Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Технологія машинобудування

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 2.6.2024

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ ТА НАУКИ УКРАЇНИ

ДОНБАСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Інститут механіки

Кафедра машин металургійного комплексу і прикладної механіки

Голова методичної комісії з напрямку “Механіка”

доц.______Зинченко А.М.

ЗАТВЕРДЖУЮ:

Директор Інституту механіки

доц. ________Зинченко А.М.

19 жовтня 2005 р.

РОБОЧА ПРОГРАМА

дисципліни ”ДЕТАЛІ МАШИН

для бакалаврів спеціальності 6.090202

"Технологія машинобудування"

денної і заочної форми навчання

Затверджена на Раді Інститута механіки, протокол № 2

від 19 жовтня 2005 р.

Затверджена на засіданні секції ПМ кафедри ММК і ПМ, протокол № 1

від 20 вересня 2005 р.

Зав. секцією ПМ

________________В.М. Алтухов

Зав. кафедри ММК і ПМ

____________  Ульяницький В.Н.

Алчевськ, 2005 р.

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ.

Програма складена на основі «Программы по деталям машин, деталям машин и подъёмно-транспортным машинам» для инженерно-технических специальностей вузов / МВССО СССР. – М.: Высшая школа, 1987. – 22 с.

Для оцінювання рівня знань та умінь, набутих студентами при вивченні курсу "Деталі машин" використовується 100-бальна шкала оцінок. Семестрова оцінка складається з суми балів за всі види робіт з дисципліни, які виконуються студентом протягом семестру.

Студенти, які склали усі модульні контролі, виконали графік самостійної роботи та отримали від 60 до 100 балів, звільняються від складання іспиту. Таким студентам підсумкова оцінка виставляється "автоматично". При бажанні, студенти можуть підвищити свій рейтинг на іспиті.

Якщо студент не виконав повністю графік самостійної роботи (тобто не звітував хоча б по одному з елементів модуля), йому не зараховується весь модуль. Незалежно від кількості набраних в семестрі балів, такий студент вважається невстигаючим. Ліквідувати цей борг дозволяється під час сесії. В цьому випадку студент має право складати лише заборгований модуль.

Студент, що набрав в семестрі менше 50 балів, не допускається до складання іспиту. Йому треба набрати додатково бали по елементам модулів.

МЕТА ДИСЦИПЛІНИ “ДЕТАЛІ МАШИН”.

 Метою вивчення курсу є підготовка висококваліфікованих інженерних кадрів, здатних розв’язувати питання розрахунків, конструювання, виробництва та експлуатації машин високого технічного рівня.

Дисципліну “ДЕТАЛІ МАШИН” можна розглядати як узагальнену, де передбачається викладання базового програмного матеріалу, як підсумкового і завершального етапу прикладного застосування теорії та методів фундаментальних і загально інженерних дисциплін для бакалаврського освітньо-кваліфікаційного рівня підготовки фахівців напрямку “Інженерна механіка”.

Характеристика навчальної дисципліни.

Обов`язкова, за вибором (підкреслити).

Рік підготовки: 3.

Семестр: 5.

Лекції – 48 годин.

Практичні заняття – 16 годин.

Лабораторні роботи – 16 годин.

Курсовий проект (робота) – Курсовий проект (5 семестр).

Самостійна робота – 32 години.

Загальний обсяг – 112 годин / 3,1 кредита.

Вид контролю – іспит.

ТЕМИ.

ТЕМА № 1. Предмет і задачі курсу. Основні визначення. Надійність машин.

В результаті вивчення теми студенти повинні:

Знати: Предмет і задачі курсу. Історію курсу. Основні терміни і визначення. Надійність машин. Загальні вимоги до машин та їхніх елементів. Шляхи підвищення надійності машин.

Вміти: Використовувати терміни і визначення при роботі з машинами і механізмами.

ТЕМА № 2. Стадії конструювання машин. Кінематичний та енергетичний розрахунок привода.

 

В результаті вивчення теми студенти повинні:

Знати: Стадії конструювання машин. Технічне завдання, технічна пропозиція, ескізний проект, технічний проект, робоча конструкторська документація. Кінематичний та енергетичний розрахунок привода. Загальні задачі при конструюванні приводів машин. Узгодження параметрів двигуна, муфти та редуктора у приводі. Елементи оптимізації при проектуванні приводів машин.

Вміти: Виконувати кінематичний та енергетичний розрахунок привода. Проводити всебічний техніко-економічний аналіз різних факторів з метою вибору найраціональніших конструкцій приводів.

