Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Перегрівгіпертипіянаступає при темрі тіла 3840 0 С

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2015-07-10

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 20.5.2024

Білет 1

1.Перегрів(гіпертипія)наступає при тем-рі тіла 38-40 0 С.При перегріві як наслідок, тепловому ударі,спостерігається головний біль,запаморочення,загальна слабкість, зміна колірного сприймання,сухість в роті,нудота,блювота.Частота дихання і пульс швидшає, в крові збільшується зміст залишкового азоту і молочної кислоти.Шкіра набуває синього відтінку.Спостерігається блідість,розширення зіниць.Можливі судоми і втрата свідомості.

Переохолодження наступає при низькій температурі тіла (менше 330 С) і призводить до зниження частоти  дихання, збільшення об’єму вдиху, його неритмічності.Зявляється мускульне скорочення з метою підтримки температури.Тривалій дії низьких температур можуть виникати холодні травми(обмороження).Із збільшенням відносної вологості і швидкості руху повітря перегріви і переохолодження посилюються.

Обезводнення відбувається при інтенсивному випробуванні,яке зростає із збільшенням температури ,швидкості руху і зменшені вологості повітря.Обезводнення організму на 6% виникає порушення розумової діяльності та  зниження гостроти зору.Обезводнення на 15-20% призводить до смерті.для відновлення водного балансу робітником «горячих  цехів» рекомендується вживати підсолену воду і білково-вітамінні напої.

2. Природна вентиляція приміщень зумовлена різницею температур зовнішнього і внутрішнього повітря. Для посилення природної вентиляції проводять провітрювання приміщень через вікна, кватирки, фрамуги. Особливої уваги в цьому плані заслуговують, переважно в холодну пору року, фрамуги, їх влаштовують у верхній частині вікна і відкривають всередину під кутом 30-45°. Зовнішнє холодне повітря йде спочатку вгору до стелі, потім, змішуючись з повітрям приміщення і нагріваючись, опускається вниз. Кватирки в житлових приміщеннях роблять розміром не менше 0,3 м2. Вентиляція з природним спонуканням для переміщення повітря використовує природні сили - вітер та гравітацію, тоді як механічна вентиляція забезпечує повітрообмін у приміщеннях за допомогою механічних засобів - вентиляторів, ежекторів тощо.

3.Первинний інструктаж проводиться до початку роботи безпосередньо на робочому місці з працівником:

Новоприйнятим на підприємство або який переводиться з одного цеху виробництва до іншого.

Білет 2

1.За призначенням штучне освітлення може бути робочим,евакуаційним,охороннім та черговим.

Для природного освітлення нормується величезна КПО,а для штучного найменша освітленість на робітничих поверхнях.

2.Мікроклімат виробничих приміщень – це клімат внутрішнього середовища виробничих приміщень,який визначається поєднаннями,це діє на організм людини:

Температура повітря робочої зони(10С); відносній вологості повітря робочої зони(R%);швидкості руху повітряних мас;інтенсивності руху теплового випромінювання.

3.Призначена для забезпечення на постійних робочих місцях і в обслуговуваннях приміщеннях метеоумов і чистоти повітря середовища,відповідних санітарного-гігієнічним і технічним вимогам.

Білет З

1. Вступний інструктаж 
Проводиться: з усіма працівниками,які приймаються на постійну або тимчасову роботу, незалежно від їх освіти, стажу роботи та посади; з працівниками інших організацій, які прибули на підприємство і беруть безпосередню участь у виробничому процесі або виконують інші роботи для підприємства;з учнями та студентами, які прибули на підприємство для проходження виробничої практики; у разі екскурсії на підприємство; з усіма вихованцями, учнями, студентами та іншими особами, які навчаються в СЗО, ПЗО, ПТЗО, ВЗО, при оформленні або зарахуванні до ЗО.

