Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

по темі- сканери Виконав- Лептач Юрій Ігорович Група ОМДК49 Зміст 1

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2015-07-10

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 22.5.2024

Львівський Коледж Інфокомунікації

НУ Львівська політехніка

Дипломна робота

по темі: сканери

Виконав: Лептач Юрій Ігорович

Група № ОМ-ДК-49

Зміст

1. Визначення пристрою та його призначення.

2. Основні характеристики та його способи класифікації.

3. Історія розвитку пристроїв.

4.  Підготовка до початку роботи.

5. Типові неполадки та шляхи.

6. Встановлення та оновлення драйверів.

7. Таблиця порівняльних характеристик.

Бездоганна якість друку цифрових зображень - це Святий Грааль графічного дизайну. Хоча , схоже , створення зображень для друку скоріше мистецтво , ніж наука , нас не покидає бажання знайти безпомилковий шлях до бажаної мети.

Одне з найважливіших складових успіху - характеристики вихідного зображення - оригіналу , з якого починається робота , можливо , вже представленого в цифровій формі. Як кинуте вгору неминуче має впасти, так і зображення , що виходить з принтера, іміджсеттери , друкарської машини або пристрою розробки друкованих форм, має прийти до них з комп'ютера. Те, яким чином воно потрапляє в комп'юте , багато в чому визначає і очікувану якість , і етапи попередньої обробки, які будуть потрібні при підготовці зображення до друку.

Майже кожен користувач комп'ютера постійно зіштовхується з проблемою перетворення документів з паперової форми в електронну. Однак процедура введення інформації вручну віднімає величезну кількість часу і чревата помилок . Крім того, вручну можна вводити тільки тексти, але не зображення. Виходом з положення є сканер.

Сканером називається пристрій, що дозволяє вводити в комп'ютер образи зображень , представлених у вигляді тексту, малюнків, слайдів, чи фотографій іншої графічної інформації. До речі, незважаючи на достаток різних моделей сканерів, у першому наближенні їхню класифікацію можна провести усього по декількох ознаках (чи критеріям ). По-перше , за ступенем прозорості вводиться оригіналу зображення, по-друге, по кінематичному механізмі сканера ( конструкції; механізму руху ), по-третє  по типу зображення, що вводиться, по-четверте, по особливостях програмного й апаратного забезпечення сканера.

Планшетний сканер

Планшетні сканери - найпоширеніше сімейство сканерів, представників якого можна зустріти як в домашніх умовах , так і на столі у професіонала. Оригінал вкладається на скло, під яким переміщається оптичний блок, і притискається до скла кришкою або слайд модулем. Деякі моделі, оптика яких має значну глибину різкості і забезпечена авто фокусуванням, можуть обробляти об'ємні оригінали.

Деякі моделі обладнані вбудованим лотком для сканування слайдів . Це забезпечує незаперечну перевагу перед класичним слайд -модулем, встановлюються замість кришки сканера : світло, проходячи через прозорий оригінал, не проходить черга додаткове скло і тому менше розсіюється.

Планшетний сканер є найбільш універсальним інструментом, відповідним під більшість завдань , моделі авторитетних виробників невибагливі й надійні, прості в установці і використанні, різноманітність модифікацій дозволяє підібрати сканер практично під будь-які засоби і вимоги. Більшість моделей має можливість установки автоматичного завантажувача документів з пачки , підключення слайд модуля та іншої екзотики.

Технічний прогрес останнім часом дозволив надати планшетним сканерів риси універсальності - прибрати слайд- приставку (по суті , рухома синхронно з оптичним блоком або нерухома лампа) ви стаєте власником інструменту, здатного обробити обидва типи оригіналів . Однак не варто радіти завчасно: якщо ваші завдання пов'язані з оцифруванням 35 міліметрової фотоплівки і виведенням зображення на принтері або поліграфічному обладнанні, отриманий результат вас навряд чи влаштує - дозвіл планшетних сканерів бізнес класу не перевищує 1200ppi, чого для роботи зі слайдами явно недостатньо. У цьому випадку варто подумати про придбання спеціалізованого слайд -сканера з роздільною здатністю 2000ppi і вище або професійної моделі планшетника. Дозвіл планшетних сканерів доходить до 3000ppi  розрядність кольору - до 42bit , D - до 3.6.

