Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

ТРАНСПОРТНІ ТЕХНОЛОГІЇ

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 2.6.2024

ДСНС УКРАЇНИ

ЛЬВІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ

 

НАВЧАЛЬНА ПРАКТИКА

НА ПОСАДАХ ФАХІВЦЯ СЛУЖБИ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ ТА ДИСПЕТЧЕРА (ІНЖЕНЕРА) – ІНСПЕКТОРА АВТОТРАНСПОРТНОГО ПІДПРИЄМСТВА (ВІДДІЛУ)

РОБОЧА НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА

ДЛЯ ЛЬВІВСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ
БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ З ПІДГОТОВКИ

БАКАЛАВРІВ ЗА НАПРЯМОМ

6.070101 "ТРАНСПОРТНІ ТЕХНОЛОГІЇ"

(ІІ курс)

Львів 2013


Робоча програма навчальної практики для курсантів та студентів за напрямом підготовки 6.070101 «Транспортні технології». IV семестр. – Львів: ЛДУБЖД. 2013. – 23 с.

Укладачі: заступник начальник кафедри пожежної та аварійно-рятувальної техніки, Сичевський М.І., викладач кафедри пожежної та аварійно-рятувальної техніки Придатко О.В., викладач кафедри пожежної та аварійно-рятувальної техніки Паснак І.В.

Рецензент: Начальник відділу матеріального забезпечення та експлуатації споруд, управління ресурсного забезпечення ГУ ДСНС України у Львівській області підполковник служби цивільного захисту Бабій Ю.О.

Розглянуто на засіданні кафедри ПАРТ

Протокол № ___ від “___ “ _________  20__ р.


ЗАТВЕРДЖУЮ

Ректор Університету

генерал-лейтенант служби цивільного захисту

М.М.Козяр

«___» __________ 2013 р.

РОБОЧА ПРОГРАМА

НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ

для курсантів та студентів з напряму підготовки 6.070101 «Транспортні технології»

IV семестр

Тривалість практики:     _____ тижні

Всього годин:                  ____

Львів 2013


1. ОРГАНІЗАЦІЙНІ ЗАСАДИ.

1.1. МЕТА ТА ЗАВДАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ.

Навчальна практика є невід’ємною складовою у системі підготовки фахівців з транспортних технологій будь-якого вищого навчального закладу. Вона проводиться для студентів та курсантів другого курсу і є заключною частиною четвертого навчального семестру.

Бакалавр з транспортних технологій підготовлений для виконання роботи у транспортних підрозділах підприємств, забезпечення взаємодії усіх видів транспорту та організації обслуговування клієнтів з наданням широкого кола послуг.

При управлінні транспортним процесом, бакалавр обґрунтовує і приймає рішення у типових ситуаціях, використовуючи для цього сучасні інформаційні технології, досягнення науки у транспортній галузі та методи і форми управлінської діяльності; веде постійний пошук нових можливостей, залучає і використовує для рішення поставлених задач ресурси з самих різних джерел, домагаючись підвищення ефективності організації перевезень. Бакалавр з транспортних технологій – це самостійна професія з власним професійно-специфічним інструментарієм і навичками.

Розподіл студентів на практику оформляється наказом по університету. Тривалість практики – 3 тижні.

Загальна організація, проведення навчальної практики і контроль за її проходженням студентами (курсантами) покладається на начальника кафедри пожежної та аварійно-рятувальної техніки і деканати університету. Навчально-методичне керівництво і виконання програми практики студентів забезпечує кафедра пожежної та аварійно-рятувальної техніки.

Мета навчальної практики:

сформувати у студентів (курсантів) уявлення про специфіку фахової діяльності;

ознайомити студентів (курсантів) з основними формами і напрямами діяльності підрозділів ДСНС України та автотранспортних підприємств;

сприяти формуванню у студентів (курсантів) на базі здобутих теоретичних знань навичок аналітично-критичного мислення;

• виховувати у студентів (курсантів) потребу систематичного поновлення знань.

