозв’язків у функціонуванні та розвитку об’єкту дослідження та його складових у цьому розділі мають бути використані методи теорії статистики: групування (у тому числі аналітичного), абсолютні, відносні і середні величини, показники аналізу динаміки, структури та структурних зрушень, варіації,  кореляційно-регресійний аналіз, індекси. Крім того бажано в даному розділі дати прогнозну оцінку розвитку явища. Проміжні та підсумкові результати аналізу необхідно представляти за допомогою таблиць і графіків з дотриманням правил їх побудови та оформлення.

Найважливіші результати, отримані в основній частині курсової роботи, мають бути основою для формування висновків.

Результатом аналітичної частини роботи повинен бути містити результати статистичного аналізу об’єкту дослідження з урахуванням вивченої у першому розділі його економічної сутності та надана прогнозна оцінка розвитку явища.

Рекомендований обсяг другого розділу – 20-30 сторінок.

6. Висновки та пропозиції

Висновки та пропозиції мають містити резюме з двох розділів з акцентом на результатах останнього розділу. Практично це означає, що студент має дати коротку (не більше 3 сторінок) анотацію роботи, у якій коротко і ясно викласти теоретичні підстави роботи, перерахувати основні аналітико-статистичні висновки за результатами дослідження.

Висновки мають бути коротким підсумком – відповідями на питання: про сутність досліджуваного об’єкту, його структуру, динаміку, проблеми у розвитку, якістю статистичного забезпечення в оцінці та аналізі.

7. Список використаних джерел. Вимоги до його оформлення наведені у розділі 5 методичних рекомендацій.

До списку літературних джерел вносяться всі використані джерела: нормативні та законодавчі документи, підручники, навчальні посібники, довідники, монографії, періодичні видання, адреси електронних ресурсів інформації.  та ін.

Всі джерела нумеруються наскрізно арабськими цифрами.

8. Додатки

За необхідності до додатків доцільно включати допоміжний матеріал, необхідний для повноти сприйняття роботи а також громіздкі (на всю сторінку та більші) рисунки і таблиці.

Додатками можуть бути також статистичні формуляри, інструкції до їх заповнення, матеріали статистичних та інших видань з даними, що використовувались в аналітичній частині роботи, таблиці з проміжними результатами обчислень, форми статистичної звітності. Додатки подають наприкінці курсової роботи у порядку посилання на них в основній частині роботи.

5. ПРАВИЛА НАПИСАННЯ, ОФОРМЛЕННЯ ТА ЗАХИСТУ КУРСОВОЇ РОБОТИ

5.1. Загальні вимоги

Курсова робота має бути віддрукована за допомогою комп’ютера чітко, охайно, без помилок, виправлень та виділень жирним, курсивом та підкреслень. Текст роботи треба розмішувати тільки з одного боку аркуша, на білому папері формату А4 (210x297 мм), залишаючи поля зліва – не менше 30 мм, справа – не менше 10 мм, зверху та знизу – не менше 20 мм. Абзац – 1 см, міжрядковий інтервал – 1,5, виключка – по ширині. Шрифт Times New Roman – 14 розмір.

Заголовки структурних частин курсової роботи „ЗМІСТ”, „ВСТУП”, „РОЗДІЛ”, „ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ”, „ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ”, „ДОДАТКИ” друкують великими літерами симетрично до центру. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Відстань між заголовками та текстом повинна дорівнювати 2-3 інтервали. Переноси слів у заголовках не дозволяється. Якщо заголовок складається з двох речень, то їх розділяють крапкою. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацу.

Викладення тексту кожного розділу, а також вступу, висновків та пропозицій, списку використаної літератури і додатків слід починати з нової сторінки. Скорочення слів у тексті, крім загальноприйнятих (грн., кг, ц, т, га тощо), не допускається.

5.2. Нумерація

Нумерація сторінок має бути наскрізною: номер сторінки проставляється арабськими цифрами у правому верхньому кутку, але на титульному аркуші (перша сторінка роботи) та змісті номер проставляти не слід.