Моделі вищого класу здатні " видавати " дозвіл 5000ppi і обробляти оригінали щільністю до 3.9 і тривимірні предмети. До слова сказано, такі моделі можуть важити понад 500кг, а вартість їх вимірюється як мінімум десятками тисяч доларів.

Ручний сканер

Ручні сканери ( Handheld Scanner ) використовуються для сканування оригіналів малих розмірів або поверхонь нестандартних громіздких предметів. Головне його приемущество це портативність. Ви можете відключити ручний сканер і прибрати його, наприклад, в висувний ящик стола, поки він вам не потрібен. Робочий простір ручний сканер практично не займає - головне, щоб знайшлося місце для оригіналу. Невеликі розміри і простота підключення роблять ручні сканери незамінними для користувачів PC типу Notebook .

Для того щоб ввести в комп'ютер який-небудь документ за допомогою ручного ( handheld ) сканера, треба без різких рухів провести скануючої головкою по зображенню. Таким чином, проблема переміщення голівки, що зчитує, щодо папера цілком лежиться на користувача. До речі, рівномірність переміщення сканера істотно позначається на якості що вводиться в комп'ютер. У ряді моделей для підтвердження нормального введення мається спеціальний індикатор . Можлива ситуація, коли ширини робочої області ручного сканера ( зазвичай це 10-12 см) не вистачає для роботи з документом. У таких випадках сканують дві смуги оригіналу, розташовані поруч , після чого використовують спеціальні програми для " склеювання" цих зображень в одне. Якщо відбулося випадкове відхилення сканера від лінії руху , в деяких з цих програм можна повернути зображення в потрібну сторону на кілька градусів . Існують і більш розвинуті системи, які прораховують невеликі повороти смуг і " склеюють " їх автоматично .

Сучасні ручні сканери мають деякі додаткові можливості, що підвищують їх " автономність " . Наприклад, наявність власної пам'яті об'ємом до 4 Мb дозволяє працювати незалежно від комп'ютера і зберігати отриману інформацію прямо в сканері, а рідкокристалічний екран - одразу переглядати тільки що відскановані фотографії, приблизно так само, як в цифрових фотоапаратах.

Барабанний сканер

Барабанні сканери . Цей вид сканерів призначений для високопрофесійного використання. У барабанних сканерах оригінал - гнучкий лист із зображенням - за допомогою спеціальної стрічки або масла закріплюється на поверхні прозорого циліндра ( барабана , звідси й назва), що обертається з великою швидкістю (від 300 до 1350 об / хв.), А скануючий приймач піксель за пікселем прочитує зображення з високою точністю. При скануванні прозорих оригіналів застосовується джерело світла, розташоване всередині барабана, а при скануванні відображають - оригіналів поза ним. Оптичний дозвіл барабанних сканерів може досягати 24 000 ppi ( пікселів на дюйм). Оскільки швидкість обертання барабана висока, можна фокусувати на джерелі зображення надзвичайно потужне джерело світла без ризику пошкодити оригінал. Яскравість джерела світла, можливість регулювання фокусу і технологія поелементного вибірки забезпечують хороше співвідношення - сигнал / шум і точну передачу тонів зображення без перехресних перешкод від сусідніх пікселів . Барабанні сканери дорогі (від $ 20000 і вище)  але дозволяють одержувати зображення з високим ступенем деталізації, які можуть бути використані для подальшого ретушування, кольороподілу і  нарешті, формування кінцевого варіанту подання сторінки видання або плівки для виготовлення друкованої пластини ( для офсетного друку ).

Барабанні сканери , по світлочутливості значно переважаючі споживчі планшетні пристрої , застосовуються винятково в поліграфії , де потрібно високоякісне відтворення професійних фотознімків. Дозвіл таких сканерів звичайно складає 8000-11000 крапок на дюйм і більше  а ціна сягає 150 тисяч доларів. У барабанних сканерах оригінали розміщаються на внутрішній або зовнішній (залежно від моделі ) стороні прозорого циліндра, що називається барабаном. Чим більше барабан, тим більше площа його поверхні , на яку монтується оригінал і  відповідно, тим більше максимальна область сканування. Після монтажу оригіналу барабан приводиться в рух. За один його оборот зчитується одна лінія пікселів, так що процес сканування дуже нагадує роботу токарно- гвинторізного верстата. Проходить через слайд (або відбитий від непрозорого оригіналу ) вузький промінь світла, що створюється потужним лазером, за допомогою системи дзеркал попадає на ФЕП, де оцифровується .