ТЕМА № 3. Циліндричні передачі.

В результаті вивчення теми студенти повинні:

Знати: Застосування циліндричних зубчастих передач та їхня класифікація. Прямозубі, косозубі, шевронні передачі. Переваги і недоліки. Коригування зубців циліндричних зубчастих передач. Матеріали і термообробка зубчастих коліс. Сили в зачепленні. Методи обробки коліс. Конструкції зубчастих коліс та їхнє виготовлення. Види зруйнування зубців. Критерії працездатності і розрахунок циліндричних зубчастих передач на контактні витривалість і міцність, на витривалість і міцність при згині. Особливості розрахунку відкритих зубчастих передач. Особливості передач із зачепленням Новикова.

Вміти: Розраховувати циліндричні прямозубі, косозубі, шевронні зубчасті передачі.

ТЕМА № 4. Конічні передачі.

В результаті вивчення теми студенти повинні:

Знати: Конічні передачі. Загальні відомості та класифікація. Переваги і недоліки. Основні параметри конічної прямозубої передачі. Сили в зачепленні. Критерії працездатності і розрахунок конічних прямозубих зубчастих передач на контактні витривалість і міцність, на витривалість і міцність при згині.

Вміти: Виконувати розрахунок конічних прямозубих передач.

ТЕМА № 5. Червячні передачі.

В результаті вивчення теми студенти повинні:

Знати: Загальні відомості та класифікація черв’ячних передач. Переваги і недоліки. Параметри передачі. Коефіцієнт корисної дії черв’ячної передачі. Сили в зачепленні. Матеріали і конструкції деталей черв’ячної передачі. Критерії роботоздатності. Розрахунок черв’ячних  передач на контактні витривалість і міцність. Особливості розрахунку зубців черв’ячного колеса на згин.

Вміти: Виконувати розрахунок черв’ячних передач.

ТЕМА № 6. Хвильові передачі. Фрикційні передачі.

В результаті вивчення теми студенти повинні:

Знати: Хвильові передачі. Їх переваги та недоліки. Принцип роботи. Кінематика хвильової передачі. Фрикційні передачі. Загальні відомості. Їх переваги та недоліки. Класифікація фрикційних передач. Матеріали та конструкція деталей фрикційних передач. Геометрія та кінематика фрикційних передач. Зусилля у зачепленні. Критерії працездатності і розрахунок.

Вміти: Розраховувати кінематичні параметри хвильових передач. Розраховувати кінематичні і силові параметри фрикційних передач.

ТЕМА № 7. Пасові передачі.

В результаті вивчення теми студенти повинні:

Знати: Загальні відомості та класифікація пасових передач. Переваги і недоліки. Матеріали та конструкція приводних пасів. Шківи пасових передач. Натяжні пристрої у пасових передачах. Вибір та розрахунок параметрів пасової передачі. Розрахунок пасових передач на тягову здатність і довговічність. Особливості розрахунку плоскопасових і клинопасових передач.

Вміти: Розраховувати плоскопасові і клинопасові передачі.

ТЕМА № 8. Ланцюгові передачі.

В результаті вивчення теми студенти повинні:

Знати: Загальні відомості та класифікація ланцюгових передач. Переваги і недоліки. Деталі ланцюгових передач. Основні розрахункові параметри ланцюгових передач. Критерії роботоздатності.

Вміти: Виконувати розрахунок ланцюгових передач. Розробляти кінематичні схеми приводів.

ТЕМА № 9. ОСІ ТА Вали.

В результаті вивчення теми студенти повинні:

Знати: Загальні відомості. Класифікацію осей та валів. Конструкції та матеріали осей та валів. Розрахункові схеми осей та валів. Попередній розрахунок валів. Розрахунок валів на статичну міцність. Уточнений розрахунок валів. Конструювання осей та валів.

Вміти: Проводити розрахунок осей на згин. Проводити попередній розрахунок валів, розрахунок валів на статичну міцність, уточнений розрахунок валів. Конструювати вали і осі.

ТЕМА № 10. Підшипники ковзання і кочення.

В результаті вивчення теми студенти повинні:

Знати: Підшипники. Загальні відомості. Переваги і недоліки підшипників ковзання і кочення. Галузь застосування підшипників ковзання і кочення. Конструкції, матеріали, змащування підшипників ковзання. Підшипники кочення. Класифікація, матеріали деталей і точність підшипників кочення. Умовне позначення. Статична та динамічна вантажність. Критерії розрахунку. Підбір підшипників. Визначення ресурсу.

