Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

стимул Так стимул лат

Работа добавлена на сайт samzan.net:


УДК 331.108.5  

СТИМУЛЮВАННЯ ПЕРСОНАЛУ СЕРВІСНОГО ПІДПРИЄМСТВА

Студ. М.І. Олішанська 

Наук. керівник Н.А. Крахмальова (КНУТД)

Основним елементом, за допомогою якого здійснюється процес стимулювання, є стимул. У науковій літературі існує велика кількість визначень поняття  "стимул". Так, стимул (лат. stimulus – стрекало) трактується як зовнішнє спонукання до дії, поштовх, спонукальна причина , гострий ціпок, яким поганяли тварин, фізичний агент (подразник), що впливає на орган почуттів (рецептор) .

Шлях до ефективної професійної діяльності людини лежить через розуміння його мотивації. Тільки знаючи те, що рухає людиною, що спонукає його до роботи, які мотиви лежать в основі його дій, можна спробувати розробити ефективну систему форм і методів управління ним. Для цього потрібно знати, як виникають або викликаються ті або інші мотиви, як і якими способами мотиви можуть бути приведені в дію.

Фактор, який сьогодні мотивує конкретну людину до інтенсивної праці, завтра може сприяти "відключенню" тієї ж самої людини. Ніхто точно не може сказати, як детально діє механізм мотивації, якої сили повинен бути мотивуючої фактор і коли він спрацює. Звідси виникає необхідність постійного поліпшення вдосконалення систем стимулювання, оскільки функції управління у сфері стимулювання можуть виконуватися по-різному: і добре, й погано.

Існують матеріальні та нематеріальні системи стимулювання персоналу. Матеріальні системи можуть бути поділені на три великі групи: системи, пов'язані з реакцією на заробітну плату; системи, засновані на соціальних виплатах, пільгах і послугах; системи, засновані на доходах від власності.

Нематеріальні системи стимулювання можуть  бути поділені на шість великих груп: умови (відносини) наймання і звільнення працівників; заходи щодо гуманізації праці (роботи); заходи щодо розвитку персоналу; участь працівників в управлінні підприємством; скорочення статусних розходжень між працівниками; розвиток корпоративної культури, формування трудових колективів, об'єднаних загальними цілями .

Домогтися результативності системи стимулювання поведінки працівників непросто. З одного боку, необхідна відповідна розробка кожної системи. І у зв'язку з цим важливо, щоб вплив кожної системи був націлений на певну поведінку, а не взагалі на роботу.

Якщо в майбутньому на підприємстві розглядається перспектива зміни в матеріальному і нематеріальному стимулюванні, то зміни, мають бути глибокими (докорінними), тому що в інакшому випадку вони не будуть відповідати настільки ж глибоким змінам у продуктивних силах і суспільних відносинах.

В умовах, що склалися в Україні на нинішньому етапі її розвитку, проблема стимулювання працівників організації набула важливого значення, оскільки вирішення завдань, які стоять перед суспільством, можливе лише за умови створення належної основи, здатної спонукати персонал до ефективної діяльності. Мова йде про розробку і застосування таких програм заохочення особистості, які б сприяли високій результативності її роботи.

Таким чином, стимулювання праці є дуже важливою частиною в роботі, яка допомагає працівникам самовдосконалюватися і досягати своїх цілей.




1. Восприятие
2. .Morphology nd syntx s prts of gr.
3. 082014 14092014 1 день-Выезд из Минска в 5
4. Знайди у слові зайву букву- Jyuly o b y c d r.html
5. Контрольная работа- Информационные системы в бухгалтерском учете.html
6. ТЕМА- Виды грамматического разбора.
7. Правовое регулирование свободных экономических зон
8. РЕФЕРАТ Дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук Донецьк ~ Дисерт
9. востоке Китай граничит с КНДР и Россией на севере с Монголией на северозападе с Россией и Казахстан
10. модуль 1 Загальні питання профілактики стоматологічних захворювань
11. Мы сильно рекомендуем сесть на наш автобус к лагерь начиная с пожизненной дружбы иногда начинается тут же.
12. Тема 9. Управление процессами Лекция 3.html
13. Тема- Дослідження властивостей напівпровідників.
14. Перси Джексон и похититель молний Рик Риордан Перси Джексон и похититель молний Серия- Пер.
15. Мунго Парк
16. Символика и её роль в поэме АА Блока Двенадцать
17. 3 ст 46 НК РФ на последний день указанный в требовании об уплате недоимки; на следующий день после о
18. Российская империя в XIX веке
19. Введение в специальность Москва ~ 2006г
20. Статья- Употребления генетически модифицированных продуктов не избежать