Листопротяжні сканери

Листопротяжному сканері - по конструкції і принципу роботи нагадують звичайний факс - апарат або машинку для перевірки дійсності грошових купюр. Оригінал втягується всередину спеціальними роликами і сканується по мірі проходження повз світлочутливої ​​матриці. Спрощені варіанти цих сканерів використовуються в офісах для розпізнавання тексту і сканування спрощеної графіки типу візиток і фірмових бланків, а також в парі з факс -модемом для відправки факсимільних повідомлень. Спеціальні моделі використовуються в медицині для оцифровки рентгенівських знімків та історій хвороби. Невисока вартість і компактність цих сканерів робить їх придбання вигідним для завдань безпаперового офісу, але сканування з книги чи журналу вельми скрутно . Для подолання подібних труднощів, багато моделей оснащуються Автозавантажувач документів або можуть від'єднуватися від підставки з тим , щоб сканер міг за допомогою роликів переміщатися по горизонтальній поверхні. З цими сканерами слід бути напоготові - такі моделі часто виявляють завидну прудкість і зістрибує зі столу, після чого зловити їх , особливо якщо сканер не прив'язаний шнуром а дані передаються по інфрачервоному порту , буває непросто. Дозвіл таких сканерів не перевищує 600ppi , розрядність кольору 30bit, D: 2 - 2.2

Деякі факс -апарати оснащені функцією підключення до комп'ютера , що дозволяє перетворити факс в чорно -білий сканер з дозволом до 400ppi , а повідомлення, що приходять зберігати в пам'яті комп'ютера. Придбання такого факс -апарата може виявитися вигідним при впровадженні " безпаперового офісу".

Планетарний сканер

Планетарні сканери - ефективний спосіб для професійного перекладу різних зшитих матеріалів в електронний вигляд. Кольоровий планетарний сканер ЕЛАР ПланСкан ДБЦ призначений для зручної і швидкої оцифровки книг, журналів і каталогі, газет, різного роду скріплених документів, ветхих і нестандартних зшитих матеріалів. Сканер дозволяє отримувати електронні образи оригіналів високої якості. Вбудовані в планетарний сканер передові технології глибокого автофокусу дозволяють оцифровувати оригінали з високою якістю, незалежно від їх товщини, формату і ступеня ветхість. Безконтактний спосіб сканування дозволяє уникнути можливості нанесення шкоди оригіналу в процесі оцифрування. При скануванні у чорно-білому режимі ЕЛАР ПланСкан ДБЦ забезпечує динамічну бінаризації зображення з максимальним збереженням деталей документа і апаратну компресію вихідних даних, перетворюючи їх в стандартний промисловий формат TIFF G4. При скануванні в напівтоновому режимі ( 256 градацій сірого) або кольоровому реалізована можливість вибору форматів збереження файлів. Кольоровий і напівтоновий режими оцифровки забезпечують фотографічне якість відсканованого образу. Таким чином, отримувані файли адекватні завданням архівування та автораспознаваніе навіть пошкоджених та малоконтрастних оригіналів . Скануючий вузол і спеціальне програмне забезпечення дозволяють оперативно створювати високоякісні копії різних оригіналів з мінімальною участю оператора. Постачається разом зі сканером програмне забезпечення дозволяє виробляти пакетне сканування та обробку зображень для подальшого використання в системах документообігу. Сканер може використовуватися як копіра - працюючи безпосередньо з лазерним принтером для прямого друку копії відсканованого документа .Планетарні сканери - ефективний спосіб для професійного перекладу різних зшитих матеріалів в електронний вигляд. Кольоровий планетарний сканер ЕЛАР ПланСкан ДБЦ призначений для зручної і швидкої оцифровки книг , журналів і каталогів, газет, різного роду скріплених документів , ветхих і нестандартних зшитих матеріалів . Сканер дозволяє отримувати електронні образи оригіналів високої якості. Вбудовані в планетарний сканер передові технології глибокого автофокусу дозволяють оцифровувати оригінали з високою якістю , незалежно від їх товщини, формату і ступеня ветхість.