Розділи позначають порядковими номерами арабськими цифрами (1, 2, 3), підрозділи – номером розділу та підрозділу через крапку (1.1., 1.2. або 2.1.,2.2., 2.3. тощо). В кінці номера підрозділу повинна стояти крапка. Такі структурні частини курсової роботи, як зміст, вступ, висновки та пропозиції і список використаних джерел не мають порядкового номера. Тобто не можна друкувати: „1. ВСТУП” або „Розділ 5. ВИСНОВКИ”.

5.3. Загальні правила цитування та посилання на використані джерела

У тексті обов'язково мають бути зроблені посилання на джерела, з яких була запозичена будь-яка статистична інформація, малюнки, таблиці, а також цитати, що їх наведено в курсовій роботі. У роботі не повинно бути повторень, надмірного цитування. Цитати мають бути, короткими й органічно пов’язуватися з основним текстом. Назву джерел вказують не на кожній сторінці, а використовують для цього список використаних джерел, який наводиться у кінці роботи. У такому разі після цитати у квадратних дужках зазначається порядковий номер джерела відповідно до загального списку використаних джерел, а після коми – сторінка на якій розміщено текст цитати. Наприклад: Дж. Вайнберг вважає, що “окремі властивості нормального розподілу відображаються кривою нормального розподілу незалежно від масштабу, в якому виконана” [24, с. 110], або “проблеми зв’язку статистики та економетрії досліджувала Єлісеєва І.І. [15]”.

5.4. Оформлення тексту, таблиць, графіків, додатків, формул

Курсова робота повинна бути відредагованою, стилістичною й грамотно викладеною, а також технічно правильно й акуратно оформленою. Після написання курсової роботи необхідно уважно її перевірити і виключити повторення, скоротити довгі речення, що значно поліпшує їх зміст. Коригується також план курсової роботи У процесі виконання одні її розділи можуть бути розроблені більш повно, а інші, в результаті відсутності необхідних матеріалів чи з інших причин – дуже коротко. Тому потрібно також відредагувати назви розділів з урахуванням змісту роботи.

Цифровий матеріал, який студент вважає за доцільне вмістити у текст курсової роботи, як правило, подається у табличній формі. Кожна таблиця повинна мати заголовок (найменування), що відображає її зміст. Нумерація таблиць здійснюється таким чином: праворуч над заголовком з прописної букви пишуть слово „Таблиця” та її порядковий номер (знак № перед цифрою не ставиться). Номер таблиці складається з номера розділу та порядкового номера таблиці в цьому розділі. Наприклад: Таблиця 1.3 – третя таблиця першого розділу. Допускається й інший підхід до нумерації табличного матеріалу: всі таблиці, вміщені у роботі, нумеруються підряд з першої до останньої. Нумерацію таблиць здійснюють окремо від нумерації формул та рисунків.

При оформленні таблиць слід дотримуватись певних правил. Зокрема, колонки таблиці нумерують тільки в тих випадках, коли у тексті є на них посилання або у випадку переносу таблиці та її продовження на наступній сторінці (у цьому разі у правому верхньому кутку сторінки пишуть „Продовження табл.” і ставлять той же порядковий номер, не повторюючи заголовка таблиці та найменування граф, указують номери граф і продовжують таблицю).

Назви таблиць мають відображати основний зміст ілюстративного матеріалу, період часу, за який наводяться дані. Якщо всі показники, вміщені у таблиці, мають одну й ту ж одиницю виміру, то її виносять у заголовок таблиці. Якщо використовуються показники з різними одиницями виміру, то у відповідних колонках або рядках таблиці одиниці виміру наводять окремо. Таблицю вміщують у текст, після першого посилання на неї. Розрахункові таблиці, що мають великий обсяг, не рекомендується розміщувати в текст основної частини, доцільніше винести їх у додатки, але з обов'язковими посиланнями на них у тексті.