Завдання студентів (курсантів) під час проходження навчальної практики:

ознайомлення із системою роботи підрозділів ДСНС України та автотранспортних підприємств;

формування загальних уявлень про напрями діяльності певних підрозділів та автопідприємств;

дослідження на основі структурно-функціонального підходу структури і основних функцій підрозділів ДСНС України та автотранспортних підприємств;

формування навичок складання звітної документації з навчальної практики.


1.2. ОБОВ’ЯЗКИ КЕРІВНИКІВ НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ.

1.2.1. ОБОВ’ЯЗКИ КЕРІВНИКІВ ПІДРОЗДІЛІВ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ.

Керівництво стажуванням здійснюється керівниками структурних підрозділів (районного відділу, міського відділу) та підприємств, де воно проводиться. На них покладаються наступні обов’язки:

  •  забезпечення виконання програм, індивідуальних планів стажування у повному обсязі та контроль за їх реалізацією, аналіз роботи стажистів, надання їм необхідної допомоги;
  •  встановлення режиму роботи стажистів;
  •  підбір безпосередніх керівників стажування з числа підпорядкованих працівників і подання їх кандидатур до територіальних органів управління для оформлення відповідним наказом чи оформленням наказу по підприємству;
  •  відрекомендування стажистів особовому складу підрозділу, роз’яснення їх правового статусу, ролі й місця керівників стажування та інших працівників підрозділів;
  •  проведення інструктажів стажистів, ознайомлення з оперативною обстановкою і завданнями підрозділу оперативно-рятувальної служби чи автотранспортного підприємства (відділу), його структурою, внутрішнім розпорядком, правилами безпеки праці;
  •  проведення виховної роботи;
  •  забезпечення необхідним майном, службовими бланками, літературою тощо;
  •  узагальнення підсумків стажування і надання звіту начальникам підрозділів (автотранспортним підприємств);
  •  затвердження характеристик на стажистів.

1.2.2. ОБОВ’ЯЗКИ БЕЗПОСЕРЕДНІХ КЕРІВНИКІВ НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ.

На них покладаються наступні обов’язки:

  •  прийняти студентів на практику згідно з календарним планом:
  •  надіслати до вищого навчального закладу повідомлення встановленого зразка про прибуття на практику студента (ів).
  •  призначити наказом кваліфікованих спеціалістів для безпосереднього керівництва практикою.
  •  створити необхідні умови для використання студентами програм практики, не допускати використання їх на посадах та роботах, що не відповідають програмі практики та майбутній спеціальності.
  •  забезпечити студентам умови безпечної роботи на кожному робочому місці. Проводити обов‘язкові інструктажі з охорони праці: ввідний та на робочому місці. У разі  потреби навчати студентів-практикантів безпечних методів праці. Забезпечити спецодягом, запобіжними засобами, лікувально-профілактичним обслуговуванням за нормами, встановленими для штатних працівників.
  •  надати студентам-практикантам і керівникам практики від навчального закладу можливість користуватись лабораторіями, кабінетами, майстернями, бібліотеками, технічною та іншою документацією, необхідною для виконання програми практики.
  •  Забезпечити облік виходу на роботу студентів-практикантів. Про всі порушення трудової дисципліни, внутрішнього розпорядку та про інші порушення повідомляти вищий навчальний заклад.
  •  Після закінчення практики дати характеристику на кожного студента-практиканта, в котрій відобразити якості підготовленого ним звіту.

1.2.3. ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ КЕРІВНИКІВ НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ З ЧИСЛА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ УНІВЕРСИТЕТУ.

Керівники стажування з числа науково-педагогічних працівників мають право:

  •  ознайомитись з Програмою стажування;
  •  припиняти стажування курсантів, студентів, які допустили грубе порушення дисципліни, до вирішення питання керівництвом університету;
  •  вносити пропозицій щодо заохочення керівників стажування з числа практичних працівників підрозділів ДМНС та стажистів.