Слайд сканер

Слайдові сканери - по суті спеціалізований варіант планшетного сканера, розроблений для оцифровки слайдів і негативних фотоплівок для завдань професійної фотографії або поліграфії. Слайд або плівка вставляється в приймальну щілину і переміщається між лампою підсвічування і об'єктивом . Параметри вихідного зображення достатні для фотоальбому або поліграфічного відтворення. Дуже часто такі сканери поставляються у складі цифрової фото студії або робочого місця дизайнера. Дозвіл слайдових сканерів досягає 3000ppi, розрядність кольору - 42bit, D - 3.6. http://www.scanmos.ru/vybor-skanera-i-vozmozhnosti-ego-ispolzovaniya-33.html

Слайдові сканери призначені для сканування прозорих оригіналів – слайдів, плівок і діапозитивів. У комплект поставки більшості моделей слайд- сканерів входить одна або кілька рамок, в які встановлюються слайди різних розмірів і типів, а також фрагменти плівок. Завдяки можливості пакетного сканування можна без втручання оператора виробляти оцифровування слайдів пакетами по 50 штук. Головна перевага слайд- сканерів - велике оптичне дозвіл : навіть найдешевші мають дозвіл не нижче 2000ppi.

Сканер штрих - коду

Сканери штрих- коду - пристрої, які дозволяють зчитувати інформацію з маркування товару у вигляді штрих- коду і передавати її в комп'ютер, POS- термінал або ККМ.

Існуючі класифікації сканерів підрозділяють їх, в першу чергу, за типом виконання (стаціонарні, ручні, комбіновані) і за типом підсвічування (що не вимагають підсвічування, світлодіодні, лазерні). Два останніх типи, в свою чергу діляться : лазерні - на однопроменеві і багатопроменеві ( багатоплощинні ) , світлодіодні - на контактні і безконтактні. Є й інші можливості їх класифікації , що враховують ті чи інші характеристики і функціональні особливості цих пристроїв ( швидкість сканування, можливість автономної роботи, відстань зчитування та ін.)

При підборі того чи іншого сканера слід пам'ятати , що зовсім не обов'язково кращим вибором виявиться найдорожчий і високошвидкісний . Кожен сканер розрахований на певний режим і формат роботи, і природно, що для супермаркетів потрібні зовсім інші пристрої, ніж для бутиків.

Історія

1857 року флорентійський абат Джованні Казеллі (Giovanni Caselli) винайшов прилад для передачі зображення на відстань, названий згодом пантелеграф. Переданий малюнок наносився на барабан струмопровідним чорнилом і зчитувався за допомогою голки.

1902 року, німецьким фізиком Артуром Корном (Arthur Korn) було запатентовано технологію фотоелектричного сканування, що одержала згодом назву телефакс. Передане зображення закріплювалося на прозорому обертовому барабані. Промінь світла від лампи, що переміщувався уздовж осі барабана, проходив крізь оригінал і через розташовані на осі барабана призму й об'єктив потрапляв на селеновий фотоприймач. Ця технологія дотепер застосовується у барабанних сканерах.

Надалі, з розвитком напівпровідників, було вдосконалено фотоприймач і винайдено планшетний спосіб сканування, але сам принцип оцифровування зображень залишається майже незмінним.

В основі принципу дії сканерів полягає застосування фотоелементів у вигляді лінійки або матриці світлочутливих датчиків для вимірювання сигналів оригіналу. Переважно застосовуються два типи датчиків: прилади з зарядовим зв'язком і фотопомножувачі.

Розглянемо принцип дії планшетних сканерів, як найпоширеніших моделей. Сканований об'єкт кладуть на скло планшета сканованою поверхнею вниз. Під склом розташовується рухома лампа, рух якої забезпечує кроковий електродвигун.

Світло, відбите від об'єкта, через систему дзеркал потрапляє на лінійку фотоприймачів — ПЗЗ-лінійку або лінійку фотодіодів. Значення вихідних напруг лінійки фотоприймачів через комутатор подають на АЦП. Цифрові коди АЦ-перетворення передаються у комп'ютер. За кожен крок двигуна сканується смужка об'єкта, що потім поєднується програмним забезпеченням у загальне зображення.

Підготовка о початку роботи

Головним стартовим вікном є EpsonSmartPanel, де зібрано всі необхідні утиліти сканування. Користувачу варто лише кликнути однією із 8 значків, щоб активізувати необхідну роботи додаток.