Вміти: Виконувати підбір підшипників ковзання і кочення. Розраховувати підшипники кочення за статичною і динамічною вантажністю.

ТЕМА № 11. Шпонкові та шліцеві з’єднання.

В результаті вивчення теми студенти повинні:

Знати: Шпонкові з’єднання. Основні види шпонкових з’єднань та область їхнього застосування. Їх переваги і недоліки. Розрахунок шпонкових з’єднань.. Шліцові з’єднання. Основні види шліцьових з’єднань та область їхнього використання. Їх переваги і недоліки. Розрахунок шліцьових з’єднань.

Вміти: Виконувати підбір шпонкових та шліцьових з’єднань і їх розрахунок.

ТЕМА № 12. Змащування деталей машин.

В результаті вивчення теми студенти повинні:

Знати: Мастильні матеріали (рідкі, пластичні, тверді). В’язкість, маслянистість. Підбір мастила.

Вміти: Виконати підбір мастила.

ТЕМА № 13. Муфти ПРИВОДІВ.

В результаті вивчення теми студенти повинні:

Знати: Загальні відомості та класифікація муфт приводів. Можливі похибки у взаємному розміщенні валів. Конструкції стандартизованих муфт.

Вміти: Проводити підбір і розрахунок муфт по обертовому моменту для різних приводів машин.

ТЕМА № 14. Зварні з’єднання.

В результаті вивчення теми студенти повинні:

Знати: З’єднання деталей зварюванням. Переваги і недоліки. Способи зварювання. Види зварних з’єднань і типи зварних швів. Допустимі напруження для зварних з’єднань. Розрахунок зварних з’єднань на міцність.

Вміти: Проектувати зварні конструкції деталей. Виконувати розрахунок зварних з’єднань.

ТЕМА № 15. Заклепкові з’єднання.

В результаті вивчення теми студенти повинні:

Знати: Конструкції заклепкових з’єднань. Переваги і недоліки. Клепання. Розрахунок на міцність заклепкових з’єднань.

Вміти: Застосовувати в конструкціях заклепкові з’єднання. Виконувати розрахунок заклепкових з’єднань на міцність.

ТЕМА № 16. Різьбові з’єднання.

В результаті вивчення теми студенти повинні:

Знати: Різьбові з’єднання. Загальні відомості. Переваги і недоліки. Кріпильні різьби та їхні основні параметри. Кріпильні різьбові деталі, їхні конструкції та матеріали. Стопоріння різьбових з’єднань. Розрахунок витків різьби на міцність. Розрахунок на міцність стержня болта (гвинта) для різних випадків навантаження з’єднання.

Вміти: Виконувати розрахунок витків різьби на міцність і розрахунок на міцність стержня болта (гвинта) для різних випадків навантаження з’єднання.

ТЕМА № 17. Огляд матеріалу.

Студенти повинні:

Знати: Матеріал, який вивчався протягом семестру.

Вміти: Проводити розрахунки і конструювання деталей, складальних одиниць, конструкцій машин і механізмів, всебічний техніко-економічний аналіз різних факторів з метою вибору найраціональніших конструкцій.

РОЗПОДІЛ ЧАСУ І ФОРМИ КОНТРОЛЮ ПО ТЕМАМ.

ТЕМА № 1.

Розподіл часу.

Лекції

Практ.

Лабор.

Разом

Ауд.

2

2

Сам.

1

1

Форми контролю.

Кл

Використання засобів навчання та наочних посібників.

Плакати, моделі, натурні зразки.

Література.

[1, с. 4-19], [2, с. 18-26, 69-74], [6, с. 5-23]

Забезпечуючи дисципліни.

Теорія механізмів і машин.

ТЕМА № 2.

Розподіл часу.

Лекції

Практ.

Лабор.

Разом

Ауд.

2

2

4

Сам.

1

1

2

Форми контролю.

Кл

Використання засобів навчання та наочних посібників.

Плакати, механізмів, натурні зразки.

Теми практичних занять.

Кінематичний та енергетичний розрахунок привода.

Література.

[2, с. 471-483], [4, с. 6-11], [5, с. 4-7, 290-291]

Забезпечуючи дисципліни.

Теоретична механіка. Вища математика. Фізика.

ТЕМА № 3.

Розподіл часу.

Лекції

Практ.

Лабор.

Разом

Ауд.

4

2

4

10

Сам.

1

1

1

3

Форми контролю.

Кл

ЛБ

ЛБ

Використання засобів навчання та наочних посібників.

