Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

їсти сонячну енергію безпосередньо

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Перетворення сонячної енергії

Як відомо, в світі немає ще приладу, який був би здатний «їсти» сонячну енергію безпосередньо. Щоб використовувати її, у всіх областях енергію перетворюють в більш звичну електричну або теплову.

Основні способи такого перетворення:

Отримання енергії за допомогою термічних панелей. Перетворення сонячної енергії йде не безпосередньо в електричний струм, а в теплову енергію. Згодом її можна конвертувати знову і отримати електрику, однак найчастіше теплову енергію витрачають інакше .

Геліотермальна енергетика: нагріті сонцем поверхні поглинають тепло і фокусують його для подальшого використання. Найпростішим прикладом може служити підігрів води для використання в побутових цілях. Теплу воду подають в батареї, так відбувається економія таких природних ресурсів, як вугілля, газ або рідке паливо. Більш потужні перетворювачі стоять на електростанціях, допомагаючи збільшувати їх ефективність незалежно від погодних умов. У таких установках турбіни перетворюють тепло в електричний струм, плюс встановлюють додаткові акумулюючі систему. Такі комбіновані електростанції будуються більше двадцяти років і в 21 столітті тенденція використання сонячної енергії лише посилюється.

Термоповітряна енергетика : аналогічно попередньому варіанту, але гріється не вода, а повітря . Тепло використовується для руху повітряного потоку, який направляється на турбогенератор .

Отримання електроенергії за допомогою фотоелементів. Цей спосіб найбільш популярний і універсальний, тому що передбачає перетворення сонячної енергії в електрику. Отже, для цього методу потрібні фотоелектричні сонячні панелі. Найчастіше вони зроблені з кремнію, товщина робочої поверхні - декілька десятих міліметра. Перетворення енергії Сонця в електричну засноване на фотоелектричному ефекті, який виникає в неоднорідних напівпровідникових структурах при попаданні на них сонячного світла. Отриманий струм проходить через інвертор і перетворюється на звичайний змінний струм, який використовується всіма побутовими приладами. Фотопластини можна розмістити де завгодно, лише б там було багато сонячного світла. У Європі, наприклад, багато будинків оснащені сонячними батареями, розміщеними на дахах. У Лондоні цілий залізничний міст буде обладнаний сонячними батареями, щоб живити місцеву станцію електропоїздів . Цей же принцип використовується при створенні транспортних засобів, які використовують сонячну енергію.

Сонячне випромінювання неоднорідне, щільність його сильно коливається залежно від часу доби і погодних умов, тому додатково до фотоелементів приєднують акумулятори для накопичення енергії про запас. Для використання сонячної енергії в побуті кремнієві фотопластини незамінні своєю  простотою експлуатації.

Ю. Клышин.

анотація

У статті виділяється і акцентується увага на процес, механізм, в результаті роботи якого відбувається перетворення сонячної енергії в електричну енергію. Перетворення сонячної енергії в «енергію руху». Потім, використання енергії та електричної енергії на утворення органічної речовини і різних форм руху, різних форм життя. Механізм, в результаті роботи якого відбувається наповнення Землі органічною речовиною

слова

ТЕРМІЧНИЙ,  Пов'язаний з теплотою, з використанням теплової енергії;

конвертувати (лат., перетворюю) 1. Здійснювати конверсію.

акумулювання; (лат., нагромадження)

фокусування;  1. Збирання променів у фокусі оптичної системи. 2. Наведення зображення на різкість при фото- або кінозніманні тощо.

Турбогенератор, генератор електричної енергії, що приводиться в обертання паровою або газовою турбіною.

Інвертор 1) у техніці перетворення видів електричного струму пристрій для інвертування струму або напруги.

Інвертування в електроенергетиці (від латів.(латинський) inverto — перевертаю, обертаю, змінюю), перетворення постійного електричного струму на однофазний або багатофазний змінний струм.




1. Объединенные кондитеры
2. і ~ К 1998 Абдулина О
3. Промышленное развитие Германии подчеркивают советские исследователи шло в общем медленно.html
4. Методы, подходы, содержания и требования к испытаниям РЭС
5. Герои
6. взаимного уважения
7.  Так произошло с исполнительским правом совокупностью норм регулирующих отношения возникающие в резул
8. і. Жо~арыда атал~андарды ескере отырып диагноз ~ойылды- Ж~ктілік 35 апта
9. Экзогенные процессы в земной коре Подземные воды и льды криолитозоны
10. Инцест
11. тема образовперсонажей-; 4
12. Основные направления повышения конкурентоспособности продукции ОАО Белорусские обои
13. один из важных вопросов в профилактике отклонений
14. Несмотря на то что изготовление профилированных листов уже давно не в новинку отечественным производителя
15. ноосфера На основе наблюдений природных явлений представление о том что живые существа взаимодействует
16. Франция претендовала на роль лидера в Европе
17. ЛАБОРАТОРНАЯ РАБОТА 1.4
18. ТЕМА- СЛЕДСТВЕННЫЕ ВЕРСИИ И ПЛАНИРОВАНИЕ РАССЛЕДОВАНИЯ
19. Столяров Кирилл Сергеевич
20. тематическое гуманитарное