ЗначокCopy запускає утиліту копіювання, завдяки якому зв'язкусканер-принтер можна використовувати як копіювального апарату.Наглядность і простота використання утиліти не залишить у роздумах навіть непідготовленого користувача. Копіювання образу оригіналу відбувається у два проходу. Перший –prescan, під час яких відбувається визначення кордонів ориґіналу і підстроюванняяркостних значень, і друге – завершальний етап сканування, з напрямкомоцифрованного зображення на обраний принтер. Задавши мінімумнастроечних параметрів, користувач отримає цілком функціональний домашній копіювальний апарат.

Наступний значокScan to Е-mail запускає програму сканування із заздалегідь встановленими параметрами,оптимизированними до відправки електронною поштою. Сканування оригіналу, визначення її типорозміру, - усе проходить автоматично, проте користувачеві залишено можливість перейти на ручний режим. У разі, якщо автоматичне сканування не виправдала себе, можна перейти в режим ручного управління і особисто поставити необхідні настройки.

Після закінчення сканування одного чи серії фотографій, необхідно вказати програму електронної пошти, з якої здійснюватиметься відправка.

ЗначокScan toOCR передбачає сканування що містить текст документа, з подальшим напрямом останнього програмі розпізнавання. Зауважу, що ваша програма розпізнаванняPRESTO, що йде в комплекті, вкрай погано справляється зі своїми прямими обов'язками. Досягнення абсолютних результатів краще скористатися перевіреноїFineReader

 

Під час спроби вставити малюнка зі сканера або камери з'являється повідомлення про помилку.

Можливо, установлено неповний комплект програмного забезпечення для сканера. Під'єднуючи пристрій та установлюючи програмне забезпечення, слід дотримуватися вказівок виробника сканера та установити все програмне забезпечення, що додається.

Можливо, цей пристрій не підтримує протокол TWAIN. Переконайтеся, що пристрій підтримує протокол TWAIN, а на комп'ютері установлено програмне забезпечення, що постачається виробником пристрою та підтримує протокол TWAIN. Якщо ви не впевнені в тому, що пристрій підтримує протокол TWAIN, вивчіть документацію з пристрої або зверніться до його виробника. Після установлення програмного забезпечення повторіть спробу сканувати.

Можливо, знадобиться використання спеціальної вставки. Якщо після установки нового програмного забезпечення сканувати в Microsoft Word все одно неможливо, спробуйте відсканувати в іншому додатку, який підтримує протокол TWAIN, такому як Microsoft Publisher 98 або пізнішої версії, Microsoft Picture It! 2.0 або пізнішої версії, або Microsoft FrontPage 98 або пізнішої версії. Якщо в іншому додатку сканування виконується вдало, спробуйте натиснути кнопку Спеціальна вставка у діалоговому вікні Вставка малюнка зі сканера або камери (меню Вставка, підменю Малюнок).

Можливо, програмне забезпечення пристрою не підтримує автоматичне сканування. У діалоговому вікні Вставка малюнка зі сканера або камери (меню Вставка, команда Малюнок) замість кнопки Вставити скористайтеся кнопкою Спеціальна вставка.

Сканується занадто велика або занадто мала частина малюнка.

Скористайтеся кнопкою Спеціальна вставка у діалоговому вікні Вставка малюнка зі сканера або камери (меню Вставка , підменю Малюнок), щоб змінити властивості зображення та переглянути його перед скануванням.

Переконайтеся, що ви дотримуєтеся інструкцій щодо зміни параметрів зображення, які містяться в документації до пристрою.

Встановлення сканера

1. Підключення сканера до комп'ютера.

2. Знайдемо необхідний драйвер, навіть якщо інсталяційний диск загублений.

3. Якщо ви захочете, наші майстри навчать вас як правильно користуватися програмою сканування.

Підключаємо сканер до комп'ютера

У питанні, як підключити сканер до комп'ютера, немає особливих складнощів. Це простий і практично повністю автоматизований процес, який займає мало часу у фахівця. Безпосереднє підключення сканера до ПК здійснюється через стандартні usb-порти. Після установки з'єднання і впізнання обладнання починається процес настройки сканера.

Налаштування сканера без особливих проблем

Після підключення сканера до комп'ютера або ноутбука починається процес налаштування. Як правило, ця процедура максимально автоматизована. За допомогою спеціальної програми ви налаштовуєте всі необхідні параметри. Зазвичай виробники піклуються про те, щоб ви змогли скористатися простим і зрозумілим інтерфейсом, так що налаштування параметрів, як правило, не викликає особливих труднощів.