На них покладаються наступні обов’язки:

  •  проведення інструктажу з курсантами перед початком стажування, інформування про встановлену систему звітності, про хід і результати стажування;
    •  контроль за виконанням стажистами індивідуальних планів стажування;
    •  усунення недоліків в організації і проведенні стажування;
    •  вивчення і систематизація досвіду роботи випускників університету, які проходять службу в даному базовому гарнізоні;
    •  забезпечення своєчасного та організованого прибуття стажистів до місця стажування, повернення їх в університет після його закінчення;
    •  проведення разом з керівництвом ГУ(У) ДСНС (автотранспортних підприємств) організаційної і підсумкової наради начальницького складу гарнізону, інструктаж безпосередніх керівників стажування;
    •  разом з представниками ГУ(У) ДСНС (автотранспортних підприємств) підготовка проекту наказу щодо організації та проведення стажування;
    •  вивчення умов стажування, ділових якостей безпосередніх керівників, про зроблені висновки інформувати керівництво УМНС та університету;
  •  участь в роботі комісії ГУ(У) ДСНС з прийняття заліків після закінчення стажування курсантів, студентів;
  •  складання звіту по результатах перевірки організації та проведення стажування.

           Результати стажування обговорюються на засіданнях кафедр, звіти надаються в навчально-методичний відділ. До звіту додаються характеристики на курсантів, студентів, відгук гарнізону (підприємства) про роботу групи стажистів, протоколи організаційного та підсумкового засідання, щоденники роботи стажистів, копії наказів щодо організації за підсумками стажування, відомості за результатами стажування.

1.3. ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ СТАЖИСТІВ.

Стажисти мають право:

  •  ознайомлюватись з усіма службовими документами в обсязі завдань, визначених Програмою та індивідуальними планами;
  •  підписувати від свого імені, складені за дорученням керівника стажування документи;
  •  користуватись технічними та іншими засобами, наявними у відповідному підрозділі;
  •  вносити пропозиції керівництву підрозділу і університету щодо вдосконалення організації і проведення стажування, а також діяльності підрозділу.

Стажисти зобов’язані:

  •  під час підготовки до стажування вивчити Програму стажування;
  •  після прибуття на місце стажування відрекомендуватися начальнику (керівнику) підрозділу (районного відділу, міського відділу) чи підприємства та доповісти про завдання та Програму стажування;
  •  вивчити план роботи, завдання, які стоять перед структурним підрозділом (підприємством) та підпорядкованим підрозділом, розпорядок дня;
  •  на основі Програми стажування скласти індивідуальний план роботи на весь період стажування і подати його на затвердження начальнику підрозділу (підприємства);
  •  виконувати передбачені Програмою завдання у повному обсязі та у встановлені строки;
  •  ретельно та якісно проводити кожний із заходів, сумлінно виконувати всі службові доручення;
  •  виконувати розпорядок дня, встановлений у підрозділі (підприємстві) за місцем проходження стажування;
  •  проявляти організованість, ініціативу, дотримуватись вимог чинного законодавства України;
  •  вивчати накази, інструкції, огляди, методичні та аналітичні документи, що відносяться до сфери діяльності оперативно-рятувальної служби (автотранспортного підприємства);
  •  брати участь у громадському житті колективу;
  •  відвідувати заняття зі службової підготовки;
  •  бути бездоганним у своїй поведінці, взірцем високої дисциплінованості, зразкового зовнішнього вигляду;
  •  щоденно вести облік проведених заходів, регулярно звітувати керівнику стажування про виконану роботу;
  •  перед закінченням стажування скласти звіт про виконання Програми та індивідуальних завдань за встановленою формою і затвердити його у керівника підрозділу.

Стажистам забороняється:

  •  без дозволу виїжджати за межі населеного пункту, району, де організовано стажування;
  •  порушувати встановлену форму одягу;
  •  виїжджати на об’єкти незалежно від форм їх власності без дозволу керівника стажування;
  •  купатися у відкритих водоймищах.


2. ЗМІСТ ЗАВДАННЯ НА НАВЧАЛЬНУ ПРАКТИКУ

№ з/п

Розділи та зміст завдання

Звітний матеріал

1

2

3

Стажування на посаді фахівця СБДР.

