Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Лекція Платіжні системи України Електронні платіжні системи ~ це технологія що дозволяє продукувати р

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Лекція

Платіжні системи України

Електронні платіжні системи – це технологія, що дозволяє продукувати розрахунки безпосередньо між контрагентами. У разі відсутності необхідності переказування грошей з одного рахунку на інший - у банку або інший фінансової організації. Платнику непотрібно вказувати інформацію про себе (на послуг чи купівлі товару, не що вимагає доставки, наприклад,PIN – коду). На цей час розрахунки через електронні платіжні системи актуальні щодо операторів стільникового зв'язку, продавців PIN – кодів, інтернет – провайдерів, телефонних компаній, і небагатьох великих магазинів, торгуючих матеріальними цінностями.

Web Money Transfer. З допомогою цією системою можна:

  •  · Виконувати розрахунки з іншими користувачами, оплачувати товари у мережі;
  •  · Обговорювати з партнерами умови торгових угод у вигляді голосового сервісу, відео конференції, захищеної WM – пошти;
  •  · Отримувати і давати позики в титульних знаках (зокрема колективно);
  •  ·Автоматизовувати управління бюджетом вашого спільного діяльності чи мережного підприємства;
  •  · Оплачувати послуги мобільних  операторів, провайдерів інтернет і кабельного ТБ, оплачувати підписку ЗМІ;
  •  · Створювати власні цифрові чеки на оплату товарів та послуг до Інтернету – крамницях та моментальних розрахунків поза мережею;
  •  · Проводити обмін електронних валют по вигідному курсу;
  •  · Розповсюджувати програмні продукти і електронні книжки по захищеному від копіювання форматі;
  •  · Проводити розрахунки електронною поштою, використовувати мобільний  телефон як гаманець.

Ця облікова система забезпечує проведення розрахунків  у вигляді титульних знаків Web Money (WM). Управління  титульними знаками  здійснюється користувачами за допомогою клієнтської програми WM Keeper.

При перекладі коштів використовуються однотипні гаманці, обмін різних титульних знаків виробляється у обмінних сервісах.

Власником і адміністратором систем, які забезпечують її організаційну і технологічну цілісність, є компанія WM Transfer Ltd., що є розробником, власником і адміністратором системи Web Money  Transfer.

Щоб стати учасником системи Web Money Transfer досить встановити  на своєму комп'ютері клієнтську програму WMKeeper і зареєструватися у системі, отримавши у своїй WM идентифікатор і, прийнявши угоди системи.  Процес реєстрації також передбачає введення персональних даних, і підтвердження їхніх достовірності у вигляді клієнтської програми WMKeeper.

У системі реалізовано програму WM атестації. Кожен користувач має WM атестат – цифрове свідчення, складене виходячи з наданих їм персональних даних.

Кожен учасник системи отримує певний  бізнес - рівень (BUSINESSLEVEL). BL  

  •  це публічна інтегральна характеристика рівня, ділова активність власника WM ідентифікатора, яка вираховується
  •  з урахуванням даних про тривалість активного використання Web Money Transfer;
  •  кількості кореспондентів, з якими в користувача були трансакції;
  •  обсяг проведених транзакцій, наявності претензій чи позитивних відгуків на адресу користувача.

Значення BL можливо побачити у діалозі програми WMKeeper під час роботи з конкретним контрагентом, і навіть зі сторінок сервісів системи.

Яндекс. Гроші.

Яндекс. Гроші – електронна платіжна система, реалізує ідею електронних грошей. Забезпечує проведення фінансових розрахунків між учасниками системи (особами, які відкрили рахунки в системі) в реальному часі. Валюта розрахунків – російський рубль. Призначена для забезпечення функціонування систем електронної комерції. Система дозволяє працювати через веб-інтерфейс чи з допомогою програми - кошелька, установлюваного на комп'ютер користувача (ця можливість доступна лише користувачам Windows).

PayPal

(анг. «приятель, допомагає розплатитися») – найбільший у світі дебетова електронна платіжна система. Нині PayPal працює у 190 країн і має як 164 мільйонів зареєстрованих користувачів. PayPal працює із 18 національними валютами.

Платежі здійснюються через захищене з'єднання після введення e-mail і пароля, зазначених після підтвердження акаунта. Користувачі PayPal можуть переводити гроші одна одній.

Підтвердженняаккаунта включає у собі процедуру зняття гроші з карти користувача із зазначенням коду, що необхідно повідомити PayPal, що підтверджує ідентичність власника картки, має доступом до історії платежів, особистості,вводящей пароль й інші дані до системиPaypal.

Використання системи PayPal складає безкоштовних умовах: реєстрація у системі безплатна, за відправлення коштів комісія з користувача не знімається, крім привілейованих статусів (Premier і Business). Комісія стягується з одержувача платежу, розмір комісії залежить від місцеположення країни користувача і статусу.

Інтернет. Гроші.

Українська платіжна система Інтернет. Гроші є небанківською системою розрахунків. З погляду користувача (продавця чи покупця), система Інтернет. Гроші – це сукупність електронних гаманців, кожен із яких собою захищену клієнтську програму, що дозволить переводити і реально отримувати електронну готівку з деяких інших гаманців, зберігати його до Інтернету – банку, виводити із системи на банківські рахунку підприємства чи до інших платіжні системи. Платіжна система Інтернет. Гроші полягає в технології PayCash.