Посилання в тексті мають бути на всі таблиці. Уміщувати в курсову роботу таблиці, що не мають заголовків, нумерації, або на які відсутні посилання у тексті, не дозволяється. Після кожної таблиці повинен бути її аналіз, який полягає не в переказі цифрових даних, а у виявленні зв’язку показників і причин, які їх зумовили.

Формули, які наводяться в роботі у рукописному варіанті, повинні бути набрані в редакторі формул, праворуч від формули вказується порядковий номер в круглих дужках. Він повинен складатися з номера розділу та порядкового номера формули, розділених крапкою. Наприклад: (1.3) означає третю формулу першого розділу. Допускається й інший підхід до нумерації формули: усі формули, вміщені в текст курсової роботи, нумеруються підряд з першої до останньої. Нумерацію формул здійснюють окремо від нумерації таблиць та малюнків.

Ілюстративний матеріал у формі схем, діаграм, графіків тощо, вміщений в основну частину курсової роботи, оформляється наступним чином: знизу під ілюстрацією з прописної букви пишуть слово „Рис.”, проставляють порядковий номер, ставлять крапку (знак № перед цифрою не ставиться). Далі, продовжуючи той самий рядок, з великої літери виписують назву ілюстрації, яка повинна відображати її зміст. Номер ілюстрації складається з номера розділу та порядкового номеру у цьому розділі (наприклад: Рис. 2.1. – перша ілюстрація другого розділу).

Допускається й інший підхід до нумерації ілюстративного матеріалу: усі рисунки, вміщені в роботі, нумеруються наскрізне, підряд, починаючи з першого до останнього. Нумерація ілюстрацій ведеться окремо від нумерації таблиць та формул.

Ілюстративний матеріал уміщується у відповідний підрозділ тільки після посилання на нього. У тексті курсової роботи мають бути наявними посилання на всі вміщені рисунки. Сканування рисунків не допускається.

Додатки до курсової роботи оформляють так: кожний додаток починається з нової сторінки, при цьому у правому верхньому кутку аркуша з прописної букви пишуть слово „Додаток” та вказують його порядковий номер (наприклад: Додаток А). Послідовність розміщення додатків визначається порядком появи посилань на них у тексті. Нумерація додатків здійснюється підряд від першого до останнього.

Усі додатки, незалежно від їх характеру (звітні форми, аналітично-розрахункові таблиці, громіздкі ілюстративні схеми, комп’ютерні розрахунки тощо) повинні мати заголовок, у якому відображено зміст інформації, що містить той чи інший додаток. Посилання на ДОДАТКИ (див. Додаток …), букви Г, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь – не можна використовувати.

Курсова робота комплектується в такій послідовності:

  •  титульний аркуш;
  •  зміст;
  •  вступ;
  •  основна частина, що складається з окремих розділів і підрозділів;
  •  висновки;
  •  список використаних джерел;
  •  додатки.

Оформлена відповідно до сформульованих вимог та повністю укомплектована курсова робота повинна бути в папці зі швидкозшивачем.

На останній сторінці студент повинен поставити свій підпис та дату остаточного завершення роботи.

Курсова робота виконується відповідно до даних методичних вказівок, в іншому випадку її не буде допущено до захисту.

5.5. Оформлення списку використаних джерел

Невід’ємною частиною курсової роботи є список літератури, який вміщує перелік усіх джерел, використаних у процесі роботи. Передусім слід звернути увагу на рік видання того чи іншого літературного джерела. Користуватися необхідно лише новими виданнями. Обов’язково слід вивчити та використати у процесі написання курсової роботи нормативні акти (закони, укази, постанови тощо), що стосуються обраної теми. Джерела слід розміщувати в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків.

5.6. Захист курсової роботи

Виконана курсова робота до 15 грудня здається на кафедру й після реєстрації передається науковому керівнику для перевірки. У своєму відгуку викладач відмічає позитивні сторони і недоліки курсової роботи, оцінює ступінь самостійності формулювання основних положень та висновків, наявність елементів творчого пошуку та новизни, обсяг опрацьованої інформації, дотримання вимог щодо змісту та оформлення роботи, а також робить висновок про допуск до захисту з попередньою оцінкою за п’ятибальною шкалою. За умови недопуску або за незадовільної оцінки робота повинна бути перероблена з урахуванням зауважень керівника. Вдруге робота здається з попереднім відгуком.