Пошук і установка драйверів

Драйвера необхідні для нормальної коректної роботи пристрою. Тому в кожному конкретному випадку комплект драйверів для окремо взятого сканера буде індивідуальним. Це залежить, в першу чергу, від фірми-виробника. Драйвера від офіційного виробника поміщені на спеціальний установчий диск.

Як підключити сканер до ноутбука?

Підключення сканера до ноутбука є однією з найбільш поширених операцій. Існує два види підключення: провідне і бездротове. Провідне підключення здійснюється за допомогою стандартних usb-роз'ємів, а бездротове - через мережу WiFi. У випадку з ноутбуком найбільш прийнятним і зручним є бездротове підключення. Якщо у вас виникли питання, як підключити сканер до ноутбука, наші фахівці зможуть вам допомогти!

Список порівняльних характеристик

Механічні характеристики

Габарити

Ширина: 475 мм (18,7 дюймів)

Довжина: 272 мм (10,7 дюймів)

Висота: 113 мм (4,5 дюймів)

Вага

Прибл. 4 кг (8,8 футів)

Електричні характеристики

Номінальна напруга

постійний струм, 24,0 В

Номінальний вхідний струм

1,3 А

Потужність, яка споживається

16 Вт (17,5 Вт з АПД) сканування

7,5 Вт (6,5 Вт з АПД) режим готовності

4,0 Вт у сплячому режимі

0,4 W коли вимкнений.

Загальні характеристики

Тип сканера

Планшетний, кольоровий

Фотоелектричний пристрій

Кольоровий лінійний сенсор CCD

Кількість ефективних пікселів

54,400 × 74 880 із роздільною здатністю 6400 точок на дюйм  *

Зона сканування може бути обмеженою через те, шо настройки роздільної здатності занадто загальні.

Розмір документа

Непрозорий:

216 × 297 мм (8,5 × 11,7 дюймів), формат A4 або US letter size

Прозорість:

35 -міліметрова плівка: 12 кадрів за раз

35 -міліметрові слайди: до 4 кадрів за раз

6 × 12-cм формат матеріалу для друку: 1 кадр за раз

Роздільна здатність сканування

6400 точок на дюйм (основний режим)

9600 dpi із застосуванням технології Micro Step (субсканування)

Вихідна роздільна здатність

від 50 до 6400, 9600 і 12800 dpi (від 50 до 6400 dpi із кроком 1 dpi)

Дані зображення

16 бітів на піксель для внутрішнього кольору

16 бітів на піксель для зовнішнього кольору (максимум)

Інтерфейс

Один високошвидкісний порт USB 2.0

Джерело світла

Білий світлодіод, світлодіод ІR




1. Сознательное общество Цель ~ организация создается для достижения социальных благотворительных куль
2. СанктПетербургский государственный инженерноэкономический университет Кафедра бухгалтерского уч
3. Горнотехническая рекультивация нарушенных земель (на примере ОАО Кемма)
4. Лофтинг или Формование Вращение Выдавливание Булевые операции
5. Персональный компьютер углубление знакомства
6. Расчет объемов энтальпий воздуха и продуктов сгорани
7. Идивидуальный подход к детям в процессе занятий по развитию речи
8. Сосновоборский политехнический колледж ЦМК технических дисциплин Ответы на контрольные вопросы по
9. 052013 На каждое движение и желание хозяина дома свое ldquo;умноеrdquo; освещение Свет может быть опти
10. Газоструминний млин
11. Учет денежных средств предприятия
12.  20 ж. УТВЕРЖДАЮ Генеральный директор Абиров Ж
13. Букера и Гринцане Кавур за роман Не уходи
14. 1. Развитие и популяризация кикбоксинга как пропаганда здорового образа жизни среди молодежи и лиц других
15. Феноменологии дает известный образ органического единства внешних форм растения
16. Именно благодаря им у детей формируется много понятий о жизни
17. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук Київ ~ 2007
18. Средняя общеобразовательная школа 22 Р Е Ф Е Р А Т Зависимост
19. САРАТОВСКАЯ ГОСУДАРСТВЕННАЯ ЮРИДИЧЕСКАЯ АКАДЕМИЯ ИНСТИТУТ ПРАВООХРАНИТЕЛЬНОЙ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ Уважаемы
20. Пустыня [2