1.

Вивчити:

 1.1.

Організаційно-штатну структуру та основні завдання СБДР

Короткий опис. Відмітка в щоденнику.

1.2.

Організацію роботи СБДР

Короткий опис. Відмітка в щоденнику.

1.3.

Обов'язки посадових осіб СБДР

ДСНС України

Короткий опис. Відмітка в щоденнику.

1.4.

Обов’язки посадових осіб СБДР ГУ(У) ДСНС України в області

Короткий опис. Відмітка в щоденнику.

1.5.

Основні заходи щодо запобігання пригодам з автомобільною технікою

Короткий опис. Відмітка в щоденнику.

2.

Практично відпрацювати:

2.1.

Організацію і проведення заходів щодо запобігання ДТП у підрозділах

Відмітка в щоденнику.

2.2.

Проведення профілактичних заходів з водіями, які порушують ПДР та вимоги нормативних актів, що регламентують порядок експлуатації транспортних засобів

Відмітка в щоденнику.

2.3.

Проведення іспитів для водіїв після їх перепідготовки з метою допуску їх для роботи на автомобілях інших марок, обладнаних для перевезення особового складу або спеціальними звуковими та світловими сигналами

Відмітка в щоденнику.

2.4.

Проведення контролю організації і проведенні у підрозділах занять з ПДР і практичного водіння машин, наявність і стан класів з безпеки дорожнього руху та ПДР

Відмітка в щоденнику.

3.

Розробити (скласти):

3.1.

Оформлення документів при розслідуванні ДТП

Копія документів. Відмітка в щоденнику.

3.2.

План-конспект (методичну розробку) проведення занять з водіями з питань безпеки дорожнього руху та запобігання ДТП, вивченню правил дорожнього руху.

Методичні розробки на заняття.

4.

Ознайомитись:

4.1.

З порядком здійснення нагляду за технічним станом та безпекою руху транспортних засобів, які належать ДСНС України

Відмітка в щоденнику.

4.2.

З порядком розроблення нормативних актів та розпоряджень, спрямованих на забезпечення безпеки дорожнього руху

Відмітка в щоденнику.

копії документів

4.3.

З порядком обліку та здійснює аналіз причин катастроф, аварій, інших подій, розроблює і контролює виконання заходів щодо їх запобігання

Опис, копії документів..

4.4.

З порядком проведення службового розслідування обставин і причин катастроф, аварій, інших пригод на транспорті

Опис, копії документів.

4.5.

З правами та обов’язками кваліфікаційної комісії

Відмітка в щоденнику.

4.6.

З порядком здійснення контролю кваліфікаційною комісією за технічною підготовкою водіїв у підрозділах

Опис, копії документів.

4.7.

З порядком організації проведення занять кваліфікаційною комісією по ПДР з водіями, які були попереджені за порушення ПДР

Опис, копії документів.

4.8.

З порядком присвоєння кваліфікаційною комісією кваліфікації водіям відповідно 1 або 2 класу

Опис, копії документів.

4.9.

З порядком проведення комплексної перевірки водійського складу в підрозділах

Опис, копії документів (копія акту).

4.10.

З порядком розгляду матеріалів про порушення ПДР та правил експлуатації транспортних засобів ДСНС України.

Опис, копії документів.

5.

Узагальнити документи щодо структури СБДР, обов’язків посадових осіб СБДР, організації роботи, контролю за виконанням вказівок та керівних документів, які регламентують безпеку дорожнього руху під час експлуатації транспортних засобів.

Копії документів.


№ з/п

Розділи та зміст завдання

Звітний матеріал

1

2

3

Стажування на посаді диспетчера (інженера) – інспектора автотранспортного підприємства (відділу)

1.

Вивчити:

 1.1.

Організаційно-штатну структуру та основні завдання автотранспортного підприємства (відділу)

Короткий опис. Відмітка в щоденнику.

1.2.

Організацію роботи автотранспортного підприємства (відділу)

Короткий опис. Відмітка в щоденнику.

1.3.