2. Стробоскопі́чний ефе́кт — зорова ілюзія, що виникає у випадках, коли спостереження якого-небудь предмета або картини здійснюється не безупинно, а протягом окремих періодично послідовних один за одним інтервалів часу 
Стробоскопічний ефект обумовлений інерцією зору, тобто збереженням у свідомості спостерігача сприйнятого зорового образу на певний (малий) проміжок часу, після чого картина, що викликала образ, зникає. Якщо частота зміни образів становить приблизно 16 Гц (або більше), образи зливаються в один безперервний рух.
Стробоскопічний ефект може мати місце для об'єктів, що обертаються, рухаються або змінюються у мерехтливому світлі. На сробоскопічному ефекті побудовано телебачення. Кадри подаються з частотою 25 кадрів на секунду,тому ми сприймаємо їх як неперервний рух.

3. Поєднання природної та штучної вентиляції створює змішану систему вентиляції. Залежно від призначення вентиляції – подавання повітря в приміщення або видалення його з приміщення, вентиляцією називають приточною та витяжною. При одночасній подачі та видаленні повітря вентиляція називається приточно – витяжною. В виробничих приміщеннях, в яких можливі випадкові викиди в повітря робочої зони значної кількості шкідливих та вибухонебезпечних речовин, передбачають аварійну вентиляцію.

Білет 4

1.Робоча зона – простір висотою до 2 метрів над рівнем підлоги або майданчиків,на яких знаходиться місця постійно перебували ті,хто працює.

2.Позаплпновий інструктаж:

При введені в дію нових актів з питань охорони праці;при зміні технологічного процесу;з студентами при порушенні ними вимог з питань охорони праці.

3. До основних якісних показників освітлення, що визначає умови зорової роботи, відносяться рівномірність розподілу світлового потоку, контраст об'єкта розрізнення з фоном, видимість, показник засліпленості, коефіцієнт пульсації освітленості.

Білет 5

1.Принцип дії гігрометра і гігрографа заснований на властивості зниженого людського волоса змінювати довжину залежно від вологості повітря.

2.абсолютна вологість – це кількість водяної пари,що фактично міститься в 1м3 повітря.

3.  Вступний інструктаж
Проводиться:
з усіма працівниками, які приймаються на постійну або тимчасову роботу, незалежно від їх освіти, стажу роботи та посади;
з працівниками інших організацій, які прибули на підприємство і беруть безпосередню участь у виробничому процесі або виконують інші роботи для підприємства;
з учнями та студентами, які прибули на підприємство для проходження виробничої практики;
у разі екскурсії на підприємство;
з усіма вихованцями, учнями, студентами та іншими особами, які навчаються в СЗО, ПЗО, ПТЗО, ВЗО, при оформленні або зарахуванні до ЗО.
Первинний інструктаж
Проводиться до початку роботи безпосередньо на робочому місці з працівником:
новоприйнятим (постійно чи тимчасово) на підприємство;
який переводиться з одного цеху виробництва до іншого;
який буде виконувати нову для нього роботу;
відрядженим працівником, який бере безпосередню участь у виробничому процесі на підприємстві.
Проводиться з вихованцями, учнями та студентами СЗО, ПЗО,
ПТЗО, ВЗО:
на початку занять у кожному кабінеті, лабораторії, де навчальний процес пов'язаний із застосуванням небезпечних або шкідливих хімічних, фізичних, біологічних факторів, у гуртках, перед уроками трудового навчання, фізкультури, перед спортивними змаганнями, вправами на спортивних знаряддях, при проведенні заходів за межами території ЗО;
перед виконанням кожного навчального завдання, пов'язаного з використанням різних механізмів, інструментів, матеріалів тощо; на початку вивчення кожного нового предмета (розділу, теми) навчального плану (програми) - із загальних вимог безпеки, пов'язаних з тематикою і особливостями проведення цих занять.
Повторний інструктаж
Проводиться з працівниками на робочому місці в терміни, визначені відповідними чинними галузевими нормативними актами або керівником підприємства з урахуванням конкретних умов праці, але не рідше:
на роботах з підвищеною небезпекою - 1 раз на 3 місяці;
для решти робіт - 1 раз на 6 місяців.
Позаплановий інструктаж
Проводиться:
З працівниками на робочому місці або в кабінеті охорони праці:
при введенні в дію нових або переглянутих нормативних актів про охорону праці, а також при внесенні змін та доповнень до них;
при зміні технологічного процесу, заміні або модернізації устаткування, приладів та інструментів, вихідної сировини, матеріалів та інших факторів, що впливають на стан охорони праці;
при порушеннях працівниками вимог нормативних актів про охорону праці, що можуть призвести або призвели до травм, аварій, пожеж тощо;
при виявленні особами, які здійснюють державний нагляд і контроль за охороною праці, незнання вимог безпеки стосовно робіт, що виконуються працівником;
при перерві в роботі виконавця робіт більш ніж на 30 календарних днів - для робіт з підвищеною небезпекою, а для решти робіт - понад 60 днів.
З вихованцями, учнями, студентами - в кабінетах, лабораторіях, майстернях тощо при порушеннях ними вимог нормативних актів про охорону праці, що можуть призвести або призвели до травм, аварій, пожеж тощо.
Цільовий інструктаж
Проводиться з працівниками:
при виконанні разових робіт, не передбачених трудовою угодою;
при ліквідації аварії, стихійного лиха;
при проведенні робіт, на які оформлюються наряд-допуск,
розпорядження або інші документи.
Проводиться з вихованцями, учнями, студентами ЗО в разі
організації масових заходів (екскурсії, походи, спортивні заходи
тощо).

