Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Сольові ванни 10 г морської або кухонної солі на відро води призначають пастозним дітям після 6міс

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 3.6.2024

Задача1

  1.  (шо я там тільки не шукав)
  2.  Додатковим, неспецифічним методом лікування рахіту є сольові та хвойні ванни. Сольові ванни (10 г морської або кухонної солі на відро води), призначають пастозним дітям після 6міс. Хвойні ванни (0,5 столової ложки хвойного екстракту на відро води) призначають ослабленим дітям. На курс лікування — 10–15 процедур. Тривалість сольових ванн — 3–5 хв і 5–10 хв — хвойних. Температура ванн має бути 36 °С з поступовим її зниженням для дітей першого року життя до 32°С, після1 року — до 30 °С.

Задача2

  1.  Перед тим, як здійснювати догляд за новонародженим, необхідно обов'язково вимити руки. Ранковий туалет починаємо з того, що ватяним тампоном, змоченим кип'яченою водою протираємо обличчя малюка, очі витирати напівсухим тампоном від вуха до перенісся. При цьому кожне око протирається окремим тампоном, щоб не занести інфекцію з хворого ока в здоровий. До речі, якщо очі у дитини гниють, нічого самим робити не треба, необхідно сказати про це лікареві.

Прищі обробляються слабким розчином марганцівки, якщо це не діатез, і вони швидко проходять.

Попрілості обробляємо або дитячим кремом, або маслом обліпихи, або ж дитячою присипкою. Носик чистимо скрученим ватяним джгутиком. Якщо в носику є сухі кірочки, джгутик можна змочити вазеліновим маслом. Вушка обробляємо спеціальними ватяними паличками, які можна купити, або зробити самим за допомогою сірника і вати.

Купати новонародженого рекомендується тільки в кип'яченій воді до тих пір, поки не заживе пупкова рана. Крім того, добре додати у ванну розчин марганцівки і настою ромашки. Якщо у малюка є попрілості, у ванночку краще додати настій кори дуби, а при появі діатезу купати краще з додаванням відвару череди.

Температура води при купанні повинна бути 37 градусів. Після купання малюка слід облити водою з глечика. Бажано, щоб температура води для обливання була на градус нижче, ніж у ванночці. Таким чином ви почнете поступово починати загартовування малюка. Умивати новонародженого з милом слід не частіше 2 разів на тиждень.

Після купання малюка укладають у махровий рушник і висушують промоканням.

Після водних процедур дитини слід погодувати і вкласти спати.

  1.  Звичайно до моменту виписки дитини додому ( якщо все гаразд і з мамою, і з малюком, то це відбувається на 4-6 добу) пупкова ранка вкрита кров'янистою скоринкою. Догляд за цією ранкою - один з найважливіших моментів гігієни немовляти. Обробляти скоринку треба два рази на день (ранком і ввечері, після купання) спиртовмісниим антисептиком (наприклад, 2% розчином брильянтової зелені або 1% розчином хлорофілліпту). Якщо з'являються виділення з пупкової ранки, то якими б вони не були, необхідно звернутися до лікаря.

Зазвичай скоринка з пупкової ранки відпадає на 12-14 день життя дитини. Якщо ця скоринка зберігається й до кінця 3-го тижня,  або якщо після її відпадання знову з’явилися виділення з ранки - необхідно відразу звернутися до лікаря.




1. формирование приказа по учетной политике
2. Тендряков В.html
3. Эпилепсия Это термин собирательный применяемый для обозначения группы хр
4. 1871 гг австралийским физиком Л
5. ФРИК Bob Torres Jenn Torres 2005 Oleg Ozerov [o
6. ЛЕКЦИЯ 7 1 Общая характеристика немецкой культуры 18 века
7. Лабораторная работа 3 Моделирование систем массового обслуживания Q систем
8. издательским советом Саратовского государ
9. Право собственности на природные объекты
10. Тема- Предприятие -фирма- в современной экономике.html
11. Утверждаю Согласовано
12. Реферат- Історія автомобільної марки Bugatti
13. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук Хмельницький ~ 1999
14. Тема 45 Бионика формы живого в природе и их промышленные аналоги СОДЕРЖАНИЕ
15. Разработка парокотельной установки и ее микропроцессорного программируемого контроллера диспетчеризации
16. Алинь на весах экономической и экологической политики 29
17.  Результаты производственной деятельности предприятия
18. Жунгарские ворота связывают Казахстан с Китаем
19. Лекція 15 тверде тіло Тверді тіла
20. КЛАССИЦИЗМ РОМАНТИЗМ РЕАЛИЗМ 2