Обов'язки посадових осіб автотранспортного підприємства (відділу)

Короткий опис. Відмітка в щоденнику.

1.4.

Основні заходи щодо запобігання пригодам з автомобільною технікою

Короткий опис. Відмітка в щоденнику.

2.

Практично відпрацювати:

2.1.

Організацію і проведення заходів щодо запобігання ДТП на підприємствах

Відмітка в щоденнику.

2.2.

Проведення профілактичних заходів з водіями, які порушують ПДР та вимоги нормативних актів, що регламентують порядок експлуатації транспортних засобів

Відмітка в щоденнику.

2.3.

Проведення іспитів для водіїв після їх перепідготовки з метою допуску їх для роботи на автомобілях інших марок, обладнаних для перевезення особового складу або спеціальними звуковими та світловими сигналами

Відмітка в щоденнику.

2.4.

Проведення контролю організації і проведенні на підприємстві занять з ПДР і практичного водіння машин, наявність і стан класів з безпеки дорожнього руху та ПДР

Відмітка в щоденнику.

3.

Розробити (скласти):

3.1.

Оформлення документів при розслідуванні ДТП

Копія документів. Відмітка в щоденнику.

3.2.

План-конспект (методичну розробку) проведення занять з водіями з питань безпеки дорожнього руху та запобігання ДТП, вивченню правил дорожнього руху.

Методичні розробки на заняття.

4.

Ознайомитись:

4.1.

З порядком здійснення нагляду за технічним станом та безпекою руху транспортних засобів, які належать автотранспортному підприємству (відділу)

Відмітка в щоденнику.

4.2.

З порядком розроблення нормативних актів та розпоряджень, спрямованих на забезпечення безпеки дорожнього руху

Відмітка в щоденнику.

копії документів

4.3.

З порядком обліку та здійснює аналіз причин катастроф, аварій, інших подій, розроблює і контролює виконання заходів щодо їх запобігання

Опис, копії документів..

4.4.

З порядком проведення службового розслідування обставин і причин катастроф, аварій, інших пригод на транспорті

Опис, копії документів.

4.5.

З правами та обов’язками кваліфікаційної комісії

Відмітка в щоденнику.

4.6.

З порядком здійснення контролю кваліфікаційною комісією за технічною підготовкою водіїв на автотранспортному підприємству (відділу)

Опис, копії документів.

4.7.

З порядком організації проведення занять кваліфікаційною комісією по ПДР з водіями, які були попереджені за порушення ПДР

Опис, копії документів.

4.8.

З порядком присвоєння кваліфікаційною комісією кваліфікації водіям відповідно 1 або 2 класу

Опис, копії документів.

4.9.

З порядком проведення комплексної перевірки водійського складу в підрозділах

Опис, копії документів (копія акту).

4.10.

З порядком розгляду матеріалів про порушення ПДР та правил експлуатації транспортних засобів.

Опис, копії документів.

5.

Узагальнити документи щодо структури автотранспортного підприємства (відділу), обов’язків посадових осіб, організації роботи, контролю за виконанням вказівок та керівних документів, які регламентують безпеку дорожнього руху під час експлуатації транспортних засобів.

Копії документів.


3. ЗАХИСТ РЕЗУЛЬТАТІВ СТАЖУВАННЯ

Після закінчення стажування курсанти, студенти складають звіт про стажування  (додаток №4);

До звіту додаються:

  •  індивідуальний план проходження стажування (додаток №1);
  •  щоденник роботи стажиста (додаток №2);
  •  копії та оригінали службових та інших документів і матеріалів.

Наказом ректора університету призначається комісія для прийняття заліків за результатами стажування.

На розгляд комісії стажист особисто повинен представити наступні звітні документи:

  •  індивідуальний план проходження стажування (додаток №1, 1а), затверджений керівником підрозділу;
  •  щоденник роботи стажиста (додаток №2, 2а), з виставленою загальною оцінкою цифрою та прописом, підписом керівника підрозділу (підприємства), який завірений гербовою печаткою;
  •  звіт (додатки №4) та відомості за результатами стажування (додатки №5), затверджені керівником підрозділу (підприємства) та завірені гербовою печаткою;
  •  характеристика з виставленою оцінкою (цифрою та прописом), підписаною керівником підрозділу (підприємства) та завіреною  гербовою печаткою;
  •  копії і оригінали службових та інших документів і матеріалів, передбачених розділом 2 даної Програми.