Плакати, моделі, натурні зразки.

Теми практичних занять.

1. Розрахунок циліндричних передач.

Теми лабораторних занять.

1. Визначення геометричних параметрів зубчастих коліс.

2. Вивчення конструкцій циліндричних редукторів.

Література.

[1, с. 113-150, 159-181, 190-196],

[2, с. 256-314, 330-338],

[3, с. 171-178, 181-188, 192-198, 199-213]

Забезпечуючи дисципліни.

Теорія механізмів і машин. Теоретична механіка. Вища математика. Фізика. Опір матеріалів.

ТЕМА № 4.

Розподіл часу.

Лекції

Практ.

Лабор.

Разом

Ауд.

2

2

4

Сам.

1

1

2

Форми контролю.

Кл

Використання засобів навчання та наочних посібників.

Плакати, моделі, натурні зразки.

Теми практичних занять.

Розрахунок конічних передач.

Література.

[1, с. 150-158], [2, с. 314-329],

[3, с. 177-181, 188-191, 198-199, 213-218]

Забезпечуючи дисципліни.

Теорія механізмів і машин. Теоретична механіка. Вища математика. Фізика. Опір матеріалів.

ТЕМА № 5.

Розподіл часу.

Лекції

Практ.

Лабор.

Разом

Ауд.

4

3

2

9

Сам.

1

1

1

3

Форми контролю.

Кл

К

ЛБ

Використання засобів навчання та наочних посібників.

Плакати, моделі, натурні зразки.

Теми практичних занять.

1. Розрахунок червячних передач.

2. Червячні передачі (контрольна робота).

Теми лабораторних занять.

Вивчення конструкцій черв’ячних редукторів.

Література.

[1, с. 198-215], [2, с. 348-376], [3, с. 220-251]

Забезпечуючи дисципліни.

Теорія механізмів і машин. Теоретична механіка. Вища математика. Фізика. Опір матеріалів.

ТЕМА № 6.

Розподіл часу.

Лекції

Практ.

Лабор.

Разом

Ауд.

2

2

Сам.

1

1

Форми контролю.

Кл

Використання засобів навчання та наочних посібників.

Плакати, моделі, натурні зразки.

Література.

[1, с. 216-251], [2, с. 222-256, 342-348],

[3, с. 124-138]

Забезпечуючи дисципліни.

Теорія механізмів і машин. Теоретична механіка. Фізика. Опір матеріалів.

ТЕМА № 7.

Розподіл часу.

Лекції

Практ.

Лабор.

Разом

Ауд.

4

4

Сам.

2

2

Форми контролю.

Кл

Використання засобів навчання та наочних посібників.

Плакати, моделі, натурні зразки.

Теми практичних занять.

Пасові передачі.

Література.

[1, с. 251-276], [2, с. 222-256] [3, с. 139-170]

Забезпечуючи дисципліни.

Теорія механізмів і машин. Теоретична механіка. Вища математика. Фізика. Опір матеріалів.

ТЕМА № 8.

Розподіл часу.

Лекції

Практ.

Лабор.

Разом

Ауд.

2

2

4

Сам.

1

1

2

Форми контролю.

Кл

ЛБ

Використання засобів навчання та наочних посібників.

Плакати, моделі, натурні зразки.

Теми практичних занять.

Ланцюгові передачі.

Теми лабораторних занять.

1. Розробка кінематичної схеми привода.

Література.

[1, с. 276-291], [2, с 377-394], [3, 252-268]

Забезпечуючи дисципліни.

Теорія механізмів і машин. Теоретична механіка. Вища математика. Фізика. Опір матеріалів.

ТЕМА № 9.

Розподіл часу.

Лекції

Практ.

Лабор.

Разом

Ауд.

4

2

2

8

Сам.

1

1

1

3

Форми контролю.

Кл

К

ЛБ

Використання засобів навчання та наочних посібників.

Плакати, моделі, натурні зразки.

Теми практичних занять.

1. Розрахунок і конструювання валів.

2. Вали (контрольна робота).

Теми лабораторних занять.

Вивчення конструкцій валів.

Література.

[1, с. 295-307], [2, с. 405-428], [3, 270-305]

Забезпечуючи дисципліни.

Теорія механізмів і машин. Теоретична механіка. Вища математика. Фізика. Опір матеріалів.

ТЕМА № 10.

Розподіл часу.

Лекції

Практ.

Лабор.

Разом

Ауд.

4

1

2

7

Сам.