Захист курсових робіт здійснюється перед комісією, що формується кафедрою за встановленим графіком. Процедура захисту передбачає відповіді на запитання членів комісії. Перед захистом студент отримує свою роботу, ознайомлюється з відгуком і готується аргументовано відповісти на зауваження та запитання. У процесі захисту членами комісії оцінюється глибина знань студента з досліджуваної теми, його вміння вести дискусію, обґрунтовувати і відстоювати свою точку зору, чітко відповідати на поставлені запитання.

6. тематика курсових робіт з курсу «СТАТИСТИКА»

  1.  Статистика населення, зайнятості і безробіття в Україні
  2.  Статистика праці
  3.  Статистика національного багатства
  4.  Статистична оцінка основних макроекономічних показників
  5.  Статистична оцінка показників продукції промисловості
  6.  Статистика цін: способи вивчення та методика розрахунку
  7.  Організація і методика розрахунку продукції будівництва
  8.  Статистика витрат на виробництво та цін
  9.  Статистика страхування
  10.  Статистично-економічний аналіз населення
  11.  Статистика життєвого рівня населення
  12.   Ринок праці. Статистика ринку праці
  13.  Статистичний аналіз інвестиційної та будівельної діяльності
  14.   Статистика транспорту в Житомирській області
  15.   Статистика сільського господарства Житомирській області
  16.   Статистика національно багатства України
  17.  Статистична оцінка продуктивності праці економіки регіону
  18.  Статистика готельних послуг в Україні
  19.  Статистика ресторанного бізнесу в Україні
  20.   Статистика зв’язку в Україні
  21.   Статистика охорони здоров’я і фізичної культури в Україні
  22.  Статистичне вивчення ринку праці регіонів України
  23.  Статистичне вивчення оплати праці в Україні
  24.   Статистика цін: способи вивчення та методика розрахунку
  25.   Статистичні методи дослідження рівня життя населення
  26.   Статистична оцінка злочинності регіону
  27.   Статистична оцінка регіонального демографічного розвитку Житомирської області
  28.   Статистичні індикатори оцінки соціально-економічного становища населення України
  29.   Статистична характеристика розвитку малого підприємництва в Житомирській області
  30.   Статистика споживчих цін: інформаційна база, методологія розрахунку показників та їх оцінка
  31.   Статистичний аналіз зайнятості населення Житомирської області
  32.   Статистична оцінка й прогноз закономірностей формування соціально-трудового потенціалу населення Житомирської області
  33.   Інвестиційні процеси в економіці Житомирської області: статистична оцінка
  34.   Статистичне дослідження ефективності видів економічної діяльності (за видами господарської діяльності)
  35.   Статистична оцінка формування освітньо-фахового потенціалу в системі соціально-економічного розвитку Житомирської області
  36.   Міграційний рух населення в Україні: статистична оцінка
  37.  Індексний метод у статистиці промисловості
  38.  Статистичне вивчення соціальної інфраструктури: показники, джерела інформації та оцінка
  39.   Аналіз структури і динаміки зовнішньої торгівлі Житомирської області
  40.   Статистична оцінка розвитку туристичної сфери регіону

7. СПИСОК РЕКОМЕНДОВАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

Основна література

  1.  Айвазян С.А. Прикладная статистика. Основы моделирования и первичная обработка данных / С.А. Айвазян, И.С. Енюков, Л.Д. Мешалкин – М.: Финансы и статистика, 1983. – 471 с.
  2.  Беляевский И.К. Статистика торговли. / И.К. Беляевский, Н.Н. Ряузов, Д.Н, Ряузов – М.: Финансы и статистика, 1989. – 160 с.
  3.  Головко В. Актуальні завдання статистики в сучасних умовах. /В. Головко // Інформаційний бюлетень Держкомстату України. – 1997 р. – №11-12. – С. 8-11.
  4.  Елисеева И.И. Международная статистика. / И.И. Елисеева – Минск: Высшая школа, 1995. – 230 с.
  5.  Жук О. Міжнародні стандарти та їх застосування в галузі обліку і статистики України/ О. Жук //Інформаційний бюлетень Мінстату України. – 1995. – № 5 – с. 4-16.
  6.  Кильдышев Г.С. Статистика населения с основами демографии. / Г.С. Килдышев, Л.Л. Козлова – М.: Финансы и статистика, 1990. – 310с.
  7.  Крамченко Л.І. Економічна статистика. Навчальний посібник./ Л.І. Крамченко, Н.П. Лутчин, Б.С. Москаль – Львів: Новий Світ, 2004. – 364 с.
  8.  Крамченко Л.І. Статистика ринку товарів та послуг: навч. посібник./ Л.І. Крамченко – Львів: В-во ЛКА, 2002. – 188 с.
  9.  Лутчин Н.П. Статистика фінансів: навч. посібник / Н.П. Лутчин, А.К. Миронюк – Львів: “Новий світ-2000”, 2006. – 322
  10.  Курс социально-экономической статистики: Учебник /под. ред. М.Г. Назарова. - М.: Финансы и статистика, 1985. – 248 с.
  11.  Лапішко М.Л. Основи фінансово-статистичного аналізу економічних процесів. Підручник / М.Л. Лапішко – Львів: Світ, 1995. – 260 с.
  12.  Офіційні статистичні видання:  Статистичний щорічник України - Статистичний збірник “Україна в цифрах”, Статистичний щорічник Житомирської  області.
  13.  Електронні адреси органів державної статистики в Україні: - www.ukrstat.gov.ua (Держкомстат України)
  14.   Сергеев С.С. Сельскохозяйственная статистика с основами социально-экономической статистики. - М.: Финансы и статистика, 1989 - 412 с.
  15.   Зинченко А.П. и др. Практикум по общей теории статистики и сельскохозяйственной. статистике. М.: Финансы и статистика, 1988. - 328 с.

Додаткова література

  1.  Герчук Я.П. Графические методы в статистике. -М.: Статистика, 1968. – 212 с.
  2.  Кильдышев Г.С. и др. Общая теория статистики. -М.: Статистика, 1980. - 423 с.
  3.  Козлов В.С. и др. Общая теория статистики. -М.: Статистика, 1975. - 392 с.
  4.  Мармоза А.Т. Методические разработки к практическим занятиям и самостоятельной работы по общей теории статистики для студентов экономического факультета. - Житомир, 1988. - 118 с.
  5.  Муравьев А.И. и др. Анализ внешнеэкономической деятельности предприятий. -М.: Финансы и статистика, 1991. -144 с.
  6.  Политова И.Д. Дисперсионный и корреляционный анализ в экономике сельского хозяйства. -М.: Колос, 1978. - 192 с.
  7.  Практикум по общей теории статистики. -М.: Статистика, 1981.-278 с.
  8.  Салин В. Н. Социально-экономическая статистика: Учебник для вузов. - М.: Юристъ, 2001. — 461с.
  9.  Степаненко М.В. Статистика. -К.: Вища школа, 1991. -205 с.
  10.  Суслов И.П. Общая теория статистики. -М.: Статистика, 1978.-392 с.
  11.   Теория статистики: Учебник / Под ред. Р.А.Шмойловой.- М.: Финансы и статистика, 2005. - 450с.
  12.  Хойер Вольганг. Как делать бизнес в Европе. -М.: Прогресс, 1992. - 253 с.
  13.  Яблочник Л.А. Общая теория статистики. -М.: Статистика, 1976.-344 с.


Додаток А

Міністерство освіти і науки України

Житомирський державний університет імені Івана Франка

Соціально-психологічний факультет

Кафедра менеджменту і адміністрування

КУРСОВА РОБОТА

з дисципліни „Статистика” на тему:

________________________________________________________

________________________________________________________

Виконав                                              студент(ка)___ курсу _____ групи

спеціальності  

6.030601 „Менеджмент” _______________________________________

                Прізвище, ім’я, по-батькові

Науковий керівник                         _____________________________________

         науковий ступінь, вчене звання,  П.І.П.

