Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

осінню кампанію 1941 р

Работа добавлена на сайт samzan.net:


33. Причини невдач і поразок Червоної Армії на початковому періоді Великої Вітчизняної війни.

Категорія: Політична історія (КНЕУ)

Опубліковано: Субота, 24 липня 2010, 00:06

Автор: maks

Незважаючи на широкомасштабну літньо-осінню кампанію 1941 р. і поразку під Москвою, німецькі війська зберегли свою наступальну міць. Але оскільки повторити минулорічний наступ по всьому фронту вони не могли, німецьке командування вирішило домогтися успіху, зосередивши моторизовані й танкові частини на одній ділянці фронту. Генеральний штаб розробив план наступу на півдні, що передбачав вихід німецьких військ до Волги й на Кавказ. Полегшили здійснення цього лляну помилкові рішення радянського командування. Сталін видав наказ, який вимагав, щоб "1942 рік став роком остаточного розгрому німецько-фашистських військ" і визволення окупованої території. За його ініціативи були здійснені наступальні операції під Ленінградом, в Криму і під Харковом.

Всі вони закінчилися поразкою, я остання мала катастрофічні наслідки. Прагнучи захопити Харків, Червона армія почала наступ (12 травня 1942 р.) саме на тій ділянці фронту, де німці сконцентрували війська для літнього наступу. 17 травня німецькі війська перейшли в контрнаступ і на дев'ятий день оточили значну   частину   20   стрілецьких,   7 кавалерійських дивізій і 14 танкових бригад. Було знищено і захоплено 1249 танків, 2026 гармат, в полон потрапило 240 тис. солдатів та офіцерів. Для німецьких армій склалися сприятливі умови для запланованого наступу. Він почався 2І червня. Німецькі війська прорвали оборону, радянські солдати й офіцери опинилися в оточенні й потрапили в полон (понад 88 тис.). Щоб уникнути катастрофічних     оточень,     радянське командування   наказало  своїм   військам відступати. Хоча деякі військові частини чинили впертий опір, загалом  відступ Червоної армії перетворився на панічну втечу.

Відступаючі війська зосереджувалися біля річкових переправ, де ставали беззахисною мішенню для німецької авіації. 28 липня Сталін видав нака.и'іЬ-222, який забороняв відступ без розпорядження командування. В тилу радянських військ з'явилися спеціальні загороджувальні    загони,    що    мали "розстрілювати на місці панікерів і боягузів..." Тим   часом   німецькі   війська   швидко просувалися на фронті, протяжністю кілька сот кілометрів. 23 липня вони увійшли в Ростов, 7 серпня захопили Армавір, в 9 серпня — Майкоп. 21 серпня спеціальний загін альпійського   підрозділу   підняв   прапор фашистської Німеччини  над  найвищою точкою Кавказу — Ельбрусом. 23 серпня німецькі танки вийшли до Волги. Наступної ночі   люфтваффе   піддали   масованому бомбардуванню   Сталінград   (нині   — Волгоград), вщент зруйнувавши місто. 12 вересня почалися запеклі бої в самому Сталін граді.




1. Тема Ф
2. Реализация административно-правовых норм
3. Тема- Содержание и организация самостоятельной работы младших школьников в процессе обучения О
4. тематика 9
5. Реформы Косыгина
6. Изложение- Педро Кальдерон. Врач своей чести
7. Спутник Профессиональных команд Спутник и ЮниорСпутник в спортивном сезоне 20132014гг
8. исполнительный кодекс России
9. Амурской Магистрали БАМ протяженность существенно деформированных аварийных участков оценивалась в 1016
10. Оценка воздействия на окружающую среду
11. Илья Муромец и Соловейразбойник Добрыня и змей Алеша Попович и Тугарин Садко только в стихах
12. Реферат - Эволюция рекламы
13. Уголовное право особая часть
14. модуль с помощью которого происходит обработка как числовых так и текстовых данных в таблицах
15. реферат дисертації на наукового ступеня доктора технічних наук Київ2001 Дисертаці
16. перестройки 1985 ~ закон О борьбе с алкоголизмом и пьянством 26 апреля 1986 ~ взрыв на Чернобыльской АЭС
17. Дипломная работа- Выбор модели взаимодействия как условие формирования представлений специалиста по работе и клиента
18. . В условном эксперименте в красном костном мозге у полихроматофильных эритроцитов разрушили рибосомы.
19. 13 Истоки ближневосточного конфликта Б
20. Объект преступления