1

1

1

3

Форми контролю.

Кл

ЛБ

Використання засобів навчання та наочних посібників.

Плакати, моделі, натурні зразки.

Теми практичних занять.

Підшипники. Їх розрахунок.

Теми лабораторних занять.

Вивчення конструкцій підшипників кочення.

Література.

[1, с. 308-341], [2, с. 428-476], [3, с. 305-371]

Забезпечуючи дисципліни.

Теорія механізмів і машин. Теоретична механіка. Вища математика. Фізика. Опір матеріалів.

ТЕМА № 11.

Розподіл часу.

Лекції

Практ.

Лабор.

Разом

Ауд.

2

2

Сам.

1

1

Форми контролю.

Кл

Використання засобів навчання та наочних посібників.

Плакати, моделі, натурні зразки.

Теми практичних занять.

Шпонкові з’єднання. Їх розрахунок.

Література.

[1, с. 87-99], [2, с. 131-150], [3, с. 77-96]

Забезпечуючи дисципліни.

Теорія механізмів і машин. Теоретична механіка. Вища математика. Фізика. Опір матеріалів.

ТЕМА № 12.

Розподіл часу.

Лекції

Практ.

Лабор.

Разом

Ауд.

2

2

Сам.

1

1

Форми контролю.

Кл

Використання засобів навчання та наочних посібників.

Плакати, моделі, натурні зразки.

Література.

[2, с. 518-519], [4, 134-148], [6, с. 142-147]

Забезпечуючи дисципліни.

Фізика.

ТЕМА № 13.

Розподіл часу.

Лекції

Практ.

Лабор.

Разом

Ауд.

4

2

6

Сам.

1

1

2

Форми контролю.

Кл

ЛБ

Використання засобів навчання та наочних посібників.

Плакати, моделі, натурні зразки.

Теми лабораторних занять.

Вивчення конструкцій муфт.

Література.

[1, с. 341-375], [2, с. 483-505], [3, с. 372-427]

Забезпечуючи дисципліни.

Теорія механізмів і машин. Теоретична механіка. Фізика. Опір матеріалів.

ТЕМА № 14.

Розподіл часу.

Лекції

Практ.

Лабор.

Разом

Ауд.

4

2

6

Сам.

1

1

2

Форми контролю.

Кл

К

Використання засобів навчання та наочних посібників.

Плакати, моделі, натурні зразки.

Теми практичних занять.

1. Розрахунок зварних з’єднань (контрольна робота).

Література.

[1, с. 64-78], [2, с. 160-172], [3, с. 24-38]

Забезпечуючи дисципліни.

Теорія механізмів і машин. Теоретична механіка. Вища математика. Фізика. Опір матеріалів.

ТЕМА № 15.

Розподіл часу.

Лекції

Практ.

Лабор.

Разом

Ауд.

1

1

2

Сам.

1

1

Форми контролю.

Кл

К

Використання засобів навчання та наочних посібників.

Плакати, моделі, натурні зразки.

Теми практичних занять.

Заклепкові з’єднання. Їх розрахунок.

Література.

[1, с. 58-63], [2, с. 173-178], [6, с. 72-76]

Забезпечуючи дисципліни.

Теорія механізмів і машин. Теоретична механіка. Вища математика. Фізика. Опір матеріалів.

ТЕМА № 16.

Розподіл часу.

Лекції

Практ.

Лабор.

Разом

Ауд.

3

1

4

Сам.

1

1

2

Форми контролю.

Кл

К

Використання засобів навчання та наочних посібників.

Плакати, моделі механізмів, натурні зразки.

Теми практичних занять.

1. Різьбові з’єднання. Їх розрахунок.

Література.

[1, с. 21-58], [2, с. 102-125, 128-131],

[3, с. 50-76]

Забезпечуючи дисципліни.

Теорія механізмів і машин. Теоретична механіка. Вища математика. Фізика. Опір матеріалів.

ТЕМА № 17.

Розподіл часу.

Лекції

Практ.

Лабор.

Разом

Ауд.

2

2

4

Сам.

1

1

Форми контролю.

Кл

Використання засобів навчання та наочних посібників.

Плакати, моделі, натурні зразки.

Теми лабораторних занять.

Підсумкове заняття.

Література.

[2, с. 94-101, 550-554], [4, с.296-327]

Забезпечуючи дисципліни.

Теорія механізмів і машин. Теоретична механіка. Вища математика. Фізика. Опір матеріалів.

ЛІтература основна.

1. Иванов М.Н. Детали машин. – М.: Высшая школа, 1991. – 383 с.