Білет  6.

1.Здійснюють працівники служби або інші спеціалісти,кому керівником підприємства доручена організація цієї роботи.
2.Для чого використовуються вентиляційні системи?
Вентиляція виробничих приміщень – це система заходів і пристроїв,призначених для забезпечення на постійних робочих місцях і в обслуговуваннях приміщеннях метеоумов і частоти повітряного середовища відповідних санітарно-гігієнічних і технічних вимогам ДСН 3.3.6-042.-99 «Державні санітарні норми мікроклімату приміщень».

3. 1) фізичні – мікроклімат і запиленість повітряного середовища, всі види випромінювань, вібрація, шум, освітленість, рівень статичної елект-рики, рухомі елементи машин і механізмів, гострі краї, жорсткість повер-хні деталей, інструментів та обладнання тощо;
2) хімічні – луги, кислоти та інші хімічні речовини;
3) біологічні – патогенні мікроорганізми, препарати, що вміщують живі мікроорганізми та їх спори, білкові препарати, а також грибки, най-простіші тощо;
4) психофізіологічні – фізичні (статичні й динамічні) й нервово-психічні перевантаження (розумове перенапруження, монотонність праці, емоційне перевантаження), втома, перевтома тощо.
Оцінка умов праці проводиться на підставі Гігієнічної класифікації умов праці за показниками шкідливості та небезпечності чинників вироб-ничого середовища, важкості та напруженості трудового процесу, згідно з якою умови праці поділяються на 4 класи:
– 1-й клас – оптимальні умови праці – такі умови, за яких зберігаєть-ся не лише здоров'я працюючих, а створюються передумови для високого рівня працездатності;
– 2-й клас – допустимі умови праці – характеризуються таким рівнем чинників виробничого середовища і трудового процесу, який не переви-щує встановлених гігієнічних нормативів для робочих місць, а можливі зміни функціонального стану організму відновлюються за час регламен-тованого відпочинку або до початку наступної зміни та не чинять не-сприятливого впливу на стан здоров'я працюючих та їх нащадків у най-ближчому та віддаленому періодах;

– 3-й клас – шкідливі умови праці – характеризуються наявністю шкідливих виробничих факторів, що перевищують гігієнічні норми і зда-тні чинити несприятливий вплив на організм працюючого (або його на-щадків);
– 4-й клас – небезпечні (екстремальні) умови праці, що характеризу-ються такими рівнями чинників виробничого середовища, вплив яких протягом робочої зміни (або ж її частини) створює великий ризик виник-нення важких форм гострих професійних уражень, отруєнь, каліцтв, за-грозу для життя.
Згідно з Законом України «Про охорону праці» в усіх виробничих приміщеннях, робочих зонах, на робочих місцях повинна бути забезпече-на безпека, а санітарно-гігієнічні умови – відповідати нормативним актам (ст. 6).
При прийнятті на роботу роботодавець зобов’язаний поінформувати громадянина про наявність шкідливих або небезпечних факторів на виро-бництві

Білет  7

1.Для вимірювання температури повітря використовується наступні прилади:

Термометри(ртутні,спиртні,електронні); термографи(добові,тижневі і т.д.).