Використання платіжної системи Інтернет. Гроші дозволяє:

– оплатити мобільного телефона;

– оплатити доступ до Інтернету;

– здійснювати купівлі інтернет – магазинах;

– скористатися розширеними можливостями для азартних людей;

– приймати платежі (стягується комісія).

Електронні платіжні системи

Ми вже розглядали електронні платіжні системи України,  тому зробимо їх науковий аналіз, приведений нижче в таблиці:

Назва системи

адресу сайту

Функціонування

поки що

З якого року існує

WebMoney

webmoney.ua

  Популярна електронна платежна система, яка є банківською. Має понад десять млн зареєстрованих учасників. Сама система не бере участь у обміні, але надає сервіс wm.exchanger, у якому учасники системи виробляють обмін один з одним. Переведення коштів можливе лише між гаманцями одного виду; обмін титульних знаків різних видів виробляється у обмінних сервісах, які не стосуються безпосередньо до системиWMT.

1997 р.

Інтернет. Гроші

imoney.ua

  Порівняно молода система, дозволяє оплатити й одержати коди доступу до Інтернету, поповнити рахунок мобільного телефону, сплатити комунальні послуги, супутникове і кабельне телебачення та багато іншого. З допомогою Інтернет. Грошей можна перераховувати гроші на рахунок іншого користувача і  отримувати гроші з іншої системи.

2003 р.

Яндекс. Гроші

money.yandex

  Електронна платежна система, реалізує ідею електронних грошей. Забезпечує проведення фінансових розрахунків між учасниками системи  в реальному часі. Валюта розрахунків –російський рубль. Предназначена для забезпечення функціонування систем електронної  комерції.

2002 р.

Спробуємо розглянути електронні платіжні системи рунету. Їх нині безліч, якщо уважно придивитися і почитати відгуки, можна зупинитися двома,WebMoney іЯндекс. Гроші. Вони найширше поширені, мають зручні способи виводу-введення-висновку, забезпечують належний рівень безпеки.

Безпека підтримувана системою WebMoney перевершує безпеку системи Яндекс. Гроші. Суттєвий недолік Яндекс. Грошей – невелика кількість сервісів, наданих цією системою. Система WebMoney навпаки надає дуже багато сервісів, що значно розширюють спроби з придбання необхідних коштів. Також пропонуються інструменти, які дозволяють заробляти гроші у вигляді надання будь-яких послуг чи товарів.

Ще однією відзнакою У цих систем може бути різні підходи до анонімності користувачів. WebMoney має систему атестатів WebMoney, що забезпечують захист від шахрайства. Це система істотно знижує ризик втратити гроші у результаті шахрайства. Просто перевіряйте наявність атестата і відсутність претензій у гаманця, на який ви маєте намір відправити гроші до переказу, і це позбавить вас від багатьох проблем.

Система WebMoney має розширення для веб-браузера «WebMoneyAdvisor», що надає постійний моніторинг відкритих в браузері інтернет-сайтів в їхній причетності співтовариству інтернет-ресурсів WebMoney, інформує про небажаності відвідин шкідливого (небезпечного) інтернет-сайта, дає можливість залишити власний відгук про будь-який сайт. Це іще один інструмент,що дозволяє ефективно боротися з шахрайством.

Ще однією незручністю, яка заважає розвитку систем електронних платежів, є те, що  сьогодні діє закон, що дозволяє підписувати електронно -цифровой підпис лише юридично значимі документи, у зв'язку з чим підпис деяких платіжних документів може бути визнана недійсною.

Попри ці недоліки, розробники систем прогнозують зростання використання систем й залучення у них великої кількості, як онлайн -користувачів (магазинів), і простих користувачів.




1. Двухуровневая банковская система
2. модерн і модернізм
3. РАССМОТРЕНО СОГЛАСОВАНО
4. История развития компьютеров
5. Вариант 1 Вариант 2 1
6. Людвиг Бёрне
7. .общие положения о куплепродаже.
8.  В программу входят разделы концепции современного маркетинга как целостной интегрированной системы зна
9. я КАФЕДРА ТЕРАПЕВТИЧЕСКОЙ СТОМАТОЛОГИИ ФЛЮОРОЗ ЗУБОВ ЭНДЕМИЧЕСКАЯ КРАПЧАТОСТЬ ЭМАЛ
10. Евгений Онегин Татьяна Ларина или Онегин; роман М
11. вариант пособия для работы на семинаре содержит вопросы к 22 семинарам задачи и список рекомендуемой литерат
12. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата медичних наук Одеса2003
13. научноприкладная дисциплина занимающаяся изучением и созданием эффективных систем управляемых человеко
14. 0182 СОДЕРЖАНИЕ 1
15. Развитие недвижимости- сущность и особенности
16. І. Поняття природноресурсного потенціалу та його географічна і економічна оцінка.
17. Регулирующие гидроаппараты изменяют давление расход и направление потока масла путем частичного о
18. Сочинение-рецензия на рассказ Астафьева Людочка
19. і Стратегію можна розгляди як довгостроковий послідовний конструктивнийраціональнийпідкріплений ідео
20. Тема 1 4 часа Теоретические основы исследования государственной политики