2. Павлище В.Т. Основи конструювання та розрахунок деталей машин. – К.: Вища школа, 1993. – 560 с.

3. Детали машин в примерах и задачах / С. Н. Ничипорчик, М.И. Корженцевский, В.Ф. Калачев и др. Под общ. ред. С. Н. Ничипорчика. – Минск: Вышэйшая школа, 1981. – 432 с.

4. Дунаев П.Ф., Леликов О.П. Детали машин. Курсовое проектирование. – М.: Высшая школа, 1990. – 399 с.

5. Курсовое проектирование деталей машин / С.А. Чернавский, К.Н. Боков, И.М. Чернин и др. – М.: Машиностроение, 1988. – 416 с.

6. Решетов Д.Н. Детали машин. – М.: Машиностроение, 1990. – 655 с.

7. Цехнович Л.И., Петриченко И.П. Атлас конструкций редукторов. – Киев: Выща школа, 1990. – 151 с.

ЛІтература доДАТКОВА.

1. Гузенков П.Г. Детали машин. – М.: Высшая школа, 1986. – 359 с.

2. Детали машин: Атлас конструкций / Под ред. Д.Н. Решетова. – М.: Машиностроение, 1979. – 367 с.

3. Дунаев П.Ф., Леликов О.П. Конструирование узлов и деталей машин. – М., 1985. – 360 с.

4. Заблонский К.И. Детали машин. – К.: Вища шк. Головное изд-во, 1985. – 518 с.

5. Иосилевич Г.Б. Детали машин. – М.: Машиностроение, 1988. – 368 с.

6. Киркач Н.Ф., Баласанян Р.А. Расчёт и проектирование деталей машин. – Харьков: Основа, 1991. – 276 с.

7. Ряховский О.А., Иванов С.С. Справочник по муфтам. – Л.: Политехника, 1991. – 384 с.

8. Шейнблит А.Е. Курсовое проектирование деталей машин. – М.: Высшая школа, 1991. – 432 с.

9. Анурьев В.И. Справочник конструктора-машиностроителя: В 3-т. Т 1. –5-е изд., перераб. и доп. – М.: Машиностроение, 1978. – 728 с.

10. Анурьев В.И. Справочник конструктора-машиностроителя: В 3-т. Т 2. –5-е изд., перераб. и доп. – М.: Машиностроение, 1978. – 559 с.

11. Анурьев В.И. Справочник конструктора-машиностроителя: В 3-т. Т 3. –5-е изд., перераб. и доп. – М.: Машиностроение, 1978. – 557 с.

Укладач

Завідувач секції ПМ кафедри ММК і ПМ В.М. Алтухов




1. Курсовая работа- Внешняя среда организации и её влияние на эффективность управления
2. ландшафт- региональная типологическая общая
3. а. При плановой социалистической экономике этого механизма просто не существовало поскольку главной целью
4. Деятельность педагога дополнительного образования
5. Современные деньги их теория и практика
6. нибудь ее имя. Бросив эти попытки я зевнул и еще раз на нее посмотрел.html
7. ТЕМАТИКИ В ТЕМЕ ТРИГОНОМЕТРИЧЕСКИЕ ФУНКЦИИ Развитие науки и техники широкое проникно
8. Реферат- Летний сарафан
9. Пояснительная записка План ~ график воспитательно ~ образовательной работы для старшей группы сос.html
10. Реферат- Фантастичний світ Рабле- матеріали до уроку по роману «Гаргантюа та Пантагрюель»
11. Землетрясения Вулканы
12. реферат дисертації на здобуття наукового ступенякандидата технічних наук
13. Лекция 2 Интегрирующие и дифференцирующие цепи
14. ОТЧЕТ ПО ЛАБОРАТОРНОЙ РАБОТЕ М15 Определение отношения удельной теплоемкости газов при постоянном давлени
15. Тема- Разработка активного фильтра Выполнил студент группы 3В302Б Князь В
16. Тюменский государственный университет Филиал в г.1
17. Основные макроэкономические проблемы общественного производства блок зачетных вопросов с 15 или тему Э.html
18. 20 г. ’ ФЕДЕРАЛЬНЫЙ ГОСУДАРСТВЕННЫЙ ОБРАЗОВАТЕЛЬНЫЙ СТАНДАРТ НАЧАЛЬНОГО.html
19. задание 1 Выполнила Чернова Елена III ГМУ1 группа 1
20. 1] Сущность и место контроля в процессе управления [1