Житомир – 201_ р.


Додаток Б

Приклади планів курсових робіт

Тема: «Аналіз структури і динаміки зовнішньої торгівлі Житомирської області»

ВСТУП

РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ СТАТИСТИЧНОГО ВИВЧЕННЯ СТРУКТУРИ І ДИНАМІКИ ЗОВНІШНЬОЇ ТОРГІВЛІ

  1.  Економічна сутність зовнішньої торгівлі та задачі її статистичного вивчення
    1.  Система статистичних показників зовнішньої торгівлі та їх інформаційне забезпечення
    2.  Особливості вивчення показників зовнішньої торгівлі в світовій практиці

РОЗДІЛ 2. СТАТИСТИЧНИЙ АНАЛІЗ СТРУКТУРИ І ДИНАМІКИ ЗОВНІШНЬОЇ ТОРГІВЛІ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

2.1. Аналіз структури зовнішньої торгівлі

2.2. Аналіз динаміки зовнішньої торгівлі

2.3. Вивчення порайонної варіації зовнішньої торгівлі

2.4. Прогнозування зовнішньої торгівлі Житомирської області

ВИСНОВКИ

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

ДОДАТКИ

Тема: «Статистика готельних послуг в Україні»

ВСТУП

РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ СТАТИСТИЧНОГО АНАЛІЗУ ГОТЕЛЬНИХ ПОСЛУГ В УКРАЇНІ

  1.  Економічна сутність готельного бізнесу та задачі його статистичного вивчення
    1.  Система статистичних показників готельних послуг та їх інформаційне забезпечення

РОЗДІЛ 2. СТАТИСТИЧНИЙ АНАЛІЗ ГОТЕЛЬНИХ ПОСЛУГ В УКРАЇНІ

2.1. Динаміка кількості та місткості підприємств готельного господарства України

2.2. Статистичний аналіз якості готельних послуг в України (за категоріями готелів)

2.3. Порівняльний аналіз вітчизняних та закордонних готельних послуг

2.4. Прогнозування розвитку готельного бізнесу в Україні

ВИСНОВКИ

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

ДОДАТКИ




1. Общее понятие о токсикологии экстремальных ситуаций
2. Право на соціальне забезпечення в системі прав і свобод людини і громадянина
3. ДОМАДОМ [5] 2
4. Трансформацiя образу Фауста у творчостi Й.В. Гете та О.С. Пушкiна
5. тема. Налоговое право ~ совокупность финансовоправовых норм регулирующих общественные отношения по у
6. Электронное декларирование догоняем Европу
7. ТЕМА- Пасхальный перезвон Цель- продолжать учить детей отыскивать причины народных праздников и опреде
8. был на свете маленький Мышонок в маленькой премаленькой норке.html
9. Внешний и внутренний анализ
10. Царебожников Признаки оформившейся ереси
11. Устная народная поэзия в украинской литературе
12. Политическая биография Отто фон Бисмарка в аспекте образования Германской империи
13. Экономия строительных материалов
14. Глобальный круговорот углерода и климат
15. і Відділення формування азбестоцементних листів знаходиться у одноповерховій будівлі розмірами 2823012 м
16. Гранит підприємство організація Затверджена наказом Мінстату Українивід 21 червня 19
17. ФЗ ТК РФс изменениями от 24 25 июля 2002 г.html
18. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук Київ 2000
19. Деканат факультета- местонахождение корпус 6 подъезд 3 23 этаж
20. ЛАБОРАТОРНАЯ РАБОТА 1 КОНТРОЛЬ КАЧЕСТВА ИЗГОТОВЛЕНИЯ ДЕТАЛЕЙ ПО РЕЗУЛЬТАТАМ ПРЯМЫХ ИЗМЕРЕНИЙ ЦЕЛ