Вимірювання відносної вологості повітря робочої зони проводиться з допомогою:

Психометрів,гігрометрів,гігрографів.Принцип дії психометрів слугованний  на різниці свідчить температури сухою,вологою термометрів. Вони бувають стаціонарні або аспірацій ні. Для визначення температури повітря користуються ртутними та спиртовими термометрами.
Ртутні термометри призначені для вимірювання температур у межах від -39 до +35,7 °С (ртуть замерзає при температурі -39,4 °С).
Спиртові термометри — менш точні порівняно з ртутними, але ними можна визначити температуру до -130 °С. При високих температурах спирт розширюється нерівномірно, а при +78,3 °С закипає.
Для вимірювання відносної вологості використовуються вологоміри, гігрометри й психрометри.
Вологомір – прилад для вимірювання вологості газів, рідин та твердих тіл.
Гігрометр — прилад для вимірювання величин, які характеризують вологість речовини в газоподібному стані.
Психрометр — метеорологічний прилад для вимірювання вологості повітря, простий тип гігрометру.

2. Для чого призначена місцева витяжна вентиляція?
Місцева витяжна вентиляція призначена для уловлювання шкідливих речовин безпосередньо місцях їх виділення і запобігання їх розповсюдженню в атмосферу робочої зони і всього приміщення.

3.У разі недостатності робочих приміщень природного освітлення або його відсутності застосовується штучне освітлення.Штучне освітлення може бути загальним,місцевим або комбінованим.За призначенням штучне освітлення може бути робочим,освітленням безпеки,евакуаційним,охоронним та черговим.

Білет 8

1.У разі роботи ламп розжарювальних  стробоскопічний ефект не спостерігається завдяки тепловій інерції  нитки розряджаються.

2.

3.Вентиляція виробничих приміщень – це система заходів і пристроїв,призначених для забезпечення на постійних для забезпечення на постійних робочих місцях і в обслуговуваннях приміщеннях метеоумов і чистоти повітряного середовища,відповідних санітарно – гігієнічнихі технічних вимог.




1. Отправления 1го класса Контрольные сроки пересылки почтовых отправлений Отправления 1го класса ме
2. Процесс формирования семьи и семейного быта удмуртской нации
3. Атомизаторы и источники возбуждения в аналитической химии
4. Курсовая работа- Языковые особенности речи современных политиков
5. Лабораторная работа 9 Цель работы- изучить принципы программирования процедур работы с устройствами ввод
6. Особенности проведения документальной проверки правильности исчисления и уплаты в бюджет налога на прибыль
7. где проступает асфальт а нос и щеки больше не щиплет мороз
8. офисе только в рабочие дни
9. Крестьяне на Руси с древнейших времен до XVII века
10. Организация контрольной деятельности на предприятии ОАО вяземский хлебокомбинат
11. I LISTENING ND REDING Listen to the text Red nd trnslte the text DISSTERS Good evening
12. Shinmaya aka Fred Частные уроки
13. кварцевые лампы с исправленной цветностью
14.  Возникновение и развитие института компенсации морального вреда в Российском праве
15. акронима который стал больше ассоциироваться с сокращениями увольнениями и управленческой некомпетентно
16. стабильного общества.
17. реферату- Вплив діяльності людини на довкілляРозділ- Екологія Вплив діяльності людини на довкілля В умова
18. Уральский Государственный Аграрный Университет КУРСОВАЯ РАБОТА по логистике ВЗАИМОСВЯЗЬ ЛОГИСТИК
19. по теме- ldquo;Акционерные общества как юридические лицаrdquo; юридический факультет че
20. 80х років Період 60 80х років один із суперечливих в історії зарубіжної культури адже в цей час її розвит