На захисті, стажисти повинні доповісти, як вони організували свою роботу під час стажування, на скільки повно та якісно виконали індивідуальні плани, з якими зустрілись труднощами, обґрунтувати прийняті рішення та інші дії, які були виконані в процесі стажування.

Підсумкові оцінки виставляються на основі звітних матеріалів, поданих стажистами, характеристик, відгуків керівників стажування від науково-педагогічних працівників, відомостей складання вхідного та вихідного контролів знань у територіальних органах управління ДСНС (додаток №5) та захисту результатів стажування перед комісією університету і заносяться до залікової книжки, екзаменаційної відомості та додатка до диплому.

Стажисти, які отримали на заліку незадовільну оцінку або не виконали Програму стажування без поважних причин в повному обсязі, зобов’язані проходити її у період канікулярної відпустки. У разі повторного невиконання Програми стажування (незалежно від причин) стажисти до державної атестації не допускаються та відраховуються з університету, їм видається довідка про те, що вони прослухали теоретичний курс навчання.


4. ОРГАНІЗАЦІЙНІ ВКАЗІВКИ

З метою успішного проведення стажування стажист зобов’язаний:

1. Під час підготовки до стажування вивчити програму стажування.

2. Після прибуття на місце стажування:

  •  відрекомендуватися начальнику (керівнику) структурного підрозділу (підприємства) та доповісти про завдання та програму стажування;
  •  вивчити план роботи, завдання, які стоять перед підрозділом, розпорядок дня;
  •  на основі програми стажування скласти індивідуальний план роботи на весь період стажування і подати його на затвердження начальнику підрозділу (підприємства).

3. У ході стажування:

  •  чітко спланувати свою роботу;
  •  ретельно та якісно проводити кожний із заходів, сумлінно виконувати всі службові доручення;
  •  щоденно вести облік проведених заходів;
  •  бути бездоганним у своїй поведінці, взірцем високої дисциплінованості, зразкового зовнішнього вигляду, дорожити честю курсанта та студента (стажиста).

4. Керуючись програмою та індивідуальним завданням, стажист складає план проходження стажування та затверджує його у свого керівника.


Додаток 1

   ЗАТВЕРДЖУЮ

          Начальник підрозділу ДСНС

_______________________________

                      (назва району (об’єкта))

                                                          ______________________________

                                                                         (спеціальне звання)                                                              

                                                             _______      _____________________

                                                         (підпис)            (ініціали, прізвище)

             “___”_______________ 20__ р.

М.П.

ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ПЛАН

проходження навчальної практики курсантом (студентом)  ____  взводу

___- го курсу _______________________________________________________________

(назва навчального закладу)

_______________________________________________________________

(прізвище, ім’я та по батькові)

№ з/п

Найменування заходів

Термін виконання

Відмітка про виконання

Навчальна практика на посаді фахівця СБДР

1.

Організацію гарнізонної та караульної служби, внутрішнього наряду. Документи служби чергового караулу.

Дата

Виконано

Дата

Згоден

Заступник начальника підрозділу ДСНС          Стажист

________ _______ __________________

 (звання)  (підпис)  (ініціали, прізвище)     

Дата   “___”  ________________  20__ р.


Додаток 1а

   ЗАТВЕРДЖУЮ

Начальник автотранспортного                  підприємства (відділу)

_______________________________

                      (назва підприємства)

                                                             _______      _____________________

                                                         (підпис)            (ініціали, прізвище)

             “___”_______________ 20__ р.

М.П.

ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ПЛАН

проходження навчальної практики студентом  ____  взводу

___- го курсу _______________________________________________________________

(назва навчального закладу)

_______________________________________________________________

(прізвище, ім’я та по батькові)

№ з/п

Найменування заходів

Термін виконання

Відмітка про виконання

Навчальна практика на посаді диспетчера (інженера) – інспектора автотранспортного підприємства (відділу)

1.

Вивчити організаційно-штатну структуру та основні завдання автотранспортного підприємства (відділу)

Дата

Виконано

Дата

Згоден

Заступник начальника автотранспортного

підприємства (відділу)                 Стажист

_______ __________________

(підпис)  (ініціали, прізвище)     

Дата   “___”  ________________  20__ р.


Додаток 2

  ЗАТВЕРДЖУЮ

         Начальник підрозділу ДСНС

_______________________________

                      (назва району (об’єкта))

                                                          ______________________________

                                                                         (спеціальне звання)                                                              

                                                             _______      _____________________

                                                         (підпис)            (ініціали, прізвище)

             “___”_______________ 20__ р.

М.П.

ЩОДЕННИК

проходження навчальної практики курсантом (студентом) _____взводу ____-го курсу

______________________________________________________________________

(назва ВНЗ, підрозділ, посади, на яких проводиться стажування)

______________________________________________________________________

(прізвище, ім’я та по батькові)

№ з/п

Заходи

Термін виконання

Відмітка про виконання

Оцінка

Підпис наставника

Навчальна практика на посаді фахівця СБДР

1.

Організацію гарнізонної та караульної служби, внутрішнього наряду. Документи служби чергового караулу.

Дата

Виконано

Дата

Щоденник вів курсант (стажист) __________  ___________________

                                                     (підпис)        (ініціали, прізвище)

Посада керівника стажування

_________________         ____________        _______________

       (звання)          (підпис)  (ініціали, прізвище)

Стажування закінчено з загальною оцінкою ___________________

                                                                           (оцінка цифрою та прописом)

Начальник

     

        М.П.                          _______________________________________

(гербова печатка)                              (звання, підпис, П.І.Б)


Додаток 2а

   ЗАТВЕРДЖУЮ

Начальник автотранспортного                  підприємства (відділу)

_______________________________

                      (назва підприємства)

                                                             _______      _____________________

                                                         (підпис)            (ініціали, прізвище)

             “___”_______________ 20__ р.

М.П.

ЩОДЕННИК

проходження навчальної практики студентом _____взводу ____-го курсу

______________________________________________________________________

(назва ВНЗ, підрозділ, посади, на яких проводиться стажування)

______________________________________________________________________

(прізвище, ім’я та по батькові)

№ з/п

Заходи

Термін виконання

Відмітка про виконання

Оцінка

Підпис наставника

Навчальна практика на посаді диспетчера (інженера) – інспектора автотранспортного підприємства (відділу)

1.

Вивчити організаційно-штатну структуру та основні завдання автотранспортного підприємства (відділу)

Дата

Виконано

Дата

Щоденник вів студент стажист __________  ___________________

                                                     (підпис)        (ініціали, прізвище)

Посада керівника стажування

        ____________        _______________

             (підпис)   (ініціали, прізвище)

Стажування закінчено з загальною оцінкою ___________________

                                                                           (оцінка цифрою та прописом)

Начальник

     

        М.П.                          _______________________________________

(гербова печатка)                              (підпис, П.І.Б)


Примітки

1. У щоденнику стажист стисло відображає роботу, яку ним виконано протягом дня.

2. У графі „Заходи” відображається стислий зміст вивченого матеріалу (документи служби, функціональні обов’язки, оперативно-тактична характеристика району тощо).

3. У щоденнику можуть бути відображені думки стажиста, які необхідно довести до відома керівництва підрозділу або ВНЗ з питань поліпшення організації та ходу стажування, змісту навчання та стажування.


Додаток 3

ВКЛАДИШ

до посвідчення особи № ________

Курсант (студент)_________________________________________

                                    (спеціальне звання, прізвище, ім’я, по батькові)

є стажистом на посаді

______________________________________________________________________

                                                        (посада, підрозділ)

    М.П.

Начальник _______________________

     (назва підрозділу)

 ____________________         _________        ____________________

    (спеціальне звання)                (підпис)                (ініціали, прізвище)

“_____”______________20___ року

Дійсний до “_____”______________20___ року

при пред’явленні посвідчення особи

  

    

        _____________                                          _______________

    (особистий підпис)                                                   (П.І.Б.)


Додаток 4

                                                                     

  ЗАТВЕРДЖУЮ

         Начальник підрозділу ДСНС (підприємства)

_______________________________

                      (назва району (об’єкта))

                                                          ______________________________

                                                                         (спеціальне звання)                                                              

                                                             _______      _____________________

                                                         (підпис)            (ініціали, прізвище)

             “___”_______________ 20__ р.

М.П.

ЗВІТ

навчальної практики курсанта (студента) ___-го курсу

_____________________________________________________

(назва ВНЗ, підрозділ та посади, на яких проводиться стажування)

_____________________________________________________

(прізвище, ім’я та по батькові)

У ньому містяться:

  •  назва підрозділу (підприємства), його коротка характеристика;
  •  підсумки виконання Програми навчальної практики та індивідуального завдання кафедри (що конкретно зроблено, вивчено, узагальнено, відпрацьовано практично);
  •  думки про організацію та результати навчальної практики;
  •  висновки щодо позитивних моментів організації та проходження навчальної практики;
  •  труднощі і недоліки, які були за період проходження навчальної практики, прогалини у знаннях, отриманих під час навчання;
  •  пропозиції щодо вдосконалення навчального процесу та покращення організації стажування у підрозділах пожежно-рятувальної служби.

(Обсяг – до 10 сторінок)

Зауваження викладачів та осіб, які перевіряють хід стажування.

______________________________________________________________________

Склав:

курсант (студент)     _________                    _________________

                            (підпис)                     (ініціали, прізвище)

“___”________________ 20__ р.

Начальник підрозділу ДСНС (підприємства)

__________________                  _________                         _______________

   (спеціальне звання)                      (підпис)                           (ініціали, прізвище)


Додаток 5

                                                               ЗАТВЕРДЖУЮ

Начальник територіального органу управління підрозділу ДСНС                                                   

М.П.

                                                        ______________________

                                 (спеціальне звання)                                                              

                                                        _______  ______________

               (підпис)          (ініціали, прізвище)

“___”_______________ 20__ р.

ПІДСУМКОВА ВІДОМІСТЬ ПРОХОДЖЕННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ

з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Залік вхідного контролю

Залік вихідного контролю

Оцінка за характеристикою

Загальна оцінка за проходження стажування

1

2

3

4

5

6

1.

2.

3.

4.

Примітка.

Надсилається до ВНЗ разом з наказом про підведення підсумків стажування.


Для нотаток

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

PAGE   \* MERGEFORMAT 18




1. Условия существования тока
2. Б Булгак Приказ о мерах по защите интересов российских производителей телекоммуникационного о
3. this Christms nd New Yer 25 Jnury Birthdy of Robert Burns Ntionl Dy Birthdy outstnding poet Robert Burns Robert Burns Jnury 25 1759 July 21 1796 is widely celebrt
4. Конституционно-правовые отношения
5. обязанность государства
6. Спрос, предложение и рыночные цены
7. Биологические концепции естествознания Предмет и структура биологии Современное естествознание предст
8. Тема- Следы транспортных средств транспортная трасология План
9. Почему живя в России вы стали католиками ~ вопрос который очень часто слышат русские католики
10. Стилистические фигуры речи
11. вариант интерперсональной диагностики Т
12. тема государственного управления
13. Эффективные показатели
14. Pinting in our Lif
15. тематизировать материал умение видеть причинноследственные связи; вырабатывать самостоятельность в по
16. Трансформацiя образу Фауста у творчостi Й.В. Гете та О.С. Пушкiна
17. XVI в
18. Литература как искусство слова
19. Дипломная работа- Договор аренды недвижимости
20. Контрольная работа- Правила поведения населения при угрозе совершения террористического акта